sinip je napisao:
Само да ти кажем да сереш претјерано. Имао сам, нажалост, лично искуство касних шездесетих, од Сарајева до Београда, све бесплатно, све без плаћања мита докторима само док су се у'сарај'ву сконтали да они то не могу да ријеше и ево ме куцкам наоколо, а моји су били типична радничка класа. Па онда контроле сваке године, па сваких неколико година па... значи дођеш, добијеш упутницу, одеш, обавиш, завршиш, хвала довиђења, видимо се идуће године.
Aha bas, evo ti jedan primjer pa da zavrsimo sa vaskim komunisticko/socijalistickim glupostima:
Nedavno sam kupio auto, nov, i odlucio da se javim poznaniku iz Krajina Osiguranja. Drzavna firma jos uvijek. Kontam svejedno mi je gdje da ga registrujem, a za kasko racunam da ajde valjda je kod sviju to otprilike isto ako ne daj boze bude neka steta ili kradja. Nazovem ga i trazim da mi da predracun/ponudu. Kaze sljedece: ne radi on konkretno na tim stvarima, pogotovo ne radi na kasku, ali da ce vidjeti s kolegama.
Paralelno s tim, kontaktirao sam Dunav osiguranje, euroherc, brcko gas i sl.
I gledaj sad odnos drzavne firme i privatne:
sve privatne firme su mi u roku od 30 minuta poslali ponude na mail. Ponude su bile naravno ujednacene 2000-2100 maraka za sve (kasko plus registracija/osiguranje auta).
Od Krajine mi nije nista stiglo. Kako je to bilo tokom marta, jos sam malo kulirao jer auto stize tokom aprila. Sretnem tog iz Krajine ponovo, pitam ga sto mi nije poslao ponudu. Nesto prica pametuje... reko dobro, ne interesuje me, samo ti meni posalji, jos mu kazem koje sam dobio cijene od ostalih...
Sta bi na kraju? NIKAD mi nije poslao, na kraju mi preko FB-a salje kao otprilike koliko bi to kostalo, a za Kasko ako hocu da odem do njih pa podnesem NA PROTOKOL upit licno pa cu dobiti odgovor za koji dan...?
Sta bi bilo da sam sreo jednog od onih tapkarosa iz privatnih firmi koji cekaju tamo u SUP-u, dao im email i podatke. Mislim da dok bih stigao kuci, cekala bi me ponuda...
Ajd sad ti meni reci koja bi normalna osoba nakon takvog odnosa (a ja sam taj koji njima treba da da 2000km) ikad registrovala/osigurala auto u toj firmi?
To je taj odnos koji se kod nas nikad ne bi promijenio i zato je drzava propala...
PS
Stalno njega cujem kako se zali da iako Krajina ima posla, zali se kako je stanje lose,... pitam se zbog cega?