banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 21:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jun 2013, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
+1, i ja zapazio.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Нова Варош je napisao:
Bio sam na protestima.

Ајде сад признај... играо си козарачко?

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 22:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Jok, pobjegao sam tamo sa strane i podjebavoa onog ćelavog sa RTRS-a. Klasično seljački :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
mangia je napisao:
I ja sam nekada bio student ali kada vidim ispred studenata ljude koji studiraju po 15 godina, kisele se na tim nazovi funkcijama a u njima čuče političari...

Svake godine mi kvazi studenti kukumaču po kancelariji da im sponzorišem Elektrijade i pijanke a kada sam kačio oglase po ETF-u da se nešto konkretno radi, ismijavali me... Ponudiš im posao a oni bi najradije u direktorsku stolicu ako ikako može... Nema veze što od znanja imaju NIŠTA, što sa 30 godina nemaju sekunde radnog staža...

Zimus na Jahorini studentska ekskurzija... Svi po 35 godina a studenti...

Kontam možda žele toliko pritisnuti Vasića da mu žena da šut kartu i da ga ispišu iz video kluba ?

To najmanje veze ima sa studentima. Pretezno je to u pitanju omladina SNSDa i neki koji se osjecaju "mladi", a isto su iz SNSDa. Znam to zato sto sam i ja isao na tu neku foru. Kakvi studenti i qrci palci.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Нова Варош je napisao:
Jok, pobjegao sam tamo sa strane i podjebavoa onog ćelavog sa RTRS-a. Klasično seljački :D

Што ћелу? Што се ниси са Радојом зезао, он то воли. 8)

Ценићка експерт за све, економију, политику, захтјеве студената... ју нејм ит, ши ноуз ит:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RfPetw4K5s4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Izgurali su proteste, cestitke. I sta sad?
Gledao sam i ja sad ono kino na BN-u... Bolje da nisam. Ali da ne komentarisem sad to sve, samo mi nije jasno kako buduci akademski gradjani nisu mogli naci nekoga ko se ne gubi konstantno u pokusajima sastavljanja slozene recenice....

Ne kontam kako ne znaju istaci prave probleme. 1160 kreveta za 10KM, 2,5KM tri obroka. To je dobro. (Samo da spomenem, hvala Kasipovicu na stanju u menzi. Ko se sjeca na sta je to licilo prije njegove intervencije, na osnovu samo jednog pisma njemu upucenog, bez velike medijske pompe...)
ALI... Koliko studenata placa krevet 150KM u privatnom smjestaju + rezije + hrana + skolarina + sedmicna ili mjesecna karta da posjeti roditelje? Koliko treba novca za to, a to je finansijski teret koji vecina studenata ima na ledjima, odnosno njihovi roditelji. A ti roditelji su mozda nezaposleni, ili rade za minimalac, ili su penzioneri (moj je otac mene veoooma kasno dobio :D ) ili su hendikepirani, mozda RVI.... Kako niko ne spomenu njih, nego samo pricaju o studenjaku? Treba sa price o cetvrtom paviljonu preci na pricu studentskog standarda, pa na pricu o nenalazenju posla poslije fakulteta, vratiti se na pricu kako neki fakulteti nisu priznati vani ako hoces da odes kad vec ovdje ne mozes naci posao, a onda vec dolazimo do problema kvaliteta nastave, lazne bolonje i do ostalih stvari koje su mnogo veci problemi i razlog sto toliko ljudi trenutno nezadovoljno te podrzava studente i njihove proteste.

Ili krace: da bi nesto postigli, ovi protesti moraju narasti idejno. Masa ce pratiti. "A kao sto svi znamo"* sila je jednaka proizvodu mase i ubrzanja. I tako bi dosli do sile koja bi dovoljno jako lupila po dupetu onog koga treba.

*Zivko Radisic

OT: richa, jesi li podijelio one letke po naselju sa Batanom, a? :D
Sunce li vam omladinsko, necete ni da sastancite :P :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Boktejebo ne spominji mi nista. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Pa imamo li mi malo elokventnije kolege?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eUB4dHyitmE[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Problem i kod ovih protesta i kod onih u Sarajevu je sto se protestuje protiv relativno nebitnih stvari za vecinu populacije.

Oni tamo protestuju za broj, ovi ovdje za zgradu, a niko ne protestuje protiv gladi, nezaposlenosti i siromastva, sto je sustinski problem i rjesavanjem tog problema bi se automatski rijesili i svi ovi ostali minorni problemi.

Ali kao i obicno, uvijek pocinju svi graditi kucu od krova, umjesto od temelja, kako i vlasti, tako i protestanti.
Sustina je da se krene od najvecih problema, a ne od najmanjih, iako je dobro da se uopste krenulo.
Pogledajte proteste u Grckoj i drugim zemljama. E to su sustinski protesti.

