banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 11:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Apr 2014, 13:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
<Enter_name> je napisao:
A eto, Peugeot i Citroen imaji Fordove dizel motore...

Ford ima 1.6 PSA motor, dok su 2.0, 2.2 i 2.7 radili zajedno, ali se nikako ne može reći da je to samo Ford motor.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 14:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
1.6 je DV6 ili DTD-416, zavisno u kojem autu; 2.0 je derivat DW10 motora, itd. Poenta je da se isti motor nalazi i u jednom i u drugom autu... ljudi hvale HDi a pljuju TDCi, samo zato što je u Fordu.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 14:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ostala je trauma od ZSD-420 motora :)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 14:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Maj 2013, 00:02
Nasi ljudi pljuju sve marke, samo zavisi na sta se "upecaju". Od VW, Audi-a, BMW-a do PSA, Renoa i ostalih.
Svakako ima problematicnih motora, modela ali najveci faktor je stanje automobila, a zato nije kriv proizvodjac.
Koliko puta sam cuo "nema ni 11 godina, 130k predjenih a raspada se". Vidi se da je auto pregazeno al nasi ce ljudi prije napljuvati proizvodjaca nego priznati da su kupili ragu sa 400 - 500k predjenih kilometara. Imao sam VW-a koji je bio pregazen i stalno se kvario, ali za to nije bio kriv VW.....
Drugi auto sam kupio sa nepunih 5 god i 165k na satu. Sestra je kupila Scenica starog 2 i nesto god. sa 140k na satu. Za sad nismo imali ni jedan problem. A pojedini ljudi koje poznajemo su se cudili kako su tako puno presli, jer njihova auta sa 10+ godina imaju 130-140k na satu :). Od takvih ljudi sam i cuo price o raspadanju na 150k i pljuvanju odredjenih proizvodjaca, a pritom svi misle da svabo prelazi 10k godisnje.

Poenta price je da je svako auto vise manje dobro, samo ako je ocuvano ili jos bolje ako je novo :)
Pa i Ford, Mondeo IV je jedno od boljih auta u klasi al aj to objasni nasim ljudima, jer oni vide da se komsin stari Mondeo sa "130k" kvari :)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 21:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Džabe smo pisali :)

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 21:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ko nastavi diskusiju o servisima, ide na hladjenje. Hvala.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Da li to podrazumjeva i PM, jer covjek ne odustaje :D

Slika

:D

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 21:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Maj 2013, 00:02
icobh je napisao:
Džabe smo pisali :)

a ja upravo napisao odgovor zoki. kliknem posalji.... al zamalo :D
Mirdza trebao si napraviti temu "svemoguca provjera u servisu" :)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 21:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Naši djedovi bi rekli: "Treb'o sam vas j*bat'..." 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
NenadV je napisao:
Ima li na forumu vlasnika Volvo auta?
A ima ovaj jedan, al' neće da se javi od sramote...
NenadV je napisao:
Interesuje me da li je održavanje zaista tako papreno ili ipak zavisi od modela do modela. Je li obavezno ići u ovlašteni servis ili se može servisirati i kod nekog boljeg majstora?
Cijena održavanja ti zavisi, vjerovao ti meni ili ne, od vlasnika do vlasnika. Originalni Volvo (ustvari, OEM, ali da ti ne objašnjavam pojam, imaš Google) dijelovi u ovlaštenom servisu jesu skupi, ali ne (značajno) skuplji od istih dijelova u ovlaštenim servisima drugih marki. Uostalom, postoje alternative za nabavku dijelova, kao i odabir majstora. Nije da kupuješ auto pod garancijom...

U kom gradu živiš, uopšte?
NenadV je napisao:
Ja sam baš navalio da kupim Volvo. Odabrao sam C30 jer je ipak manji model. Veće auto mi nije potrebno (iako je dobar i S 40).
Ako baš hoćeš Volvo i hoćeš baš nešto sićušno, daj radije S40...mislim šta znam, tvoj izbor.
NenadV je napisao:
Volvo C30 iz 2010. godine u Torinu košta 4500 eura. Sa prevođenjem i plaćanjem carine kod nas sve skupa bi me izašlo sigurno oko 13 hiljada.
Ovo što ti je Mirdža rekao...
mirdza je napisao:
Iz koliko komada je sklapan i koliko kanti kita ima na sebi? Ako su ovdje u PL isti takvi ~10.000€ onda nema drugog objasnjenja za cijenu od 4500€ ;)

NenadV je napisao:
Kubikaža je 1,5. Možda i to ima veze. Na drugom modelu koji je za 1000 i nešto eura skuplji piše da je proizveden u Belgiji.
1.5 ne postoji, najmanji motor je 1.6. Misliš li na dizel ili benzin?
Svi su proizvedeni u Belgiji, ne razumijem kakve to veze ima sa bilo čim? Od 850 na ovamo, sve se tamo pravi...svi ti naopako okrenuti...
nepokoreni je napisao:
Ako je Ford bježi od njega ko izbjeglica od građevinske dozvole!!!
Jer? Šta priiiiiičaššššš tiiiiiii?
NenadV je napisao:
Znači ipak Volvo. Ok. Ima li na forumu ikoga da posjeduje ili je posjedovao bilo kakav Volvo?
A opet, imao ovaj jedan pe-šes komada, ali je seljak i sramota ga je...
nepokoreni je napisao:
Imao je i Volvo motore Renault konstrukcije pa je ovaj u Volvu deset puta kvalietetiniji i pouzdaniji.
Možeš li mi reći o kojim motorima pričaš, ja sam baš neupućen u te, te volove, a vidim ti si neki iskusan s tim, a ja baš volim naučiti nešto novo na forumima...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 20:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
E . je napisao:
Možeš li mi reći o kojim motorima pričaš, ja sam baš neupućen u te, te volove, a vidim ti si neki iskusan s tim, a ja baš volim naučiti nešto novo na forumima..

