banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 16:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Schlager, zabijanje glave u pijesak ne sprecava promjene.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
NenadV je napisao:
Znate šta je problem? Nakon stvaranja FBiH pojedine opštine koje je tokom rata zauzeo HVO nemaju više hrvatsku većinu. Pogotovo se odnosi na opštine u srednjoj Bosni. Tako da bi moglo doći do problema prilikom "povlačenja granica" između dva dijela FBiH. Hrvati bi dobili mnogo manje od 21% teritorije koliko je prisvojio HVO.

To je najmanji problem, mnogo teze je ubjediti ljude da je 30% matematicka vecina od 100%

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ja sam za to da se prikljucimo Hrvatskoj, da i njih Dodo razvali ko bosnu. :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

Ne razumiju da se Srbi o disoluciji ne pitaju

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Hrvati bi to prihvatili rado. Em se prosire, em napokon ostvare tisucljetni san o granici na Drini :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Schlager je napisao:
manitu,ako si sa ovim partijska pjesadija mislio na mene-hvala....

Nenade.......nek se ti koji su medjusobno vezivali zastave,koji su zajedno i poceli i zavrsili rat protiv srba,nek se oni dogovore sta hoce,nek mijenjaju washingtonski sporazum....niti znam zasto je mile navalio ko na q,da se petlja u to,niti forumasi...sta nas boli kita??

Ja trenutno vjerujem da je Daytonski sporazum jedini garant opstanka RS,a nikakva nasa sila!

Ili ako hoces ovako,figurativno....ne bih prihvatio nezavisnost ni da mi je muslimani ponude!!

Jer tog momenta je Dayton raspakovan i sve karte su na stolu...

A kamoli da ga raspakujem zbog Hrvata :roll: :roll:

Ja sam protiv trećeg entiteta iz razloga što mislim da bi bilo previše da dobiju i entitet i etnički čistu Hrvatsku. Ne vjerujem da će se ukinuti kantoni nego da će možda doći do smanjenja administracije u kantonima jer je ima i previše. One koji su za nezavisnu Republiku Srpsku upitao bih kako bi se riješio problem Brčkog? Mislite da bi Bošnjaci pristali da čitav grad Brčko bude dio neke nezavisne Republike Srpske?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
shakal je napisao:
Hrvati bi to prihvatili rado. Em se prosire, em napokon ostvare tisucljetni san o granici na Drini :D

Dobro će proći ako je bude i na Neretvi. Granicu na Drini mogu imati samo u vlažnim snovima.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
manitu,ako si sa ovim partijska pjesadija mislio na mene-hvala....

Nenade.......nek se ti koji su medjusobno vezivali zastave,koji su zajedno i poceli i zavrsili rat protiv srba,nek se oni dogovore sta hoce,nek mijenjaju washingtonski sporazum....niti znam zasto je mile navalio ko na q,da se petlja u to,niti forumasi...sta nas boli kita??

Ja trenutno vjerujem da je Daytonski sporazum jedini garant opstanka RS,a nikakva nasa sila!

Ili ako hoces ovako,figurativno....ne bih prihvatio nezavisnost ni da mi je muslimani ponude!!

Jer tog momenta je Dayton raspakovan i sve karte su na stolu...

A kamoli da ga raspakujem zbog Hrvata :roll: :roll:

Bate odnosilo se na temu Srpska je Bosna gdje je toliko ocigledno da emocije vode u propast

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:

Ne razumiju da se Srbi o disoluciji ne pitaju

Pa kako ce se pitati kada su zabili glavu u pijesak i samo im guzice vire? Pa bil ih ti pita? :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa kako ce se pitati kada su zabili glavu u pijesak i samo im guzice vire? Pa bil ih ti pita? :lol:

