banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 12:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Okt 2013, 20:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
?
Uglavnom ništa o filmu nisam ni rekao, sve se odnosilo na poster...Ako ti nije jasno šta sam rekao, onda nemoj da projektuješ moje misli u svoje rečenice, a ako ti jeste jasno, onda stvarno ne razumijem potrebu za silnim isčuđavanjem i krivotvorenjem istine.
Da, poster je ultra mega ljigav, gori je od reklama za šampone.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ne kontam čemu toliko gađenje :)
Pokušavam shvatiti šta ti je toliko ljigavo, ali ne ide.
Plakat je sasvim OK.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 20:48 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2012, 14:32
MR. NOBODY
(GOSPODIN NIKO)
Jaco Van Dormael

http://www.imdb.com/title/tt0485947/

Slika

Sinopsis
Gospodin Niko je ujedno jedini smrtnik i sa svojih 117 godina najstariji živi čovek. A, godina je 2092, i ljudi su kvazi-besmrtni... Mladi reporter dolazi da čuje njegovu životnu priću, dok g. Niko uglavnom misli da ima 30-tak godina. Postaje zamršeno kada se fokusirana na tri svoja doba - kada je imao devet godina i roditelji su mu se razveli, kao i događaje u svojoj 16-toj i 34-toj godini.
Počinju da se se preprilu priče iz paralelnih životnih puteva, od kojih svaki nosi svoje konsekvence. a svemu tome je uzrok odluka, koja je nemoguća za jedno dete...

Slika

O Filmu
“Ovo je eksperimentalni visokobudžetni koji govori o mnogo različitih života koje jedna osoba može da živi u zavisnosti od toga kakve izbore napravi. Ovo je priča o neograničenim mogućnostima sa kojima se svaka osoba suočava. Postoje dobri i loši izbori u životu. Jednostavno, svaki izbor će kreirati drugačiji život za svakog. Zato je zanimljivo biti živ. Imao sam mnogo sreće što sam dobio priliku da snimim ovaj film u ovo vreme. Možda je izgledao manje rizičan nego što je bio. Producenti nisu znali kakav će moj film biti. Gledali su moje ranije filmove. Uvek je iznenadjenje kakav će film biti na kraju, čak i filmskom stvaraocu. Dugo mi je trebalo da ga napišem, pripremim, nađem finasijere, snimam, montiram.", kaže o svom filmu reditelj.

Budžet filma je bio 37 miliona evra (58 mil. dolara) i svrstan je u najskuplje belgijske filmove. Odobren je zahvaljujući čuvenom imenu reditelja i snazi scenarija. Pola budžeta je obezbedio producent Phillipe Godea kroz svoju producentsku kompaniju Pan Europeene, a drugu polovinu su obezbedili distributeri Wild Bunch i Pathe. Film je sniman u Belgiji, Nemačkoj i Kanadi.

Film je premijerno bio prikazan na 66. Venecijanskom filmskom festivalu na kome je osvojio dve nagrade - Jaco Van Dormael (Biografilm Award - fikcija i Sylvie Olive za najbolji tehnički doprinos), a reditelj je bio u nominaciji za Zlatnog lava.

Slika

Kasting
Žerad Leto je maestralno odigrao ulogu Nema (G. Niko) kroz zamršene aspekte filma a prateća ekipa glumaca se savršeno uklopila na pravo mesto u priči

Slika

IZVOR:
Filmovanje.com
Petar Čubelić

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 21:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2012, 14:04
nasmjeshiti luzer je napisao:
?
Uglavnom ništa o filmu nisam ni rekao, sve se odnosilo na poster...Ako ti nije jasno šta sam rekao, onda nemoj da projektuješ moje misli u svoje rečenice, a ako ti jeste jasno, onda stvarno ne razumijem potrebu za silnim isčuđavanjem i krivotvorenjem istine.
Da, poster je ultra mega ljigav, gori je od reklama za šampone.

