Jeste da odgovaram na stare postove, al' nema veze.

V@nja je napisao:
Ja poceo gledati Seed
Zasto ja ovo ranije nisam uradio, Bog dragi zna

Kad počneš gledati Mobile Suit Zeta Gundam, Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory i Mobile Suit Gundam Unicorn tek ćeš onda da žališ zato što si preskočio originalnu priču (UC timeline) ako si ljubitelj pravog real-robot mecha i ratnog žanra.

Ako kreneš sa gledanjem svega iz UC tajmlajna, Unicorn ostavi za kraj jer bi sedma i zadnja epizoda trebala izaći tokom proljeća 2014 i ako bude na nivou prethodnih šest biće najbolji anime koji sam gledao. Za sada tu poziciju drži Zeta Gundam i Higurashi.
NiZ je napisao:
Shingeki no KyojinGleda neko? Izasle tri epizode do sada.
Meni za sada ok, ima potencijala, mogu napraviti nesto zanimljivo od ovoga, a mogu i smece, ima materijala za oboje

I ja tako mislim. Za sada ovih 14 epizoda se čine OK. HorribleSubs izbacuje i 480p verziju ako nekom ona više odgovara.
Od svih anima koje sam gledao izdvojio bih sljedeće kao nešto što je masterpiece:
- Mobile Suit Zeta Gundam
- Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory
- Mobile Suit Gundam Unicorn (ko će čekati Q1 2014

)
- Wolf's Rain + Wolf's Rain OVA
- Higurashi No Naku Koro Ni
- Ninja Scroll
- Grave of Fireflies (ovo mi je uspjelo natjerati suze na oči

)
- Princess Mononoke
Od anima prvenstveno namijenjenoj djeci i onima koji se tako osjećaju izdvojio bih:
- Dragon Ball (ako neko ima ili zna gdje ima da se nađe, originalnu japansku verziju, a ne onaj cenzurisani dual audio bio bih mu zahvalan)
- Digimon Adventure
- Digimon Tamers (druga priča, drugi likovi, sukob dvije vrste, inspirisano Lovecraftovim pričama kao i čuvena 13. epizoda Adventure 02)
- Digimon Savers (druga priča, drugi likovi, sukob dvije vrste)
Oni koji traže ripove najvećeg mogućeg kvaliteta nek se registruju na
bakabt.me, a alternativa mu je nyaa.eu.
Toliko od mene za sad.