banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Avg 2025, 00:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jan 2014, 00:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Popokatepetl je napisao:
Међутим, кад подвучем црту, не могу рећи да ми се филм истински свидио. Он јесте допадљив на први поглед, попут дражесне супруге главног јунака, али је крајњи утисак да се иза тог првог погледа не крије много тога заиста интересантног и памтљивог. Можда је тај утисак празнине и површности креиран намјерно, али то и није неко оправдање.

I ja sam imao sličan osjećaj na kraju.
Dužinu, na koju se neki žale, i nisam baš osjetio (za razliku od Hobita), osim tog srednjeg dijela gdje zapravo ne nađoh dovoljno prave materije za zanimanje.

Drago mi je što je njujorški finansijski svijet ovako prezentovan, što mislim da je i jeste bio glavni cilj. Naravno, tu je određeno odstupanje od današnjice (brokeri on the floor ostvaruju tek maleni dio transakcija u stvarnom svijetu, jer i NYSE i NASDAQ su većinski na elektronskom poslovanju). Meni je film iz ličnih interesovanja bio jako zanimljiv, jer sam i sām par desetina blokova sjevernije u bliskoj budućnosti, ali mi nije ostavio dovoljno šmeka da me ubijedi da su eto, investicioni bankari, svi na supstancama zbog stresa kroz koji moraju da prolaze, već mi je nekako to više bilo gurnuto tu do pretjeranosti, radi same priče.

DiCaprio-ova scena cerebralne paralize (prva polovina) mi je bila fenomenalna. Ako ništa, barem zbog nje se nadam da će dobiti neki mention na nekim od glavnih nagrada, sa obzirom da mu Oskar uvijek ionako utekne.

taksi je napisao:
Osim toga blacenje srpskog naroda na onaj nacin je toliko prezvakano i odvratno! Kakvo razocarenje.

Joj ljudi, chill. Nije mi jasno zašto se ljudi pale oko ovoga. Već sam čuo nebrojene kritike na taj "loš srpski akcenat" u epizodi, koji zvuči kao "bosanski/hrvatski". Mislim... super je da smo barem pomenuti negdje, pa u bilo kojem kontekstu, jer niko na zapadu ionako ne zna ni gdje se nalazimo na mapi... tako da, no publicity is a bad publicty, a ovo za srpsku mafiju i nije daleko od stvarnosti. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 00:50 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nemojte vise o Vuku, ocu da pogledam film bez predrasuda o snobovima sa Wall Street..

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 01:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
FLASH je napisao:
taksi je napisao:
Osim toga blacenje srpskog naroda na onaj nacin je toliko prezvakano i odvratno! Kakvo razocarenje.

Joj ljudi, chill. Nije mi jasno zašto se ljudi pale oko ovoga. Već sam čuo nebrojene kritike na taj "loš srpski akcenat" u epizodi, koji zvuči kao "bosanski/hrvatski". Mislim... super je da smo barem pomenuti negdje, pa u bilo kojem kontekstu, jer niko na zapadu ionako ne zna ni gdje se nalazimo na mapi... tako da, no publicity is a bad publicty, a ovo za srpsku mafiju i nije daleko od stvarnosti. :lol:

Gluplje je objasnjenje spoja jezika iz kojeg je nastao srpski pa ga je Serlokov brat naucio za 10 sati. :roll:
Bolje i da ne zna, nego da zna da smo posljednji lanac teroristicke organizacije koja je saradjivala sa Morijartijem.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 09:25 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Iznad očekivanja. Kada sam prvi put vidio naslov, rekoh još jedna porodična dramica. Ali nije bilo tako.

9/10

http://www.imdb.com/title/tt1649419

Slika

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 09:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Danas cu pogledati, nadam se da je ova visoka ocjena donekle mjerodavna :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 10:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
shakal je napisao:
Lova se zgrce na filmovima.

Ako si poznat lovu zgrćeš na serijama. Na filmovima lovu zgrću producenti.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 10:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Prvo moras postati poznat na filmovima. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 11:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Možeš i po serijama :wink: Pogledaj koliko su zaradili glumci iz prijatelja, koliko je Kifer Satrlend (koji osim "Mladih revolveraša" i poznatog ćaće i nije imao drugih "uspješnica") zaradio za 24 i koju cifru dobijaju glumci iz "2 i 1/2 muškarca". Pare su na televiziji, ne u kinu. Da nije tako ne bi holivudski glumci polako prelazili na nju.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
E jebiga Zorane, to ide puno teze. Pa pogledaj koliko je Sheen dobijao na pocetku a koliko na kraju, isto vazi i za Kifera (koji je k'o sto i sam kazes imao cacu i jako prezime).

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Rush 9/10

Odusevio me film, par puta me je prosla neka jeza, stvarno preporucujem svima da pogledaju.
I onaj Daniel Bruhl, lik isti Lauda :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
(500) Days of Summer (2009)- izgleda da se pretvaram u zenu, posto mi ovo nije bilo lose :oops: Moram u sljedecih nekoliko dana obavezno ponoviti poduhvat slavne sumske zivotinje http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=09&dd=10&nav_id=752109

Ocjena 7/10

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Meni je to neocekivano bio odlican film. Mada zbog kojekakvih predrasuda, trebalo je vremena da me natjeraju da ga pogledam :)

Enivej, gledao rimejk "Carrie". Citavo vrijeme sam vukao paralelu izmedju Djulijan Mur u Lebovskom i ovde :) Sve ostalo dosta mlako.

