Vidi jednu stvar, nervira me da objašnjavam, da je svijet moj sad bih te klepila, al pošto nije objasniću.
Kad je neko neupućen, a tjera svoje...rrrrr grrrr. Završila sam, hajmo sad. Vidiš da sam nadrndana

Razlike u govornom području i slične pizdarije...jes povlaka, nije povlaka, jel pilav riža il je omač?..., a šta je omač?
Negdje se pod slatkom pavlakom podrazumijeva ona vrhnja za šlag, zaslađena i aromatizovana, negdje ona vrhnja koja nije kisela i bez aditiva koju koristimo za slaniše, a negdje tomu vele neutralna.
Stvar je slijedeća. Ako kupuješ vrhnju koja se dobija od mlijeka onda možeš da kupiš i onu koja je za šlag, ali ako ćeš da je koristiš za
spravljanje slanih jela onda gledaj da bude bez dodanog šećera i aroma tipa vanilija i sl. Mislim da je takva vrhnja za šlag Brzo i fino.
Pročitaš na deklaraciji. Dakle, nju ako želiš možeš da umutiš, pa joj dodaš cukar i eto šlaga. A možeš i da je neumutiš i onda ti je jednaka
kao ona Maestro i sl vrhnje.
Ako pod vrhnjom za šlag podrazumijevaš Megle, Halta, Ulala i sl, to nije to, jer se radi o biljnim mrsima, koje su pune kojekakve emije, da
bi se to sve moglo šlagirati.
Na našem tržištu, srećom, ne postoji cream, double cream, kondenzovano mlijeko i sl, jer bi stvaralo još više zbunjive.
. Shvatila sam ja tebe i sa prvim postom kad si napisala. Citirani dio u mom postu iza tvog se odnosio na ono sto me je zbunilo u prvi mah u receptu i uopste navelo da pitam za dresing. Hebemmumisa sad se i pravdam
. U svakom slucaju hvala na konsaltingu
.
Razlicita vrhnja razlicita tumacenja. Ja licno u nasim prodavnicama razlikujem samo tri: kiselo vrnje (iliti pavlaku), vrhnje za kuvanje (za slana jela) i slatko vrhnje (za slag). Nisam zagledala da li slatka vrhnja imaju razlicite postotke secera i arome. Samo za haltu znam da je sa biljnom masti, ostale nisam ni gledala.