koci me poster

Uglavnom, (za moj pojam) ultra glupo je to sto si rekao...ali dobro...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 22:09 
Veteran
Veteran

Ma dobro, nisam ni ja toliko zatucan da nešto preskočim samo zbog postera. Shvatam da je film dobar, al' kad pogledam - javim tačno šta mislim...
Nego, budući da se javio @guess who sa suprotnim mišljenjem o posteru, a ja sam bio apsolutno siguran da mi nešto strašno ide na živce u vezi s tim, otišao sam na google, malo čačkao i ubrzo shvatio tačno o čemu se radi (nemojte ovo shvatiti kao kritiku filma, kao što rekoh, nisam ga još ni gledao, pričam samo o posteru):
1.) Takozvani "loner viewed from the back" važi za jedan od 10 najčešćih klišea u svijetu filmskih postera :)
2.) Sjetio sam se trejlera - neki srećan par ekscentričnih individua suprotnih osobina (što je scenaristički kliše) doživljava turbulencije zbog bolesti djeteta (što je još jedan scenaristički kliše, spominjan na časovima režije, dakle, u istoj je ravni kao i pojava ljubičastog ili rozog oldtimer-a u kadru)...Pritom, u trejleru oni nešto sviraju i pjeavju, dakle umjetnici(filmadžije) govore o omjetnicima, što mi se, u pogledu teme, nikad nije činilo kao nešto nadahnuto. Dakle, trejler me je nervirao još prije postera :lol: .
3.) Te nesrećne tetovaže... - Koliko ste puta već vidjeli curu s istetoviranim leptirom???
4.) Poster priziva široke mase:"dođite da gledate istetoviranu tetu i njene ljubavne jade" a film se bavi mnogo ozbiljnijim stvarima. Dakle, poster podilazi masama, stoga je ljigav.
5.) Sad znam da nisam šampon pomenuo bez razloga...pa u savkoj drugoj reklami za kozmetičke proizvode možete vidjeti ženski lik u ovoj pozi, gotovo identično kadriran.
6.) Kombinacija naslova u kombinaciji s firgurom s postera djeluje kao nešto za djevojčice koje slušaju Paramore.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 02:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ja priznajem, mene je malo posramio :)

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
nasmjeshiti luzer je napisao:
Sjetio sam se trejlera - neki srećan par ekscentričnih individua suprotnih osobina (što je scenaristički kliše) doživljava turbulencije zbog bolesti djeteta (što je još jedan scenaristički kliše, spominjan na časovima režije, dakle, u istoj je ravni kao i pojava ljubičastog ili rozog oldtimer-a u kadru)...Pritom, u trejleru oni nešto sviraju i pjeavju, dakle umjetnici(filmadžije) govore o omjetnicima, što mi se, u pogledu teme, nikad nije činilo kao nešto nadahnuto. Dakle, trejler me je nervirao još prije postera :lol: .

Ah, prijateljstvujušči, šta - bar sižea što se tiče - više nije kliše? "The broken circle breakdown" jeste sazdan na klišeima koje pominješ; režija klasična u najboljem smislu te riječi, ali svakako viđena; montaža...uostalom, ne znam šta valja izmisliti da se može nešto novo o montaži reći; gluma dobra, na momente odlična, to nije izuzetak; izuzetna muzika; ali opet i uprkos svemu tome film je toliko pošten i snažan, u najboljoj tradiciji onoga što grčki mudrac naziva pročišćenjem.

Vrh

Tema posta: !
PostPoslato: 30 Okt 2013, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
E . je napisao:
Stingray Sam je...najveći kreten od filma ikad! Reditelj je osam godina nakon Astronauta kontao kako da u sat vremena ubije publiku namrtvo, još više nego prošlim filmom. I uspio je! Negdje od 2. sekunde filma pa do kraja je postojala realna opasnost da se ugušim, a i danas se na momente uhvatim kako umirem od smijeha. I bole me pluća. :lol: Sve, sve, sve je genijalno...epizode, kamera, booooojeeee i naročito muzika.
I Fredward. Fredward je zakon.

