banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 23:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1060 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 53  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Anime
PostPoslato: 08 Jun 2013, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Besparica je napisao:
Kake su ovo sad gluposti? Sad likovi na engleskom dubu zvuce muzevnije - opasnije... Od kad to? Nidje veze...

Ne, ne, mali azijati su odraz muskosti, it is known :lol:

Rekao sam NEKI, npr. Golden Boy je ocajan dub, japanci satrase, ali to su komedijice i sl., ali kad cujem Tien Chin Hana ili Broly-ja na japanskom kako mjaucu, ma daj, original je original, ali mora se priznati da bolje zvuci na engleskom...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ne, ne, odraz muskosti su picici, koji ocajnicki pokusavaju da ispanu pametni...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
reebok je napisao:
BoG je napisao:
navedi jedan primjer gdje je engleski dub bolji od originala?

Yu Gi Oh hiljadu puta bolja eng od jap verzije

reebok je napisao:
Meni je recimo i Cowboy Bebop super isto....jbg vise sam gledao klasike tipa Death Note, Bleach itd....
Naruta ne bih nikome preporucio posto se vidi da se ljudi sabise crtajuci ne bili skrsili status Dragon Ball koji je godinama ubjedljivo najbolji (najbolji primjer su igrice koje non stop izlaze, novi film nakon 18 godina, uskoro i novi serijal nakon što su smarali Akiru Toriyamu da nastavi priču)
Zaboravio sam još jedan, super je (prvo sam slučajno igrao igricu pa skontao za crtani) - Afro Samurai, 5 epizoda i film (mislim jedan nisam siguran)

Gledao sam i ja chuck norrisa u ratnom filmu, ali ga ne uporedjujem sa "Apokalipsa Danas" ili "Neprijatelj Pred Vratima"..... Pametan zna sta pricati, a mudar kad cutati... Budi mudar, ziv bio :P

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 18:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2010, 14:29
Gledao sam i ja chuck norrisa u ratnom filmu, ali ga ne uporedjujem sa "Apokalipsa Danas" ili "Neprijatelj Pred Vratima"..... Pametan zna sta pricati, a mudar kad cutati... Budi mudar, ziv bio :P[/quote]
E jbg sad da japanski yugi muto zvuči "muževnije"....svoj ti pos'o sa inferno cop-om ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Ne, ne, odraz muskosti su picici, koji ocajnicki pokusavaju da ispanu pametni...

*ispadnu

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Pokušaj drugi... :P

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pacenik

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 11:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zasto prozivas?
Vec drugi put vrijedjas bez nekog odredjenog razloga.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 11:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2010, 14:29
Možda je promašio temu :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 09:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rzkWjy2UPE

Je l' neko gledao, kakav je u odnosu na ordjinal?
Po najavi mi djeluje da nije puno usminkan od originala, sto mi se svidja.
Nisam ni gledao imaju li HD ripovi, sacekacu jos 2-3 dana do blureja prvog boxa, pa javim utiske, djeluje sasvim ok.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 13:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2003, 14:00
CopyLeft je napisao:
Gamer je napisao:
Shingeki no Kyojin ce biti najbolji anime godine vjerovatno ... Trazim jos neki slican ovome al ne mogu naci podjednako brutalan. I cudi me sto je stavljen za sve uzraste ali msm da nije bas prikladan bar za mladje od 13 god.

Ako voliš takav tip filmova kao Shingeki no Kyojin pogledaj na Wikipediji još naslova koji pripadaju Kodansha mangama pa možda nađeš ono što ti paše: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Kodansha_manga

Meni se inače dopao ovaj film kao skoro svaki Hayao Miazakija:
Slika

Spirited Away ili Avanture Male Chihiro (jap. Sen to Chihiro no Kamikakushi) slavni i hvaljeni fantastični anime film iz 2001. u režiji Hayaoa Miyazakija, kojemu je to osmi dugometražni animirani film, te njegov prvi i jedini koji je osvojio Oscara za najbolji animirani film. Radnja se odvija oko male djevojčice koja upadne u svijet duhova u kojem se zaposli u jednoj sauni. "Avanture male Chihiro" se nalaze i na listi 250 najboljih filmova kinematografije na siteu IMDb.com.