I ptice na grani znaju da je BiH eksperiment i da manjak drzavnosti unutar centralizovanih institucija nije niciji lokalni uspjeh, vec interes onih koji su sporazum skrojili. Referendum o samostalnosti unutar entiteta ne postoji kao opcija, a hipotetski, kada bi Parlament BiH pristao - na nivou BiH bi RS za samostalnost trebala skupiti 66,6% glasova. Svaka politika koja ovo zanemaruje je manipulacija. A onda zavedeni narod misli da je bitan i da se nesto pita.
Kljuc ke kod Bosnjaka, ako se demokratizuju Bosna ce uspjeti, ako bude Bosna do Tokija, Srbi i Hrvati ce slaviti. I to je sve o nestanku Bosne

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 00:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Schlager je napisao:
Citiraj:
Tako nešto ide na ruku nama i Hrvatima...ne vjerujem da bi to Bošnje sami sebi uradili.

.
Kolega,ajd objasni zasto mislis da je dobijanje treceg entiteta za hrvate nas uspjeh?

Je li inace bolje kad si vlasnik 1/3 necega ili ovako 1/2?

Ne znam zbog cega sve vise ljudi ovdje navlaci taj entitet za hrvate,a i mile se vise zalaze za njega nego sami hrvati! :(

Mada,mozda bi bilo i bolje.....pa da hrvati u miru i zadnji svoj ratni cilj ostvare..da se konacno jednom za svagda zna pobjednik,ko je sa najmanje zrtava-dobio sve!

Drzavu Hrvatsku sa 1000 kilometara mora,i entitet u BH!

Da se razumijemo,ja bih veoma rado dao njima entitet,ali da vratimo sve karte na sto...I RSK u Hrvatskoj,entitet ili sta vec...

Ljudi,opametite se!

To je raspakivanje Daytona,za kojeg garantuje 5 najvecih sila na svijetu...nakon toga-nema vise nikakvih garancija!....to je stvar koja bi unistila RS!

Zar stvarno vjerujete da bi se podjela drzave na 3 dijela radila samo u FBIH,i da bi Muslimani bili zadovoljni sa ovih 23,5 %??? :(

Nije nužno raspakivati Dejton da bi Hrvatima dali njihov entitet (to mi više liči na raspakivanje BiH), na kraju krajeva i zaslužili su ga jer su se borili za njega kao uostalom i mi samo što su više manje bili primorani vezati zastavu sa Bošnjacima jer su bili u manjini u odnosu na ostala dva naroda, to je jednostavno dogovor između njih i Bošnjaka i mislim da će Bošnjaci kad tad morati dati Hrvatima veća prava ...zbog čega... pokazalo se na primjeru EX YU
Po toj teoriji o jednoj polovini ili jednoj trećini ispada da je jedan Kolorado ili Misisipi manje država samo iz tog razloga jer u SAD postoji još 50-tak takvih istih država. Ne volim ja nešto posebno Hrvate ali mislim da nam treći ide na ruku jer se time decentralizuje BiH i daje veća ovlast entitetima.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Potpuno je prirodan proces u kojem ce hrvatski i srpski predstavnici stupiti u neki vid politickog savezai to je neminovnost. Otud tako grcevita borba muslimana da se hrvatima onemoguci da biraju svoje predstavnike, jer im je kristalno jasno da ce se odnosi promijeniti i da ce nakon sledecih izbora uvijek biti preglasani.

To nije pitanje ljubavi, nego mrznje. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 01:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
NenadV je napisao:

One koji su za nezavisnu Republiku Srpsku upitao bih kako bi se riješio problem Brčkog? Mislite da bi Bošnjaci pristali da čitav grad Brčko bude dio neke nezavisne Republike Srpske?

