banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2013, 14:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
ChildOfRock je napisao:
spijo je napisao:
Let do Beograda traje 55 minuta,vazdušna razdaljina je 280 kilometara,cijena leta oko 80 evrića.....

80 je bilo u akciji. Sad je oko 100, gledao sam na sajtu. Kontao sam za NG u BG i icu ovom linijom, ko ga j, jednom se zivi :D samo me trip da ce nas biti troje unutra. :smile:

Sta fali, jednom sam bio u avionu s max 10 putnika. Nema guzve, nema cekanja :D.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2013, 08:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Meni su ti kratki letovi nekako neshvatljivi. Dok ti prodjes aerodromske procedure, poleti, sleti, dodje te maltene kao skuplji autobus.

?>

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 07:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Da podijelim iskustvo vezano za let Banja Luka - BGD, odnosno za "nasu vezu sa svijetom", kako neki vole reci.

Prvo, nije moguce povezati dva leta, osim ako oba nisu Air Serbia. Probao sam sa Austrian airlinesom, Lufthansom i Montenegro Airlines i ne ide. Dakle, ako hoces put u svijet poceti letom BL - BGD, u BGD moras podici prtljag i ponovo se cekirati, prakticno kao da kreces put iz BGD.

Drugo, avion koji ide na toj relaciji te teski krs. Dakle, ta letjelica sva skripi u krivini kada se vozi po aerodromu prije polijetanja. Takodje, buka koji proizvodi je nevidjena. Dovikivao sam se kolegom koji je sjedio do mene.

I da pomenem jedan komican momenat kada sam se vracao, naime, stjuardesa prije sletanja lijepo uputi one koji nastavljaju let da se obavezno jave na transfer desk. Gdje covjece nastaviti? U Banja Luci je kraj svijeta, nema dalje. :D Malobrojni putnici koji su skontali, povaljali su se od smijeha. Na kraju se i sama stjuardesa odvalila smijati.

Ah da, i iskustvo skeniranja torbe pri povratku u BL. Dakle, kada ti prebace prtljag iz traktora na onu skripavu traku (ubacivanjem kroz prozor, naravno), nije kraj price. Svako svoju torbu mora staviti na skener i nakon sto onaj debil po otvaranju torbe konstatuje da nemas nista za prijaviti, slobodan si. Meni je recimo otvarao torbu zbog dvije sipke koje su dio kofera, odnosno one rucke za koji vuces kofer.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
:lol: :lol:

Da nije smiješno - bilo bi žalosno.

Ja sam mislio iz najvećeg mogućeg prolupa zapaliti za BG "avionom", ali nakon nekoliko saslušanih i pročiutanih loših iskustava - ne pada mi na pamet :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Baš imaš para za bacanje? :P

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
"Од овог дана сви путеви владиних службеника биће упућени на ову линију, што ће бити само мали мали допринос одржавању ове линије", нагласио је Додик.

Ne brinite se za isplativost, sigurno će preživjeti, nema sumnje.

Летио ја прије мјесец дана за Београд тим летом. Петак, крај седмице. Лет је нешто иза 15 часова поподне.

Чекирао се, пијем кафу и чекам у оном једином кафићу на аеродрому. Кад долази министар Тегелтија, нека напуцана треба и неки момак. Сви у јапи издању, у скупим одјелима и костимима. И контам управо то, дошли људи на Ер Србија лет БЛ-БГ. Кад приђоше типу који је сједио сто до мене, он њима:"А, стигли сте? Ајмо!". Тај јаро пилот и они ладно у онај авиончић Владе РС и одоше.

Прво питање: који к. они иду у петак поподне и гдје? Неки радни викенд негдје или је ријеч о threesome викенду?
Друго питање: који к. не лете редовном линијом? Испод поноса или...?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

И генерално око лета... ако идете сами у БГ, апсолутно имате рачуницу ићи авионом (осим ако не патите од жеље да се возате аутом по Београду).

Повратна карта авионом је 191 КМ (око 130 КМ у једном смјеру). Неко вас довезе до Маховљана, а од Сурчина до Славије имате такси (ред величине десетак евра цијена) или бус који на релацији Сурчин - Славија вози сваки сат.

Са друге стране, ако идете аутом за БГ, имате око 50 КМ само путарине плус гориво. Зависи колико вам троши ауто, али сумњам да данас неко може за мање од 100 КМ горива отићи и вратити се у БГ.

