banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 19:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Dec 2014, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Ti bogca, nisam mislila da cu docekati da se u postpunosti slozim sa svim iznesenim stavovima u jednom tvom postu :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sprem se :D
Idemo na pecenje, Manitu placa i vozi :D

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neka, idite vas dvojica. Nesto mislim da bih se smorila :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 11:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta ti je pametno celjade :D

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Ti si bre anahron, kasican Srbin koji poteze sto god mu padne napamet da ima veze. Sad ja trebam crtati korelaciju izmedju politike zaposljavanja sezdesetih i sedamdesetih i danas, jer je to tebi isto, a necu, niti imam vremena. O tome i pisem, o perfidnoj promjeni politike u skladu sa stvarnim ili namjerno promjenjenim okolonostima a zaposljavanje je samo jedan segment izmjesanih politika asimilacije, enkulturacije, segregacije, pritiska itd, itd.
Brale je odlicno prikazao dijelic tih politika

A ti spremi jagnje&prase, cetri gajbe piva-zvacemo sve forumase, a Ajvar neka spremi ajvar i salatu ako ne uspije odgovoriti: Iz gomile njegovih nepovezanih upisa moras mi reci sa kojim tezama se tacno slazes? Objasni pa si free od paradajza :D

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 13:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ko slijedeći pomene hranu na ovom podforumu dobija za početak šut kartu sa politike. Vas dvojica urnisašte svaku temu na kojoj se krenete naprđivati.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma nemoj, a Mile, Izetbegovic, Cavic i ostala bratija kada zderu po sastancima, to je ok?

Koja diskriminacija, nevidjeno.

Al ako moras, banuj TNSa, on je krivac a i skrt je.
:D

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 13:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Žderite i vi po sastancima koje ćete ugovoriti preko privatnih poruka. Jebe se nama ko će plaćati od vas dvojice.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Žderite i vi po sastancima koje ćete ugovoriti preko privatnih poruka. Jebe se nama ko će plaćati od vas dvojice.

Mi sastancimo preko poruka , vidis sta je osnovni sadrzaj rasprave, a o hrani pricamo na kraju, kao i vlast, sve je to normalno.
Ti ako si na dijeti - to nije nas problem :D

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemam znanja niti informisanosti da vodim diskusiju na ekonomsko-socio-politickom nivou kakvu preferirate po ovakvim temama, pa cu samo navesti sta rezonuje sa mojim prostim seljackim mozgom.

manitu uci da svira je napisao:
Iz gomile njegovih nepovezanih upisa moras mi reci sa kojim tezama se tacno slazes?

The_new_Statesman je napisao:
A glede pogleda sa visine... Kako mi gledamo na nase Kineze i Cigane, Svabe i Svedi su med medeni.

Mi jos i nemamo toliko doseljenika da bi taj procenat bio i priblizan nekoj od ostalih evropskih zemalja. A da zaziremo od njih - zaziremo i posmatramo ih kao nekoga ko je ´ispod nas´. I to nije nista novo niti sistemski smisljeno.

Da ne spominjem da i na Svabe i Svede isto tako gledaju sa visine kada odu negdje raditi van svojih zemalja.

Takodje se slazem. Gdje god otisao nije lako biti doseljenik. Ali u nekim zemljama je lakse nego u drugim. Lakse je biti doseljenik u mrskoj nam Njemackoj nego u S. Koreji. Lakse je biti doseljenik u Americi nego u Rusiji. Lakse je biti doseljenik u Francuskoj nego u Kini.

Na globalnom nivou raste strah od Muslimana - istina. Ali da li je sve neutemeljeno? Da li je sve izrezirano? Ne bih rekla. Ne poricem da se neki dogadjaji rekonstruisu ona kako politika diktira, da bi se prije svega utro put grabezljivim kapitalistima. Ali ne mogu se sloziti da je sve jedna velika zavjera protiv najbrze rastuce religije na svijetu.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prvo, tacno je da postoji ksenofobija ali o tome treba razmisljati s malo zadrske, nikako nije ista ;)
Da li Srbin gubi posao, gubi socijalu i standard dolaskom Kineza, Afroamerikanca, Afrikanca, Arapa... u Srbiju?
Srbin ima nerjeseno nacionalno pitanje i temelj njegove ksenofobije je sasvim drugi par opanaka ;)
Drugo, naslov teme nije napisan da bi se shvatio bukvalno u svakoj rijeci, pricamo o promjenama u politikama koje su vidne i laicima, ispolitizirana kulturoligija koja nije primjerena dosegnutim vrijednostima & standardima, pravima na Zapadu - znaci da necega tu ima - o tome diskutujemo. Znaci, moje misljenje je da je problem sistemski, lagano kontrolisan, lagano usmjeravan a vase da je razlog nezadovoljstva i domacih i doseljenih medjusobno direktno pregovaranje oko sistemskih anomalija. Cao.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Brale, nije Njemacka homogena nacija i drzava da bi to sto pises pilo vode ;-)

