banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 08:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2004, 20:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2004, 05:23
PA BOZE MOJ SVAKO IMA SVIJ VJEK
EVI JA NAPRIMJER KAD SAM U BL IZ KUCE NE IZLAZIM PRIJ 23h A NAJCESCE I KASNIJE I NARAVNO SASVIM SAM NORMALNA I IMAM STA DA RADIM POSLIJ 00:00 U ZAVISNOSTI SKIM IZLAZIM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2004, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
bas si blesava

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2004, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
blesava je napisao:
PA BOZE MOJ SVAKO IMA SVIJ VJEK
EVI JA NAPRIMJER KAD SAM U BL IZ KUCE NE IZLAZIM PRIJ 23h A NAJCESCE I KASNIJE I NARAVNO SASVIM SAM NORMALNA I IMAM STA DA RADIM POSLIJ 00:00 U ZAVISNOSTI SKIM IZLAZIM

ma da vecina ovde ima sta da radi poslije 12 navece ali zato nema sta da radi izmedju 8:00 i 16:00

e bas zato se ja cudim kako onda imaju sta da rade poslije 12!!!

mada kao sto neko rece bio bi im pametnije da predu vunu i strikaju dzempere jer bi tako njeni roditelji imali barem neku korist od nje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2004, 00:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

STOM RAZLIKOM STO JA UVJEK NESTO RADIM
DOBRO TAKAV MI JE POSAO I IMAM IH VISE NEKAD U 22:00 TEK ZAVRSAVAM SA POSLOM NEKAD U 14:00 PA ONDA NASTAVIM DALJE
A TA VUNA STO SE SPOMINJE MISLIM DA SE U BL VUNA NE PREDE VEC STOTINJAK GODINAIPAK TO JE VEC ODAVNO DOBRO CIVILIZOVAN GRAD
A KAKVI SU TO RODITELJI KOJI ZELE DA SAMO "KORIST OD DJECE"
JESU LI "DJECA ROBOVI" SVAKO BAR MALO PRISEBAN ZNA DA KINTU NE MOZE CITAV ZIVOT DA TRAZI OD STARACA PA NESTO RADI
U BL UVJEK IMAS STA DA RADIS SAMI AKO HOCES JA UVJEK RADIM NA 2-4 RAZLICITA POSLA
A RAD LOKALA POSLIJE 00:00 LJUDI MOJI PA JEL` TREBA DA IDEMO U BUDUCNOSE S`VREMENOM ILI DA SE VRACAMO LAGANO U KAMENO DOBA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2004, 00:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

pilot babo je napisao:
bas si blesava

NISAM KRIVA MAMA ME TAKVU RODILA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2004, 09:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
mada kao sto neko rece bio bi im pametnije da predu vunu i strikaju dzempere jer bi tako njeni roditelji imali barem neku korist od nje

muski shovinizam...fuj :angry3:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2004, 15:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
indi totalno si u pravu
ljudi vise ne znaju da se zabavljaju zato sam i rekao da je ovaj grad totalno truo
sad je glavni fazon (cak i kod djevojaka) da se sto kasnije izadje, da se sto vise popije i da se dodje u sto losim stanju u skolu kako bi se mogli natjecati ko je izigravao veceg idiota proslo vece
kucni partiji su u vecem broju izumrli jer mentalitet danasnje omladine je totalno presao na fazon sjedi ispred stakla da budes vidjen

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2004, 16:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Zimsko radno vrijeme - tipicno proseravanje vlasti i izivljavanje nad onima koji ionako imaju najmanje pravo glasa i koji se najmanje pitaju. Vremena su drugacija danas i starije generacije moraju da shvate da su vremena igranki koje su pocinjale cim se smraci i zavrsavale cim sat otkuca 22 casa, jedna davna proslost. Mozda je to nekad bilo normalno, ali je isto tako koju deceniju unazad bilo normalno da zene ulaze nevine u brak jer je sex prije braka bio nezamisliva stvar, pa to ne znaci da te norme ponasanja unutar drustva treba da budu okvir u koji ponovo treba da ulazimo. . .

