banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jan 2014, 20:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Jan 2014, 20:07
''You can also contact the local dealer where you purchased the device to or network operator to send a request to ZTE so that we can release the Kernel source code because'
ZTE is not selling any product to the customer or in the market directly.

ZTE will sell only in bulk quantity to the network provider and to the dealer ''

Ovo bi trebalo da znači da moramo mtel peglati sa zahtevom za source?

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2014, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Prvo da te opet pitam, za sta ce ti source? Jel hoces da dodajes OC, init.d ili sta vec? Ili ti samo treba stara vezija lzimage/boot.tar.md5 da flashas pa da se clock od 1.2ghz vrati?

Nema veze sto je ZTE buik quantity seller, oni su duzni da ti prebace source, posalji im email da ako ne posalju source, krse GPL2 licenciranje linux kernela i ostalih stvari linux developmenta, mozda se onda nekako nakane da prebace.

Nemoj nista preko mtela, oni ne znaju ni kakve telefone prodaju, a kamoli da ganjaju kernel, ako uopste znaju sta je to, osim mozda jednog lika koji tamo radi... a jos ce da te smaraju kako ces izgubiti garanciju sa modovanjem i ostalim glupostima.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 18:43 
Početnik
Početnik

Opet sam im poslao mejl, ne javljaju se citav dan..mozda rade na sourcu :-P. U principu mi treba malo vise procesora i mnogo bolji ram menadment...za init.d scriptu stvarno nemam potrebu jer tel ima poprilicno memorije, jedino sto laga ko idiot, a siguran sam da bi na, recimo kitkatu cm-ovom bio prejak telefon.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jedino da koristi ART na 4.4 bi "mozda" bio brz, init.d nije skripta vec folder iz kog se pokrecu skripte, nema veze sto ima dosta memorije, meni recimo na 768mb je isto stopao ko lud, dok nisam pobrisao tonu bloatwara i instalirao skripte za ram managment, entropy, minfree values i ostalo.

Evo sta probaj uraditi ako vec nemas init.d/oc kernel (jedino ako imas root):

Supercharger V6, on ti podesi minfree vrjednosti.
Pobrisi sve bloatwer aplikacije i njihove .odex fajlove.
Instaliraj Holo, Apex ili Nova launcher, mozes ih krekovati preko Lucky Patchera, ako ti trebaju plus/premium opcije.
Povecaj cache memoriju od flash memorije na 2048kb preko SD-Boostera
Uradi trim memorije preko LagFix
Instaliraj Grenefy aplikaciju i hiberniraj aplikacije koje rade u pozadini na ekplicitno kad ih ti koristis, uz izuzetke whatsapp, viber, fb.
Skini NoFrills CPU tuner i povecaj donju granicu procesora na jednu iznad i izaberi drugi governor koji ti odgovara.

Mozes probati i SuperPerformances ili Killjoy mod (inace moj omiljeni), ali nisam siguran kako ce i ako ce raditi preko "Script Managera" jer nemas init.d

Eto kad uradis vidjeces kako ce telefon da poleti :)

Edit:

Ono sto sam primjetio na tim lowrange i midrange telefonima je da vecinom imaju 512mb rama i veome lose podesene minfree vrjednosti, na androidu je slobodan ram lose iskoristen ram, medjutim tu nastaje problem jer android kad mu ostane 20mb slobodnog rama krene da uzasno stopa, a neki modeli su namjesteni da tek na 20mb ubijaju "last used" aplikacije, caka je instalirati SuperCharger ili neku drugu skriptu koja radi bolje ram managment tako sto preuredi app queve i minfree vrjednosti.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 18:15 
Početnik
Početnik

Wau, hvala ti Sehxor na ovome, stvarno sad piči kao car...
Pitanje vezano za supercharger ako može...jel se ova skripta starta na bootu, jer je bilo nekih upozorenja da se ne boota dok sam ju instalirao? i ako nije, da li ima neka komanda preko, recimo terminal emulatora, da je automatski starta sa zadatim vrednostima koje sam već podesio preko i script managera?

Hvala ti još jednom na pomoći.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 19:13 
Početnik
Početnik

Nisam dobro pročitao, kaže da ne startam skriptu prilikom boota...to je to :)
hvala

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nakon sto pokrenes supercharger skriptu i kad ona odradi svoje, posle reboota ce ti se u root "/" folderu stvoriti fajl 99SuperCharger, e tu skriptu stavi u Script Manager (zakaci SU, BOOT i Favourite) jer je sad optimizovana za tvoj telefon. Onu pocetnu skriptu ne smijes stavljati u SManager jer ce ti iznova stalno pokretati instaler :)

Naravno nemoj zaboraviti instalirati busybox:
https://play.google.com/store/apps/deta ... on.busybox
(Moras uci u aplikaciju i stisnuti "install")

Nakon ovog instaliraj isto i Kick Ass Kernelizer skriptu i na isti nacin (98kernelizer) fajl stavi u script manager.
Evo ti XDA link: http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=5021

Nakon sto ovo uradis jos bi ti preporucio da skines neki generator entropije (neki kazu da je placebo), ali ako ti pomogne nek stoji, nece naskoditi (mozda 1% vise ce baterije trositi tel), Uglavom android ima "bazen" random podataka iz cega generise crypto kljuceve /dev/random i /dev/urandom (ovaj je kripto), kad se "bazen" isprazni sistem generise novu kolicinu entropije i interface malo laga, da bi to sprjecio instaliraj aplikaciju seeder (on ce konstantno drzati "bazen" na 4096":

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1987032

Stavi Profil:

Start RNG service on Boot
Extend I/O queve
Profile: Light

Kasnije ako dobijes kernel sa init.d mozes obrisati seeder i instalirati crossbreeder jer je bolje optimizovan, ali o tom potom.