:D TNS, jel ti to ozbiljno?!!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Ko slijedeći pomene hranu na ovom podforumu dobija za početak šut kartu sa politike. Vas dvojica urnisašte svaku temu na kojoj se krenete naprđivati.

Manitu i ja se nismo godinama dopisivali na PP. Mi (kao Dijana Tepsic) pomjeramo granice. Prvenstveno transparentnosti :D

Ti si bre anahron, kasican Srbin koji poteze sto god mu padne napamet da ima veze. Sad ja trebam crtati korelaciju izmedju politike zaposljavanja sezdesetih i sedamdesetih i danas, jer je to tebi isto, a necu, niti imam vremena. O tome i pisem, o perfidnoj promjeni politike u skladu sa stvarnim ili namjerno promjenjenim okolonostima a zaposljavanje je samo jedan segment izmjesanih politika asimilacije, enkulturacije, segregacije, pritiska itd, itd.
Brale je odlicno prikazao dijelic tih politika

A ti spremi jagnje&prase, cetri gajbe piva-zvacemo sve forumase, a Ajvar neka spremi ajvar i salatu ako ne uspije odgovoriti: Iz gomile njegovih nepovezanih upisa moras mi reci sa kojim tezama se tacno slazes? Objasni pa si free od paradajza :D

Cuj, ja sam anarhon i ja skacem sa teme na temu? A ko je dosao do Turana? I sta si time uopste htio reci? Lupam glavurdu citav dan...

Dalje, upotreba gomila stranih rijeci i izraza ne znaci nista. Stvarnost je bas onakva kako sam je opisao. Turci ne voze nova auta, Turci ne zive u novim kucama. Treca generacija doseljenika iz Jugoslavije ima bolje uslove zivota i bolji standard nego treca generacija doseljenika iz Turske. Znaci pricam ti o ljudima ciju su roditelji rodjeni na Zapadu.

To mozes provjeriti na uzorku od 1000 jednih i 1000 drugih. Ti si ono pominjao neke uzorke netom nakon izbora? :D

Prvo, tacno je da postoji ksenofobija ali o tome treba razmisljati s malo zadrske, nikako nije ista ;)
Da li Srbin gubi posao, gubi socijalu i standard dolaskom Kineza, Afroamerikanca, Afrikanca, Arapa... u Srbiju?
Srbin ima nerjeseno nacionalno pitanje i temelj njegove ksenofobije je sasvim drugi par opanaka ;)
Drugo, naslov teme nije napisan da bi se shvatio bukvalno u svakoj rijeci, pricamo o promjenama u politikama koje su vidne i laicima, ispolitizirana kulturoligija koja nije primjerena dosegnutim vrijednostima & standardima, pravima na Zapadu - znaci da necega tu ima - o tome diskutujemo. Znaci, moje misljenje je da je problem sistemski, lagano kontrolisan, lagano usmjeravan a vase da je razlog nezadovoljstva i domacih i doseljenih medjusobno direktno pregovaranje oko sistemskih anomalija. Cao.

Posao zbog dolaska Turaka, (ovih, onih) ne gube Svabe jer zakonski prvenstvo pri zaposljavanju imaju drzavljani, zatim EU gradjani, pa tek onda ostali.
Osim toga, za drustvo je korisno da postoji oko 3-4% nezaposlenih. Opasnost za radna mjesta u Svabiji ne postoji zbog ''navale'' Turaka i Arapa, vec zbog selidbi firmi u Aziju. Uostalom, i zbog azijske konkuretnosti. To je i poslednjoj budali jasno.

Sto se tice pojma ''dosegnute vrijednosti & standardi'' tu ubacujem ''Change Good''. Uvijek se moze bolje.
Ti kao da polazis od toga da su trenutni standardi civilizacijska perfekcija. A perfekcije nema.

Ostatak ti zvuci kao teorija zavjere i kao takva se moze lako primjeniti i na drugu stranu.

