NenadV je napisao:
Ima li na forumu vlasnika Volvo auta?
A ima ovaj jedan, al' neće da se javi od sramote...
NenadV je napisao:
Interesuje me da li je održavanje zaista tako papreno ili ipak zavisi od modela do modela. Je li obavezno ići u ovlašteni servis ili se može servisirati i kod nekog boljeg majstora?
Cijena održavanja ti zavisi, vjerovao ti meni ili ne, od vlasnika do vlasnika. Originalni Volvo (ustvari, OEM, ali da ti ne objašnjavam pojam, imaš Google) dijelovi u ovlaštenom servisu jesu skupi, ali ne (značajno) skuplji od istih dijelova u ovlaštenim servisima drugih marki. Uostalom, postoje alternative za nabavku dijelova, kao i odabir majstora. Nije da kupuješ auto pod garancijom...
U kom gradu živiš, uopšte?
NenadV je napisao:
Ja sam baš navalio da kupim Volvo. Odabrao sam C30 jer je ipak manji model. Veće auto mi nije potrebno (iako je dobar i S 40).
Ako baš hoćeš Volvo i hoćeš baš nešto sićušno, daj radije S40...mislim šta znam, tvoj izbor.
NenadV je napisao:
Volvo C30 iz 2010. godine u Torinu košta 4500 eura. Sa prevođenjem i plaćanjem carine kod nas sve skupa bi me izašlo sigurno oko 13 hiljada.
Ovo što ti je Mirdža rekao...
mirdza je napisao:
Iz koliko komada je sklapan i koliko kanti kita ima na sebi? Ako su ovdje u PL isti takvi ~10.000€ onda nema drugog objasnjenja za cijenu od 4500€

NenadV je napisao:
Kubikaža je 1,5. Možda i to ima veze. Na drugom modelu koji je za 1000 i nešto eura skuplji piše da je proizveden u Belgiji.
1.5 ne postoji, najmanji motor je 1.6. Misliš li na dizel ili benzin?
Svi su proizvedeni u Belgiji, ne razumijem kakve to veze ima sa bilo čim? Od 850 na ovamo, sve se tamo pravi...svi ti naopako okrenuti...
nepokoreni je napisao:
Ako je Ford bježi od njega ko izbjeglica od građevinske dozvole!!!
Jer? Šta priiiiiičaššššš tiiiiiii?
NenadV je napisao:
Znači ipak Volvo. Ok. Ima li na forumu ikoga da posjeduje ili je posjedovao bilo kakav Volvo?
A opet, imao ovaj jedan pe-šes komada, ali je seljak i sramota ga je...
nepokoreni je napisao:
Imao je i Volvo motore Renault konstrukcije pa je ovaj u Volvu deset puta kvalietetiniji i pouzdaniji.
Možeš li mi reći o kojim motorima pričaš, ja sam baš neupućen u te, te volove, a vidim ti si neki iskusan s tim, a ja baš volim naučiti nešto novo na forumima...