banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 03:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Homoseksualci...
PostPoslato: 15 Avg 2013, 21:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
A Sv. Savo

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 21:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
a ne , on se na računa pošto je božji čovjek, nešto kao Kačavenda.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 01:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Džontra je napisao:
Krštenje djece bez njihovog pristanka je normalno...
Država kao što svi znamo daje potpunu punomoć da određuje život svoga dijeteta...Ako oni žele da im isi bude kršten, oni imaju pravo zakonsi to da urade...
Odgajanje u određenoj religiji je vrsta kućnog odgoja...kakve to sad veze ima...po toj logici treba osuditi sve koji se odgajaju na način na kojima nama ne odgovara...

Et' jel ti dobar argument?

Ma necu umjesto tebe da mu odgovaram al te moram malo popravit, bez ljutnje. :)

Ne pita on tebe da li je krstenje djece bez njihovog pristanka normalno ili ne normalno (gdje samo nadjete ove izraze), on te pita da li je to moralno.

A zasto je moralno ili zasto nije, to mu moras objasnit. Ne da li se smije ili ne smije tj sta kaze zakon.
Hajd dalje.... :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 03:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2013, 07:33
Nikola Tesla

Slika
...Upoznao je takođe nepoznatog, ali zapanjujuće zgodnog južnjaka koji je tek diplomirao na Američkoj mornaričkoj akademiji - Richmonda Pearsona Hobsona.

Tesla je već imao 37 god. i bio kosmopolita, ne preterano zainteresovan za nova poznanstva. Ali je osećao čudnu privlačnost prema mladom oficiru čija je dečačka pojava bila u apsurdnom kontrastu sa tamnim, švalerskim brkovima koje je isticao. Hobson je bio nalik nekakvom srpskom heroju Teslinog ideala: muževan, romantičan muškarac od akcije u kojem se spaja urođena inteligencija i dobar odgoj.

Među Teslinim kritičarima govorkalo se da je homoseksualac. U neko drugo vreme ili u drugoj zemlji, to bi imalo manje uticaja na njegovu karijeru, ali u viktorijanskoj Americi, u ozbiljnom društvu inžinjera, takve glasine trebalo je da posluže kao ubojito oružje njegovih neprijatelja. Pošto se nikad nije ni trudio da opovrgne bilo kakve glasine, jedino objašnjenje koje je iznosio u prilog svom celibatu bilo je zahtevnost njegovog rada. Ovo, međutim, nije bilo prihvatljivo za društvo tog doba i pritisak da se oženi bio je neumoljiv.

Imajući ovo u vidu, Tesline fobije su bile velika prepreka za intimne veze. On je, međutim, jedno vreme iznajmljivao apartman u luksuznom hotelu Marquery na onoj strani Park avenije na kojoj se nalaze 47. i 48. ulica, u isto vreme kad je živeo u drugom hotelu. Jednom je rekao Kennethu Swezeyu da ga je koristio za susrete sa ''posebnim'' prijateljima i poznanicima. Ova izjava je otvorena za razne interpretacije.

Porodica Johnson upoznala ga je mnoštvom žena koje su bile zgodne, talentovane ili bogate, a ponekad sve to zajedno. Dosta ih je priznalo da ih je Tesla seksualno privlačio. On nikada nije uzvraćao, ali takve ponude su očigledno godile njegovom egu.

U periodu između dva rata jedan od najprisnijih Teslinih prijatelja postao je Georg Sylvester Viereck (1884-1962). Jedina sačuvana Teslina pesma "Delovi božanskog ogovaranja'' posvećena je ''mom prijatelju i neuporedivom pesniku'' - G. S. Vierecku, američkom pesniku nemačkog (i plemićkog) porekla prema kojem je Tesla, kako je zabeležio u jednom pismu upućenom njemu, ''osećao takvo divljenje da je njegov rukopis počeo da liči na pesnikov'' (Cheney, ibid. str. 244). Ko je bio zapravo taj Viereck?! U nemačkim enciklopedijama i pregledima književnosti danas ga nema, jer iako nemačkog porekla, pisao je uglavnom na engleskom (i ne svrstava se čak ni među nemačke emigrantske autore). Za američke referentne priručnike važi isto - on se prosto nikad nije amerikanizovao i odrekao nemačkog nacionalnog identiteta. Razlog ovoj ne-aproprijaciji nekad relativno poznatog pesnika, publiciste, pisca istorijskih romana, leži u nemilim stranicama njegove biografije. Viereck je u oba svetska rata podržavao nemačku stranu, a zbog rada u nemačkoj ambasadi za vreme Drugog svetskog rata, odležao je zatvorsku kaznu i osuđen na zaborav. Međutim, među poznavaocima i istraživačima gej književne kulture, Viereckovo pesničko delo s početka 20. veka, i dalje je izazivalo interesovanje. On se svrstava među takozvane ''dekadentne'' gej pesnike'' na prelazu dva veka. Viereck je pripadao i krugu okultiste Aleistera Crowleya, poznatom takođe po pesmama sa homoerotskim aspektima, koji je u svojim ''Ispovestima'' zapisao o Vierecku da je ''homoseksulac u duši, mada, verujem, ne tako mnogo u praksi''. Ostalo je zabeleženo da je recimo, zajedno sa jednim biografom Lorda Alfreda Douglasa, uramljivao ljubičice sa groba Oscara Wildea. Njegova veze i poznanstva sa najvećim seksolozima, emancipatorima i ustanovljivačima gej pokreta iz prve polovine 20. veka, izuzetno dobro su poznate. O poseti Magnusa Hirschfelda (1868 - 1935) američkim gradovima 1930.god. pisao je afirmativno u američkim novinama, a jedan poduži esej o njemu objavljen je u njegovoj zbirci eseja "Glimpses of the Great" (London, 1930). Naziv eseja ''Hirschfeld - Einstein pola'', čini se da je preuzeo nemački režiser Rosa von Praunheim za svoj dokumentarac o Hirschfeldu - ''Einstein des Geschlechtes''. U istoj zbirci, pisao je i o Albertu Mollu, a za zanimljivi istorijski roman ''My First Two Thousend Years'', recenziju su dali čuveni seksolog Ellis Havelock (1859-1939) i Thomas Mann. Kasnije će održavati korespodenciju i sa Alfredom Kinseyem .