Izvini na lupetanju. 8)

P.S. Zbilja, odakle ti Turan u glavi?

@Brale, da ti dovedem nekoliko Bavaraca da ti nacrtaju? :D

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Brale, da ti dovedem nekoliko Bavaraca da ti nacrtaju? :D

TNS moram da te ruzim ..... :D

Sorry TNS nisam ja to izmislio, moja pamet je kratka i nejaka...po pitanju emiganata, stranaca, i njihovom polozaju u Njemackoj drzavi i drustvu Markelova je sve ispricala.
Fino onomada zena razjasnila o toj tvojoj homogenizaciji ili ne homogenizaciji.

Rekla Endzi otvorno parafraziram (da ne trazim sad govor): Nema multikulti odje i ta sranja, sorry to je suplja .Ovdje u nasoj lijepoj Dojcland se asimilira.
Ali nije bakica glupa, nije htjela sad fobije, strahove i bolove u dusi utjerivat emigrantima. Zna zena samo sretna, ne zaplasena i opustena koka nosi zdrava velika jaja.

I da ih utijesi i malo smiri dodala je.
Vi emigranti i pokoljenja, nemojte mislit ruzno o toj nasoj Njemackoj asimilaciji jer sta se u stvari desava moji dragi sugradjani.
Ta asimilacija je dobra asimilacija!!! :wink:

Taj nas put nije kao one ruzne asimilacije. Znate sigurno svi da imaju dobre i ruzne asimilacij eto vi ste sretni bit cete ukljuceni u ovu dobru asimilaciju. :wink:

Ukratko mi tebe na jedan specifican kulturan i dostojanstven nacin asimiliramo a mi se dehomogeniziramo.....postajemo bolji ljudi, mi meksamo, napredujemo. Ti jesi zrtva ali.... ti ustvari pomazes svima....kuzis i naravno to je sve za tvoje dobro. :D
Orveleeeee.. dodji nemoze se vise. :roll: :roll:

Ukratko Dz.Bus junior:"Kad kazem da vodimo ratove mi se ustvari borimo za mir". :roll: :roll:
I brale TNS, dovedi Bavarkinju ...nacrtanu, a Bavarca.... :D

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brate TNSe lupetas i to najstrasnije. Turan je u vezi konteksta da Turci ne doprinose Njemackom BDP i sistemu a sef lijepo rekao da je ime dato iz zahvalnosti prema turskim radnicima. I to je nebitno, jer je svakako vezano za tvoje dokazivanje da je lopta kockasta.

Sad opet tupis o razlozima ugrozenosti EU citizena koji su opste poznati i sa kojima se ja slazem ali koji nemaju ni jedan misiji qurac veze sa onim sto sam pisao jer je to podrazumjevano. Necu ti crtati svaki put svaku recenicu - pisalo je o razlicitim razlozima ksenofobije i to je to. A onda ti dodjes ko klasicni padobranac i ko malo dijete slazes plavu lego kockicu na plavu a kuca gotova. Aj sad objasni kako opterecen socijalni sistem, koji si TI vec potencirao ne utice na Nijemca i njegovo radno mjesto, dokazi to i pravac po Nobela iz ekonomije.
Pa krute ebo, ja smaram rusofile al ti sto mozes smoriti je za orden Nemanjica prvog reda :( Ti covjeka cinis nesretnim, nisam vise ni gladan :(
A ybt :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 19:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Joj jesam dosadan sa kolima ali sta cu kad mi je nekako najblize srcu. Ipak ja vozim VW :D

Pazi ovo:

Ne znam sta je u pitanju, da li si pogresno shvatio ili si naivan pa vjerujes svemu sto pise u novinama? A ovaj tekst dole ce TE oznaciti kao prilicno povrsnog. Pitam se da li inace sve uzimas zdravo za gotovo sto negdje cujes/procitas, a pri tom ti se to svidja? :D

Tc, Tc...

Istina oko imena je Touran je da je VW pokusao zajebati automehanicara Turcina za par hiljada evra na ime prava za koristenje imena. Naime taj Turcin je 1999. godine svoje ime zastitio u Njemackoj jer su drugi Turci na svoje automehanicarske radnje poceli stavljati njegovo ime. On je navodno bio na dobrom glasu pa su dio slave pozeljeli i drugi. Koliko mu je vjerovati. Uglavnom, ime je bilo zasticeno.

A VW je vec imao problema sa imenima svojih modela.
Konkretno malo pre toga su masno isplacena braca Antonio i Martino Lupo.

