banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 23:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 300 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Apr 2014, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Opet cesce od mene Srbocetnika :D

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
ajkula je napisao:
_зока je napisao:
@ajkula
Šta je sa nama koji ne radimo tamo?

Ne znam, ne druzim se sa sirotinjom :lol: :P

Generalno me nerviraju generalizacije bilo koje vrste ali priznaj da je u nasem mentalitetu ( kao i spanskom, grckom, francuskom..) da se sto manje radi a sto vise uziva. Dok je jedan Svabo naucio da radi a zabava je vikendom i to ne svaki vikend.. Opet cu od ljudi koje znam.. Ono bas da se izadje i zalomi jednom u 2 mjeseca. Cesce ne stignu od obaveza.

:D

I Hans i Helga nisu takvi genetski, njihov genetski kod po tom pitanju isti kao i nas.
U prevodu: Budi lijen tj. u stanju mirovanja dok te nesto ne pokrene, zavijanje iz stomaka ili poruke iz korteksa o nekim drugim potrebama i zeljama. :)

To sto kazes svaki Svabo je "Naucio" je bit i poenta. :wink:
Slazem se sa tobom o tome "naucio". U tome naucio je sva draz, muka i ljepota zivota ovog nam nasusnog.

Da nesto naucis o zivotu dok proleces kroz njega. Ili da te nauce "oni" sto poducavaju.
Tako da kad odlazis ne pitas: jbt pa sta je ovo bilo?

E sad nemoj ici tamo i pitat a DjesTi sto poducavaju to?
Koji je razlog da mene(ne mislim na tebe) ne uce to, kako kroz zivot i kako da postanem u radu ko "Svabo".

Ne otvarat tu ranu i novu temu. :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 18:20 
koje prdjenje u cabar....

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 18:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jes' vala....dok mi ovde sviramo qrcu vi Švabe posao pravite.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 18:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Okt 2011, 11:12
Odakle vam to da se Njemci satiru od rada? :roll: Prije nego ću otići u DE, ja sam sebi složio predstavu ti Njemci redom umiru od rada, šta sve ljudi kod nas pričaju, jbte..

Bio sam u Njemačkoj, turistički kod tetke u gradu Dortmundu, ali sam namjerno išao gledati i gdje tetak radi, kako mu to sve teče, kako uopšteno ide život. Prije nego što ću doći, ja u glavi imam misao ti Njemci ko programirani ustanu ujutro u 7, dođu kući naveče u 11 i legnu spavati. Iz radnog odijela u pidžamu, a vikend samo u pidžami, boli kičma od rada, boli glava, boli sve. :roll:
To vam je zabluda kakve nigdje nema. :roll: Eto ja sam bio kod njih, rade normalno radno vrijeme (8-5) i rijetko koju subotu, nedelja neradna. Sve uredno plaćeno, i minut nakon kraja radnog vremena imaš prekovremeno, to se masno plaća, a još kad radiš na praznik, isto imaš neke bonuse, nebitno sad. Idu povremeno do restorana, teretana, djeca sekcije, kupuju da ne gledaju svaki čas šta koliko košta, imaju neki ispunjen život. Hoću reći, na poslu nema zajebancije, nema kašnjenja, kad se radi, daješ 101% sebe, uredno si plaćen. Poslije posla i oni imaju svoju zabavu, djeca sekcije, živi se solidno, oni imaju 2 fine plate, voze 2 dobra auta, idu na more, idu često i na planinu, jedan okej život, bez puno stresa. Tetak ima faks, tetka ima neku srednju i dodatne kurseve da bi mogla raditi svoj posao. Njemačko društvo mi se sviđa, rad se vrednuje, i bar ja na njih gledam pozitivno. Da su nam bratski nisu, ali se od njih mnogo može naučiti. Pričao mi je tetak da i kod njih ima onih ljudi, dođu iz PM, njemačka im je samo usputna stanica, dođu tu da zarade, a dok to rade rintaju ko konji, stegnu kaiš, mažu paštetu i piju jogurt..

Jedna vječna istina, eto ja nisam ljubitelj grubih podjela ali ipak: uvijek će postojati razlika između istoka i zapada. ;) A gdje je to zapad? Dođete u podnožje Alpa, prođete kroz jedan tunel Karavanke i izbijete ovdje.. e ovo je početak zapada:

Slika

Zašto je to tako, zašto će uvijek postojati razlika između NJIH i NAS, neka neko pametniji odgovori.. ali u jednom se slažem.. jaz će uvijek postojati.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ruffo je napisao:
Hoću reći, na poslu nema zajebancije, nema kašnjenja, kad se radi, daješ 101% sebe, uredno si plaćen.

Kakav kralj :lol: I sta si ti drugacije rekao nego ja? To sto si ti imao pogresnu sliku stvorenu na osnovu ko zna cega je tvoj problem ali daleko od toga da mi ovdje umireno i ne vidimo ni sunca ni mjeseca, a ne jedemo ni pastete sem ako nisu sojine :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 20:43 
a klasika, moj komsija ima strica koji ima komsiju koji ima brata zokija iz klagenfurta koji jede parizer i radi noc i dan...

uzivaju svabe i te kako....to sto su nasi ljudi malo tupi pa vjeruju svemu je drugi par opanaka...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pricaj tenssa, kako je

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 21:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Jedno je sigurno, pilici se sele iz Njemacke kad Milan dodje. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 21:14 
naprotiv, izlazim poslije tusiranja, a ptica usla u dnevnu....

