FLASH je napisao:
Kakvo preuveličavanje i prenemaganje.
Avion BL-BG je skroz OK, regularni manji Airbus. Za tu destinaciju niti je malen niti prebučan.
Ja sam se prijatno iznenadio uslugom i time što služe hranu na tako kratkom letu.
Letio sam i manjim i bučnijim, a sa mnogo "razvijenijih" mjesta i na dužim destinacijama.
Ocito nisi isao letio u BGD u zadnje vrijeme. Trenutno na relaciji BL - BGD ide ATR 72 star bar 25 godina i proizvodi nevidjenu buku. Airbus je isao plafon mjesec dana.
FLASH je napisao:
Što se tiče transfera u BG, ne kontam šta je štrašno u preuzimanju i rečekiranju kofera ako letiš drugom linijom?
Sta ako nemas vremena za zabavu tog tipa, a zapravo placas veliku sumu novca da na brz i efikasan nacin stignes na zeljenu destinaciju i obavis svoj posao?
Drugo, sta da recimo, let BL-BGD kasni pola sata, odnosno taman onoliko da ne mozes uhvatiti drugi? Niko u BGD nece voditi racuna o tebi, odnosno brinuti se o tvom sledecem letu! Kompanija koja je "skrivila" tvoje kasnjenje mora obezbijediti da stignes na destinaciju koju zelis, ako imas uvezane letove. Ili cak ako nemas alternativnu konekciju taj dan, duzna je da ti plati smjestaj, hranu, ... U suprotnom, prostim rjecnikom receno, pobjegao ti je avion i ne postoji mogucnost refundiranja, tvoj je problem sto nisi stigao.
Ako je cilj price turisticka posjeta BGD (ili neka druga destinacija), buraz, sjedi na bus i uzivaj.
FLASH je napisao:
U BL vjerovatno nemaju pristup drugim aviolinijama, niti nekom većem transfer sistemu (ili ičemu van Air Serbie) tako da je to logično, mada koliko ja znam, ono što određuje da li se čekiraš do kraja je to dokle ti je originalna karta. Ako posebno bukiraš A-B-C (za razliku od A-C), posebno i idu stvari.
U tome i jeste problem sto nemaju pristup bilo cemu i to definitivno nije normalno, ako zelimo reci da smo iz BL povezani s bilo cime. Ali ocito, znacenje rijeci "biti povezan" razlicitim ljudima je razlicito.
Drugi dio posljednjeg citata mi je nejasan, odnosno ovo vezano za cekiranje. Stvari funkcionisu ovako. Kada ides na neku duzu relaciju, i da stignes do odredista potrebno je vise puta da presjedas, normalno je da imas uvezane letove, a koliko ces boarding passova imati (iliti karata kako ti kazes) zavisi samo od aerodroma sa kojeg kreces i stvar je tehnike. Recimo, kada idem iz negdje iz ZG ili BGD , dobijem nekoliko boarding passova, a recimo iz Stockholma, dobijem samo jedan na kojem su svi uvezani letovi. I u svim ovim slucajevima se cekiras samo jednom!
Ono sto sam zelio naglasiti jeste da kada putujes iz BL, i pokusas uvezati let sa nekom drugom kompanijom osim Air Serbia, ne mozes to uraditi, odnosno mozes uzeti samo dvije (ili vise) nezavisne karte. I tada moras da se cekiras dva puta. A recimo, za istu destinaciju, kada sam krenuo iz BGD, mogu da se uvezem sa apsolutno svima. I cekiram se samo jednom.
Uostalom, nazovi ARS tours pa pitaj. Probaj recimo doci do Minhena sa BL aerodroma, pa nam javi sta ti je drugar rekao.