banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 21:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2004, 11:26 
DELETED

Poslednji put menjao DELETED dana 25 Dec 2004, 16:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2004, 15:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2004, 20:40
Pozdrav svom bratu Micelijusu!

Dragi moj prijatelju, i dragi moj prijatelju! Nisi ti, kako ja mogu da kod tebe primjetim, olako ograničenog duhovnog umovanja. Naprotiv, svi smo mi sebi tim svojim ponekad i predodređenim tjelesnim domaćinom, predstavili onaj nebeski krunski cilj da se do njega što više pojedinačno ili zajednički približavamo, onako kako to onaj domaćin u nama zavrijedi. Međutim ta se naša unutrašnja stremljenja, ponekad zaista svode i kroz onaj kružno zavejani ćorsokak oko tog vanvremenskog orjentira, umjesto da idemo i dalje gore.

Jasna mi je kod tebe njegova poniženo ''isticajna'' skromnost. No blago svakome onom koji to zaista čini i prihvaća. Bolji je od onog koji se tome podsmjeva. Jer se samo tim uhvaćenim grčem, oko tog niskovrijednukućeg korjena svog vlastitog neznanja, pred Njim vidi i prepoznaje svačije buduće visoko izrastanje.

Dragi brate, jednako je isto teško dobrom čovjeku biti jako loš, kao što je i njegovom domaćinu to obilježje u sebi oduzet. Prema tome UNUTRAŠNJA DUHOVNA BORBA je onaj sveisposnički pokretač svačijih zamisli da se do promjene u sebi dođe. Ne može se neko u sebi mjenjat u svom ograničenju ako iole zaista ne pokuša prihvatiti, kako ono Vader navodi, nečije drugaojačije uplive u sebi. Mora se doticati svačiji tuđi međnik svojom umnom bahatočću.U protivnom slijedi njegova slijepa izopačenost.

I pokušaj tog preplivavanja u svem ovom moru našeg opšteg ograničenog znanja je zaista uspjeh za toga. Nema niko pravo da unutar svoje duše sebi oduzima tu mogućnost, pa makar to nezgrapno činio. Jer se u protivnom samoubistveno osuđujemo i na tom izostalom pokušaju, do vječne vlastite propasti pred Njegovim pogledom.

Vidi nešto Micelijusu, nisu tebi potrebni nikakvi tekstualni izviđači da bi se ti iza Aharona pojavljivao u svom navodnom neznanju. Mislim da se ponešto od tvojih zatraženih pitanja možda nevješto sakrilo sa svojim odgovorima u ranijim tekstovima. Malo ih pažljivije priprati. Nemoj misliti da ti želim polarizovano odgovarati u tvom nastupu. Na ovaj duhovni teren si istrčao na svoje željeno mjesto i tu se možemo samo svojeručke založiti da se do krajnje pobjede zajedničkimsnagama dođe. Svi smo potrebni Spasitelju. A pogotovu pobjednici.

Moje je mjesto u ovom timu tamo negdje pored tebe, gdje se po mom zatraženom kvalitetu meni od vas odgovarajuće mjesto nudi. Prema tome, samo onaj koji je spreman zaista da svakom od nas u noge pogleda, može biti drugog dostojan. Zato ti sa takvim osjećajem pripadnosti prilazim a ne obrnuto, odozgo.

Na tvoja pitanja ću drugi put detaljnije odgovorit, jer prije toga treba da slijedi nekakvo predzagrijavanje i da se skinu sve maske sa naših lica i otpozdravi onaj uvaženi nebeski Gost koji se ovdje prije tebe pojavio. I od koga treba da dobiješ ona nebeska objašnjenja. Jer si nepravilno zaobišao tu kapiju na svojoj skijaškoj nizbrdici.

Da sam te samo zdušno u svemu hvalio, vjerujem da bi do kraja tvoje trke, porušio možda u drugoj vožnji sve, one slalomske kapije. Ovako idi svojom punom ''poniženom'' vještinom kapiju po kapiju, post po pos, i stići ćemo zajedno sigurnije do cilja.

Zbog dužine ovog teksta morat ću ti se njegovim nastavkom i drugi put ponovo javiti.

S poštovanjem te brate pozdravljam.

Slava našem Spasitelju.!

Amin!!!

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2004, 22:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Iskren prijateljski pozdrav svoj braći i sestrama!

Želim odmah na početku ovog javljanja da nastavim sa svojim prethodnim odgovorom bratu Micelijusu.
Vidi brate, ono što si zaobišao ranije da ''vidiš'', kako sam ti već naglasio, u potpunosti zahtjeva ubuduće svačije duhovno približavanje ovoj temi kroz taj duhovno usaglašavajući nebeski kriterijum. Uspostavljanje te jedne, ali samo jedne znakovite duhovne osnove kroz čija će se nebeska vrata svaki posjetilac ovog foruma pravosnažno identifikovat, predstavlja onaj kamen temeljac svakog drugog različitog zidanog razmišljanja.