U vremenu kad nam je drzava u problemima do guse, kako socijalnim tako i ekonomskim vlastima je jedino na umu kako da "zastite" mlade od alkohola koji se inace ne toci do 12 sati vec iskljucivo poslije tog vremena i samo poslije 12 sati navece alkohol ima stetan uticaj na mlade, a ako neko popije gajbu piva u toku dana onda ce sve biti u redu jer se uklapa u "zimski rezim rada". . .
Kao sto rekoh ordinarne gluposti i jos jedan biser ljudi na vlasti. Pitam se samo da li su svjesni da sa tim nista ne postizu i da izazivaju samo revolt.
Ako neko hoce da ostane van kuce do jutra on ce to i da uradi, bez obzira da li kafane rade do 12 ili ne.
Ako neko hoce da se napije, onda mu cinjenica da je radno vrijeme kafica do 12 sati nece predstavljati ama bas nikakav problem jer ce da ode do dragstora, pokaze licnu kartu i kupi sebi neki litrenjak i nalije se. . . Tako da stvarno ne vidim nekakvu svrhu tog zakona. . .

Vidim da neki zagovaraju povratak dobrim starim kucnim zurkama i okupljanjima. . . Ja govorim iz licnog iskustva jer sam prije jedno mjesec - dva pokusao da organizujem jednu kucnu zurkicu, dok su mi starci bili na moru. Znate kako je zavrsila? ? ?
U 12 sati i 10 minuta pred vratima mi se nacrtase dva policajca, jer me komisije prijavise da tri noci zaredom pustam glasnu muziku i pravim neka masovna okupljanja Naravno to nema blage veze sa vezom jer dvije prethodne noci uopste nisam bio kod kuce, ali nije vazno jer ko meni vjeruje. Ja sam u njihovim ocima delinkvent koji terorise komsiluk glasnom muzikom i nista drugo. "Remecenje javnog reda i mira" glasila je optuzba i da sam jos jednom to uradio zavrsio bih vjerovatno na sudu. . .
Toliko o kucnim zurkama i okupljanjima . . .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2004, 20:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
Nitro je napisao:
Zimsko radno vrijeme - tipicno proseravanje vlasti i izivljavanje nad onima koji ionako imaju najmanje pravo glasa i koji se najmanje pitaju. Vremena su drugacija danas i starije generacije moraju da shvate da su vremena igranki koje su pocinjale cim se smraci i zavrsavale cim sat otkuca 22 casa, jedna davna proslost. Mozda je to nekad bilo normalno, ali je isto tako koju deceniju unazad bilo normalno da zene ulaze nevine u brak jer je sex prije braka bio nezamisliva stvar, pa to ne znaci da te norme ponasanja unutar drustva treba da budu okvir u koji ponovo treba da ulazimo. . .

U vremenu kad nam je drzava u problemima do guse, kako socijalnim tako i ekonomskim vlastima je jedino na umu kako da "zastite" mlade od alkohola koji se inace ne toci do 12 sati vec iskljucivo poslije tog vremena i samo poslije 12 sati navece alkohol ima stetan uticaj na mlade, a ako neko popije gajbu piva u toku dana onda ce sve biti u redu jer se uklapa u "zimski rezim rada". . .
Kao sto rekoh ordinarne gluposti i jos jedan biser ljudi na vlasti. Pitam se samo da li su svjesni da sa tim nista ne postizu i da izazivaju samo revolt.
Ako neko hoce da ostane van kuce do jutra on ce to i da uradi, bez obzira da li kafane rade do 12 ili ne.
Ako neko hoce da se napije, onda mu cinjenica da je radno vrijeme kafica do 12 sati nece predstavljati ama bas nikakav problem jer ce da ode do dragstora, pokaze licnu kartu i kupi sebi neki litrenjak i nalije se. . . Tako da stvarno ne vidim nekakvu svrhu tog zakona. . .

