banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 16:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Okt 2014, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Pop Marin, koji dominira na Paprikovcu i Petrićevcu, je napravio sebi zadužbinu preko puta moje kuće.

"Dana 18.10.2014 godina (subota) u 09:00 časova obaviće se osvećenje zvona hrama Sv. Velikomučenika Georgija na Paprikovcu i prva Sveta Liturgija u zakrovljenom hramu (kod Zavoda za distrofičare, ul. Ranka Šipke).

Osvećenje će obaviti Njegovo Preosveštenstvo episkop banjalučki Gospodin Jefrem sa više sveštenika i đakona.

Poslije obreda osvećenja biće upriličen zajednički ručka".

Njegovo Preosveštenstvo?
NJEGOVO PREOSVEŠTENSTOV?!

Razmišljam da li sa prozora da ih gađam jajima i toalet papirom.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Probaj naci negdje veliku gay zastavu i okaci na prozor.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bar to nije problem.
Neka naš narod ne priznaje gejeve i ostale "devijante"...sve ostale moralne akrobacije, tipa lopova, su hodajući sveci.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ma sto je najgore, i popovi su gejevi, a ovamo drugima nesto seru. Evo npr Kacavenda i Pahomije, one iz Vatikana, Irske i Amerike da i ne pominjem.
Ali katolike shvatam, zabranjeno im je imati zenu sto je prirodna potreba muskarca, ali ove pravoslavne i protestantske ne shvatam... Ali shvatio bih ja i njih, neka su, njihov izbor, samo da ne seru drugima...
Najgore je to sto oni druge kritikuju, a sami svojim primjerom ne pokazuju. Evo Kacavenda prima penziju, i dalje obilazi skupove, nije iskljucen iz crkve i njega niko ne kritikuje, jos ga ugoscavaju popine, a kad je parada pedera onda se patrijarh oglasava... Pa prvo neka sredi svoje dvoriste, pa onda tudje... Ne smetaju meni ni popovi ni religija, nego licemjerje...

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
eric_cartman je napisao:
Pop Marin, koji dominira na Paprikovcu i Petrićevcu, je napravio sebi zadužbinu preko puta moje kuće.

"Dana 18.10.2014 godina (subota) u 09:00 časova obaviće se osvećenje zvona hrama Sv. Velikomučenika Georgija na Paprikovcu i prva Sveta Liturgija u zakrovljenom hramu (kod Zavoda za distrofičare, ul. Ranka Šipke).

Osvećenje će obaviti Njegovo Preosveštenstvo episkop banjalučki Gospodin Jefrem sa više sveštenika i đakona.

Njegovo Preosveštenstvo?

:lol: Tako se službeno obraća preosveštenom licu, bilo to čestito lice ili pedo bear. :D

Nego, ne slušaj ti ovog Timotića u vezi zastave, može je neko ozbiljno shvatiti pa ti svrate gejevi na kafu (u BL rekoste nema gej kafića). :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Ma sto je najgore, i popovi su gejevi, a ovamo drugima nesto seru. Evo npr Kacavenda i Pahomije, one iz Vatikana, Irske i Amerike da i ne pominjem.
Ali katolike shvatam, zabranjeno im je imati zenu sto je prirodna potreba muskarca, ali ove pravoslavne i protestantske ne shvatam... Ali shvatio bih ja i njih, neka su, njihov izbor, samo da ne seru drugima...
Najgore je to sto oni druge kritikuju, a sami svojim primjerom ne pokazuju. Evo Kacavenda prima penziju, i dalje obilazi skupove, nije iskljucen iz crkve i njega niko ne kritikuje, jos ga ugoscavaju popine, a kad je parada pedera onda se patrijarh oglasava... Pa prvo neka sredi svoje dvoriste, pa onda tudje... Ne smetaju meni ni popovi ni religija, nego licemjerje...

To i ja vazda tvrdim.
To je još jedan od dokaza da propovijedaju nešto u šta sami ne vjeruju.
Od svih ti vjerskih zajebancija, Pavle je najnajnaj...ni Savo iz Krupe nije puno drugačiji, mada sam čitao na forumu loše i o njemu...bar prije rata, mislim.

Talija je napisao:
eric_cartman je napisao:

Njegovo Preosveštenstvo?

:lol: Tako se službeno obraća preosveštenom licu, bilo to čestito lice ili pedo bear. :D

Nego, ne slušaj ti ovog Timotića u vezi zastave, može je neko ozbiljno shvatiti pa ti svrate gejevi na kafu (u BL rekoste nema gej kafića). :D

Znam, zato me i nervira :D

Pa, niste mi dali da "kitim" kuću gotivnim stvarima, najbolje zastave da kačim :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2014, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
jellyfish je napisao:
Evo Kacavenda prima penziju, i dalje obilazi skupove, nije iskljucen iz crkve i njega niko ne kritikuje, jos ga ugoscavaju popine, a kad je parada pedera onda se patrijarh oglasava... Pa prvo neka sredi svoje dvoriste, pa onda tudje.....

