Evo da i ja napisem svoj utisak. Ne stigoh na intoniranje himni, guzva na ulazu a dosao sam kasno u BG, moradoh otici na omrzeni mi jug ali bar sam lijepo mogao pratiti Sjever koji je vodio neko kao navijanje koje se sastojalo od vrijedjanja ustasa, povika Srbija, pjevanja Kosovu kao jos par pjesmica izuzetno kratkih. Prava je steta sto nemamo taj nacionalni stof i da imamo nekih desetak pjesama pa da ih vrtimo na utakmicama. Stadion je bio popunjen, suprotno najavama, po mojoj procjeni bilo je vise od 40.000.
Sto se tice utakmice, prvo poluvrijeme bili smo dosta boljiali nismo uspjeli realizovati prilike, drugo poluvrijeme je bilo izjednaceno, mada smo i tad bili za trunku bolji. Prva i glavna stvar je da smo NAPOKON dobili odlicnog napadaca. Mitrovic izgleda stvarno dobro na terenu, dobro se krece, gradi, ima osjeca, jos kad sakupi iskustvo bice brutalan napadac. Druga stvar, mislim da se na TVu ne vidi kakav je igrac Matic, pratio sam ga, kako momak cita igru, kako se krece, kako je smiren i ima pas, pregled igre, konstantno pokriva i vise od doje pozicije, ma odlicno. Od ostalih Lazar, Miralem, Bane, kao i stoperi su bili ok.
Kod Hrvata, nista specijalno, vidi se da su iskusniji, dobro igraju, organizovano samo ih selektor jebe izgleda, malo se gube ali na iskustvo izvlace. Najvise me iznervirao Modric, ja u zivotu nisam vidio ruznijeg covjeka, spoj jebenog midzeta, pekinezera, ne znham ni sam, odvratan je uzasno

. Mandzukic je isto odlican napadac, klasa, nema sta. Bio sam tacno u liniji njegovog suta kad je dao gol. Stojkovic se pogresno postavio, ostavio je pola metra slobodnog u blizem uglu i on je to rutinski iskoristio. Sve u svemu, dobra igra ali nije to dovoljno za izgubljene kvalifikacije, Mihajlovicu aj ti polako u svoju Italiju a nama neka dodje neka iskusna kljusina da utegne ove momke, imamo veliki potencijal, jedna trenerska bomba poput Hidinka (naravno, on je preskup) bi od nase reprezentacije nacinila masinu