Film za pogledati, definitivno.

Naravno:
Spoiler:
We're from Duran-gooooooooo!

:lol:
Sjajno si prenio utiske, E.!
Pogledala ga, i sve hoću još i još i još i još! 8)
Jednostavno... uh!

Što se tiče priče o ovom posteru, ni meni se ne sviđaju ove nakaradne tetovaže. Mašna je.... :lol: Leptir.. kliše svih klišea, brate.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Slika

Za pustiti mozak na pasu odlican.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
I opet sam jebeno nasjeo... Vidim na rasporedu da RTS2 pusta "Psiho", sav sretan napenalim se da gledam kad ono film prilagodjen slijepim...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Što, baš je zanimljivo doživjeti film i na taj način. Ja sam "odgledao" nekih 10-15 minuta i onda otvorio oči da vidim da li izgleda isto kao i u mojoj glavi :)

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Zao mi je, ali ja nisam pretjerano umjetnicka dusa otvorena za nove vidove spoznaja. :D

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Man of Steel (2013)

Ono, sa superherojskim filmovima bi trebalo biti jednostavno - ili se baviš likovima i dramom, vječnim pitanjima, može li heroj da postigne sreću na ličnom planu, ili koristiš priliku što te dase uglavnom mogu neke nevjerovatne stvari činiti, i na osnovu toga napraviš zabavan film. Ili uzmeš pomalo od oba pristupa, pa se nadaš da si dovoljno vješt da bi sve ispalo dobro izbalansirano. Ili se, za šta je Čovjek od čelika živi dokaz, ne odlučiš ni za jedan od ova dva pristupa, nego snimiš skoro dva i po sata nečega što liči na igricu, samo što je beskrajno dosadno.

Ajd što se nisu pretjerano bavili likovima i što je većina rečenica koje isti izgovaraju ili glupost ili bulšit (mada, s obzirom na dužinu filma i neke ljude koji su radili na njemu pomalo čudi ta činjenica), ono što je mene neprijatno iznenadilo je akcija, koja je isprazna i dozlaboga repetitivna. Supermen je skoro pa neuništiv, baje sa Kriptona takođe, zašto su kreatori filma pomislili da je ikome zanimljivo gledati kako se više od pola sata mlate rušeći sve živo? Kao kad bi neko snimio rimejk Rokija, u kojem Roki i Apolo imaju čeličnu kožu i kosti i sve, i tako se mlate petnaest rundi. Pa da obojica imaju sise, dosadilo bi nakon par minuta.

Sreća je što sam još štošta radio uz film, pa ne mogu da se žalim na izgubljeno vrijeme, ali je opet pomalo tužno da od takve likčine kakav je Supermen ne mogu da naprave pristojan film. (Moja potajna želja je da Rusi otkupe prava i snime superfensi blokbaster po motivima Red Son stripa, gdje je Supermen, umjesto u Kanzas, pao negdje u Rusiju. Uh, kakvo bi to grešno a i svako drugo zadovoljstvo bilo za gledanje :D )

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 23:35 
Veteran
Veteran

Popokatepetl je napisao:
(Moja potajna želja je da Rusi otkupe prava i snime superfensi blokbaster po motivima Red Son stripa, gdje je Supermen, umjesto u Kanzas, pao negdje u Rusiju. Uh, kakvo bi to grešno a i svako drugo zadovoljstvo bilo za gledanje :D )

da da...popije galon votke, pa mu se oči zakrvave skroz i tek onda počne s onim laserskim fazonima

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 12:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
KRUGOVI

Srdan je napravio dobar film, najbolji u svojoj karijeri. Kao reditelj ostao jestilom isti kao u prethodnim filmovima i taj način snimanja je. Ipak, ovaj film ima bolje razrađenu priču i jedan prikaz (ne pouku!) besmislenosti, koja je meni uvijek privlačna. Besmislenost kao konstanta; sve ostalo je iluzija ili vjerovanje da se izdrži u životu. Upravo ju je oslikao nasiljem i ratom, ekstremima, ali tema je takva.

