banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 19:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 90  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Dok nisam zaboravio.. kolike su plate u prosjeku ovim specijalcima, sto ih odmila zovu kornjace? 8)

Ozna lijepo sam rekao da me ne zanimaju te stvari:

BeckaSkola je napisao:
klauss je napisao:
Zadnji nasilni protesti su bili kad je bila obnova Ferhadije ( kamenovanje, paljenje autobusa), ako se ne varam neko je bivao i ubijen? Povrijeđenih sigurno.Ako se ne varam, to je bilo 2001. Svi ostali protesti naovamo, bili su vezani za Hag, Kosovo, bez lupanja prošlo.

To me ne zanima. Crkva, religija, oni nas klali, mi njih, ko je krivlji, ko je pravlji, to me ne zanima.

Govorim o ekonomiji, stanju u RS, korupciji, platama? Sta mislite ima li sanse da se takvi protesti dese u RS?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
manitu je napisao

Ili ti mislis da je Putinova zadnja izjava o privatizaciji INE i gasenju Broda izraz ljubavi prema nama?

mozes li ijedno od ovog dvoga dokumentovati i na kakav nacin,neki link i sl?

ne mogu vjerovat da bi mi takva izjava putina mogla promaci.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Pitao se dali je bilo nasilnih protesta.Ja sam ti odgovorio.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2013, 16:56
http://mondo.rs/a659846/Info/Ex-Yu/Zast ... rmama.html

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Schlager je napisao:
Citiraj:
manitu je napisao

Ili ti mislis da je Putinova zadnja izjava o privatizaciji INE i gasenju Broda izraz ljubavi prema nama?

https://www.google.ba/url?url=http://ww ... OrZLnE9_ig

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Schlager je napisao:
Citiraj:
manitu je napisao

valjda je izjavio da želi 75% Ine, a zauzvrat će ugasiti rafineriju u Brodu
edit.
odg Manitu

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Hebe Manitu, ne vadi.

Vidi, nisam htio komentarisati na onu tvoju temu o konacnom rijesenju za BiH ali ti je koncept skroz ok. Evo potrefilo se da je sustina ista i na ovoj temi, pa da ne davimo :)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

pa po ovom clanku nije putin izjavio nista...i pretpostavljao sam da je to novinarska spekulacija,sto najbolje potvrdjuju i ovakve recenice

Citiraj:
u Moskvi se navodno priprema ponudu koju će, tvrde upućeni, Zagreb teško moći odbiti.

Poslednji put menjao Schlager dana 06 Feb 2014, 23:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
BeckaSkola je napisao:
Dok nisam zaboravio.. kolike su plate u prosjeku ovim specijalcima, sto ih odmila zovu kornjace? 8)

Ne znam koliko su tačno plate ali znam da su "uljudne" za naše uslove i ono što je jako rijetko, redovne. Zna se i odakle je izvor plata - od tranši MMF. Te iste kornjače bi samo nakon 2 mjeseca bez plate napravili policijski udar. Ubjeđen sam da trenutnoj vlasti u RS niko ne vjeruje i da većina koja se ljigavo drži iste ćuti zbog te neke, kakve takve plate. Donekle i razumijem, ljudi imaju porodicu, kredite itd...Ono što ne razumijem je stav da se ništa neće promjeniti. Jedan nedolazak MMF tranše će sve promjeniti.
Naš osnovni problem je što, ni na vidiku, ne vidimo koga bismo postavili na vlast. Mi nećemo na ulice jer nemamo radi koga. Nemamo plan B. Opozicija je ništavilo.
I neće ga biti još zadugo, ali sam opet optimističan i siguran da će doći neko novi.I bolji.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Blackrose je napisao:
edit.
odg Manitu

Ima i novih vijesti koliko hoces, vec je razgovarao sa Orbanom i MOL-om, mislim da je na nasu zalost sve vec dogovoreno :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:12 
Majstor
Majstor

Veceras sam gledao izvjestavanje muslimanskih medije iz Sarajeva u vezi ovih protesta.Svi oni i facetv,tv1,i ftv sa simpatijama gledaju na ove proteste i skoro ocito pozivaju ljude da izlaze na ulicu

Najsmjesnije mi je bilo kad su doveli neka dva lika slavu kukica iz mostara i jos nekog lika da sa sociolosko pshioloske strane tumace zasto neki likovi danas u Tuzli demoliraju kontejner za smece.

