banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 10:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10390 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Feb 2014, 12:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Wrangler je napisao:
Ja nikako da shvatim kako Putin do sada nije reagovao na ova dešavanja, i malo dijete vidi čemu ovo vodi a on šuti, dali igra neku igru i čeka povoljan trenutak ili je nešto drugo neznam ali mi nije jasan nikako, pobogu brate ako nije igrač dovoljnog kalibra da se nosi sa ovakvom situacijom što ne preda vlast nekom ko jeste.
Svojevremena reakcija kakvu je priredio u Gruziji je primjerena jednoj sili kakva je Rusija a ova apatija prema Ukrajini mi nije jasna.
Koja bi po tebi bila adekvatna reakcija? Da napadne Ukrajinu? Ovo čekanje je možda i najbolje rješenje po ruske interese. Raspašće se Ukrajina, a on će dobiti marionetu kojom može upravljati kako hoće...
EDIT
Jeste li vi svjesni o čemu pričate? Upad Rusije u Ukrajinu, samostalnu državu? Je li vama poznat pojam agresija?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 12:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Агресија је иначе у задњих 20-так година постала јако растегљив појам. Мада не видим руске трупе које умарширају у Кијев како год окренеш. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Зока шта ти то значи упад Русије у Украјину????
Преко 50% становништва Украјине је против овог што се дешава. Па људи драги власт су узели људи који на изборима не могу да добију довољно гласова да уђу у парламент!!!!!!!!! Па сама Тимошенко је имала само 15% на крају своје владавине. Русије ће наравно да реагује јер то тих 50% становништва од ње и очекују!!!! Па јесмо ли ми у РС били против помоћи мајке Србије?
Путин не реагује због олимпијаде.
Иста ствар је урађена 2008. године у Јужној Осетији, и Русија је реаговала тек кад су нападнути њихови миротворци.
Нема ратова док траје олимпијада, а послије ћемо да видимо.
Ово је реванш Русима за Сирију, али мислим да није још готово. Исток Украјине неће ово примити само тако.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Slika
Arsen Avakov novi ministar unutrasnjih poslova kojeg je postavila revolucionarna profasisticka opozicija.
Obratite paznju na uniformu i desno rame.

Preuzeto sa drugog foruma.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 12:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
Зока шта ти то значи упад Русије у Украјину????
Преко 50% становништва Украјине је против овог што се дешава.

Je l' imaju oni svoju vojsku i policiju? Je l' ne bi mogli sami da se izbore ako su već u većini i ako je vojska i policija u njihovim rukama? Čemu onda ruska intervencija?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 12:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Da ne spominjem da bi to bio autogo Rusije na međunarodnom planu....

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 12:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
sad sam procitao na jednom sajtu najnovije odluke tzv. parlamenta Ukrajine koji drze ove fasisticke bitange iz opozicije ( dakle ljudi koji su MANJINA), neke od njih su zabrana partije regiona ( od Janukovica), zabrana komunisticke partije, dakle svih onih koji ih vezu za Rusiju, te pazite ovo ,zabrana jezika svih nacionalnih manjina ukljucujucu i ruski !!!!!!!?????? jebotebog ako su ovi normalni, zabranjuju jezik koji govori vecina gradjana Ukrajine ?
da malo karikiram, zamislite da grupa " Svedjana' , njih recimo par stotina uz pomoc medjunarodnih snaga zauzme parlament RS u Banjaluci, proglasi ukidanje RS i proglasi Srbe nacionalnom manjinom, na cijoj bi ste bili strani ?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
_зока je napisao:

samo su se okolnosti promjenile.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
Путин не реагује због олимпијаде.
.

Putin ne reaguje jer je to druga drzava,upad Ruskih jedinica u Ukrajinu ma koliko jedan njen dio proruski je agresija.Putin moze da intervenise kao u Siriji tako sto ce pomoci trenutnoj vlasti finansijski ili eventualno naoruzanjem ako bude potrebe.Sa druge strane Janukovic ni izbliza nije dobar lider kao Asad koji je ipak bio u puno goroj sitaciji ali mic po mic sto se u nasem narodu kaze ''na guzove'' on je ostao na vlasti a i drzava se barem do sada nije raspala.Eventualno ozbiljnija reakcija Rusije se moze desiti ako samo Rusi unutar Ukrajine budu na ovaj ili onaj nacin ugrozeni.Mada i tada je pitanje kakvi bi bili potezi same Rusije.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 13:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=2&idnovost=55190&U-Ukrajini-ukinut-ruski-jezik#.UwnkC_l_tUU

Тако то раде "демократи", читајте неонацисти!

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 13:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Пеле Мали je napisao:
Wrangler je napisao:
Ja nikako da shvatim kako Putin do sada nije reagovao na ova dešavanja, i malo dijete vidi čemu ovo vodi a on šuti, dali igra neku igru i čeka povoljan trenutak ili je nešto drugo neznam ali mi nije jasan nikako, pobogu brate ako nije igrač dovoljnog kalibra da se nosi sa ovakvom situacijom što ne preda vlast nekom ko jeste.
Svojevremena reakcija kakvu je priredio u Gruziji je primjerena jednoj sili kakva je Rusija a ova apatija prema Ukrajini mi nije jasna.

