banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 13:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 82  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
_зока je napisao:
NenadV je napisao:
Talija je napisao:
Koja tri novonastala jezika??

Bosanski, srpski i hrvatski kao 2006. stvoren crnogorski su ta tri novoformirana jezika u BiH. S tim što ne postoji bosanski nego bi se jezik trebao nazivati bošnjački jer se jezik naziva po narodu koji ga govori.

Srpski je novostvoreni jezik? Zar nije srpsko-hrvatski jezik koji je nastao nakon drugog sv.rata?

Realno između sva tri jezika razlike su veoma male. Jezik koji sam ja učio u osnovnoj školi bio je srpsko-hrvatski. Živim u Sarajevu i malo bi mi bilo glupo da stavim da mi je maternji jezik srpski jer govorim identično kao i prije rata. Ne forsiram u govoru riječi koje nisam nikada koristio tako da se u mom govoru prepliću i riječi koje sada pripadaju hrvatskom i bosanskom jeziku. Nisam opet htio staviti bosanski jer ne osjećam pripadnost ka tom jeziku a sam naziv jezik dovodim u pitanje, dok mi je ovaj novohrvatski i previše stran. Tako da sam rekao da napišu srpsko-hrvatski kao neutralnu varijantu.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 10 Okt 2013, 09:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
wizzy_bl je napisao:
Niste mi odgovorili...ako ja dam podatke ZA NEKOGA...na kraju obrazca...jel pise da su podaci uzeti od drugog lica(a ne tog koje je upisano)

pa ima pitanje da li je lice prisutno u mjestu popisa i na kraju se mora potpisati... to je sve ja mislim...

Vrh

Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ssaassaa je napisao:
ja pricam o zastupnickom domu,dom naroda se ukida u ovoj formi jer nema ostalih,jel vi kontate to
Ništa se ne može ukinuti ako RS ne pristane na to. Shvataš? Makar muslimana bilo milijardu.

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
NenadV je napisao:
Talija je napisao:
Koja tri novonastala jezika??

Bosanski, srpski i hrvatski kao 2006. stvoren crnogorski su ta tri novoformirana jezika u BiH. S tim što ne postoji bosanski nego bi se jezik trebao nazivati bošnjački jer se jezik naziva po narodu koji ga govori.

O svašta. Srpski jezik nije nov jezik.
Recimo moji preci i od predaka preci su i prije Vuka govorili ovako kao što sad govorim.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
wizzy_bl je napisao:
Niste mi odgovorili...ako ja dam podatke ZA NEKOGA...na kraju obrazca...jel pise da su podaci uzeti od drugog lica(a ne tog koje je upisano)

piseda li je to lice prisutno i potpise se taj koji je dao podatke,pa se po tome vidi da to lice nije dalo podatke

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Citiraj:
Realno između sva tri jezika razlike su veoma male. Jezik koji sam ja učio u osnovnoj školi bio je srpsko-hrvatski.
Svijet je počeo s' tobom?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
NenadV je napisao:
srpsko-hrvatski

Majku mu, nije se tako nikad zvao :? zvao se srpskohrvatski jezik.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
ssaassaa je napisao:
U institucijama BiH je nacionalna zastupljenost po popisu iz 91,sad su se dogovorili i da u narednom periodu bude po popisu iz 91,ali svi znamo da ce morati biti po ovom popisu zastupljenost jer ce na tom insistirati i stranci.Sad ako njih bude preko 50 posto,oni imaju vecinu u svim institucijama i moci ce donositi odluke kakve hoce,mi cemo ici tamo turisticki,u tom omjeru snaga moci cemo da se poseremo na entitetsko glasanje jer je ono redukovano malo onim izmjenama visokog predstvanika tako da u tom omjeru ne mozemo nista.Cak ce i stranci odustati od multieticnosti jer su muslimani preko 50 posto i smatrace da oni mogu uredjivati BIH kao svojuja ti sad mogu do jutra nabrajati sta ce se desiti.Pa nisu muslimani ludi sto prave takvu kampanju,lazu i dolaze iz dalekog svijeta,oni ne zele ni da se bilo ko izjasnjava ko Bosanac jer im to remeti lpan da ih bude preko 50%

Bravo.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Sep 2013, 18:12
Popisan sam, tako mi javise. :)

Popisivac sve normalno upisao porodicu, 14 ljudi, od toga 12 boravi van zemlje.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

to macko, niko vas nije otjerao... za razliku od ovih monstruma iz sarajeva :(

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Talija je napisao:
Braneee je napisao:
pa gospodo dajte vise recite sta ce se desiti ako nas bude ispod 30%, a sta bi se to desilo da nas ima preko 50%?

Bićemo manjin... u stvari nećemo :) Srbi su ustavotvoran narod u BH.
Izgubićemo Rep... u stvari nećemo, jer je po Dejtonskom sporazumu RS "zagarantovana".
Igraće se dva naroda one igrice "ako si veći onda ti je manji i obratno". :D

Problem i jeste u tome sto se politicari nece uspjeti dogovoriti oko bilo cega. Mlatice se oko toga koliko koga ima, pocece promjene ustava i igranki nikada kraja...
U medjuvremenu normalni ljudi poceti gristi sami sebe da prezive.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka

Jedino što bi moglo ići na ruku Republici Srpskoj je da bi se nakon iznošenja lažnih podataka mogla osporiti svaka kuknjava o protjeranom stanovništvu i na svaki verbalni napad u kojem se Republika Srpska naziva genocidnom i šumskom trebalo bi reagovati ulaganjem tužbe uz predočenje popisnih podataka. Sami će sebe zajebati!
Dijaspora ne smije ulaziti u ukupan broj stanovništva u zemlji. Neće moći progurati to!