Sjeti se ti kako je potpisan Dejtonski sporazum...nema tu ja pristajem ili ne kad te se skoro ništa i ne pita, niko nije htio ovakvo stanje pa ga svi potpisaše.
S obzirom na gubljenje interesa SAD i EU za ovim prostorima i jačanje Rusije kao ekonomske i vojne sile vjerujem da će u dogledno vrijeme doći do prekompozicije politike prema BiH a nije isključeno i da će se u jednom trenutku i sami Bošnjački političari (neka nova garnitura) osvijestiti i uvidjeti kud ih vodi ova politika i shvatiti da im je bolje da se raziđemo nego da još decenijama tumaramo i mi i oni.
P.S. Srbi ostadoše bez cijele pokrajine a da bi jedan grad bio nekome u svijetu sporan koji je usput i naš koliko i ostalih.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 05:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:

I ptice na grani znaju da je BiH eksperiment i da manjak drzavnosti unutar centralizovanih institucija nije niciji lokalni uspjeh, vec interes onih koji su sporazum skrojili. Referendum o samostalnosti unutar entiteta ne postoji kao opcija, a hipotetski, kada bi Parlament BiH pristao - na nivou BiH bi RS za samostalnost trebala skupiti 66,6% glasova. Svaka politika koja ovo zanemaruje je manipulacija. A onda zavedeni narod misli da je bitan i da se nesto pita.
Kljuc ke kod Bosnjaka, ako se demokratizuju Bosna ce uspjeti, ako bude Bosna do Tokija, Srbi i Hrvati ce slaviti. I to je sve o nestanku Bosne

Dobro jutro :-)

Prvo kazes da se narod nista ne pita. Pa onda kazes da su krojaci glavni. Pa opet kazes da je kljuc kod Bosnjaka.
Dakle taj neki narod ima taj neki kljuc. Vise od samih kontradiktornosti me zanima odakle im taj kljuc? Nasli u nekom pijesku?

Hocu reci da u praksi skoro uvijek ima nekog prostora za djelovanje u postizanju nekog rjesenja po vlastitoj mjeri. A krojenje ide posle uzimanja mjera ;-)

Sa ostatkom se slazem. Medijski i tzv. intelektualni fasizam pod kojim zivi bosnjacki narod je garant raspada. Naravno, postoji i sansa da Bosna opstane.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 08:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro jutro :-)

Prvo kazes da se narod nista ne pita. Pa onda kazes da su krojaci glavni. Pa opet kazes da je kljuc kod Bosnjaka.

Aj jos jednom procitaj. Politicke predstavnike naroda se u Dejtonu malo toga pitalo, uhvati se Z. Kovacevica ako zelis da znas vise o tome. O Srbima se brinuo Milosevic, o Hrvatima Tudjmana a o Bosnjacima labilni Alija. Sugurno Dejton ne bi bio ovakav kakav jeste da je bosnjacka delegacija bila zero jaca. Rekonstrukcija cijeog toka pregovora je fenomenalna, mnogo je interesantnih stvari, od Sarajeva, prolaza za Gorazde, do toga kako je nacrtano jaje oko Sipova da bi se namirio provcenat 49%, jer je Milosevic samo potpisivao i pristajao na velike kompromise, a da sustinu, ko gdje i koliko zivi od naroda, uopste nije znao.
Drugo, kazem da su krojaci u legalnom i legitimnom smislu za hipotetsko konacno rijesenje, iako bi i tada bili pripremljeni i izmanipulisani. Kljuc je kod bosnjackih politicara, tj predstavnika Bosnjaka. Ebe te pijacni dan utorkom, nish nesh da mislis, samo cetri noge, osam nogu, dvije glave...

Citiraj:
Dakle taj neki narod ima taj neki kljuc. Vise od samih kontradiktornosti me zanima odakle im taj kljuc? Nasli u nekom pijesku?

Meni uzmi dva praseta :D
Citiraj:
Hocu reci da u praksi skoro uvijek ima nekog prostora za djelovanje u postizanju nekog rjesenja po vlastitoj mjeri. A krojenje ide posle uzimanja mjera ;-)

Sa ostatkom se slazem. Medijski i tzv. intelektualni fasizam pod kojim zivi bosnjacki narod je garant raspada. Naravno, postoji i sansa da Bosna opstane.