A to je u ovakvim složenim diskusijama zaista neophodno....Jer u slučaju da neko to zaista svojim pukim vizuelnim odrazom u glavi ne prepoznaje, kako će tek onda one složenije ili manje vidljivije stvari ovdje dalje povezivat i prihvatat.

Prema tome ne možemo tek tako nesmotreno nečijim polustručno izraženim duhovnim jezikom, zahtjevati od drugoga da na njegovo radoznalo tekstualno pitanje, taj drugi isto tako površno potvrđuje ili demantuje i ono što i sam preko ikonopisa treba da protumači. Zato se u takvim odgovorima jedino može ovdje poslužiti nekom figurativno objašnjenom pričom ili poređenjem.

U slučaju da se zaista i ti kroz ovo navođenje neobavezno potražiš, iznesi u svakom pogledu prvo svoj nekakav stav prema tom prikazanom Viđenju, čime ćeš se definitivno odrediti svojom unutrašnjom duhovnom vjerom i prema Onome koji tek treba novim Imenom ovdje da dođe. Pošto se tim vizuelnim prepoznavanjem Ovog a i kasnije Drugog ikonopisano predstavljenog nerukotvorenog nebeskog Lika na zemlji, rendgenski snima i vidi svo nečije unutrašnje zlo ili dobro ponašanje prema Njemu i bližnjima.

Ovdje, tu kod nas, pred nama svima, se javno polaže taj najčišći moralni ispit svačije duhovne zrelosti ili propasti toga. Pred tim bijelim odlučno prikazanim kamenim nebeskim pogledom sutra na našem zidu, ne plača, već radosti. A ako se i dalje neko bude u svojoj tjelesnoj samouvjerenosti u sebi bez Duha Svetoga oglušujuće rukovodio, neće navjerovatnije daleko moć dogurati. Znam, možda ti ovo izgleda kao krajnje podvučena potvrda moje neshvatljive parafinske ''ludosti''. Ali znaj i ti dragi prijatelju, da se sutra a i već danas, ni jedan pravi hristoljubivi apostolski vjernik u toj nevidljivoj duhovnoj borbi sa sobom i okolinom, neće moći pouzdano garantovano duhom oslanjati na taj svoj trenutni voštano isparljivi bioizgled. Čijim se tjelesnim bogatašenjem danas znatiželjno plijeni sav okolni srebroljubivi svijet, odjeven u te duševno poremećene materijalne karakteristike u sebi. Već isključivo na onaj unutrašnji plameni sjaj onog Duha Svetog u nama, čija ga se vanjska lako topljiva figurativna samoiscjedivost, samo u tu svrhu dotiče. To je Spasitelj rekao a ne ja. S tog Izvora je i moja neiscrpna duhovna snaga u ovakvom razmišljanju.

Tvoja pitanja glase;

1. Ako su Sile Nebeske objavu dale tebi kamen, zbog čega si je ti dao sveštenicima SPC na procjenu, i ko je taj ko je taj čovjek koji može da ocjeni i procjeni da li je za narod dobro ili loše ono što Sile Nebeske tom narodu daju kao objavu?
2. Da li se u objavi govori o tome da se objava mora najprije dati na procjenu sveštenicima, prije nego što bude "puštena" u javnost?
(Ako je odgovor na tačku 2 potvrdan, pitam se, koliko su Sile Nebeske sigurne u sebe i u ono što daju ljudima kao objave.)
3. Da li je objava data isključivo sveštenicima SPC, i da li je to u objavi izričito naglašeno, i ako je tako, čemu onda uopšte razmatranje da se objava da i drugima?

Dragi prijatelju evo ti odgovora na ovaj način; reče Spasitelj u Otkrivenju 2,17; ...Onome ( znači tom jednom čovjeku) koji pobjedi (a ta unutrašnja duhovna pobjeda je dobivena kroz poraz njegovog tjelesno nepouzdanog izraza samovolje) daću da jede (a to Micelijuse znači i da procjenjuje šta, kako i kome sa ovim da čini) od mane sakrivene (od ovog tajnog nebeskog saznanja), i daću mu kamen bijeli,( oblik mjesta tog predatog blaga na bijeloj zemlji) i na kamenu novo Ime (čiji se nedvosmisleni izgled Božanskog značenja u Svetom Pismu jasno po svom proročanskom tumačenju pronalazi i definiše onako kako sam i najavio) napisano,(nerukotvoreno ikonopisano) koje niko ne zna (koje niko dosad ne sazna) osim onoga koji ga prima (znači ne živog, već nekoga kao takvog napisano poslatog, Njegovog Svetog Duha u svojoj duši prihvaćenog onako kako čovjek može u sebi da nosi).