Da bi izbjegli slican scenario i troskove, momci iz VW su skontali da Turke obrlate na brzinu. Ali kako ovi Turci zive u uredjenom sistemu, koji ocigledno nije nastrojen protiv njih, na kraju balade je mocni VW isplatio sestocifrenu sumu u evrima, dva Turana i jednog V10 Tuarega.

Zamisli samo kako mi jedan automehanicar prosao u Turskoj da se usprotivi divu poput VW :D

P.S. Ne sjecam se da sam napisao da su Turci krivci za opterecen socijalni sistem. Citiraj mi taj dio :D

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 19 Dec 2014, 19:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Turci su rekli:
Endzi, mi cijenimo vracanje korijenima :D
Ali mi cemo biti posteni i vraticemo se do kraja.

Brale! :D

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Turci su rekli:
Endzi, mi cijenimo vracanje korijenima :D
Ali mi cemo biti posteni i vraticemo se do kraja.

Brale! :D

:D E jesi umotan....

Gubim te ja odje i ne razumijem gdje ce se vratit... btw, zapamti gdje si stao vratit cu se ja.....samo da ovo ne zaboravim da ti kazem. :)
Nemoj da dovedes tu Bavarku vodje na Balkan, tu mislim...nacrtanu malo potkovanu, znas sta ce bit odje.
Brale zbit cemo se u atom, trdi ko celik, homogeni do daske na nju...a posebno njenu torbicu. :D

Hajd nazad na Turke sto diktiraju Njemcima sta, kako i gdje...sta si ono htio reci stim "Vratit cemo se do kraja"?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nebitno, makar 5 miliona Turaka radi, dobija platu, placa doprinose, trosi na osnovne potrepstine, komunalije, putuje..
Sto se tice opterecenja ne citam misli, al ti ocito mislis da sam retardiran pa sam ovo shvatio:

Doprinos je upitan. Na primjer, kod Turaka nisu rijetki incestoidni brakovi iz kojih bar se jedno dijete radja sa odredjenim problemima. Zene ne rade.
Mislis da 26000 € bruto jedne godisnje plate (u najboljem slucaju) to moze pokriti?

Ajvar, Turci ne rade na crno. Baustela i fuseraj su nase specijalnosti :)

..da moze pokriti, pokriva, ne pokriva...kako god ti izaberes, samo objasni.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Sretoh juce kolegu Murata (Turcina) kojeg nisam vidio ima jedno 8-9 godina. Bili nekad davno na kursu njemackog. Lik je stvarno ok i prijatan. Ali nakon skoro decenije covjek nije savladao njemacki jezik kako treba. :-? Ne pricam o odbrani magistarskog rada vec o obicnoj konverzaciji od 15-ak minuta. Gdje si, sta ima i standardna pitanja...
On je kap u moru ostalih. Yebeni geto kao sto kaze TNS.
Sto se tice naglaska...ima i mnogo nasih klinaca (druga generacija) koji bas imaju izrazen akcenat (tvrdo r), ali gramaticki savrseno pricaju. Sto se tice Turaka, Cecena, Arapa...nazalost ima mnogo problema.
Ja kad odem u magistrat i kada vidim Turkinje sa austrijskim pasosima koje ne znaju 10 rijeci njemackog, onda mogu da skontam kako se lako neki Austrijanac zapali i glasa za FPÖ (stroge desnicare).
Volio bih da svi imate priliku (koji niste u Austriji) da provedete par dana u dijelovima grada sa izrazeno visokim postotkom Turaka, Cecena & co. I onda da jos skontate sta Austrija kao zemlja sve pruza da se te jezicke i ostale barijere smanje (ne uklone) i koje ovi jednostavno ne zele da iskoriste, pa cete se jednostavno sloziti sa velikim dijelom postova koje je TNS napisao. => Yebeni geto.

Tolerancija: Gradovi u Austriji su mnogo tolerantni i tu nema dileme. Ali treba otici malo iz velikih gradova "na selo" pa ce se i tu slika promijeniti. ;)

I za kraj primjer onog sabana iz BiH sa petoro djece i stanom od grada i socijalnom pomoci koji je otisao u dzihad. Pa mater ti jebem!!! (morao sam 'sovati). Kad treba, onda znas da tumacis zakone i iskoristis svako pravo u Austriji koje se tice finansiranja, a ovamo se ide boriti u dzihad. I kad covjek svede sve ispod crte...ostaje finansijski momenat. Kako je to licemjerno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 44  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]