banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1611 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 81  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DotA 2
PostPoslato: 25 Sep 2014, 20:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
:lol: :lol:

Slabo pratis, bas slabo. Ferrari je za klasu iznad svih sa Tinkerom. Qojqva je isto odlican, kao i Arteezy. Dagon/EB build je u Doti vec godinama, kakav crni Excalibur, za njega se prvi put culo mjesec dana prije TI, kad su ovi iz Fnatica htjeli izbaciti nekoga od svojih (zaboravio koga), da njega ubace za turnir. To se igralo puno prije njega. Manta se kod Tinkera pravila prije jedno 3 godine, kad si mogao imati jedno 20 iluzija, tj kad refreshujes mantu ne nestanu stare iluzije, sad to niko ne pravi, u pro mecevima.

Evo ti par partija sa Internacionala ove godine. Mislim da se slazes da se tamo niko nije zajebavao, posto je 5 miliona u pitanju, a i svaki mec je vazan. Nisam pregledao sve, nego jedno 50% meceva i evo onih sa Tinkerom sto sam pronasao. I ove gdje ima BS, to je uvijek pravljen nakon dagon/EB. Ali dobro, taj tvoj sto te je ucio sigurno zna bolje od ovih igraca, zar ne? :D

http://www.dotabuff.com/matches/767267226
http://www.dotabuff.com/matches/768904872
http://www.dotabuff.com/matches/767633099
http://www.dotabuff.com/matches/769287352
http://www.dotabuff.com/matches/767553808
http://www.dotabuff.com/matches/765484066
http://www.dotabuff.com/matches/770923178
http://www.dotabuff.com/matches/771032063

A ako ti ovo nije dosta pronacu jos i kontam sad da je onih 80% sto sam rekao malo, preko 90% meceva je dagon/eb kombo..

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 20:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2010, 04:54
zerocool je napisao:
:lol: :lol:

Slabo pratis, bas slabo. Ferrari je za klasu iznad svih sa Tinkerom. Qojqva je isto odlican, kao i Arteezy. Dagon/EB build je u Doti vec godinama, kakav crni Excalibur, za njega se prvi put culo mjesec dana prije TI, kad su ovi iz Fnatica htjeli izbaciti nekoga od svojih (zaboravio koga), da njega ubace za turnir. To se igralo puno prije njega. Manta se kod Tinkera pravila prije jedno 3 godine, kad si mogao imati jedno 20 iluzija, tj kad refreshujes mantu ne nestanu stare iluzije, sad to niko ne pravi, u pro mecevima.

Evo ti par partija sa Internacionala ove godine. Mislim da se slazes da se tamo niko nije zajebavao, posto je 5 miliona u pitanju, a i svaki mec je vazan. Nisam pregledao sve, nego jedno 50% meceva i evo onih sa Tinkerom sto sam pronasao. I ove gdje ima BS, to je uvijek pravljen nakon dagon/EB. Ali dobro, taj tvoj sto te je ucio sigurno zna bolje od ovih igraca, zar ne? :D

http://www.dotabuff.com/matches/767267226
http://www.dotabuff.com/matches/768904872
http://www.dotabuff.com/matches/767633099
http://www.dotabuff.com/matches/769287352
http://www.dotabuff.com/matches/767553808
http://www.dotabuff.com/matches/765484066
http://www.dotabuff.com/matches/770923178
http://www.dotabuff.com/matches/771032063

A ako ti ovo nije dosta pronacu jos i kontam sad da je onih 80% sto sam rekao malo, preko 90% meceva je dagon/eb kombo..

I šta je zajedničko svim tim partijama? Upravo ono što sam rekao. Svaka partija duža od 45 minuta u kojoj Tinker nema Bloodstone je poraz, jer Tinker u lategameu (45+ minuta) mora da bude prisutan cijeli fight, spamuje March na T3, i iteme koje ima (mogu ti itemi da budu i Dagon i EBlade, to nije uopšte bitno). Poenta je da je Dagon/Eblade high risk build, jer Tinker koji ide na Dagon/Eblade cilja da završava partiju rano. U suprotnom mu je sledeći item Bloodstone, jer je bez njega beskoristan u lategameu zato što se protivnici nafarmuju a niko u Tinkerovom timu nema farm (jer je Tinker uzeo sve) i ti možeš da 1shottujes njihovog Shadow Demona i TP nazad i dok se vratiš njihov Morphling holyshituje tvoj cijeli tim.