Sačekajmo i strpimo se malo pa ćeš ovaj svoj '' troupitni SPC'' odgovor i ikonopisano prepoznat.

Molim te shvati sve ovo mojim najponiznijim izrazom sveopšteg dušebrižništva, gdje se bez ikakvih poteškoća pronalzi i ugošćuje tvoja i svačija druga meni uvjek dobrodošla i nečija neprihvatljiva duhovna osobenost.
Jer svaki onaj, koji se u svom duhovnom naporu ne pokušava da izdvoji iz ovog demoniziranog srebroljubivog zla u kome vaskoliki svijet leži, saučestvuje i sam u njemu.
Kucajmo i otvorimo zato što prije vrata tim Svetoduhovnim nebeskim Gostima u sebi, da se duhovno nanovo preporodimo i samoobnovimo Njegovom novom silom spasenja koja dolazi.

Budimo svi Bogom pozdravljeni. Slava Mu zato na visini a među nama mir i dobra volja.

Amin!

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2004, 09:27 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Po plodovima se svako drvo raspoznaje kakvo je, a ne po onom kako se prikazuje.

Vrh

Tema posta: Odgovor Aharonu
PostPoslato: 27 Dec 2004, 13:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Molim te brate reci mi, čim te ja to tako uvrijedih pa moje vidljive duhovne plodove ne želiš da vidiš a svoje skrivaš ne prikazujući drugima. Za koga ih čuvaš.? Valda se u skupnom zajedničarenju ispijaju sokovi sa Njegovog čokota. Ili su kod tebe ti plodovi drugačijeg izgleda nego ovi moji! Pomozi mi u ovome da te drugi put bolje razumijem, jer zaista ne vidim kako se ti plodovi kod nekoga na ovom mjestu mogu po tebi zrelije a kod drugoga nezrelije prikazivat i prepoznavat. Hvala.

Pozdrav

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2004, 19:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[
Pomaže Bog, draga braćo i sestre!

Idemo dalje sa nastavkom ovog svjedočenja. Bez obzira da li će se ono nekome svidjeti ili ne kroz ovakvo emerzivno pojavljivanje iza sjenke Jov. Otkrivenja. Ostaje svakome na njegovu moralnu savjest da li će to prihvatiti ili odbaciti. Ono će svakako u svoje određeno vrijeme, kad za to bude volja Božija, iznići i izrasti svojom potrebnom duhovnom mjerom jevanđeoske važnosti ili će ga u protivnom po tome mimoići ona čaša proročanskog ''stradalničkog vaskrsenja''. A ne samo onda, kada se ono nečijom kratkotrajnom filozofskom upotrebom kako se to kako kome površno prohtije, da se blati ili prisvaja.

'' I znak veliki pokaza se na nebu;...'' Tako počinje sadržaj 12 glave Otkrivenja, po kome se tačnije rečeno, taj nebeski znak Žene identifikuje i prepoznaje po Bogorodičinom nerukotvorenom Liku sa Bogomladencem na rukama, koji je kao takav ''dobrodošli'' gost prisutan i ovdje na ovom forumu. Da nam jasno i nedvosmisleno posvjedoči u svačijoj hristoljubivoj pravo-slavnoj vjeri, da se kroz to Njezino Bogom nadahnuto Proviđeno prisustvo, treba da potvrdi i ispuni onaj preostali proročanski sadržaj događanja koji se po Pismu dalje objašnjava.

A da u svemu tom razotkriveno preslikanom biblijskom sadržaju ikonopisa ima i drugih navedenih učesnika Otkrivenja, pokazuje nam zasigurno i neslavna ''podrška'' i prisustvo onog drugog proročanskog znaka na nebu. Koji će se takođe ovdje ikonopisano naslikan prepoznati po opisu značenja sljedećeg konteksta, kako stoji iznad glave te Žene. Što pokazuje, da nam ovaj nerukotvoreni ikonopis i tog zemaljskog kneza tame u prisustvu te Žene, najvjerodostojne simbolički i vizuelno sve u potpunosti po Otkrivenju objektivno potvrđuje.

Zato prepoznamo i taj drugi proročanski znak koji se tu pokaza. Veliku crvenu aždaju koja imaše sedam glava i deset rogova; gdje stade pred Ženom koja treba da rodi, da kada rodi proždere dijete njeno...; kako to stoji po sadržaju Pisma 12, ključne za razmatranje, glave Otkrivenja....
Nastavlja se...

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2004, 19:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/zvjerimar.jpg[/img]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2004, 19:53 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2004, 00:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nastavak...

