Schlager je napisao:
da li reprezentacija bih ima daleko najbolje navijače i najveću podršku od svih svjetskih reprezentacija,pogotovo na gostovanjima-ima
da li bih ima jednu od najtalentovanijih svjetskih reprezentacija,pogotovo od sredine prema naprijed-ima
da li su igrači bih uglavnom korektni i ok momci-jesu
da li volim da pogledam kad igraju i da li želim da pobjede-da
da li će ta reprezentacija ikad u mom srcu buditi bar 10% emocija kao srbija-neće
da li bi se išta promjenilo da u timu igra svih 11 srba i da na tribinima nema nijedne ljiljanke-ne bi
eto,to je neki moj lični stav,naravno samo moj...čak mislim da je i prilično pošten,jer licemjerno bi bilo da ja sad nešto naprasno mijenjam svoje stavove kad sam se borio protiv takve bih,za nezavisnu republiku srpsku....doduše,nisam uspio,ali ne moram sad biti ni hinja i postati fan bih...
a što se tiče vas,mislim da se nešto i previše suzdržavate sa tim zastavama i previše gledate ko će šta reći....očito je da tu reprezentaciju srcem i dušom doživljavate samo vi,i poneki desnica radivojević i željko komšić....zato,ponosno istaknite tu ljiljanku,to vam najiskrenije kažem...pogotovo sad kad su sve maske pale i kad se svi smiju onoj priči "de ba,svi smo raja,nije važno ko je koje nacionalnosti,samo ljaksani gledaju na to"...naravno,mislim na ovo što se čitav bošnjački korpus mobilisao pred ovaj popis stanovništva da se slučajno ko ne bi pogrešno izjasnio,ne žaleći ni novca za hiljade autobusa i ne prezajući čak ni od najjadnije zloupotrebe dječice u cilju nacionalnog osvještavanja

Naravno, emocije su vezane za svaku reprezentaciju, i nema potrebe ništa siliti. Vrijeme u svakom slučaju čini svoje, ja npr navijam da Srbija bude praval na Evrobasketu(BiH je ispala) i bio bi sretan da to ostavare. To je moj stav, i ništa više. Što se tiče zastava, meni ljiljani neprestavjaju ništa, ta zastava za mene prošlost. Ova sadašnja zastava predstavlja upravo ovu BiH u kojoj mi živimo danas, a himna bez teksta govori sve o nama. Ali ipak smo prvi u grupi, imamo najbolje najvijače, na utakmicama BIH nema nacionalistiških skandiranja, i dok god bude ovako ja ču punim srcem navijati za BIH.
Schlager je napisao:
znaci,moras naci mjesta za rahimica ili zahirovica,ko ti je vec simpaticniji od njih....ja licno mislim da je rahimic i mrtav bolji od zahirovica,ali eto,ovaj drugi igra zato sto mu je sead susic menadzer.
Največa greška Sušiča je ta što držu generala Rahimiča na klupi. Mi takvoga igrača nemamo, Medunajnin je u ove dvije utakmice izgubio 50 lotpti, i umalo da nas košta Brazila. Danas Sućič reče da Rahimič navodno nije spreman, mada čisto sumljam.