Odgovoriću i na ova tri posta. Što se tiče formiranja vlasti u Sarajevu,potpuno ravnodušno sam to primio preksinoć,ali sad kad vidim da na dnevniku rtrs po 20 minuta cvile i kukumavče,lažu,petljaju-sad mi je drago!
Od svih ovih gore Milinih postizbornih gubljenja,najveći pogub mu je bio odlazak u Mostar odmah nakon izbora i bahato saopštenje kako će oni formirati vlast uz poziv SDA da im se priključi

...To je kao da Levante i Rayo Valekano osnuju nešto i pozivaju Real da im se pridruži...

...SNSD i HDZ nemaju zajedno poslanika koliko SDA sam
Iako je Bakir dotad davao izjave da će državnu vlast formirati sa onim ko bude na vlasti u RS,čim sam jutro nakon mostarskog sastanka Čović-Dodik,pročitao saopštenje SDA da "oni vode procese,a ne priključuju se",već sam otprilike predosjetio šta će biti...na stranu što i ptice na strani znaju da je SDA bolji sa nama a SNSD sa Lagumdzijom i Radončićem....Ali ovdje su dovođenjem pred svršen čin još dodatno ponizili i iznervirali onoga ko se u Bosni osjeća najjačim i najmnogoljudnijim......Pokušali su glumiti mangupe,a naletjeli su na većeg mangupa od sebe...To je ukratko to...
A ono što si pisao za Čovića,ja sam više mislio da njega sa moralne strane treba pozvati u vlast,kao izraz volje hrvatskog naroda...Uopšte on matematički nije bitan...precijenio se opasno...na državnom nivou 4/42 mandata,na entitetskom 12/98....čak i onom hrvatskom domu naroda,može se sa devedesetkom sve izglasati...
Eto,tako sam ja vidio ovo...Naravno,ne tvrdim da sam u pravu