No prije toga samo ukratko da podvučem odgovor svom bratu, koji je sam sebi i naveo u uvodu ovog neprimjerenog ovom mmomentu, starozavjetnog biblijskog citata. Traženje adekvatnog suprostavljanja biblijskim vremeplovom istine, je isto kao i ovo, što je bez svakog mog komentara.

...Mislim da se u svačijoj normalno predstavljenoj vizuelnoj dioptriji pogleda, može razabrat ova višeglava vukodlaka nakaza koja najupečatljivije simboliše to demonsko zvjersko zlo na zemlji. Pokušajte ih prepoznati na tom olako prepoznatljivom samrtnom skeletu. Koje se tim figurativnim načinom prikazanja iznad znaka Ženine pojavnosti, kao po opisu 12,3 konteksta Otkrivenja, simbolično protumačeno najindirektnije ustremljuje i zaprijećuje cijelom ljudskom porodu. Gdje se na toj jednoj aždajinoj nozi, jasno uočava i primjećuje ona ista stara endenska zmijska zloća, koja je nekada davno još u našem postanku, tim svojim satanskim đavoljim lukavstvom prevarila do krajnjeg odstupništva Adama i Evu od svog Stvoritelja.

Zato se svakom čitaocu ovih redova istinski preporučuje, bez razlike iz koje duhovne domovine u sebi ovo želi da posmatra, da se ovim pukim prepoznavanjem i svih drugih kasnije nadolazećih slikovitih opomena iz Jovanovog Otkrivenja, i sam dobro zamisli ubuduće nad svakom svojom donešenom odlukom u tom pravcu.

Jer se ovo moje kazivanje ni po čemu riječito ne mora uzimati za nešto presuđujuće u svačijem odlučivanju. Ono svakome može samo da predstavlja čitljivo ispisane svjetlosne signale pored puta, kojim se lakše osvjetljava i pronalazi onaj prijesto Božanskog Izvorišta žive vode. Čije se napijanje uspijeva obaviti isključivo samo održanjem riječi cjelog proroštva, kako stoji podvučeno i po Pismu 22,7 Otkrivenja. Što svakog takvog pobjednika čini sutra blaženim do Njegovog dolaska.

Pri čemu se ja ni jednim svojim slovom ni brojem, ne želim nikome posebno nametnuti niti mu oduzimati od njegovog potrebnog viška ili pak manjka znanja, koje taj može sebi da ostvari i putem saznanja po Pismu. Jer sam i sam sebi u tome pozvan da s naporom činim. Prema tome, ono što čitamo i znamo po Svetom kazivanju iz Pisma i ovo ovdje što dakle možemo samo slikovito da vidimo i usporedimo, uzimajmo kao pouzdane parametre u našem krajnjem prosuđivanju. A ne nikako šta je prije ili iza tog nerukotvorenog ikonopisa popratio tekstom kamen, ili bilo ko drugi da sad nikoga posebno ne nabrajam.

Jer tumačiti svako može ali dostići istinsku Božiju spoznaju svako ne uspjeva. Odatle se i zbog toga mora uvjek računati i na ono postapostolsko sveto predanje jevanđeoske hristove istine, koje mnogi vjernici, da ne kažem svi izuzev našeg monaškog i crkvenog sveštenstva, ne uzimaju za ozbiljno. Zato se svi podjednako ubuduće moramo, koji se u tom pravcu dosledno prema današnjim uslovima života opredjelimo, isto vagati na tim taseveima jevanđeoske istine kao i prvovjenčani apostoli iza vaskrsenja, ništa manje. Kroz svaki onaj jevanđeoski gram rječitog značenja u njegovom doslednom prihvatanju ili odbacivanju. Toplo ili hladno. Spas ili pakao. Prorok i porok. Mlake Spasitelj ne prihvata. Nemojmo biti do kraja naivni i zaboravit na Sveti Duh, koji je tu, uvjek sa nama da to prati.

Zato ispratite do kraja sa posebnim zapažanjem i ovaj slikoviti nerukotvoreni ikonopis, koji se tako identično podudara sa Jovanovim riječitim sadržajem iz Otkrivenja. Da se potom dalje preselimo i povežemo sa sledećim ''tekstualno-slikovitim'' ''ikonopisanim-Otkrivenjem''. Mada se sada zbog tehničkih razloga nemogućnosti objave orginalnog formata ovih i drugih uveličanih fotografija ikonopisa na forumu , ne može do kraja možda približiti i predstaviti njihov što jasniji izgled, to ne znači da se time išta suštinski umanjuje na njihovom značenju. Priprema i izrada tog veb sajta gdje će sve biti detaljno dostupno i kroz video materijal je u toku.

Do tada, budimo i dalje u duhovnoj hrabrosti pred našim Stvoriteljem. Neka Mu je vječna slava i hvala.

Amin!

