Draga braćo i sestre, HRISTOS SE RODI, vaistinu se rodi ta Sjajna Zvijezda Danica!!!
Srećan vam i Богом blagosloven ovaj najradosniji naš dan i rođendan, Imenom Njegovim NOVIM, Svetim nebeskim, koje je kako sada vidite, GLAVA OD UGLA.
Otkrivenje; 12,5 ;... '' I rodi muško Dijete, koje će napasati sve narode palicom gvozdenom; i Dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolu njegovu.''...
Psalm; 118,22 ;...'' KAMEN, koji odbaciše zidari, posta GLAVA OD UGLA ''...
Djela; 4,11 ;...'' On je KAMEN koji vi zidari odbaciste, a koji postade GLAVA OD UGLA: i nema ni u jednome drugome spasenja.''...
Prva Petrova; 2,7 ;...'' Vama je, dakle, koji vjerujete čast; a onima koji se protive, kamen koji odbaciše zidari on postade GLAVA OD UGLA, i bi Kamen spoticanja i Stijena sablazni.''...
( Navodi iz Svetog Pisma, Novi zavjet po prevodu komisije svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve, četvrto ispravljeno izdanje; korektori ; protođakon Radomir Rakić i Gradimir Stanić, štampano 1998 god.)
Moj prvi komentar je kao po Mateju ; 21,33-44 ,
Matej ; 21, 33-44 ;...'' Drugu priču čujte: Bijaše čovjek domaćin koji posadi vinograd i ogradi ga plotom, i iskopa u njemu pivnicu, i sagradi kulu, i dade ga vinogradarima, i otide. A kada se približi vrijeme berbe, posla sluge svoje vinogradarima da prime plodove njegove. I vinogradari, pohvatavši sluge njegove, jednoga izbiše, a jednoga ubiše, a jednoga kamenjem zasuše. Opet posla druge sluge, više nego prije, i učiniše im tako isto. A najzad posla im sina svojega govoreći: Postidjeće se sina mojega. A vinogradari vidjevši sina, rekoše među sobom: Ovo je nasljednik; hodite da ga ubijemo, i da prisvojimo nasljedstvo njegovo. I uhvatiše ga, pa izvedoše napolje iz vinograda, i ubiše. Kada, dakle, dođe gospodar vinograda šta će učiniti vinogradarima onim.? Rekoše mu: Zločince će zlom smrću pogubiti, a vinograd će dati DRUGIM vinogradarima, koji će mu davati plodove u svoje vrijeme. Reče im Isus: Zar niste nikada čitali u Pismu: KAMEN koji odbaciše zidari, taj postade GLAVA OD UGLA; to bi od Gospoda i divno je u očima našim. Zato vam kažem da će se od vas uzeti Carstvo Božije, i DAĆE SE NARODU koji donosi plodove njegove.''...
Drugi moj komentar je kao u Prvoj Kor. ; 2,2 ;
Prva Kor. 2,2 ;...'' Jer rasudih da ne znam među vama išta sem Isusa Hrista, i to raspetoga.''... sa ovom Njegovom jasno preslikanom golgotskom GLAVOM U UGLU, što je kao mjesec koji ''stoji'' između neba i zemlje pod nogama one Žene, Bogorodice Marije, obučene u sunce i vjencem na glavi sa dvanaest zvijezda, ikonopisanih jedno pored drugoga kroz ovo nerukotvoreno Spasiteljevo Proviđenje.
Pa izvolimo draga braćo moja, na nama je сада red. Imamo hiljadu i dvijesta šezdeset dana na raspolaganju, da to sve nanovo presaberemo. Jer poslije toga nastaje onaj Mihajlov rat na nebu protiv aždaje; i ...???
Slava tebi Bože naš!
Amin!
kamen