Volvo 850 beMzinci i serije S sa 1,9 dizel motorima u saradnji sa Renaultom....sam si mi rekao za 850-ku :roll:
E . je napisao:
Jer? Šta priiiiiičaššššš tiiiiiii?

Iskustvo i lično i bližnjih.....

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 20:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da nema Forda, Opel bi bio najgori...

90% ikad proizvedenih Fordova je i dan danas na putevima, samo 10% se uspjelo vratiti kući...

Buy a Ford, you bought the best, drive a mile and walk the rest...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 20:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Prosto, Ford je nemoguće održavati ispravnim čim prvi put vidi majstora.....je8eno crijevo od goriva mi pucalo dva puta i dva puta mijenjao izduvnu granu i radio klapne na njoj kao da sam na kerozin vozio.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 20:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Stalno balavio na semeringu, trap se sasipao stalno nešto mu bilo ko da sam po rupama vozio preko 100, centralna brava čas radi kako treba čas neće da zaključa zadnja ili prednja vrata, paljenje me je8valo svaki mjesec - ili pali ko metak ili verglaš po 10 minuta, mijenjao releje svjetala nekoliko puta - samo se ugase i to u sred noći :angry4: , sajla kilometar sata tri puta pukla bez ikakvog pravila, plin mi je naštimalo tek u HR u ovlaštenom BRC servisu - ili nije htio da vuče ili je trošio enormno, sve servise u BL obišao nisu uspjeli da ufercaju da radi duže od mjesec dana :mad: regler na alternatoru svake zime za redom mijenjao, diskovi stalno tresli pri kočenju iako sam ih ganc nove stavio, dok se ne ugrije gasio se na sred semafora čim kreneš niko nije otkrio zašto, pa problemi sa protokomjerom koji sam na kraju nov kupio al i on pravio probleme, remen alternatora konstantno cvilio na hladnom bio Topran, Dayco ili Gates - džaba, pa prepakivao kočioni cilindar i na kraju nov morao kupiti....to je uglavnom čega sam se sjetio za sad. Više bio kod majstora nego kod mene...a da tuga bude veća auto nije bio kršina nego baš redovno održavan i kupljen od pouzdane osobe.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
E . je napisao:
Možeš li mi reći o kojim motorima pričaš, ja sam baš neupućen u te, te volove, a vidim ti si neki iskusan s tim, a ja baš volim naučiti nešto novo na forumima..

Volvo 850 beMzinci i serije S sa 1,9 dizel motorima u saradnji sa Renaultom....sam si mi rekao za 850-ku :roll:
850 je imao modularne "bijele blokove" izvedene iz 960-kinih aluminijskih trinulinaca. Nemam pojma otkud ti to za ikakvu vezu sa Rendžama, nije od mene. A ti 1.9 dizeli iz serije 40 su Renaultovi F8Q u starijim i F9x u kasnijim, nikakva saradnja; u Laguni je identičan motor.

Još nešto?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 21:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I rijetkost da se neko žalio na te motore za razliku od Laguna i Megana koje su o jadu zabavili dosta vlasnika....zet mi već godinama vozi 40tku sa dotičnim motorom i samo ga hvali, redovno održavanje i vozi Miško! Za 850ku sam našao podatke da je taj motor išao u Safrane, doduše ne identičan.

Poslednji put menjao nepokoreni dana 26 Apr 2014, 21:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gle, motor, ECU, sve je identično osim plastičnog dekla.
nepokoreni je napisao:
Prosto, Ford je nemoguće održavati ispravnim čim prvi put vidi majstora.....je8eno crijevo od goriva mi pucalo dva puta i dva puta mijenjao izduvnu granu i radio klapne na njoj kao da sam na kerozin vozio.... :roll:
E da i ovo...

Smećno crijevo za gorivo koje si ti izabrao i kupio je krivo što Ford ne valja?

Kakve klapne na izduvnoj grani? Usisnoj, možda?

Ni za detonacije ti nije kriv Ford.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 21:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Detonacije? Nisam sa tim imao problema, možda jednom da se desilo pa riješeno. Buraz je vozio na benzin nije imao plina, pa mu je izduvna grana bila sje8ana kao i meni...
Edit: pardon klapna usisne grane mea culpa

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, trotlbodi, koji voli tako da se razleti od detoniranja na usisu, koje voli tako od ubijenih ventila, lošeg tajminga i tako tih lijepih stvari za koje nije čika-Henri kriv.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 21:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

E . je napisao:
nepokoreni je napisao:
E . je napisao:

850 je imao modularne "bijele blokove" izvedene iz 960-kinih aluminijskih trinulinaca. Nemam pojma otkud ti to za ikakvu vezu sa Rendžama, nije od mene. A ti 1.9 dizeli iz serije 40 su Renaultovi F8Q u starijim i F9x u kasnijim, nikakva saradnja; u Laguni je identičan motor.

Još nešto?

Bio je Renoov 1.7T u Volvo 480, ali to je...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]