Srbi u RS ne treba da nasjedaju na ovu njihovu igru.To je moje misljenje.Sto se mene tice ja jedino mogu izaci na proteste koji ce primoravati rezim u RS da ubrzano krene ka nezavisnosti...da je tesko tesko je,ali bi bilo jos teze da nema slobode i RS..

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
pa po ovom clanku nije putin izjavio nista...i pretpostavljao sam da je to novinarska spekulacija,sto najbolje potvrdjuju i ovakve recenice

Citiraj:
u Moskvi se navodno priprema ponudu koju će, tvrde upućeni, Zagreb teško moći odbiti.

Moguce, generalno Rusima odgovara kupnja INE i sve ce odraditi da do nje dodje. Hrvatska je vec u EU, kada su kupovali Brod nadali su se da ce BiH biti brza od Srbije ;)
https://www.google.ba/url?url=http://ww ... e55XLjqu4A

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
manitu@
Moje razmisljanje je plod svjesti da je nas narod uvijek bio drzavotvoran narod...pa nisu ni Rusija ni Evropske zemlje digle bivsu Jugoslaviju iz pepela nego narod sa ovih prostora...ako smo bili u stanju da stvorimo jaku drzavu u proslosti ne vidim razlog da to ne uspije i sada...ali mislim da je glavni problem to nase potcjenjivanje i podrugivanje...pa nemozemo,pa nece to ici bas tako,pa velike sile pa glupi smo pa nebitni smo...milion nekih izgovora za vlastitu slabost...ne vjerujem ni u pomoc Rusije previse uredu malo su vise naklonjeni nego Evropske zemlje mada glavni problem lezi u nama...dok ne budemo sami sebi bitni necemo biti ni drugima...zasto nas ne bi ponizavao neki Njemac,Francuz kada i mi sami sebe ponizavamo...kada god stignemo...losi politicari su posljedica loseg naroda...a kakav narod takva i drzava...dok to ne shvatimo da nece niko doci sa strane i rijesiti nase probleme nama nema ni makac odavde u to me je poenta...
I ako me pitas u cemu smo globalno bitni...opet mene global ne zanima nego lokalna desavanja koja se vise ticu nas mada naravno i globalna desavanja nisu nebitna...ali to da li ce se u prodavnicama prodavati Kineski,Tajlandski,Brazilski proizvodi ili pak nasi pa nece zaradjivati Kineski,Tajlandski ili Brazilski radnik nego nas e to zavisi samo od nas ni od koga vise...ali narod ne trazi domacu proizvodnju kako zaposliti naseg covjeka ako uvozimo jebene cackalice iz Kine pa sve ostalo...a mali milion stvari se moze ovdje proizvoditi i pronaci svoje trzite i izgurati strani kapital a povecati nas...ali nema naroda da to trazi niti postoji neko ko bi taj isti narod oko neke ekonomske,nacionalne ili bilo koje druge ideje okupio u tom je problem...a to opet proistice iz nase zablude da smo nebitni i da ce drugi rijesavati nase probleme....