Meni je lično Qojqva bio najbolji Tinker, ali otkako je heroj postao popularan Rtz i Dendi su zaprepašćujuće brzo naučili da ga igraju perfektno (toliko brzo da nisam mogao da vjerujem). Ferrari ga nije igrao uopšte, a njegov signature heroj je ionako QW Invoker.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 20:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zajednicko je to da je u sve i jednoj partiji prvo pravljen dagon, pa EB (a ti rece da se to pravi samo u pub stompovima), pa onda zavisno od partije, protivnika, negdje hex, negdje bkb, a negdje BS. Naravno da ce napraviti i BS, ali kao jedno 5-6 item, mora napraviti nesto. A taj item sigurno ne prave zbog mane, to mu je poslednja stavka, prve su hp i to sto je u tom trenutku sigurno oko 20tog levela, pa ce brze ozivjeti zbog BS. Naravno i mana dobrodosla, ali sigurno nije glavni razlog zbog kojeg prave BS. Moraju nesto napraviti poslije svih ovih itema, nece drzati prazan slot a imaju par hiljada zlata. A Tinker bi bio maltene beskoristan u 50-60 minuti da nema dagon/EB.

Maloprije si rekao Resolution, a sad Qojqva? Ferrarijevi signature heroji su pod 1 Ember, ljudi su jedno vrijeme prvi ban koristili na Embera samo zbog njega, pa onda Storm, Qop, Tinker i Invoker (iako njega skoro i ne igra u poslednjih pola godine, Luo ga igra u IG). A to da Ferrari ne igra Tinkera razmisli malo bolje, mislim da i u tim partijama sto sam okacio ima jedna njegova sa Tinkerom, a i naravno nije jedina.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 21:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Zajednicko je to da je u sve i jednoj partiji prvo pravljen dagon, pa EB (a ti rece da se to pravi samo u pub stompovima), pa onda zavisno od partije, protivnika, negdje hex, negdje bkb, a negdje BS. Naravno da ce napraviti i BS, ali kao jedno 5-6 item, mora napraviti nesto. A taj item sigurno ne prave zbog mane, to mu je poslednja stavka, prve su hp i to sto je u tom trenutku sigurno oko 20tog levela, pa ce brze ozivjeti zbog BS. Naravno i mana dobrodosla, ali sigurno nije glavni razlog zbog kojeg prave BS. Moraju nesto napraviti poslije svih ovih itema, nece drzati prazan slot a imaju par hiljada zlata. A Tinker bi bio maltene beskoristan u 50-60 minuti da nema dagon/EB.

Maloprije si rekao Resolution, a sad Qojqva? Ferrarijevi signature heroji su pod 1 Ember, ljudi su jedno vrijeme prvi ban koristili na Embera samo zbog njega, pa onda Storm, Qop, Tinker i Invoker (iako njega skoro i ne igra u poslednjih pola godine, Luo ga igra u IG). A to da Ferrari ne igra Tinkera razmisli malo bolje, mislim da i u tim partijama sto sam okacio ima jedna njegova sa Tinkerom, a i naravno nije jedina.

Dobro, ne pubstompovima, već stompovima generalno. Eblade/Dagon Tinker je stomp build. Ako ne stompuje, vjerovatno će da izgubi (rekoh već, high risk build, primjeti analogiju). Samim tim to da je Tinker beskoristan u 50. minutu bez Dagona nije tačno, što pokazuje Dotabuff winrate statistika za neke od najboljih Tinkera na svijetu u Eblade/Dagon partijama:
Spoiler:
Dendi:
20-30 min: 60%
30-40 min: 57%
40-50 min: 50%
50-60 min: 43%

Qojqva:
20-30 min: 52%
30-40 min: 57%
40-50 min: 37%
50-60 min: 37%

Arrow.ddz:
20-30 min: 78%
30-40 min: 78%
40-50 min: 50%
50-60 min: 50%

Chains:
20-30 min: 93%
30-40 min: 84%
40-50 min: 72%
50-60 min: 58%

ArtiQ:
20-30 min: 65%
30-40 min: 65%
40-50 min: 52%
50-60 min: 48%
To će da ti kažu samo botovi u pubu, "omg no dagon/eblade", pa će kasnije da bude "best Tinker I ever played with" kad zaspamuješ Eul na Voida koji ih navata 4 u Chrono, dok istovremeno permahexuješ Lanayu i spamaš Shivu k'o lud. :) Poenta je da je jedini item koji omogućava Tinkeru da i dalje ostane relevantan taj Bloodstone (mada su mu šanse i tada jako male). Ni ja nisam rekao da se pravi kao prvi item, čak sam striktno naveo da je to lategame item, ali par ljudi ovde se pita "zašto Bloodstone" (što razumijem, jer možda nemaju ni 50 partija Tinkera). Ako misliš da si stvarno u pravu da mana regen nije najbitniji faktor Bloodstonea za Tinkera, NADota.com, pa uvjeri Rtz-a i Qojqvu da nisu u pravu. Nešto mi govori da ćeš biti diskreditovan u roku od minut. :P