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 22:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
jel sama skinula perje sa sebe ili si ti to morao uraditi

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 03:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Ih kad se tensa vrati iz dujzburga sa smirglanja u belom odelu i adekvatnom mercedesu pa krene castiti kod jure

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 06:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ruffo je napisao:
Odakle vam to da se Njemci satiru od rada? :roll: Prije nego ću otići u DE, ja sam sebi složio predstavu ti Njemci redom umiru od rada, šta sve ljudi kod nas pričaju, jbte..

Bio sam u Njemačkoj, turistički kod tetke u gradu Dortmundu, ali sam namjerno išao gledati i gdje tetak radi, kako mu to sve teče, kako uopšteno ide život. Prije nego što ću doći, ja u glavi imam misao ti Njemci ko programirani ustanu ujutro u 7, dođu kući naveče u 11 i legnu spavati. Iz radnog odijela u pidžamu, a vikend samo u pidžami, boli kičma od rada, boli glava, boli sve. :roll:
To vam je zabluda kakve nigdje nema. :roll: Eto ja sam bio kod njih, rade normalno radno vrijeme (8-5) i rijetko koju subotu, nedelja neradna. Sve uredno plaćeno, i minut nakon kraja radnog vremena imaš prekovremeno, to se masno plaća, a još kad radiš na praznik, isto imaš neke bonuse, nebitno sad. Idu povremeno do restorana, teretana, djeca sekcije, kupuju da ne gledaju svaki čas šta koliko košta, imaju neki ispunjen život. Hoću reći, na poslu nema zajebancije, nema kašnjenja, kad se radi, daješ 101% sebe, uredno si plaćen. Poslije posla i oni imaju svoju zabavu, djeca sekcije, živi se solidno, oni imaju 2 fine plate, voze 2 dobra auta, idu na more, idu često i na planinu, jedan okej život, bez puno stresa. Tetak ima faks, tetka ima neku srednju i dodatne kurseve da bi mogla raditi svoj posao. Njemačko društvo mi se sviđa, rad se vrednuje, i bar ja na njih gledam pozitivno. Da su nam bratski nisu, ali se od njih mnogo može naučiti. Pričao mi je tetak da i kod njih ima onih ljudi, dođu iz PM, njemačka im je samo usputna stanica, dođu tu da zarade, a dok to rade rintaju ko konji, stegnu kaiš, mažu paštetu i piju jogurt..

I nisam skontao iz ovoga kako se to Njemci ne satiru od rada? Šta, samo zbog toga što rade od 8 do 5 i uživaju kad ne rade znači da su neradnici? :D

Uglavnom, sinoć na HRT4 ide neka emisija o radu, slušao iz druge sobe neku babu kako priča o "distressu" ili negativnom stresu na poslu i žali se kako je to posljedica toga što joj šef kaže da nešto mora biti gotovo za 5 dana i sad meni nije jasno da li su ti Hrvati toliki neradnici, u tom slučaju i mi, ili baba nikad u životu nije radila kad joj ovo izaziva negativni stres... :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 06:30 
chills, bice bjelo odjelo, ali molersko ono... :D

Bogami i ja sam pod stresom, 3 dana za moleraj cjelog stana, a ja sam...ali sta cu kad nisam gadljiv na evre...

da ne bude totalni offtopik zna li neko kako se zovu one turske radnje gdje se kafa prodaje i sve vezano za istu, ne mogu fildzana malog naci....

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Kako mislis kako se zovu? Odes kod bilo kojeg Turcina i trazis na cistom Srpskom - dzezva :lol: Koliki je stan kad ti treba 3 dana? Posto sam ja sama krecila 125 kvadrata za dva dana :P

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Ti nisi radila za pare.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 12:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Milan je napisao:
chills, bice bjelo odjelo, ali molersko ono... :D

Bogami i ja sam pod stresom, 3 dana za moleraj cjelog stana, a ja sam...ali sta cu kad nisam gadljiv na evre...

da ne bude totalni offtopik zna li neko kako se zovu one turske radnje gdje se kafa prodaje i sve vezano za istu, ne mogu fildzana malog naci....

Matero mila :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Whotanoob je napisao:
Ti nisi radila za pare.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 13:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Hajd bar fildžan ima neke dodirne tačke sa Ferhadijom iz naslova, bar po početnom slovetu. :D

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Dolazi nam Ferhadija, ljepote orijenta ovo ono, a ja imam pitanje.. kad dolazi pravi döner kebab u bl? Volio bi pojesti, onaj malo masniji, iz srca anadolije, a nema nigdje. :cry:

Koliko sam obicaja uzesmo od Turaka i to da ne uzmemo, pu! 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 300 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]