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 00:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

...Slijedi dalji nastavak objave ovog svjedočanstva koje je u pripremi, i za ovo i za novo mjesto.!? Jer zavisi od sveukupnih prilika i neprilika koje na to utiču. Da ih sad ne iznosim, protumačite i sami po sadržaju 12 glave Otkrivenja.? Zato je uvjek potrebno biti spreman i stražariti svojim unutrašnjim duhom na onom toplom ili pak u suprotnom otpalom, kako Spasitelj kaže, hladnijem mjestu. Nego biti na onom između tih, koje samo podržava pomalo i jedno i drugo nečije amfibolično dvosmisleno stanje svačijeg takvog nedefinisanog razuma. Šta unutar takvog zeleno-crvenog umovanja zajedničko ima svjetlost sa tamom? Ništa! Čitavu pometnju. Zato pratim dalje onu toplu njegovu jevanđeosku volju Božiju a ne moju ili bilo čiju onu hladnu mrtvačku. Jer stoji u Pismu...???

Da kada vidite onaj prvi znak Žene a potom i onaj drugi znak aždaje koja stade pred tom ženom koja treba da rodi, da kada rodi proždere dijete njeno, znajte da tad treba da se potom negdje rodi ono muško Dijete (sa Njegovim novim Imenom sakriveno po 2,17 sadržaju Otkrivenja na kamenu bijelome), koje će napasati sve narode palicom gvozdenom; i to dijete njezino će biti uzeto k Bogu i prijestolu njegovu.

A Žena uteče u pustinju...??? Protumačite dalje po Pismu i sami zašto!?

...Čujemo se onda nekada opet vremenom potom uživo kako se dalje u tom kontekstu navodi, kada nastane Mihajlov rat na nebu protiv one aždaje; ...Da opet slikovito vidimo te druge nerukotvoreno ikonopisane Jovanove likove kao po Otkrivenju, koji se u tom nebeskom sukobu neskrivnenom simboličnošću razabiru. Prepoznaćete ih, sigurno ako budete htjeli da imate što jasniju PREDSTAVU o tome šta Pismo govori . Jedino ako neko i dalje zatvara svoje žiro- (in)teleskopske očne kapke na viziru onom svom slijepom tenkisti domaćinu, koji tako ne mogući da vidi daleko ispred sebe, obnevjeri svojim silnim tjelesnim duhom. Jer ne mogaše da vidi u sebi onaj nerukotvoreno vidljivi ikonopisani duhovni put, koji mu ta logična vizuelno perceptivna Božija predstava nudi i zahtjeva od njega, kako Ga nebi promašio i sletio sa njega. Jer je samo On taj put, istina i sav naš sveukupni život...

Svevišnji oče naš, pomilujte nas i izbavite od svih budućih lukavih namjera nečastivog.

Amin!

Ako imate svoje nekakve nove popratne impresije vezano za ovo svjedočanstvo ''biću'' vam i i dalje ovdje do tog vremena na usluzi. Taj ''biću'' ne postoji, ovo nije njegova ''igra'', već onog Duha koji u njemu prebiva. Molim vas, oprostite mi za sve ono, ako smatrate da sam vam nažao učinio. Hvala.

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2005, 05:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Draga braćo i sestre, HRISTOS SE RODI, vaistinu se rodi ta Sjajna Zvijezda Danica!!!

Srećan vam i Богом blagosloven ovaj najradosniji naš dan i rođendan, Imenom Njegovim NOVIM, Svetim nebeskim, koje je kako sada vidite, GLAVA OD UGLA.
Slika
Otkrivenje; 12,5 ;... '' I rodi muško Dijete, koje će napasati sve narode palicom gvozdenom; i Dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolu njegovu.''...

Psalm; 118,22 ;...'' KAMEN, koji odbaciše zidari, posta GLAVA OD UGLA ''...

Djela; 4,11 ;...'' On je KAMEN koji vi zidari odbaciste, a koji postade GLAVA OD UGLA: i nema ni u jednome drugome spasenja.''...

Prva Petrova; 2,7 ;...'' Vama je, dakle, koji vjerujete čast; a onima koji se protive, kamen koji odbaciše zidari on postade GLAVA OD UGLA, i bi Kamen spoticanja i Stijena sablazni.''...

( Navodi iz Svetog Pisma, Novi zavjet po prevodu komisije svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve, četvrto ispravljeno izdanje; korektori ; protođakon Radomir Rakić i Gradimir Stanić, štampano 1998 god.)