5/10

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 22:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
malteras je napisao:
(500) Days of Summer (2009)- izgleda da se pretvaram u zenu, posto mi ovo nije bilo lose :oops: Moram u sljedecih nekoliko dana obavezno ponoviti poduhvat slavne sumske zivotinje http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=09&dd=10&nav_id=752109

Ocjena 7/10

Odlican film

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2014, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Kad Giometar kaze da valja, onda se:
1. ne pretvaram u zenu;
2. svi pretvaramo u zene.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
The Family aka Malavita
Slika

Иако је прича помало испразна, филм је сасвим гледљив јер је екипа одрадила посао одлично. Почев од Де Нира, који се опет проституише улогама мафијаша, преко повратнице Мишел Пфајфер и стандардно доброг Томија Ли Џонса до младих снага оличених у Дајани Аргон (Shark, Veronica Mars) и клинцу по имену Џон Д'Лео (хвала, Wikipedia).

Лаганих сат и по, два за потрошити. Оцјена: 7,5/10.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 00:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2008, 10:27
AMERICAN HUSTLE
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NqgjPRNRDSY[/youtube]

Dobar, dobar. Čini se oprobana ekipa - De Niro, Brejdli Kuper i Dženifer Lorens su se udružili da naprave još jedan sjajan film. Ipak, De Niro se pojavljuje na svega 5 minuta (ali i to mu je dovoljno da dominira, i da tu glumi mafijaša :D ), a glavnu riječ ipak vodi sjajan u transformacijama Kristijan Bejl.
U suštini, film se bavi korupcijom - agent FBI-ija ucjenjuje 'sitne' prevarante u želji da napreduje u karijeri. I kao u izreci You can't con a con artist agent izvlači deblji kraj.
Odlična gluma i Ejmi Adams i Džeremija Renera, kojeg u prvi mah nisam ni prepoznala :D.
Preporučujem
8 / 10

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 00:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
izasao ovaj kapetan phillips, odlican film.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 01:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
lenka je napisao:
AMERICAN HUSTLE
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NqgjPRNRDSY[/youtube]

Dobar, dobar. Čini se oprobana ekipa - De Niro, Brejdli Kuper i Dženifer Lorens su se udružili da naprave još jedan sjajan film. Ipak, De Niro se pojavljuje na svega 5 minuta (ali i to mu je dovoljno da dominira, i da tu glumi mafijaša :D ), a glavnu riječ ipak vodi sjajan u transformacijama Kristijan Bejl.
U suštini, film se bavi korupcijom - agent FBI-ija ucjenjuje 'sitne' prevarante u želji da napreduje u karijeri. I kao u izreci You can't con a con artist agent izvlači deblji kraj.
Odlična gluma i Ejmi Adams i Džeremija Renera, kojeg u prvi mah nisam ni prepoznala :D.
Preporučujem
8 / 10

mala replika, po meni film se bavi prezivljavanjem (korupcija je naravno prisutna jer bez nje nema prezivljavanja) il sto su nasi preveli za del boja, mućke..odlican film koji prikazuje kako su FBI, ma da kazem murjaci uglavnom pritupljenog osjecaja..ljudi nemaju pojma kako ekonomija, investicije funkcionisu pa im sve zvuci kao korupcija..a to sto nezaposleni ce dobiti sansu za posao i placati porez od koga ce oni (pajkani) dobiti platu, o tome ne kontaju..igra rijeci tj mudri dijalozi su glavni adut ovog filma u kom ni jedan metak nije ispaljen, nema neke akcije, mlataranje sakama..retoricki film gdje je poenta sa zivotnim mudrim izjavama (tehnikom komunikacije) zbuniti protivnika, ubijediti sagovornika da je nebo zelene boje...steta sto platon, sokrat i aristotel nisu zivi, jer bi volio vidjeti njihovu kritiku na imdb i trulom paradajizu...9/10

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 03:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
I ja sinoc odgledao American Hustle, zanimljiv film, pomalo poucan, sve u svemu dobra zabava.
Cak me je i Bredli Kuper iznenadio glumom, ocekivao sam da ce losije iznijeti ulogu.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 04:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Pogledala Vuk sa Wall Street-a. Ne poledala, nego gledala neka 3 sata+reklame i najave. Sta reci? Film je meni vise Di Caprio film nego Skorseze film. Di Caprio je fantastican glumac. Idealan simpatican negativac. Kao neki kantautor medju glumcima. On je iznio film. Da je bio za nijansu losiji glumac od njega u istoj ulozi, film bi bio fijasko. Dakle, film je nista bez njega, samo jedan Skorsezeov pokusaj da preko seksa, bogatstva, droge i humora zavede publiku.

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]