Poslednji put menjao apokalipto dana 06 Feb 2014, 23:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Osim toga, Zagreb u ovoj ek. situaciji ne bi odbio bilo ciju ponudu, a kamo li Rusku.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

cuo sam ja i za inu i za brod,na dnevniku hrt i na vaskovicevom blogu (sve izvor moj do mojega :lol: :lol: ),ali zbunio si me napisavsi da je putin to izjavio...prvo,to bi odjeknulo kao bomba,a drugo-vec bi bilo realizovano 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
manitu uci da svira je napisao:
Blackrose je napisao:
edit.
odg Manitu

Ima i novih vijesti koliko hoces, vec je razgovarao sa Orbanom i MOL-om, mislim da je na nasu zalost sve vec dogovoreno :wink:

znam samo da stanje u rafineriji nije ni malo bajno i bez njega (Putina i njegovog petljanja)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
manitu@
Moje razmisljanje je plod svjesti da je nas narod uvijek bio drzavotvoran narod...pa nisu ni Rusija ni Evropske zemlje digle bivsu Jugoslaviju iz pepela nego narod sa ovih prostora...ako smo bili u stanju da stvorimo jaku drzavu u proslosti ne vidim razlog da to ne uspije i sada...ali mislim da je glavni problem to nase potcjenjivanje i podrugivanje...pa nemozemo,pa nece to ici bas tako,pa velike sile pa glupi smo pa nebitni smo...milion nekih izgovora za vlastitu slabost...ne vjerujem ni u pomoc Rusije previse uredu malo su vise naklonjeni nego Evropske zemlje mada glavni problem lezi u nama...dok ne budemo sami sebi bitni necemo biti ni drugima...zasto nas ne bi ponizavao neki Njemac,Francuz kada i mi sami sebe ponizavamo...kada god stignemo...losi politicari su posljedica loseg naroda...a kakav narod takva i drzava...dok to ne shvatimo da nece niko doci sa strane i rijesiti nase probleme nama nema ni makac odavde u to me je poenta...

Vidi, druge razvijene zemlje su se digle na potpuno razlicitim principimaod tvojih: Ja sam sebi veoma bitan, bitna su mi moja djeca, porodica i prijatelji, apstraktna zajednica poput drzave je dodbrodosla samo kao regulator onih stvari koje se ne mogu rijestiti na individualnom nivou - sigurnost, pravni sistem i sl. Za takvu drzavu dajem porez i takvu volim i razvijam patriotska osjecanja,
Tvoj koncept je kolektivizam, u kojem drzava treba biti neki uzviseni cilj, prvo patriotizam i nacionalni interes a pojedinac i njegovo blagostanje ostaju u formi neke daleke budcnosti. To ne pije vode kod neideologiziranih jer jednostavno nije dio ljudske prirode - ljudi su materijalna bica, bica posjedovanja ;)
Primjecujes razliku?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
cuo sam ja i za inu i za brod,na dnevniku hrt i na vaskovicevom blogu (sve izvor moj do mojega :lol: :lol: ),ali zbunio si me napisavsi da je putin to izjavio...prvo,to bi odjeknulo kao bomba,a drugo-vec bi bilo realizovano 8)

Moze po stoju, evo svjedoka- ti kazes da nece a ja kazem da hoce? :D

Vrh

Majstor
Majstor

Schlager je napisao:

pa nebi bilo velika steta da ti rusi odleprsaju kao litvanci iz biraca ionako su tu dosli da potkradaju drzavu i izvlace pare preko firmi koju su osnovali a u sustini im rafinerije rade samo uslugu prerade nafte.....a lanac pumpi nestro petrol umjesto kao svuda u normalnom svjetu da ima milione profita on grca u gubicima ..ogromna je to pljacka prvo drzave za porez na dobit a onda onih 20% malih akcionara za njihove dividende

Poslednji put menjao ozna dana 06 Feb 2014, 23:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
manitu uci da svira je napisao:
Schlager je napisao:

Citiraj:

Moguce, generalno Rusima odgovara kupnja INE i sve ce odraditi da do nje dodje. Hrvatska je vec u EU, kada su kupovali Brod nadali su se da ce BiH biti brza od Srbije ;)
https://www.google.ba/url?url=http://ww ... e55XLjqu4A

Rosnjeft nije vlasnik brodske rafinerije, a na tome se zasniva čitava ta priča.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 90  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]