Moj prvi komentar je kao po Mateju ; 21,33-44 ,

Matej ; 21, 33-44 ;...'' Drugu priču čujte: Bijaše čovjek domaćin koji posadi vinograd i ogradi ga plotom, i iskopa u njemu pivnicu, i sagradi kulu, i dade ga vinogradarima, i otide. A kada se približi vrijeme berbe, posla sluge svoje vinogradarima da prime plodove njegove. I vinogradari, pohvatavši sluge njegove, jednoga izbiše, a jednoga ubiše, a jednoga kamenjem zasuše. Opet posla druge sluge, više nego prije, i učiniše im tako isto. A najzad posla im sina svojega govoreći: Postidjeće se sina mojega. A vinogradari vidjevši sina, rekoše među sobom: Ovo je nasljednik; hodite da ga ubijemo, i da prisvojimo nasljedstvo njegovo. I uhvatiše ga, pa izvedoše napolje iz vinograda, i ubiše. Kada, dakle, dođe gospodar vinograda šta će učiniti vinogradarima onim.? Rekoše mu: Zločince će zlom smrću pogubiti, a vinograd će dati DRUGIM vinogradarima, koji će mu davati plodove u svoje vrijeme. Reče im Isus: Zar niste nikada čitali u Pismu: KAMEN koji odbaciše zidari, taj postade GLAVA OD UGLA; to bi od Gospoda i divno je u očima našim. Zato vam kažem da će se od vas uzeti Carstvo Božije, i DAĆE SE NARODU koji donosi plodove njegove.''...

Drugi moj komentar je kao u Prvoj Kor. ; 2,2 ;

Prva Kor. 2,2 ;...'' Jer rasudih da ne znam među vama išta sem Isusa Hrista, i to raspetoga.''... sa ovom Njegovom jasno preslikanom golgotskom GLAVOM U UGLU, što je kao mjesec koji ''stoji'' između neba i zemlje pod nogama one Žene, Bogorodice Marije, obučene u sunce i vjencem na glavi sa dvanaest zvijezda, ikonopisanih jedno pored drugoga kroz ovo nerukotvoreno Spasiteljevo Proviđenje.

Pa izvolimo draga braćo moja, na nama je сада red. Imamo hiljadu i dvijesta šezdeset dana na raspolaganju, da to sve nanovo presaberemo. Jer poslije toga nastaje onaj Mihajlov rat na nebu protiv aždaje; i ...???

Slava tebi Bože naš!

Amin!

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2005, 19:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Помаже Бог, драга браћо и сестре, Христос се роди!

Желим само да вас укратко обавјестим о наставку овог свједочанства које је још у току или ће бити у току и на другим мјестима, а чије ће те линкове за упознаванје тог садржаја касније добити. Тако да нећете изгубити ништа од онога потребног што се имало и овдје чути. Јер како је исто ово мјесто ''нимало равнодушно'' одзвонило онај претходни линк са банјалучког ринга у његовом упознаванју, тако ће и друга мјеста добити могућност да виде овај линк за њихово вјерујем можда нимало другачије равнодушно нецензурисано сагледавање.

При чему се у сваком случају без потешкоћа може примјетити онај садржајни континуитет и веза сваког наставка. Зашто је потребно свакоме знати шта је до сада већ изречено а не знати унапријед за даљњи садржај свједоченја у неком будућем мјесту, да се из свег приложеног овдје, одмах наслутити.

Зато имајмо у сваком случају довољно разумјевања и стрпљења приликом крајњег тумачења истине овог тематског садржаја. Јер ово је Његово свједочанство кад је истина у питању, Његовим приказаним новим нерукотвореним Ликом и Именом, а не наше или пак моје некакво горко испијање Његовом чашом васкрслога вина. Да ли ће за то неко имати довољно знања и умјећа да ово све повеже и препозна остаје на свакоме да се види. Само Га они ''слијепи'' неће моћи препознати.!

Али, једно само добро знам. Да сам ја лично итекако много дужан да штошта тога корисног учиним за овај народ, како би се подједнако сва моја браћа и сестре сутра у миру што боље међу собом схватала и разумјевала његовим новим Именом. Позвани ће бити сви они који са сада у многоме разликују у појединим начинима гледишта око тумачења једне недјељиве Спаситељеве јеванђеоске науке, да смогну снаге и да многе оне од давнина подметнуте сатанизоване зачкољице као неосноване поводе у свим разлозима међусобног духовног размимоилажења, што прије превазиђу.

Немојмо сметнути никад са ума, да се ни у једном почетку битке одмах рат не добива. Будимо упорни и до краја увјек истрајни у проналажењу оних правих и славом небеском овјенчаних светодуховних рјешења кроз свакодневно саблазно искушење нечастивог. Који нас, засигурно то знајмо, увјек покушава одвести са овог заједнички мукотрпног апостолског јеванђеоског пута. Нема средине у овој невидљивој духовној борби, или смо Његови вјерни апостолски послушници или демонски апокалиптички преступници. Тако Спаситељ од нас захтјева. Није то моје размишљање, већ Његово. Или смо побједници или поразници. Или живо топли или мртво хладни. Средина је болест.