Ni za Resolutiona ni za Qojqvu nisam rekao da su najbolji, samo da ga prvi igra najčešće, a drugi mi je bio omiljen kad je na tom heroju (jer ga je igrao prije nego što je postao popularan). Ember je Ferrariju signature heroj sad, ali Ember je relativno nov heroj, a i nije jedini koji se odjednom pokazao kao odličan Ember kad je ubačen u CM (Singx2 je čak i bolji Ember), dok je Ferrarijev QW Invoker pojam odavno i na tom heroju mu nije ravan niko, kao što ddz-u nije niko blizu u Exortu, pa mi je zato to nekako njegov signature heroj, ali to je već stvar subjektivnog mišljenja. Ionako ne volim QW, od 250 partija sam ga igrao možda 20 puta. :P

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije stomp build nego normalan build za njega, to je u ogromnoj vecini partija jedini build sa kojim mozes uraditi nesto. Ako zaspamujes eul na voida u spheri onda igras na 2k ratinga negdje, posto sve i jedan void sa imalo mozga ce imati bkb protiv Tinkera.
A ako ces bas gledati kroz istoriju ( :D ) Ferrarija prvi signature heroj je TA, covjek je bukvalno sam osvojio TI2 tad, zbog njega su nerfali heroja nakon tog turnira.. Jbg, za njega se moze reci da mu je manje vise svaki heroj signature.
A ako je tako, sto skoro nikad u pro partijama ljudi ne prave taj tvoj build?
I odakle ti ovaj winrate, daj link, jel to za pro meceve, ili za pub, ako je pub okaci macku o rep to. Tinker je jedan od najjacih late gejm heroja, malo ko ce htjeti u late gejm protiv Tinkera, vecina ih pro partija sto sam gledao, Tinker u lejtu uzima.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 22:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Svi mečevi. To što ti kažeš je upravo ono što je pogrešno. Popularno je mišljenje da je Tinker lategame heroj, ali je on baš suprotno, zato što će u 9 od 10 situacija u lategameu Tinker biti jedini u svom timu koji ima iteme. To što ti ili ne razumiješ ili odbijaš da razumiješ tu činjenicu ja ne mogu da promjenim. Koje si partije gledao, ja ne znam. Tinker u lateu 99% gubi od bilo kojeg hyper carry heroja (Spectre, Morph, Dusa, Void, Weaver, Naga itd.) To možeš da pitaš kojeg hoćeš Tinker spammera, zato je cilj da partiju završiš što prije.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U te meceve ne ulaze custom, znaci ne ovi pro, tako da to okaci macku o rep, to su pubovi.
http://www.dotabuff.com/matches/768904872 Evo Tinker uzeo Nagu, kad si vidio ga Naga pravi bkb? Nikad, ali zbog Tinkera je morala.
http://www.dotabuff.com/matches/767633099 Tinker uzeo Morpha i TA
http://www.dotabuff.com/matches/769287352 Tinker uzeo Bona i DK

Pogledaj pogotovo ovu drugu partiju i Morph i TA su max, znaci six sloted i opet nisu mogli nista. I to su igrali protiv NewBee koji je na kraju i osvojio turnir, znaci ne moze bolje.
Tinker je zvijer u lejtu, tacka.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 23:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa pogledaj i sam kakav farm imaju ostali heroji u Tinkerovom timu, čak i u tim partijama. Prvi iza tinkera je -200 gpm. Taj NaVi vs Clown9 je bio toliki stomp, samo se ne vidi po Dotabuffu, jer je Naga presjecala kripove i to je sve, inače je partija bila gotova u 25. minutu, a u druge 2 partije Tinker ima Bloodstone, oko kojeg se i vodi sva ova rasprava jer je po vašem mišljenju "wtf" item za Tinkera.

A što se Tinkerovog lategamea tiče, Tinkerov winrate zavisno od trajanja partije govori dovoljno
Slika
Spoiler:
This data is pulled from professional games only, from the datdota.com database, and filters out heroes without enough games played in each match duration.