Vidim da neki zagovaraju povratak dobrim starim kucnim zurkama i okupljanjima. . . Ja govorim iz licnog iskustva jer sam prije jedno mjesec - dva pokusao da organizujem jednu kucnu zurkicu, dok su mi starci bili na moru. Znate kako je zavrsila? ? ?
U 12 sati i 10 minuta pred vratima mi se nacrtase dva policajca, jer me komisije prijavise da tri noci zaredom pustam glasnu muziku i pravim neka masovna okupljanja Naravno to nema blage veze sa vezom jer dvije prethodne noci uopste nisam bio kod kuce, ali nije vazno jer ko meni vjeruje. Ja sam u njihovim ocima delinkvent koji terorise komsiluk glasnom muzikom i nista drugo. "Remecenje javnog reda i mira" glasila je optuzba i da sam jos jednom to uradio zavrsio bih vjerovatno na sudu. . .
Toliko o kucnim zurkama i okupljanjima . . .

Nitro: U potpunosti te podrzavam, sve receno kratko i jasno :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2004, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nitro je sve rekao.. :wink: zhivio govornik :cheers:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2004, 13:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nitro si ti cuo za pojam zvucna izolacija ?
uostalom meni se ideja ovog zimskog rezima rada svidja jer se nadam da onda necu u 1 poslije ponoci vidjati piculadiju ispod 20 i njihove starce kako ih ganjaju (jakih mi roditelja)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2004, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
nitro si ti cuo za pojam zvucna izolacija ?

Prilicno neukusan komentar i uopste nisam siguran sta je poenta ovog komentara. Sta bi trebalo da radim? ? ?Da zvucno izolujem stan svaki put kad hocu da pustim malo glasniju muziku, ili da ulozim zvanican protest kod gradskih vlasti zato sto nije postavljena adekvatna zvucna izolacija u moju zgradu dok je ista gradjena. . . Glupost ! ! !

BSE je napisao:
uostalom meni se ideja ovog zimskog rezima rada svidja jer se nadam da onda necu u 1 poslije ponoci vidjati piculadiju ispod 20 i njihove starce kako ih ganjaju (jakih mi roditelja)

Prilicno je degutantno s tvoje strane da nekog ko ima manje od 20 godina nazivas "piculadijom". . . Puko generalizovanje. Ne znam koliko ti imas godina, ali neko ko ima 20 - ak godina je vec formirana licnost sa prilicno izdefinisanim stavovima i pravcima u zivotu. I ako taj neko sa svojih dvadeset godina jos uvijek ne zna za granice i norme ponasanja onda ga nikakvi zakoni nece promijeniti. To je vec problem porodice i odgoja djece, a vlasti grijese ako misle da ce restriktivnim mjerama nad svom omladinom promijeniti cinjenicu da je u odgoju te djece napravljen veliki propust u dobu puberteta. Zasto ja sa svojih 23 godine nisam imao probleme sa roditeljima policijom ili slicno, a vjeruj mi da sam znao da dolazim kuci i poslije svitanja narednog dana. . . Jednostavno zato sto su moji roditelji znali gdje da povuku granicu, ali su isto tako onog momenta kad su meni usadili odredjenu vrstu odgovornosti znali da izbrisu tu granicu jer su shvatili da sam izgradio svoje norme i kodekse ponasanja. . .

