Ovdje nije rijec ni o zvucnoj izolaciji (mada stojim iza tvrdnje da je glupost i pomisliti da treba da izolujes sobu svaki put kad hoces da pustis glasnu muziku), ni o samoj glasnoj muzici. Rijec je o cinjenici da neko "odozgo" misli da zna bolje sta je najbolje za mlade od nas samih. Klasicno stavljanje povoca oko vrata. . .
BSE je napisao:
ako ti je stalo do glasne muzike kupi si slusalice i prestani malo misliti samo o sebi i budi objektivan
Zanimljivo. . . Ali kao sto rekoh nije ovdje rijec o glasnoj muzici vec o principima i nekim normama. Ako se u drustvu uspostave odredjene norme ponasanja i odredjena pravila, a ljudi se naviknu na takvo stanje, pa ma kakvo ono bilo, onda se ponovnim uspostavljanjem nekih poostrenih pravila i vracanjem nekih normi koje su vazile ranije, stvara kontraefekat. . . Ako je proteklih 5 - 6 godina bilo dozvoljeno mladima da ostaju po cijelu noc, a kafanama da rade do zore, onda je prilicno tesko za ocekivati da se novije generacije sloze sa tim da oni ne mogu da rade ono sto je prethodnim generacijama bilo dozvoljeno. . .
BSE je napisao:
ipak pod pojmom ispod 20 sam uglavnom mislio na ove nove generacije od nekih 11 godina pa do 20-ak
Daj molim te, gdje si ti to vidio klinca od 11 godina u kaficu ili nocnom klubu i roditelja koji juri za njim i izvlaci ga odatle? Mislis da zivimo u nekom americkom filmu sa socijalnom tematikom? Ispade da zivimo u okruzenju u kojem ne vaze bas nikakva pravila i gdje su kodeksi ponasanja svedeni na minimum. . . Ja jesam vidjao te klince kao u kasnim satima sjede negdje na ulici ili u parku, ali ne vidim kako ce njima da pomogne cinjenica da je radno vrijeme kafica do 12 sati. On ce da sjedi na ulici i pije, vajna nam policija ce to da tolerise i da ide da juri nekoga ko nije privezao pojas dok vozi, a klinci ce polako da prelaze sa alkohola na drogu, jednu pa drugu i onda tako unedogled. . . I to je mislim jos veci problem, pa gradske vlasti ne cine ama bas nista da ga rijese. . .
Treca stvar se odnosi na tebe BSE licno. Mrzim da ljudi sude o meni na osnovu tri procitana posta, a ti si na osnovu bas toga zakljucio da sam ja i neobjektivan i sebican. Zanimljiovo je da tako mislis o meni a ja ovdje iznosim misljenje sa kojim se slaze sigurno 80% mladih u ovom gradu, pa ne znam sta je tu subjektivno i nijednom rijecju ne isticem sebe kao pojedinca, pa ne znam stvarno po cemu sam to sebican. . .
Ipak, cijenim to sto stojis iza svog misljenja makar se ja i ne slagao sa njim . . .