Djevojčica Chihiro se vozi u autu sa svojim roditeljima koji zajedno sa njom sele u novi grad, no putem se izgube i stižu u tajnoviti hram koji je, zapravo, svijet duhova. Tamo se njeni roditelji posluže u napuštenom restoranu i prežderu, pa za kaznu bivaju pretvoreni u svinje. Chihiro, koja nije ništa jela, nije kažnjena, te sreće dječaka Hakua koji joj savjetuje da se zaposli u svijetu duhova kako bi tamo ostala i pronašla način da spasi roditelje. Ubrzo Chihiro počinje susretati puno bizarnih likova, poput Yubabe i njene divovske bebe. Ubrzo se zaposli u nekoj sauni u kojoj se bogovi odmaraju.

Više o filmu:
http://sh.wikipedia.org/wiki/Spirited_Away
http://www.imdb.com/title/tt0245429/

Naravno uspio sam naći MKV fajl koji ima audio japanski i engleski. Ja sam gledao sa japanskim jer mi je tako draže. Čini mi se da se film može naći sinhronizovan i na srpski i hrvatski ali tek negdje u videotekama. A jučer naletjeh na njega slučajno na njemačkom Super RTL-u oko 20:00 sati istina sa njemačkom sinhronizacijom. Inače ne volim sinhronizacije jer nemoraju uvijek biti uspješne kao originalno djelo. Više volim titlove.

jel ti nas zajebavas? ovo je ANIME podforum,vjerovatno od 100 ljudi koji zabasaju ovdje 109 zna za mijazakija i njegove radove.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 14:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Bahamut je napisao:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XrzkWjy2UPE

Je l' neko gledao, kakav je u odnosu na ordjinal?
Po najavi mi djeluje da nije puno usminkan od originala, sto mi se svidja.
Nisam ni gledao imaju li HD ripovi, sacekacu jos 2-3 dana do blureja prvog boxa, pa javim utiske, djeluje sasvim ok.

Imas li link mozda?
Imas li negdje (moze link, moze na HDD) originalni Seed (Destiny)?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2013, 14:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2003, 14:00
Gamer je napisao:
Shingeki no Kyojin ce biti najbolji anime godine vjerovatno ... Trazim jos neki slican ovome al ne mogu naci podjednako brutalan. I cudi me sto je stavljen za sve uzraste ali msm da nije bas prikladan bar za mladje od 13 god.

Upratih taj anime i prije nego je izasao,svidjela mi se prica pa sam "strastveno" ocekivao izlazak,cak sam i prve 3 epizode mange procitao.

Pogledah prvih 12 epizoda i moram priznati da sam pomalo razocaran. Attack on titan ima najcudnije dijaloge od svih anima sto sam do sad gledao (nejasni,nepovezani,pretjerano akcentovani na nekim mjestima), SPOLIER > kada titan pojede erena ni u jednom trenutku se nisam zapitao zasto,kako,sta ce sad da se desi. Istog momenta kada ga je pojeo znao sam da ce ili preuzeti moci titana ili tako neku budalestinu,kao sto je i bilo. NI malo me nije iznenadio taj twist.

Ili sam ja previse ocekivao ili je ovo samo jos jedan u moru neispunjenih potencijala..ce ostane da vidimo kad se zavrsi sezona/serija do kraja.
Nije me kupio,nije.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2013, 14:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja poceo gledati Seed
Zasto ja ovo ranije nisam uradio, Bog dragi zna
:o

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2013, 00:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
Jeste da odgovaram na stare postove, al' nema veze. :P

V@nja je napisao:
Ja poceo gledati Seed
Zasto ja ovo ranije nisam uradio, Bog dragi zna
:o

Kad počneš gledati Mobile Suit Zeta Gundam, Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory i Mobile Suit Gundam Unicorn tek ćeš onda da žališ zato što si preskočio originalnu priču (UC timeline) ako si ljubitelj pravog real-robot mecha i ratnog žanra. :)
Ako kreneš sa gledanjem svega iz UC tajmlajna, Unicorn ostavi za kraj jer bi sedma i zadnja epizoda trebala izaći tokom proljeća 2014 i ako bude na nivou prethodnih šest biće najbolji anime koji sam gledao. Za sada tu poziciju drži Zeta Gundam i Higurashi.

NiZ je napisao:
Shingeki no Kyojin
Gleda neko? Izasle tri epizode do sada.
Meni za sada ok, ima potencijala, mogu napraviti nesto zanimljivo od ovoga, a mogu i smece, ima materijala za oboje :D

I ja tako mislim. Za sada ovih 14 epizoda se čine OK. HorribleSubs izbacuje i 480p verziju ako nekom ona više odgovara.