Potpis na ovo.
Nadao sam se kad je bio sinod da će koliko toliko očistiti crkvu od gamadi ali jok- penzionisaše Kačavendu i kapak! I dan danas me je sramota što jednom primih pričešće iz njegove ruke.
A čujem da je njegov nasljednik Hrizostom i gori kada su pare u pitanju- vele da traži od potčinjenih parohija 3x više nego Vasilije.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2014, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neću se zakleti, ali ću se potruditi da nikad ne uđem u crkvu na Paprikovcu.
Krkansku muziku, točilice piva, prasence i ostale zajebancije mogu tolerisati, jer smo proklet narod, ali nabrajanje od pola sata, koliko je ko novca dao - to ne mogu.
Lopovi za sveštenike, presveštenstva, đakone i ostale zajebancije govore da su lopovi...odvraćaju narod od crkve, Boga (koji ne postoji, ali je to druga tema) itd.
Ne mislim ovako samo za crkvu...nego na sve druge vjerske objekte.
Nikom ne treba posrednik u čovjekovoj molitvi Bogu, niti mu treba poseban objekat za to.
Svijeća, ako ima funkciju, istu ima i u kući, i u kupatilu i u crkvi...(lopovski) vjerski objekti - stop.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2014, 14:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
U pravu si, manifestacija bi dosta dobila na znacaju da su servirali jastoge dok pjeva Georgiev

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2014, 16:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
jel bilo ovo ranijeSlika

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2014, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
U pravu si, manifestacija bi dosta dobila na znacaju da su servirali jastoge dok pjeva Georgiev

Trebalo bi tako...ali, kad već nije - onda (glupi) narod nema pravo pljuvati po vlasti, koja je povezana sa religijom.
Ako je i za šta komunizam valjao - valjao je za to!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2014, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Skoro sam se malo provozo okolo naokolo. Cinjenica je nema veceg mjesta bez velicanstvene nove ili preuredjene,obnovljene crkve.

Sto jest jest lijepo vidjet.Mozemo se ponosit. Neke su velicanstvenije i lijepse od Rokfelerove crkve zaduzbine u Harlemu.
Kad se sjetim kao su bile prije i u kakvom stanju, neke zapustene, neke oronule a sad nove,dotjerane,velebne.

Vidi se da je prisutan snazan bekap. najverovatnije od naroda koji dobro stoji i naroda koji ima. :D :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2014, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koji je razlog da se crkva oglašava svakih 15 minuta?! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2014, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Zavisi koja.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2014, 15:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Da se zna koliko je sati. Jednom za 15 min, dva puta za 30, tri za 45 i četri za pun sat. Onda još otkuca koliko je sati i tako svaki dan.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2014, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

neizreverbiliziran je napisao:
Zavisi koja.

Novootvorena na Paprikovcu.

Philby je napisao:
Da se zna koliko je sati. Jednom za 15 min, dva puta za 30, tri za 45 i četri za pun sat. Onda još otkuca koliko je sati i tako svaki dan.

Tako svaki dan do kraja svijeta?
Pa, ne može tako.
Ljudi će zamrziti crkvu...pogotovo ovi Hrvati, a ima ih u naselju fino.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2014, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Philby je napisao:

To uopste nije lose.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2014, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije...svi koriste pješčane satove, pa ih mora crkva obavijestiti.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2014, 23:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
BANJALUKA - U Ferhat-pašinoj džamiji u Banjaluci u toku je završna faza postavljanja podnog grijanja.

Među radovima planiranim u ovoj godini je i nastavak zidanja ograde oko Ferhadije, te postavljanje baldahina na šadrvanu u krugu džamije.

Planirano je i zidanje kupole na Ferhad-pašinom turbetu i početak zidanja kupole na objektu turbe bajraktara.

Turska agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) finansira preostale radove na obnovi ove banjalučke džamije.

Muftija banjalučki Osman ef. Kozlić ranije je potvrdio da su u toku završni radovi na tom vjerskom objektu, odnosno unutrašnje i vanjsko uređenje.

Zvanično otvaranje obnovljene Ferhadije trebalo bi da bude u ljeto 2015.

Ferhat-pašina džamija, poznatija kao Ferhadija, izgrađena je 1579. u klasičnom otomanskom stilu i bila je uvrštena u kulturnu baštinu BiH 1950, a kasnije i na listu spomenika svjetske baštine UNESCO-a.

Porušena je ratne 1993, a taj datum, 7. maj, u BiH je proglašen kao Dan džamija. Na području Banjaluke bilo je 16 džamija koje su porušene tokom rata u BiH. Obnovljene su sve osim džamije Arnaudije.

Da i to dočekamo.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2014, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LsyuT1nP6EE[/youtube]

Dafuq?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]