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2011, 15:35
drakula je napisao:
ssaassaa je napisao:
Ma ovaj popis je po meni propao,mislim da ce pokazati stvarnu sliku o broju srba i hrvata ali da ce broj muslimana biti mnogo mnogo veci,a time nece ni biti stvarni broj ljudi po gradovima koji tu zive,navescu samo vrbanju ovu kod nas gdje je stiglo 20 autobusa i da ce tih 20 autobusa popisati oko 5000 bosnjaka.Da vjerovali ili ne 5000 ali to je samo jedno mjesto.Kolegica mi kaze da je u vrbanji na nekoj trosnoj kuci gdje skoro izraslo drvo na kucnom pragu ima neka nana koja je popisala oko 20 ukucana,a sama kuci ida je takvih slucajeva mnogo.Kaze da je nenormalan broj bosnjaka popisan dole,da je cak i instruktor isao da njom i neki strani posmatraci i da se ljudi krste i da ne mogu vjerovati.Neko ovdje rece da taj broj muslimana je na nivou statisticke greske,kao nece ih biti ni 10 000,a samo u vrbanji 5000 vise,mogu samo misliti koliki ce to broj biti u citavoj BiH.Opet se pokazalo da smo mnogo naivni i da ne gledamo dalje od svog nosa

Potpisujem!

Hajde bar neko da konta o cemu pricam.

Контамо ми то сви!
И једино што је изводљиво да се попис прогласи неважећим, или да власти Републике Српске испитају све могуће малверзације, којих је на стотине!!! Замислите какво је стање у мањим срединама, попут Сребренице, Братунца, Котор Вароша, Гламоча(фбих), Вукосавља,Братунца.... да не говорим о Јањи и осталим територијама гдје има бошњачког становништва...
Они су овај попис схватили као РАТ! И ту је крај сваке приче, боли њих она ствар за кукњавом причом о ђеносајду и чему већ, желе урадити оно што им није успјело 91е... Желе своју државу на тлу Балкана, и све док то сваком Србину добро не уђе у главу и уши, понашаћемо се као и до сада, пасивно, незаинтересовано,а наши очеви, дједови синови који су дали своје животе да би ми данас живјели у миру и слободи се у гробовима преврћу имајући у виду да њихова покољења на све гледају као пролазно и небитно...

Упркос свему, очекујем у РСу колико толико реалне резултате... Само немојте ону причу, нек су се пописали мимо прописа бошњаци, неће они гласати.... Та прича не пије воду... Они мисле да ће након овог пописа имат 2 своје општине у Српској и још 2 на путу да то постану... Размишљајте о сваком дијелу наше Републике Српске... Не само Западу.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:56 
Stara kuka
Stara kuka

http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 28482.html

Zanimljivo:

Citiraj:
Danski zakon samo dozvoljava adresu u Danskoj tako da ako ovdje zivis nemozes imati adresu negdje drugo osima ako je rijec o studentima. Bosanci i Hercegovci koji zive u Danskoj na osnovu boravisne dozvole a nemaju danskog drzavljanstva (no i da imaju neigra nikakve uloge) nemogu imati adresu u BiH. Ako imaju i budu uhvaceni sankcija je oduzimanje boravisne dozvole i momentalna deportacija a iz BiH

Poslednji put menjao g|e@ck dana 10 Okt 2013, 10:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drakula je napisao:
Problem i jeste u tome sto se politicari nece uspjeti dogovoriti oko bilo cega. Mlatice se oko toga koliko koga ima, pocece promjene ustava i igranki nikada kraja...
U medjuvremenu normalni ljudi poceti gristi sami sebe da prezive.

nemoj trolati...
kako ce poceti promjena ustava?
nas ustav je dio dejtonskog sporazuma, nadam se da znas i ko je garant tom sporazumu...
ustav moze promijeniti i parlamentarna skupstina, ali je komplikovan mehanizam... mora ici ovamo, pa malo tamo, pa kad dodje do zavrsne rijeci jedini srbin koji je ostao u bih stavi veto i kaze zastita vitalnog nacionalnog interesa i dovidjenja prijatno...

politicari se i dalje nece uspjeti dogovoriti, no to nema veze sa popisom...

@republika srpska
:lol:
mada kad vec pominjes srebrenicu, kako bi bilo lijepo vidjeti vise bosnjaka nego '91...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
MaminoDijete je napisao:
Popisan sam, tako mi javise. :)

Popisivac sve normalno upisao porodicu, 14 ljudi, od toga 12 boravi van zemlje.

Ajd ohani. Idi kaci slike Galate.

A na ovoj temi vlada paranoja ko u Sveckoj.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka

Popis u BiH je pok okriljem Eurostata tako da će duplo popisani morati odlučiti da li žele živjeti u Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, Austriji itd ili u BiH. Ne možeš imati 2 adrese. Sumnjam da će se dugo premišljati. Navodno su stranke iz BiH prijetile ljudima u dijaspori da će izgubiti svu imovinu u BiH ako se ne odazovu popisu.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 10:09 
Administrator
Korisnikov avatar

I šta onda svirate qrcu? Muslimani će se odreći ŠveCke i izabrati da se vrate u BH?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Evo u Austriji panika.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 10:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
nece izgubiti imovinu u bih,ali ce mnogi izgubiti prava u stranim zemljama kao sto je socijala jer u bih poseduju imovinu i prijavljeni su da zive

naravno da ce podaci biti razmenjeni sa eu u procesu pristupanja...eu je i naredila popis

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 82  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]