Ja sam impresioniran sinoćnjom predstavom, a treba voditi računa da nisu igrali Lučić i Teodosić, koji će, ako Bog da, biti sigurni putnici na EP, sa njima Srbija može biti samo još jača. Nedović me oduševio. Ne toliko, brzom promjenom i prvim korakom, za šta se već znalo, koliko kontrolom lopte i onome što je pružio na mjestu pleja. Odlične racionalne odluke, pravovremena dodavanja i bez srljanja. Na sve to moram reći i da je popravio šut i to drastično. Sad mu ruka izgleda puno mekše pri izbačaju, a do prije dvije sezone, imao je kastrofalnu mehaniku. Čas ukoči ruku, pa prebrzo izbaci loptu, pa šutira sa zadrškom. U jednoj utakmici, mijenjao je šut po 3-4 puta. Mislio sam da nikad od njega neće biti igrač za poziciju pleja, a da će ostati bek koji raspolaže samo ulazom i ničim više. Drago mi je da me je demantovao... Od ostalih odlična partija Markovića, vrlo staloženo i racionalno u napadu, bez budalastih zalijetanja u odbrani, biće odličan bekap Teodosiću, ako Bog da da se ovaj oporavi. Bjelica standardno dobar, slutim da će biti jedna od prvih opcija u napadu, Katić sjajan. Nisam odavno vidio da neko igrački eksplodira poslije 30-te godine. On odaje utisak da će biti još bolji naredne sezone.
Problem je pogubljenost bekova. Bogdanović još nije reprezentativni nivo i dosta se gubi u napadačkim kretnjama, a Anđušić... Dečko je blago govoreći, spletom okolnosti na reprezentativnom spisku. Nedović je sigurno prva opcija na dvojci, a prva alternativa Bogdanović. Anđušić ide na EP, samo zato što se Duda neće usuditi na na takmičenje vodi samo 4 beka, ukoliko se i oporavi Teodosić. Bjelica vrlo lako može na poziciju jedan, ali to će biti prinudno rješenje, a rupu na krilnim pozicijama, popuniće ko zna ko...
Inače mi se sviđa intenzitet odbrane, odlično se kreću i biraju dobra rješenja kod blokova. Visoki igrači odlično osjećaju, kad bek ne može da probije blok i iskaču pravovremeno, a treba istaći da sa druge strane nije neka grupa anonimusa, već Slovenija sa Goranom Dragićem i sasvim respektabilnom bekovskom linijom. U napadu ima par odličnih akcija, sviđa mi se strpljenje kod pasova. Lopta fino kruži, dok se ne stvori višak, a sve to pravovremeno i sa dosta sigurnosti.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|