Popokatepetl je napisao:
Међутим, кад подвучем црту, не могу рећи да ми се филм истински свидио. Он јесте допадљив на први поглед, попут дражесне супруге главног јунака, али је крајњи утисак да се иза тог првог погледа не крије много тога заиста интересантног и памтљивог. Можда је тај утисак празнине и површности креиран намјерно, али то и није неко оправдање.
I ja sam imao sličan osjećaj na kraju.
Dužinu, na koju se neki žale, i nisam baš osjetio (za razliku od Hobita), osim tog srednjeg dijela gdje zapravo ne nađoh dovoljno prave materije za zanimanje.
Drago mi je što je njujorški finansijski svijet ovako prezentovan, što mislim da je i jeste bio glavni cilj. Naravno, tu je određeno odstupanje od današnjice (brokeri
on the floor ostvaruju tek maleni dio transakcija u stvarnom svijetu, jer i NYSE i NASDAQ su većinski na elektronskom poslovanju). Meni je film iz ličnih interesovanja bio jako zanimljiv, jer sam i sām par desetina blokova sjevernije u bliskoj budućnosti, ali mi nije ostavio dovoljno šmeka da me ubijedi da su eto, investicioni bankari, svi na supstancama zbog stresa kroz koji moraju da prolaze, već mi je nekako to više bilo gurnuto tu do pretjeranosti, radi same priče.
DiCaprio-ova scena cerebralne paralize (prva polovina) mi je bila fenomenalna. Ako ništa, barem zbog nje se nadam da će dobiti neki mention na nekim od glavnih nagrada, sa obzirom da mu Oskar uvijek ionako utekne.
taksi je napisao:
Osim toga blacenje srpskog naroda na onaj nacin je toliko prezvakano i odvratno! Kakvo razocarenje.
Joj ljudi, chill. Nije mi jasno zašto se ljudi pale oko ovoga. Već sam čuo nebrojene kritike na taj "loš srpski akcenat" u epizodi, koji zvuči kao "bosanski/hrvatski". Mislim... super je da smo barem pomenuti negdje, pa u bilo kojem kontekstu, jer niko na zapadu ionako ne zna ni gdje se nalazimo na mapi... tako da, no publicity is a bad publicty, a ovo za srpsku mafiju i nije daleko od stvarnosti.