Nisam znao da se radnja filma dešava nekoliko godina poslije. U filmu nema lijepih dijelova, pa čak i one minute ljubavi, onaj opozit besmislenosti je mali i neznatanu odnosu na prilaznost i ništavnost. To se najbolje vidi u grobovima koje likovi posjećuju, i onoj rečenici „ne bi mi bilo žao da sam izgubio sina za nešto vrijedno“. Kao i kod Andrića, oni koji su pobjegli od surovosti rata i besmislenosti, dočeka ih tamo negdje daleko, samo u drugom obliku – ili te tuku četnici, ili te tuku Muslimani –besmislenost i surovost ljudska ima razna oružja i aktere. Tako valjda zaista završi život čovjek koji želi pobjći od života.

Glumci su dobri i nisu iritantni u ijekavici kako to obično biva. Jasna Đuričić, koju smatr am jednom od najboljih glumica je razočarala. Ne mora razočarana žena imati grč mimične musculature u svakoj sceni. Nikola Rakočević je precjenjen, ne samo u ovom filmu, Glogovac je isti, običan I da glumi Betmena. Isaković, Lučev i Berček su odlični, a onaj glumac koji glumi Nadinog muza je veoma loš.
Najbolji dio filma je sa Berčekom i premještanjem crkve. Odlični prizori (iako već viđeni kod Zvajginceva), sjajna simbolika od samog puta crkve I premjestanja, do povrede Rakočevića i nošenja na leđima.

Posljednja scena koja prikazuje mrtvog Srđana ispod platana na trebinjskom trgu traje skoro 5 minuta i efektna je. I to je viđeno, I lako je moglo preći u nepotrebnost ali nije jer u filmu se nije insistiralo na samom činu već na posljedicama.

Golubović ide uzlaznom putanjom I to mi je drago, za razliku od Ričarda Kartisa koji je snimio dosadan i nepotreban film “About time” (kad smo već kod trenutnog repertoara). Šteta, romantične komedije “Četri vjenčanja I sahrana” I “Zapravo ljubav” su bile jedino podnošljive kad ih on napiše I kad britanci glume. “Keri “ je očajan film, pa ako imate trilemu šta da pogledate, bez mnogo razmišljanja pogledajte sjajne “Krugove”.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Sad još više želim ovo pogledati.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Taxi nastavlja da nas obasipa sa Neue Bosnische Kurc -moja naziv za "Novi bosanski film"

taksi je napisao:
Posljednja scena koja prikazuje mrtvog Srđana ispod platana na trebinjskom trgu traje skoro 5 minuta i efektna je. I to je viđeno, I lako je moglo preći u nepotrebnost ali nije jer u filmu se nije insistiralo na samom činu već na posljedicama.

mislim da si ovim sve objasnio :wink: čin izuma filmske trake je svakako pozitivan ali su posljedice pojave neue bošljo kurca nesagledive.

Elem, gledo sam novog Riddicka. Mnogo, mnogo bolji od prethodnih.
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
To Be or Not to Be (1942)- ocekivao sam mnogo vise od ovoga... Ocjena 6/10

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 23:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Frisky_Dingo je napisao:
Taxi nastavlja da nas obasipa sa Neue Bosnische Kurc -moja naziv za "Novi bosanski film"

taksi je napisao:

Frisky, ajde pogledaj film i onda napiši post. Ako to uradiš imaš od mene trostruko izdanje serije "Ravna gora" i Radoša Bajića u duborezu.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2013, 08:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
:lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]