Да, ми немамо културу путовања авионом. Чак сам слушао људе који су требали ићи негдје авионом даље са београдског аеродрома. И сви су били у конту "сједнем у ауто и аутопутем кроз Хрватску до Сурчина". Нико није ни помислио да сједне у авион у Маховљане и само пресједне у БГ.

П.С. АТР јесте крш и јесте бучан, али не толико колико се овдје прича. Лет траје око 50 минута, узлети ка Хрватској па га код Актроса заврне удесно и преко Ваљева до БГ.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 11:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Postoji li jos uvijek BL - Tivat let?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
П.С. АТР јесте крш и јесте бучан, али не толико колико се овдје прича. Лет траје око 50 минута, узлети ка Хрватској па га код Актроса заврне удесно и преко Ваљева до БГ.

Ja nisam bio u gorem i bucnijem, a letim vrlo cesto. Koliko je taj avion star i lose odrzavan govore paucina i prasina unutar prozora, izmedju dva stakla.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Postoji li jos uvijek BL - Tivat let?

Ne, sa Mahovljana se redovnim linijama ide samo za BG i Cirih.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Panzer je napisao:

Bolje da ih "bacim" na putovanje - nego kladionicu i ostale poroke :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

eric_cartman je napisao:
Panzer je napisao:

Bolje da ih "bacim" na putovanje - nego kladionicu i ostale poroke :D

Apsolutno saglasan!

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2014, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
shoole je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
"Од овог дана сви путеви владиних службеника биће упућени на ову линију, што ће бити само мали мали допринос одржавању ове линије", нагласио је Додик.

Ne brinite se za isplativost, sigurno će preživjeti, nema sumnje.

Летио ја прије мјесец дана за Београд тим летом. Петак, крај седмице. Лет је нешто иза 15 часова поподне.

Чекирао се, пијем кафу и чекам у оном једином кафићу на аеродрому. Кад долази министар Тегелтија, нека напуцана треба и неки момак. Сви у јапи издању, у скупим одјелима и костимима. И контам управо то, дошли људи на Ер Србија лет БЛ-БГ. Кад приђоше типу који је сједио сто до мене, он њима:"А, стигли сте? Ајмо!". Тај јаро пилот и они ладно у онај авиончић Владе РС и одоше.

Прво питање: који к. они иду у петак поподне и гдје? Неки радни викенд негдје или је ријеч о threesome викенду?
Друго питање: који к. не лете редовном линијом? Испод поноса или...?

Dobra predstava, možete je pogledati na YT, ali bolje u pozorištu, a fantastično opisuje današnjicu.

:lol: :lol: :lol:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KFrhQoRcQdI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2014, 08:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
drakula je napisao:
Drugo, avion koji ide na toj relaciji te teski krs. Dakle, ta letjelica sva skripi u krivini kada se vozi po aerodromu prije polijetanja. Takodje, buka koji proizvodi je nevidjena. Dovikivao sam se kolegom koji je sjedio do mene.

Kakvo preuveličavanje i prenemaganje.
Avion BL-BG je skroz OK, regularni manji Airbus. Za tu destinaciju niti je malen niti prebučan.
Ja sam se prijatno iznenadio uslugom i time što služe hranu na tako kratkom letu.
Letio sam i manjim i bučnijim, a sa mnogo "razvijenijih" mjesta i na dužim destinacijama.

Što se tiče transfera u BG, ne kontam šta je štrašno u preuzimanju i rečekiranju kofera ako letiš drugom linijom?
U BL vjerovatno nemaju pristup drugim aviolinijama, niti nekom većem transfer sistemu (ili ičemu van Air Serbie) tako da je to logično, mada koliko ja znam, ono što određuje da li se čekiraš do kraja je to dokle ti je originalna karta. Ako posebno bukiraš A-B-C (za razliku od A-C), posebno i idu stvari.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2014, 08:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
Avion BL-BG je skroz OK, regularni manji Airbus. Za tu destinaciju niti je malen niti prebučan.

Не знам кад си ти летио, али сад то не вози Аирбас већ овај АТР: http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%90%D0%A2%D0%A0-72

И мислим да је увијек АТР и возио ову релацију. Али генерално, авион је добар и услуга је ОК.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2014, 08:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
ATR-72 leti na relaciji BL-BG, Airbus A319 je bio samo jednom na otvaranju linije.

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2014, 08:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:

Ja sam se prijatno iznenadio uslugom i time što služe hranu na tako kratkom letu.
Letio sam i manjim i bučnijim, a sa mnogo "razvijenijih" mjesta i na dužim destinacijama.

