zerocool je napisao:
Zajednicko je to da je u sve i jednoj partiji prvo pravljen dagon, pa EB (a ti rece da se to pravi samo u pub stompovima), pa onda zavisno od partije, protivnika, negdje hex, negdje bkb, a negdje BS. Naravno da ce napraviti i BS, ali kao jedno 5-6 item, mora napraviti nesto. A taj item sigurno ne prave zbog mane, to mu je poslednja stavka, prve su hp i to sto je u tom trenutku sigurno oko 20tog levela, pa ce brze ozivjeti zbog BS. Naravno i mana dobrodosla, ali sigurno nije glavni razlog zbog kojeg prave BS. Moraju nesto napraviti poslije svih ovih itema, nece drzati prazan slot a imaju par hiljada zlata. A Tinker bi bio maltene beskoristan u 50-60 minuti da nema dagon/EB.
Maloprije si rekao Resolution, a sad Qojqva? Ferrarijevi signature heroji su pod 1 Ember, ljudi su jedno vrijeme prvi ban koristili na Embera samo zbog njega, pa onda Storm, Qop, Tinker i Invoker (iako njega skoro i ne igra u poslednjih pola godine, Luo ga igra u IG). A to da Ferrari ne igra Tinkera razmisli malo bolje, mislim da i u tim partijama sto sam okacio ima jedna njegova sa Tinkerom, a i naravno nije jedina.
Dobro, ne pubstompovima, već stompovima generalno. Eblade/Dagon Tinker je stomp build. Ako ne stompuje, vjerovatno će da izgubi (rekoh već, high risk build, primjeti analogiju). Samim tim to da je Tinker beskoristan u 50. minutu bez Dagona nije tačno, što pokazuje Dotabuff winrate statistika za neke od najboljih Tinkera na svijetu u Eblade/Dagon partijama:
To će da ti kažu samo botovi u pubu, "omg no dagon/eblade", pa će kasnije da bude "best Tinker I ever played with" kad zaspamuješ Eul na Voida koji ih navata 4 u Chrono, dok istovremeno permahexuješ Lanayu i spamaš Shivu k'o lud.

Poenta je da je jedini item koji omogućava Tinkeru da i dalje ostane relevantan taj Bloodstone (mada su mu šanse i tada jako male). Ni ja nisam rekao da se pravi kao prvi item, čak sam striktno naveo da je to lategame item, ali par ljudi ovde se pita "zašto Bloodstone" (što razumijem, jer možda nemaju ni 50 partija Tinkera). Ako misliš da si stvarno u pravu da mana regen nije najbitniji faktor Bloodstonea za Tinkera, NADota.com, pa uvjeri Rtz-a i Qojqvu da nisu u pravu. Nešto mi govori da ćeš biti diskreditovan u roku od minut.

Ni za Resolutiona ni za Qojqvu nisam rekao da su najbolji, samo da ga prvi igra najčešće, a drugi mi je bio omiljen kad je na tom heroju (jer ga je igrao prije nego što je postao popularan). Ember je Ferrariju signature heroj sad, ali Ember je relativno nov heroj, a i nije jedini koji se odjednom pokazao kao odličan Ember kad je ubačen u CM (Singx2 je čak i bolji Ember), dok je Ferrarijev QW Invoker pojam odavno i na tom heroju mu nije ravan niko, kao što ddz-u nije niko blizu u Exortu, pa mi je zato to nekako njegov signature heroj, ali to je već stvar subjektivnog mišljenja. Ionako ne volim QW, od 250 partija sam ga igrao možda 20 puta.