Јер рече Он у Откривењу 21,7-8...'' Који ПОБЈЕДИ наслиједиће све ово, и бићу му Бог, и он ће ми бити син. А страшљивима и невјерницима... је удио у језеру које гори огњем и сумпором, што је друга смрт.

Оно нешто мало, било чега, је у бити увјек непотпуно и недовољно за оно нешто изузетно, како у побједи тако и у достојном поразу. Пошто је и и за достојан пораз потребно проћи са удостојеним противником. Све млакасто и не приспјело ни тамо ни амо шетање, је ометање сваке побједе правом побједнику. Када он и сам по природи духом јак и топао или суров и хладан, увјек тражи себи адекватног противника за своје будуће слављеништво. Према томе млаког и немоћног нико не жели примјећивати. Он једноставно не учествује у избору побједничког добитника.

Будимо с тога, спремни и нон стоп стражаримо над својом себичном сладостраственом незаситошћу, којом нас сатана непрестано среброљубиво таквим почастима обасипа. Имамо хиљаду и нешто више дана на располагању да све ово поставимо на своје троножно право-славно мјесто около нашег унутрашњег духовно христољубивог штита такве вјере. Нахранимо добро за то вријеме ту небеску Жену, мајку Спаситељицу, Цркву нашу Православну, свим оним постојећим и додатним Његовим знањем и умјећем.

Пружимо руку подршке једни другима у оној што топлијој искреној братској међусобној љубави. Опмињимо се и овако међусобно форумски сарађујмо и повезујмо свим разумним знаковима поред пута којим се зналачки без увреде сваки наш заостали брат треба да духом укори и поправља. Ја нам исто тако, као ваш најпонизнији саобраћајни путар слуга, стојим увјек на располагању колико је то у мојим духовним моћима. Да се што прије, надгледајући сваки форум овим свједочанством, повежемо и одазовемо у што већем броју у извршењу ове Божије духовне задаће коју нерукотворено од Бога примисмо. Зато испратимо до краја убудуће све означене линкове за ову тему.

1. http//forum.blic.net/razgovori/duhovnost I religija/
2. http//www.pravoslavac.net/razgovori/duhovni razgovori :: Pogledaj forum -O ikonama/
3. ???

Јер се послије оног небеског Михајловог рата са сатаном, та аждаја збачена овдје на земљу спрема почети прогонити ову Жену која роди мушко Чедо! Не заборавимо то. Тако стоји у Откривењу 12, 13-17. Ако не вјерујете, биће за такве то изненада, кад тад.!? Сачекајте још мало па да то и сликовито иконописано овдје или на другом мјесту препознате кроз Јов. звјерско откривење.

Нека је вјечна слава и хвала нашем Спаситељу, јер се ваистину Он роди. И овим својим новим Именом како по пророчанству стоји у Писму записано, а које је ГЛАВА ОД УГЛА.!
Да ли сам ја овим ријечима изрекао нешто ново или пак старо кроз јеванђеоско Јов. Откривење, просудите и '' видите'' најбоље сами.

Надгледаћу свако питање за одговор.

Амин!

КАМЕН

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2005, 02:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Bismillah!

Neka se Allah Svevisnji.Mudri,Milostivi,Samilosni smiluje

Jer je rekao u svojoj zadnjoj objavi koja dolazi posle indzila,Kur`anu casnom,knjigom covjecanstva,jasnom,cistom da poslanika posle Muhammeda s.a.w.s NECE BITI,a naglaseno je da ce biti laznih proroka.Obecao je Svevisnji da ce bdjeti nad Kur`anom casnim i da nece dozvoliti nikakve novotarije,a zasto se to sa Indzilom casnim i dalje desava :(
Pa ljudi urazumite se !

elhamdullilah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2005, 00:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pomaže Bog, draga sestro Dženita.!

Najiskrenije te pozdravljam u tvom izraženo subjektivnom naklonjenom nastupu, kojom si se tako neosnovano izgledno uključila u ovu forumsku tematiku. Ne bih želio odmah da ti repliciram na takvu tvoju pomenutu konstataciju, nego te zamoljavam da nam odgovoriš ako želiš na sledeća pitanja;

Da li si upoznata sa dosadašnjim tokom forumskog sadržaja ovog svjedočenja na oba postavljena linka u kome se nalazi i moj odgovor na tvoje konstatativno pojavljivanje.?

I kao drugo, da li želiš ili možeš, da se ovdje na forumu pozivaš kroz svoju diskusiju bez tog jednostrano proklamovanog ''šadah'' ogledala.? Jer se u protivnom, u nečijoj drugačije obojenoj konkavnosti svjedočenja Božije istine, ne naziru tako lako svi oni obrisi dodirnih tačaka koji su nasušno potrebni da se do istine zajedno dođe.!

