Režija: Vincent Gallo
Scenario: Vincent Gallo
Glavna muška uloga: Vincent Gallo
Muzika: Vincent Gallo
... i Christina Ricci kao glavna ženska uloga, koja pomaže da uđemo u svijet Vinsenta Galeeee
Jedni ga nazivaju narcisoidnim ekscentrikom, drugi samoživim idiotom, treći mu se dive, četvrti pljuju na sve strane, no niko nije ravnodušan prema ovom multitalentovanom čovjeku.
Ovo je njegov režiserski prvenac, kažu i "poluautobiografski" film, ma šta to značilo.
No, ovo sve meni nije bogzna bilo bitno, meni se film dopao.

Humor u filmu mi je sjeo, komični dijalozi su me baš onako poštenski zasmijavali, a lik majke mi je jedan od impozantnijih filmskih majkolika za koje znam.
Billy je izašao iz zatvora, u kome je odradio pet godina priznajući pod prijetnjom nekaj kaj nije učinio, što mu dođe vraćanje duga u promašenoj opkladi glede neke utakmice.
Izlazeći, otima Leeejlu (Kristina Riči), koja treba da glumi njegovu zaručnicu i odlaze njegovim budalastim roditeljima..
To bi valjda trebalo biti ono "o čem se radi". No, film je puno više od toga.
Billy je neko ko je imao nesrećno djetinjstvo, nakaradu majku koja mu nije davala ni mrvu ljubavi, oca patologiju svoje vrste, bla, bla... Baksuzan je bio i depresivan cijeli život i očajno mu treba da ga neko voli i prihvata. O Lejli ne znamo ništa, a ona i nije tu da bi o njoj znali nešto. Važan je Bili. Ovo je njeg njegova priča, ma kako izgledala sumanuto i narcistički.
Uglavnom, još sad ga podgrijte da se skida.
Ocjena: 9/10