Od svih anima koje sam gledao izdvojio bih sljedeće kao nešto što je masterpiece:

- Mobile Suit Zeta Gundam
- Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory
- Mobile Suit Gundam Unicorn (ko će čekati Q1 2014 :mad: )
- Wolf's Rain + Wolf's Rain OVA
- Higurashi No Naku Koro Ni
- Ninja Scroll
- Grave of Fireflies (ovo mi je uspjelo natjerati suze na oči :oops: )
- Princess Mononoke

Od anima prvenstveno namijenjenoj djeci i onima koji se tako osjećaju izdvojio bih:

- Dragon Ball (ako neko ima ili zna gdje ima da se nađe, originalnu japansku verziju, a ne onaj cenzurisani dual audio bio bih mu zahvalan)
- Digimon Adventure
- Digimon Tamers (druga priča, drugi likovi, sukob dvije vrste, inspirisano Lovecraftovim pričama kao i čuvena 13. epizoda Adventure 02)
- Digimon Savers (druga priča, drugi likovi, sukob dvije vrste)

Oni koji traže ripove najvećeg mogućeg kvaliteta nek se registruju na
bakabt.me, a alternativa mu je nyaa.eu.

Toliko od mene za sad.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
BoG je napisao:
jel ti nas zajebavas? ovo je ANIME podforum,vjerovatno od 100 ljudi koji zabasaju ovdje 109 zna za mijazakija i njegove radove.

Ne zezam nego sam nov na ovom podforumu pa sam htio podjeliti svoje oduševljenje Miyazakijem. Trebao sam samo naglasiti da mi nije cilj bio pametovati nego čisto eto ako neko nije gledao da pogleda. Nego bih te molio za neku dobru torrent stranicu sa koje skidaš anime. Ja se snalazim odsvakud od isohunta do rarbga. Ako krši pravila foruma makar PP. :help:

Veliki sam fan Robotecha pa bi valjalo ako kogod želi napisati ili me uputiti na neke nastavke koji nisu bili emitovani kod nas. Naime našao sam sve sinhronizovane epizode TVNS ali sam zbunjen u nekim opisima serije. Negdje postoje nekakvih 10-tak epizoda recapa tj sjećanja. Sad bih nekog ko je već gledao sve i ko je master u tome molio da mi kaže šta je sve relevantno i skidivo sa neta. Pucajte

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
BoG je napisao:
Gamer je napisao:

Upratih taj anime i prije nego je izasao,svidjela mi se prica pa sam "strastveno" ocekivao izlazak,cak sam i prve 3 epizode mange procitao.

Pogledah prvih 12 epizoda i moram priznati da sam pomalo razocaran. Attack on titan ima najcudnije dijaloge od svih anima sto sam do sad gledao (nejasni,nepovezani,pretjerano akcentovani na nekim mjestima), SPOLIER > kada titan pojede erena ni u jednom trenutku se nisam zapitao zasto,kako,sta ce sad da se desi. Istog momenta kada ga je pojeo znao sam da ce ili preuzeti moci titana ili tako neku budalestinu,kao sto je i bilo. NI malo me nije iznenadio taj twist.

Ili sam ja previse ocekivao ili je ovo samo jos jedan u moru neispunjenih potencijala..ce ostane da vidimo kad se zavrsi sezona/serija do kraja.
Nije me kupio,nije.

Ne znam meni je za sada OK .. Svako ima svoje ideje i ja bih to malo drugacije uradio al jbg ... Da se mene pita likovi bi bili malo stariji i scene jos brutalnije .. ali anime je 13+ tako da dosta djece gleda ..

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2013, 00:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
:D

http://www.desmondchieng.com/gundam-unicorn-episode-7-extended/

Citiraj:
Good news for Unicorn Gundam fans, I’ve just read an interview on Yuko Soen, Bandai Visual’s chief producer for the Mobile Suit Gundam UC anime series and he has confirmed that the Episode 7 of Unicorn Gundam will be 90 minutes long

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Konačno odgledah Hoshi o Ou Kodomo

Slika

Kao što neko reče zaista vrijedi pogledati anime ako ništa zbog predivnih pozadina, kojim ćete se sigurno diviti tokom gledanja.
Meni je i priča ispričana na zanimljiv način, i likovi su takvi da ih brzo zavoliš, pogotovo ovu malu mačku Mimi. ^_^

Za Shinkaija kažu da je nasljednik Miyazakija, a ovaj anime jako podsjeća na njega.
Sve u svemu, jako lijep anime.
Topla preporuka.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2013, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Mislim dobar je i obicni FMA, ali Brotherhood je vrhunski. :)

Moze li se Brotherhood gledati odmah? Mislim, ne moram gledati obicni?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1060 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 53  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]