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 06:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zaključavajte temu dok je vrijeme

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 07:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sad samo čekam kad će preći na Njegoša.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 08:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nije Njegoš bio gej, ja sam čuo da je od kurave dobio onaj ožiljak iznad oka....

Brale, ne lupetaj...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 08:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Je l' ima neko u istoriji da nije bio peder?

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 08:12 
Bogam' kako je krenulo...

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 08:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2013, 07:33
spijo - primjećujem da često komentarišete na ovoj temi ali većinom su komentari negativne prirode. Ono što nije jasno je šta je uzrok tome? Jeste li imali negativno iskustvo sa nekom Gay osobom mozda? Osjećate li tjeskobu ili bjes? Niko nije decidno tvrdio da je Tesla Gay već da su velike indicije da jeste. Vas je to izgleda iritiralo! Da li je to sramota ako je Tesla bio Gay? Da li ga to čini manje vrijedim čovjekom?

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 08:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Kako je krenulo, za jedno pet dana, kad prođe istoriju, pročitaću da je mene neko trio ovih dana...

Nije sramota biti derpe, već je sramota što ti svakog trpaš u isti koš samo zato što tebi odgovara...šta ćemo s pederima manijacima, kriminalcima? Što njih ne hvališ?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 08:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Je l' ima neko u istoriji da nije bio peder?

Tito. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 08:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

starletama je napisao:
spijo - primjećujem da često komentarišete na ovoj temi ali većinom su komentari negativne prirode. Ono što nije jasno je šta je uzrok tome? Jeste li imali negativno iskustvo sa nekom Gay osobom mozda? Osjećate li tjeskobu ili bjes? Niko nije decidno tvrdio da je Tesla Gay već da su velike indicije da jeste. Vas je to izgleda iritiralo! Da li je to sramota ako je Tesla bio Gay? Da li ga to čini manje vrijedim čovjekom?

Da li se ti pečatiš odostraga ili sprijeda ? Pretjeruješ srećo.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 09:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
starletama je napisao:

Sta cemo sa Hitlerom... Cesljao se neuobicajeno... Ili Musolini? :D

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I Tesla je plovio naukom koja je zasnovana na različitim polovima koji se uzajamno privlače

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 09:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 10:39
Gay nije vlastito ime i ne pise se velikim pocetnim slovom. Nas Tesla je Nikola Tesla, a ne Tesla Gay!

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Starletama se bavi i psihologijom homofobičnih heteraša. :D
Da se ne piše i ne priča ovoliko u zadnjih par godina o homoseksualcima oni meni nikad ne bi pali na pamet, a i ovako ih niti volim, niti mrzim, a još manje ih se bojim.
Kako god da ih čovjek posmatra kao sve "ostale ljude" oni se ističu i turaju prst u oko - mi smo drugačiji, mi hoćemo ovo i ono. Ko pravi distancu i postavlja zidove?
Odakle bih ja ili bilo ko znao da je neko gej? Ne bih ni znala sve dok mi to gej ne bi priznao, a ne vidim razlog ni da mi priča o svojoj seksualnoj orijentaciji jer to mene lično ne interesuje. Čak štaviše to mi je degutantno, jer ni ja nikome ne pričam da li imam odnose, s kim imam odnose, koliko često i tako neke slične stvari koje su u domenu vlastite intime.

Svaka navedena priča je nebulozna, Nikola Tesla gej?
On je za mene bio naučnik a kakva mu je bila seksualna orijentacija je apsolutno nebitno i krajnje mizerno i nisko razmišljanje.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 09:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tale , ovaj post ti je tako gejovski, da nisi pritajena ?

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Hajd dogovorite se više, jesam li homofob ili sam latentni gej, ubi me neizvjesnost.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 10:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Latentni homofob 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]