Tinker je shit lategame heroj, jer funkcioniše na 4protect1 principu, gdje cijeli tim igra za njega, kao što su se nekada pickovali AM, Spectre, PL, itd. samo što je Tinkerova prednost (a u isto vrijeme i mana) i razlog što se pickuje u ovoj meti to što je njegova najveća nadmoć nad ostalim herojima na mapi u 25. minutu (dok PL mora da farma 45 minuta da bi solovao tim) i on tu kreće da opada. Tinker da je toliko dobar lategame heroj koliko ti misliš da jeste svako živ bi ga pickovao i razvlačio partiju (a partiju može da razvuče Tinker solo, bez ičije pomoći, jer može da brani T3 do prekosutra), ali guess what, to ne radi niko! Zašto? Zato što Tinkerove šanse da pobjedi opadaju svakom sekundom koja prođe u partiji. Nešto kao biološki sat kod žena. U 35. minutu mu je menopauza. Možeš da linkuješ koliko ti volja partija, kad je to sve samo mali detalj u širokom spektru i ne čini ni 1% ukupnog stanja.

Poslednji put menjao Бојан dana 25 Sep 2014, 23:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 23:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Бојан je napisao:
Nemanja666 je napisao:
Soulring > Bloodstone na tinkeru, cini mi se da sam soulring daje vise mane.
Soul Ring 150 Mane, 50% mana regen.
Bloodstone 500 HP, 400 Mane, 200% mana regen.

400 > 150.

Ne znam koliko ti partija Tinkera imaš, ali Bloodstone je Tinkerov #1 lategame item. Čim primjetiš da će partija da potraje duže od 40ak minuta, odmah počneš da ga sastavljaš.

400 < (150x5 Rearm).

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 23:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Izasao je 6.82 i na main client. Prvi dota 2 pro match na Starladder-u upravo sad. Navi.US vs SNA

Inace koliko god tinker bio jak late game toliko je i dalje klasicni glass cannon, ako ga uhvatis na prepad gotov je jer nema sanse da prezivi duze od 5 sekundi protiv nekog nafarmanog carry-a (void npr). Sa druge strane ako je on taj koji blinkuje i hex-uje i igrac ne napravi neku gresku dok radi combo dzaba ti i 4k HP, mrtav si.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2014, 23:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Nemanja666 je napisao:
400 < (150x5 Rearm).

Lvl 3 Rearm košta 350 Mane.
150 x 5 - 350 x 5= -1000
400 > -1000
Odspamuj 50 partija Tinkera, pa se vrati da vidiš kako si lupio. :)

Novi SF model je*e 4 majke :o

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2014, 00:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Бојан je napisao:
Nemanja666 je napisao:
400 < (150x5 Rearm).

Lvl 3 Rearm košta 350 Mane.
150 x 5 - 350 x 5= -1000
400 > -1000
Odspamuj 50 partija Tinkera, pa se vrati da vidiš kako si lupio. :)

Novi SF model je*e 4 majke :o

Pa ako hodas sa tinkerom a ne koristis ulti onda ok, bloodstone je bolje, ali zasto ne koristiti ult na tinkeru :S

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2014, 08:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Mapa se malo iskrivila. Phantom Lancerove iluzije kraće traju. Ima sada i teleport sa iluzijama i raš.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2014, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Holy shit, bice ovo dobar patch. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2014, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

A lude partije! Ferrari owna kao i obicno. :D

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2014, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Šta je sad ovo koji kurac? Gdje je Roshan, kakve su ono staze i kakva je sad ovo bounty Rune? Heroji su sjebani, BlodSeeker više nije džunglaš.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2014, 13:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam igrao sa njim, ali koliko sam skontao sad mu je lakse u dzungli nego u proslom patchu. A novi patch, milion promjena, medju kojima je i mapa sredjena malo.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2014, 13:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nije BS nikada ni bio jungler, tj mogao je ali je za njega mid daleko bolja opcija. Nesto kao Legion Commander, samo zato sto ima lifesteal ne znaci da jenjungler. Jedini pravi jungler-i (od lvl 1) u doti su Enigma, Chen i Enchantress, dok su svi ostali heroji bolji van jungle. Vratio sam dotu na par dana da vidim kakav je 6.82 i mogu reci da mi se svidja. Narocito PL koji je dosta dinamicniji a ne RAT, samo nemojte kupovatu Radiance na njemu vise jer je beskoristanm

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2014, 13:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro, sad je Maidenka extra u sumi, jos su buffovali frostbite. :D Ali da, nije BS nikad ni bio nesto posebno dobar u sumi.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2014, 13:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da na nju sam zavoravio, sada moze ubiti i najvece creepove u dzungli sa lvl 1 frostbite.

Sada kad su dodali LC i TB ocekivao sam da ce LC biti dosta cest P/B ali je situacija obrnuta. TB je banovan u vecini pro matcheva a ako nije onda je prvi pick. Pogledajte LGD vs C9. Dva matcha su igrali, u oba je LGD imao ogromno vodstvo ali se C9 vratio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1611 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 81  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]