Uzmimo s toga, svog konspirativno ličnog nepristrasnog učešća po ovoj temi, te da se u onom prepoznatljivo ''znakovitom'' nebeskom tonu i ambijentu izraze sve naše unutrašnje duhovne obaveze prema Stvoritelju. Fokusiranje i fiksiranje vlastitog ogledala samo za jednu stranu ovog svijeta, ne doprinosi takvome nikakvog učešća u onom velikom zajedničkom boljitku.

U tom slučaju, bićeš svakako potrebna sa takvim predloženim svojim umjećem, da ispratiš sa te strane ovo svojevrsno Božije svjedočanstvo. Ima dovoljno prostora i vremena za to da se tema i u tom pravcu odvija. A da ne ugrožava i ne rasplinjuje istovremeno njen istinoljubivi započeti pravac i sadržaj kazivanja, koji se ''negdje'' na miru dalje priprema za vidjelo.

Pozdravljam te sa iskrenim poštovanjem!

Slavimo našeg Stvoritelja na visini, a među nama neka bude mir i dobra volja!

Amin!

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2005, 22:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

''Budi oprezan kad hoćeš u čovjeku da biješ đavola.! Pazi da ne udariš u njemu Boga! ''To znači: kad osuđuješ čovjeka, ne zaboravi da je u njemu Duh Božiji.

Samo onaj ko ne zna da u njemu živi Bog, može jedne ljude da smatra važnijim od drugih.

(Tolstoj)

kamen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 02:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2005, 01:47
Zbunjena sam tvojim izlaganjem, bujica rijeci zamagljuje sustinu, ako pises za narod prilagodi to narodnom shvatanju. Koliko mi mirijani uopste mozemo da pojmimo dubine Otkrovenja? Ili ipak mozemo ali se stvara neki debeli veo misterije koja ga prati, a i tu su i bezbrojin tumaci koji nam nimalo ne razjasnjavaju istinu vec samo unose novu konfuziju.

Evo neka pitanja ako mozes da mi ih odgovoris:

1. Koliko sam shavtila ti najavljujes drugi Njegov dolazak, zar ne stoji da ce taj drugi dolzak biti na Sudnji dan i dan vaskrsenja zivih i mrtvih? Taj dan je nepoznat svima do Ocu Nebeskom. Zar ne stoji da ce se pojaviti lazne mesije kojima ne trebamo vjerovati?

2. Da li se to dijete vec rodilo?

2. Sta ce biti poslje tih 1260 dana?

3. Na ovoj slici vidim samo ugao zida, umrljan (pitam se cime?) i ne vidim nikakvu posebnu sliku. Je li to do mog vida(duha) ili i ostali tako vide?

Ovu su neka zdravorazumska pitanja, nadam se da ne zvuce vulgarno. Molim te nemoj mi zamjeritit, samo me zanima istina.

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2005, 02:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

I ovo nadjoh u knjizi Arhimandrita Rafaila o belom kamenu:
Citiraj:
U dusevnoj ravni srce treba da postane onaj apokalipticki kamen na kojem je napisano tajanstveno ime - to je kamen bele boje, simvol cistote. srce treba da postane osnaova na kojoj je naslikana ikona Boga kao Njegovo ime.
.....na belom kamenu,odnosno na srcu koje se kaje, gde unutrasnje suze omivaju prljavstinu strasti, Duh Sveti pise novo ime. Za takvu dusu ime Isusa Hrista je uvek novo, ono joj se otkriva u novim dubinama, u novoj lepoti, u svojoj vecnoj neponovljivosti. Beli kamen oznacava za coveka moguce odresenje ne samo od grehovnih, vec uposte od svetovnih pomisli, od onoga sto je van Boga, od onoga sto je po svojoj prirodi tudje dusi. Beli kamen s tajansvenim imenom napisanim na njemu koje niko ne zna (ovo stanje je nemoguce preneti recima, ono pripada samo onome ko ga je iskusio), jeste vecna slava svetih, za koje je Bog postao sva punota njihovog bitija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2005, 21:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[img]http://img.photobucket.com/albums/v623/kamen/I.jpg[/img]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2005, 21:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jan 2003, 01:59
Mozda se u onoj slici nazire marija kako drzi isusa (bebu) u narucju.

Cinimi se da se moze takva silueta nazrijeti na lijevoj strani mrlje.

Pozdrav

Tvoje postove ne citam. (Kamen) Rasuti su i obimni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2005, 21:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ova slika me podsjeca na Roscharchov test, znate ono kad psihijatar pokaze mrlju , a pacijent pogadja sta je to projektujuci svoje zelje, snove, nagone sl:), na hard feelings:)

A sta je sa mojim pitanjima?

pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]