Edit: Kad ovo uradis sa skriptama sto sam ti napisao gore, jos bolje ce da ti radi tel, jer mislim da ti supercharger sad uopste ne radi, jer nije u autostartu i nemoj zaboraviti Kernelizer "KAK" on je bolji manager od default androidovog, kad budes palio telefon sacekaj par minuta (2-5) dok se pokrenu sve skripte.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo modifikovao sam ti adrenaline skriptu (izbacio djelove adrenaline engina jer ih nemas), stavi je u Smanager (su, boot), popravlja EXT4 mount, samo ako koristis EXT4 partije na koje premjestas aplikacije ili ako ti je /data /cache ext4.

Kod:
#!/system/bin/sh
#Adrenaline Mod by Sehxor/Magix01

if ( mount | grep -w ext4 ) then
   echo "EXT4 Particija Nadjena!"
   echo "Particija se remountuje..."
   mount -o noatime,remount,rw,discard,barrier=0,commit=60,noauto_da_alloc,delalloc /cache /cache;
   mount -o noatime,remount,rw,discard,barrier=0,commit=60,noauto_da_alloc,delalloc /data /data;
   mount >> /logfajl.log;
else
   echo "EXT4 Particija nije nadjena!"
fi;

U root "/" ce ti biti "logfajl.log" logfile, ako bude nekih gresaka, obrisi skriptu iz Smanagera.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2014, 18:07 
Početnik
Početnik

Nemam EXT particiju, smatram da mi nije potrebna ..makar za sada. Ovi twikovi su sjajni, no ponekad mi se desi da bas zabaguje telefon odkad sam instalirao supercharger..od sinoc dva puta. Mozda nesto ne radim kako treba, ali sam ispostovao sve tutorijale osim zipligna aplikacija, to cu veceras odraditi, koliko vidim da kompresuje aplikavije i koristi manje rama, mozda gresim?

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2014, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni iskreno je bolji EXT2/4 od Fat32 jer ima "journaling" pa su podatci sigurniji od naglih prekida, sto se tice bagovanja telefona na sta tacno se to odnosi? Mislim kakvi su simptomi? Zipalign, sad laicko objasnjenje bi bilo u sustini da ti on poreda aplikacije kako treba i sistem se ne treba muciti prilikom starta sistema/appa i samim tim se smanji vrijeme egzekucije.

Ako hoces stavi logcat da radi na sistemu i upisuje log u fajl na sd kartici pa kad ubaguje, uploadas mi log i ja cu provjeriti gdje se nalazi bug pa ti javim.

Ako imas neko predznanje o linuxu mozes pratiti ovaj tutorial kako da dodas init.d u kernel svoj:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2287540

Ako neces to da radis pronasao sam ti aplikaciju koja radi emulaciju init.d foldera kod bootanja:

https://play.google.com/store/apps/deta ... sal.init.d

Ako ti previse buguje sistem, preporucujem ti da instaliras nanovo sve sa formatom, zatim instaliras tu aplikaciju ili dodas init.d i onda probas ili SuperPerformances mod ili Killjoy (ovaj je dobar ja ga koristim).

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2014, 21:08 
Početnik
Početnik

Baguje u smislu da u jednom momentu tako zakoči da mu treba oko pola minute da pokrene komandu (na primer skrolanje u browseru, lančeru itd) malopre mi se restartovao u sred poziva.

Probaću ovu aplikaciju, mada hoću prvo ziplign da odradim, mislim da sam prošli put uradio to na HTC wildfire S i da se osetila znatna razlika u brzini rada.

Malopre sam se opet dopisivao sa ZTE opet, spomenuo sam im licencu i kršenje iste, pa su me zamolili za strpljenje i da tehničari rade na izbacivanju koda :P

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2014, 21:20 
Početnik
Početnik

Izbacuje mi FC na ovoj aplikaciji, ne mogu da je pokrenem ni nakon restarta...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2014, 21:50 
Početnik
Početnik

Odustadoh privremeno od zipligna, suviše je komplikovano za rad kad je rom odexovan i kad si umoran :)

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2014, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemoj deodex raditi osim ako neces mjenjati izgled sistema, smanjice ti se performanse ako budes odex radio... :)

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 17:15 
Početnik
Početnik

i kad bih znao kako, mislim da ga ne bih deodexirao :) nego mi je komplikovan ziplign, pa cu to nekom drugom prilikom.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 22:24 
Početnik
Početnik

Nego, ima li kakav twik za zvuk, pravo je los na slusalicama, be ikakvih ekvilajzera se oseti distorzija na jacim fajlovima? Kad sam imao Wildfire s i instalirao cm7 imao sam fenomenalan zvuk, ali je to vetovatno zamenjen drajver..

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2014, 01:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Instaliraj xLoud ili neki mod koji ga ima zajedno sa bravia engine :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2014, 11:16 
Početnik
Početnik

To ce piciti na stock kernelu?

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2014, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hoce :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2014, 00:14 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Feb 2012, 21:33
Pozdrav , hocu da se zahvalim na savjetima. Imao sam prije ovog Huawei y300 i on je 1000% bolji sto se tice sistema , kad sa kupio ovaj telefon nisam mogao da vjerujem koje je smece ovaj sistem na njemu , ali nakon V6 ovo je nevjerovatno kako telefon sada dobro radi , dok mi je bio na 1,2ghz telefon se pregrijavao , i sada na 1ghz je vruc ali na 1,2 je gorio. Uglavnom stock rom bez malo tweak-a je zlo , znaci telefon je bukvalno dobar samo za pozive i poruke ... Xperia Tipo je cudo za Blade 3 pro bez roota i malo zezanja oko sistema.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]