Ocito nisi isao letio u BGD u zadnje vrijeme. Trenutno na relaciji BL - BGD ide ATR 72 star bar 25 godina i proizvodi nevidjenu buku. Airbus je isao plafon mjesec dana.

FLASH je napisao:
Što se tiče transfera u BG, ne kontam šta je štrašno u preuzimanju i rečekiranju kofera ako letiš drugom linijom?

Sta ako nemas vremena za zabavu tog tipa, a zapravo placas veliku sumu novca da na brz i efikasan nacin stignes na zeljenu destinaciju i obavis svoj posao?
Drugo, sta da recimo, let BL-BGD kasni pola sata, odnosno taman onoliko da ne mozes uhvatiti drugi? Niko u BGD nece voditi racuna o tebi, odnosno brinuti se o tvom sledecem letu! Kompanija koja je "skrivila" tvoje kasnjenje mora obezbijediti da stignes na destinaciju koju zelis, ako imas uvezane letove. Ili cak ako nemas alternativnu konekciju taj dan, duzna je da ti plati smjestaj, hranu, ... U suprotnom, prostim rjecnikom receno, pobjegao ti je avion i ne postoji mogucnost refundiranja, tvoj je problem sto nisi stigao.

Ako je cilj price turisticka posjeta BGD (ili neka druga destinacija), buraz, sjedi na bus i uzivaj.

FLASH je napisao:
U BL vjerovatno nemaju pristup drugim aviolinijama, niti nekom većem transfer sistemu (ili ičemu van Air Serbie) tako da je to logično, mada koliko ja znam, ono što određuje da li se čekiraš do kraja je to dokle ti je originalna karta. Ako posebno bukiraš A-B-C (za razliku od A-C), posebno i idu stvari.

U tome i jeste problem sto nemaju pristup bilo cemu i to definitivno nije normalno, ako zelimo reci da smo iz BL povezani s bilo cime. Ali ocito, znacenje rijeci "biti povezan" razlicitim ljudima je razlicito.

Drugi dio posljednjeg citata mi je nejasan, odnosno ovo vezano za cekiranje. Stvari funkcionisu ovako. Kada ides na neku duzu relaciju, i da stignes do odredista potrebno je vise puta da presjedas, normalno je da imas uvezane letove, a koliko ces boarding passova imati (iliti karata kako ti kazes) zavisi samo od aerodroma sa kojeg kreces i stvar je tehnike. Recimo, kada idem iz negdje iz ZG ili BGD , dobijem nekoliko boarding passova, a recimo iz Stockholma, dobijem samo jedan na kojem su svi uvezani letovi. I u svim ovim slucajevima se cekiras samo jednom!
Ono sto sam zelio naglasiti jeste da kada putujes iz BL, i pokusas uvezati let sa nekom drugom kompanijom osim Air Serbia, ne mozes to uraditi, odnosno mozes uzeti samo dvije (ili vise) nezavisne karte. I tada moras da se cekiras dva puta. A recimo, za istu destinaciju, kada sam krenuo iz BGD, mogu da se uvezem sa apsolutno svima. I cekiram se samo jednom.

Uostalom, nazovi ARS tours pa pitaj. Probaj recimo doci do Minhena sa BL aerodroma, pa nam javi sta ti je drugar rekao.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2014, 08:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Let avionom u BG je čisto preseravanja i svako kome treba brz i efikasan način da dođe na željenu destinaciju će otići autom ili busom do Zagreba za manje vremena nego do BG avionom i iz ZG letjeti kuda treba i kako Bog zapovijeda.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2014, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
FLASH je napisao:

Не знам кад си ти летио, али сад то не вози Аирбас већ овај АТР: http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%90%D0%A2%D0%A0-72

И мислим да је увијек АТР и возио ову релацију. Али генерално, авион је добар и услуга је ОК.

Air Serbia ima 4 ili 5 ATR 72 aviona (ne znam precizno, ali sigurno vise od 2 recimo). Samo jednom sam isao sa normanlim ATR 72 (koji ne proizvodi veliku buku), a u svim ostalim slucajevima bio je isti avion i nevidjen je krs. Za uslugu si u pravi, sve je sasvim OK.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2014, 09:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
A vi očekujete na tako kratkom letu neki bolji avion... letio sam većim krševima i na dužim relacijama. Realno, za potrebe ovakovog leta i ne treba bolji avion.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]