Uostalom, zar ti mislis da ogranicavanje rada kaficima vazi samo za "klince" od 20 i manje godina. Vazi isto tako i za tebe kao i za njih i bez obzira sto ti sebe izdvajas od njih, za ljude koji su donijeli taj zakon ti si isti kao i oni. . .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2004, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...preseravanje. Ja samo znam da poludi u kuci,a vi tu mozete pametovati o vlasti i zvucnim izolacijama koliko vam je volja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 09:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mislim da je komentar sasvim na mjestu - zvucno izoluj sobu ako mislis glasnije da pustas muziku jer zamisli da ti tako dodjes kuci krenes da se odmaras, da uhvatis malo sna i neko ti pojaca muziku da ne cujes ni svoje misli
ako ti je stalo do glasne muzike kupi si slusalice i prestani malo misliti samo o sebi i budi objektivan
u normalnom svijetu su pojave glasne muzike strogo sankcionisane pa sam iskreno zacudjen da ti je ovdje policija uopste dolazila na vrata jer su totalno nezainteresovani

isto tako izjava da je osoba sa ispod 20 formirana licnost ne pije vode
rijetki su oni koji sa recimo nekih 18 (poneko ali rijetko sa 17) sazriju, svi su uglavnom udri brigu na veselje
ipak pod pojmom ispod 20 sam uglavnom mislio na ove nove generacije od nekih 11 godina pa do 20-ak
sto se samog ogranicavanja rada kafica tice ne osjecam se pogodjenim uopste, kad se kafic zatvori nije kraj svijeta jer nije vazno mjesto vec drustvo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 13:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
ma najbolje rjesenje je pripaliti logorsku vatru u parku, nanijeti pica, a moze se i nesto "okrenuti" na vatri, pa udri do zore.. samo treba paziti da ne izazovrete pozar sirih razmjera

Warren Buffett

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 09:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovdje nije rijec ni o zvucnoj izolaciji (mada stojim iza tvrdnje da je glupost i pomisliti da treba da izolujes sobu svaki put kad hoces da pustis glasnu muziku), ni o samoj glasnoj muzici. Rijec je o cinjenici da neko "odozgo" misli da zna bolje sta je najbolje za mlade od nas samih. Klasicno stavljanje povoca oko vrata. . .

BSE je napisao:
ako ti je stalo do glasne muzike kupi si slusalice i prestani malo misliti samo o sebi i budi objektivan

Zanimljivo. . . Ali kao sto rekoh nije ovdje rijec o glasnoj muzici vec o principima i nekim normama. Ako se u drustvu uspostave odredjene norme ponasanja i odredjena pravila, a ljudi se naviknu na takvo stanje, pa ma kakvo ono bilo, onda se ponovnim uspostavljanjem nekih poostrenih pravila i vracanjem nekih normi koje su vazile ranije, stvara kontraefekat. . . Ako je proteklih 5 - 6 godina bilo dozvoljeno mladima da ostaju po cijelu noc, a kafanama da rade do zore, onda je prilicno tesko za ocekivati da se novije generacije sloze sa tim da oni ne mogu da rade ono sto je prethodnim generacijama bilo dozvoljeno. . .

BSE je napisao:
ipak pod pojmom ispod 20 sam uglavnom mislio na ove nove generacije od nekih 11 godina pa do 20-ak

Daj molim te, gdje si ti to vidio klinca od 11 godina u kaficu ili nocnom klubu i roditelja koji juri za njim i izvlaci ga odatle? Mislis da zivimo u nekom americkom filmu sa socijalnom tematikom? Ispade da zivimo u okruzenju u kojem ne vaze bas nikakva pravila i gdje su kodeksi ponasanja svedeni na minimum. . . Ja jesam vidjao te klince kao u kasnim satima sjede negdje na ulici ili u parku, ali ne vidim kako ce njima da pomogne cinjenica da je radno vrijeme kafica do 12 sati. On ce da sjedi na ulici i pije, vajna nam policija ce to da tolerise i da ide da juri nekoga ko nije privezao pojas dok vozi, a klinci ce polako da prelaze sa alkohola na drogu, jednu pa drugu i onda tako unedogled. . . I to je mislim jos veci problem, pa gradske vlasti ne cine ama bas nista da ga rijese. . .