заборављаш да се у русији тренутно одржавају олимпијске игре и да су очи цијелог свијета упрте у њих.
па све западне земље би аутоматски повукле своје учеснике.. и тако раде све што могу да ту олимпијаду прикажу у лошем свијетлу.
ту је и друга ствар као што сам већ споменуо, лако је напасти на грузијце који нису славени, пуца им к за њих, мали су и никад неће моћи имати неки утицај а и преко њихове територије не иде толико цијеви као преко украјине.
напасти украјину значило би братоубилачки рат, огромне посљедице у будућности за однос те 2 земље и негативан утицај на економију.
уосталом, јако давно је запад схватио да ће словене најлакше поразити уколико их завади једне с другима.

Jebale ih igre...ko im sada gleda olimpijadu, dok se oni igraju Nato im šelnuči po komšiluku i vjeruj da se neće zaustaviti na Ukrajini. Hitler je trebao prevaliti hiljade kilometara da dođe du Ruske granice i već se bio dobro izmorio dok će ovi novi nacisti jednostavno osvanuti na njihovim granicama dok medo spava zimskim snom, zar opet treba da im dođu pred vrata Moskve da bi se trgli iz sna. I Hitler je pričao kako ga Rusija i njihova prostranstva i resursi ne interesuju pa znamo kako poče i kako se završi.
Kažeš negativan uticaj na ekonomiju...pa ako se ovako nastavi ovo će prerasti u sunovrat Ruske nacije...rasparčat će ih kao što su i EX YU, kada nahuškaju narod neće im pomoći ni nuklearne glave.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
_зока je napisao:

Де _зока уозбиљи се. Па шта год да Русија уради што није право Западу, то им ставе као аутогол на међунардодном плану. Међутим пошто се овде не ради о такмичењу за "мис популарности", цијеним да Русију тренутно болЕ уво за међунардону "популарност". А читајући ово за руски језик, ако је тачно... ауууууу какве ће тамо тарапане тек да буде. Кретени. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 13:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Jbt kad je apokalipto glas razuma....

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 13:22 
Veteran
Veteran

_зока je napisao:
Wrangler je napisao:
Koja bi po tebi bila adekvatna reakcija? Da napadne Ukrajinu? Ovo čekanje je možda i najbolje rješenje po ruske interese. Raspašće se Ukrajina, a on će dobiti marionetu kojom može upravljati kako hoće...
EDIT
Jeste li vi svjesni o čemu pričate? Upad Rusije u Ukrajinu, samostalnu državu? Je li vama poznat pojam agresija?

Ne priča niko o nekakvom upadu ali treba se podvući crta i jasno reći kakav je stav Kremlja po pitanju dešavanja u Ukrajini, pa oni se ponašaju kao da se radi o Bangladešu a ne o njihovim državljanima, čovječe oni pucaju po autobusu punom turista i ranjavaju Ruske državljane a reakcija Kremlja je da osuđuje napad, pa i BiH bi barem podnijela nekakav vid protesta u UN.
A jeli tebi poznato kako je USA reagovala na Kubansku krizu...e tako se brani nacija i održava imidž vojne sile..čim osjete da si slab vukovi će te rastrgati.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Što ne bi Rusija štitila svoje interese u Ukrajini? Ako SAD mogu da štite i šire demokratiju u Libiji i Iraku recimo, zašto Rusija ne bi smjela da zaštiti svoj narod u Ukrajini? Meni se, nažalost, čini da će Rusi dobro da ispuše u ovoj prevazi snaga. Imam osjećaj da je Bjelorusija sljedeća na redu, pretpostavljam da ni tamo narod nije zadovoljan sa vlašću i onda će opet Zapad da ubaci svoje ljude i napravi revoluciju...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_h_bRyNxYCM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 13:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Što ne bi Rusija štitila svoje interese u Ukrajini? Ako SAD mogu da štite i šire demokratiju u Libiji i Iraku recimo,

To "štićenje" svojih interesa na način na koji to radi SAD će na kraju biti uzrok propasti same Amerike. Polako će sve doći na naplatu.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 13:37 
Veteran
Veteran

Nešto ja ne vidim da USA propada sa sprovođenjem sadašnje politike već naprotiv jača a propadaju oni koji šute a Rusi za sada šute.
Bojim se ja da Rusi nikakvu pouku iz istorije nisu izvukli i da će ih snaći nešto slično kao u WW2.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Партија регионов подржава избор Јацењука за премијера. Па јебе луд збуњеног. Смирили се са свим?!?!?!?!?!

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2014, 13:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Wrangler je napisao:
Nešto ja ne vidim da USA propada sa sprovođenjem sadašnje politike već naprotiv jača
Propada, propada.....
Citiraj:
Bojim se ja da Rusi nikakvu pouku iz istorije nisu izvukli i da će ih snaći nešto slično kao u WW2.

Izaći će kao pobjednici i ponovo postati svjetska supersila?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10390 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]