kuga je napisao:
Sibir je napisao:
Mi i Danci.... da je nas smjestiti gore negdje izmedju Norveske i Svedske imali bi i mi standard. Ovamo i Kurta i Murta prolaze i sve preko naseg Balkana. Ne bi ni mi potezali oruzje da se veliki ne igraju preko ovih prostora.
Uvjek je neko drugi kriv. Tipicna nasa prica. Dokle cemo nalaziti izgovore za nas nerad i nesposobnost? I rat je bio prije 20 godina. Sta smo napravili u tom periodu? Pogledaj samo npr visinu penzija.
U Njemackoj su toaleti pored autoputa sredeniji i cistiji nego bolnice po Srbiji. To ti sve govori
Pa kod nas se malo malo pa sve rusi, zato i nema stnadarda, gdje ces porediti jednu Dansku ili Norvesku kad kod njih ni priblizno okupatura ni 'rusitelja' bilo nije. Bogatstvo a samim tim i standard se stice SAKUPLJANJEM, pa tako imanje tvoga djeda tvoj otac NADOGRADJUJE, pa ostavlja tebi pa ti NADOGRADJUJES, pa ce tvoje dijete NADOGRADJIVATI pa tako dalje i tako dalje....
Sta mi da nadogradjujemo, moja generacija (rodjeni '70-ih) npr. Sve sruseno, mnogi i kuce izgubili a tvornice (drustveno da ne govorim). Kod nas protutnja rat i to svjetski pa ono sve sto je tvoj pra-djed radio propadne, pa jos jedan svjetski pa ono sve sto je tvoj djed radio PROPADNE, bukvalno zagariste ostane, pa tvoj otac ispocetka, pa onda mi ispocetka (nasa generacija) pa jbga....
Ljudi se sele i sve sto ponesu dvije torbe pa kreni ispocetka pa normalno da ces biti tu gdje si. I oni sto nisu selili njima su poslovi/fabrike/radionice unstene....

Mislim neki Danac djed mu drzao radionicu, pa njegv otac pa on nasljedjuje i sad mi s njima se porediti... a kazem ti, vjerujem da smo mi negdje "zaklonjeni" pa i mi bi bili drugaciji i imali sredjenije zivote, vremenom bez turbulencija i mi bi imali ciste ulice i opustene ljude.