Treca stvar se odnosi na tebe BSE licno. Mrzim da ljudi sude o meni na osnovu tri procitana posta, a ti si na osnovu bas toga zakljucio da sam ja i neobjektivan i sebican. Zanimljiovo je da tako mislis o meni a ja ovdje iznosim misljenje sa kojim se slaze sigurno 80% mladih u ovom gradu, pa ne znam sta je tu subjektivno i nijednom rijecju ne isticem sebe kao pojedinca, pa ne znam stvarno po cemu sam to sebican. . .

Ipak, cijenim to sto stojis iza svog misljenja makar se ja i ne slagao sa njim . . .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka

sto se tice zvucne izolacije nije potrebna.
dovoljno je da se kupe racunar sa bluetooth fazonima i bezicnim slusalicama. podijelis svakom gostu jedne slusalice i on kulira po gajbi.
ako hoces jeftinije rijesenje onda odes kod dilera jajima i kupis gomilu onih kartona :)

e da jos nesto......
http://beautifulzueri.blogspot.com/

(link ima malo vise slicica ali dovoljno je pogledati prvih 10-ak da vam bude jasno....

posjetite ga obavezno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka

BL-Angel je napisao:
Citiraj:
mada kao sto neko rece bio bi im pametnije da predu vunu i strikaju dzempere jer bi tako njeni roditelji imali barem neku korist od nje

muski shovinizam...fuj :angry3:

slusaj, nije to muski sovinizam. isto sam mislio i za osobe muskog pola.
da svi mi kojim slucajem zivimo u nekoj od zemalja zapadne evrope dosad bi vec uveliko bili dalje od roditelja i morali bi da radimo sami pa onda idi kuda hoces i radi sta hoces jer si svoj gazda. (mislim na osobe starije od 18 god. )

ovako dok nam tata i mama obezbijedjuju egzistenciju imamo pravo da cutimo.
a sto se tice tih zakona to i jesu doniijeli nasi roditelji....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

aham..pa ja procitah "njeni rodietlji...korist od nje"....

no dobro...btw. ovde je rijec o rezimu rada lokala...pretjerano je da "drzava" odredjuje kad ce osoba (punoljetna, zrela..) recimo vikendom otici kuci ili ??
Slazem se da lokali koji se nalaze ispod stambenih zgrada treba zatvarati jer ipak muzika koja tresti u 1 sat nije nimalo ugodna za stanare koji pokusavaju da spavaju (u mnogim takvim zgradama ima i male djece).
BL kao grad nudi jako malo lokala koji imaju uslove za nocni rad. Uostalom kad sagledas svi su lokali manje-vise smesteni u stambenim zgradama.
E sad bez ljutnje ali narod je ogranicen, pa misli ako taj i taj lokal ima "fensi" izgled i "fensi" drustvo (sta god to znacilo) tu mora da je dobro. To je sad druga tema da ljudi ne izlaze da se provedu sa drustvom nego izlaze da vide i da budu vidjeni..ali kao sto rekoh to je (narodski receno) "drugi par opakana"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 14:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nitro skontao sam na sta si mislio ali kao sto si i sam rekao negdje se mora linija povuci
neka krenu sa time pa nek` onda polako popustaju uzde jer kao sto si i sam rekao previse je pusteno proteklih godina
kad pogledas ostale gradove po BiH oni imaju jasno definisan stav o tome i niko se ne buni jer postoje neki lokali kojima je dozvoljen rad i poslije 23h
ono sto me iritira je jako dobro opisala BL-angel

sto se tice klinaca...vjeruj mi vidio sam i to jedno 3 ili 4 puta (od cega sam jednom prisustvovao kako neka gospodja u bade mantilu ganja svoju cerkicu od jedno 12 godina po diskoteci...brrr!)
za bivanje piculadije napolju poslije navedenih sati to bi trebalo da regulise zakon o zabrani kretanja maloljetnika poslije 22 bez prisustva starijih

i na kraju sorry ako si se nasao uvrijedjenim vjeruj to mi nije bila namjera

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]