Ima, ali to tvoje bi doslovce znacilo da Bosnjaci pristaju na cijepanje BiH. Iako u SDA i nekim bosnjackim krugovima postoji struja koja se zalaze za kakvu takvu islamsku drzavu (ako vec ne moze cijela Bosna, daj da se maksimizira sto se postici moze), realno, dobiti pola Bosnjaka za tu ideju je veoma tesko. Mozda je i svrha vehabizma i radikalizacije Bosnjaka u BiH upravo takvo nekakvo konacno rijesenje. Naravno, u tom slucaju "neko rijesenje" bi podrazumjevalo da su SAD, Njemacka, Francuska, Britanija i Turska odustale od bos. uloga koji se koristi u mnogim pregovorima, gdje se njihov doprinos valorizuje i cijeni kao meka moc i dokaz uravnotezene i umjerene i pravedne politike (sic!) u postizanu mira, kompromisa, razvoja demokratije, zavrsavanja konflikta etc.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 08:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prvo ni na kraj pameti mi nije bilo "neko rijesenje" koje se zasniva na raspadu BiH. Mada ga necu iskljuciti.
Vise sam ciljao na "neko rijesenje" koje najmanje kosta i koje ce u blizoj i daljoj buducnosti donijeti neceg dobrog.

Sa glavama u pijesku se mozemo spremiti za traktorijadu ili za to da ucimo ove fasisticke mantre federalnih medija i kvaziintelektualaca jer cemo tako dokazivati privrzenost "Drzavi BiH".

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 08:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prvo ni na kraj pameti mi nije bilo "neko rijesenje" koje se zasniva na raspadu BiH. Mada ga necu iskljuciti.
Vise sam ciljao na "neko rijesenje" koje najmanje kosta i koje ce u blizoj i daljoj buducnosti donijeti neceg dobrog.

Sa glavama u pijesku se mozemo spremiti za traktorijadu ili za to da ucimo ove fasisticke mantre federalnih medija i kvaziintelektualaca jer cemo tako dokazivati privrzenost "Drzavi BiH".

Pa to sam napisao x puta, federalizacija unutar FBiH i decentralizacija jacaju BiH i sansu za njen opstanak i razvoj. A na prvoj strani sam napisao da to trebaju razumjeti oni koji su dvadeset godina ideologizirani i indoktrinirani u totalno suprotnom pravcu, napisah da ce buduca bosnjacka katarza biti teza od srpske, mi smo ionako sve izgubili a ovo sto sad imamo mozemo odrzavati uz smjesne resurse. Kod njih se Vili Brant tek treba pojaviti, hoce li to biti pragmaticni Fahro-ne znam :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Istorijsk9 gledano...ako nas je iko iz*ebao,to su Hrvati....sa njima nikakve koalicije... trebamo ze voditi logikom da njima bude sto gore...ako mene pitate :)

Jos na pocetku portesta postavio sam samo jedno pitanje,da li su kantoni ustavna kategorija(dejtosnka) ...ako jesu uvedeni u Dejton,brisanje kantona znaci izmjena Dejtonskog sporazuma...gdje se slazem sa Shlagerom..nama u RS nije u intetesu (pogotovo ne,da bi Hrvati bili srecniji)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jes vala Manitu, Svabu si pomenuo bar 12 puta ;-)
Ali neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvari nije opcija na koju bih stavio paru.

Wizzy, istorijski gledano to je samo u zadnjih sto godina. A ima jos vijekova u istoriji.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Trenutno citam neke stvari...da l8 je to istina ili ne,ne znam...ali ako jeste..onda je V.Seselj u pravu 100% ,Hrvati su umjetna nacija,u kojoj vecina njih su Srbi(koji su uzimali katolicanstvo...te im je nametnuto da se kao katolici izjasnjavaji i kao Hrvati) ...tj ja big to nazvao srpski paradox..jedino kod nas da bo bio SRBIN,moras biti pravoslavac(ili eventualno ateista) ...da smo imali SRBE muslimane,SRBE katolike...dosta stvari bi bilo drugacije...jer bi izmedju ljudi imao tu zajednicku poveznicu...SRBIN

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]