A ovo kod nas za broj i za zgradu, to i da rijese odmah sutra, sta ce to sustinski promijeniti u ovoj zemlji? Apsolutno nista. Daj ti covjeku hljeba da jede, pa onda zgradu, maticni broj, park i autoput.
I zato i vecina populacije nema volje da izlazi na protest jer za sto za protestuje, za neki broj i neku zgradu, sto je za vecinu naroda nebitna stavka kao lanjski snijeg, a sustinski problemi ostaju opet .

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Samo da se i ovaj protest ne završi riječima Rista Podvožnjaka: "Drugovi, ja ovako nizan nivo aspiracije stvarno nisam očekivao."

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Problem i kod ovih protesta i kod onih u Sarajevu je sto se protestuje protiv relativno nebitnih stvari za vecinu populacije.

Oni tamo protestuju za broj, ovi ovdje za zgradu, a niko ne protestuje protiv gladi, nezaposlenosti i siromastva, sto je sustinski problem i rjesavanjem tog problema bi se automatski rijesili i svi ovi ostali minorni problemi.

Ali kao i obicno, uvijek pocinju svi graditi kucu od krova, umjesto od temelja, kako i vlasti, tako i protestanti.
Sustina je da se krene od najvecih problema, a ne od najmanjih, iako je dobro da se uopste krenulo.
Pogledajte proteste u Grckoj i drugim zemljama. E to su sustinski protesti.

A ovo kod nas za broj i za zgradu, to i da rijese odmah sutra, sta ce to sustinski promijeniti u ovoj zemlji? Apsolutno nista. Daj ti covjeku hljeba da jede, pa onda zgradu, maticni broj, park i autoput.
I zato i vecina populacije nema volje da izlazi na protest jer za sto za protestuje, za neki broj i neku zgradu, sto je za vecinu naroda nebitna stavka kao lanjski snijeg, a sustinski problemi ostaju opet .

Pa evo ko bi od forumaša se upustio u organizaciju protesta zbog nezaposlenosti, malverzacija sa isplatama plata radnicima, loših penzija...?

Iskreno.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 03:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
krol2 je napisao:
zoka.....2,5 marke 3 obroka....10 maraka smjestaj ako sam ih dobro shvatio....znaci siti i smjesteni.

И да се ставиш на главу, не можеш од тога ништа имати.
Мој пријатељ је користио право на дом, иако је дипломирао у фебруару, све до октобра... радио је у аутопраоници - и није му се исплатило! Теби то изгледа можда смијешно - али он је изгубио 17 кг за то вријеме. И морао се вратити кући... јер није имао пара за "најнижу школарину у околини."
Свако ко је икад јео нешто у мензи у Загребу зна да је то глупост! Тамо за 5 марака на дан можеш да се ождереш! (Зависно од тога у коју групу припадаш и шта волиш да једеш. Јбт - људи имају чоколадно млијеко, пудинг, од птице млијеко...) :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 04:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ponedjeljak i petak su mi bili najdrazi u menzi, nazderes se grasine i miran si, cak dobijes i kobasicu ili komad slanine :) . Nije problem da se covjek najede u menzi, daju tete duplu porciju ako zelis, jedino je malo problem za dorucak jer se od jednog jajeta niko nikad nije najeo :) . Ok je hrana, naravno ko je svastojed, a oni koji izmisljaju sto se tice ishrane sigurno imaju para da to i isprate tako da su studenti u glavnom zadovoljni menzom. Dosadi naravno uvijek ista hrana, ali tanjir kuhanja i hljaba koliko hoces za veceru je sasvim dovoljno jednom skromnom studentu da se najede i pri tom da to plati 80 pf. Za rucak je tanjir necega, zavisno od dana, krompir corba, riza sa mesom, makarone, spagete, pasulj, neki buckuris i sl, plus salata u zavisnosti od godisnjeg doba, po zimi je u glavnom cvekla, kiseli kupus ili kiseli krastavci, po ljeti nesto svjezije, takodje za rucak ima i neki prostiji kolac tipa hurmasice, baklave, krempite ili nekog vocnog buckurisa. Rucak je 1.20 KM. Dorucaj je mizeran i iznosu 0.50 KM .

Sto se tice smjestaja, nema ga dovoljno, to je problem, po cetvero u jednoj prostoriji, zajednicki wc za vise desetina studenata i slicni bakraci, tu je problem, u menzi nije, to je moje misljenje. Eto :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 04:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zna cika krol sta je jednolicna hrana. Cetiri godine je jeo pecenje... Doduse nekad prasece, nekad svinjece...

Moj stav u vezi protesta je isti kao i prethodnih godina.
Ideja + cilj + ljudi = rezultat.

Inace pusiona, kao i za Picin, kao i za one levate od pre Picinog, a godine prolaze...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 06:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 07:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
neizreverbiliziran je napisao:
Pa evo ko bi od forumaša se upustio u organizaciju protesta zbog nezaposlenosti, malverzacija sa isplatama plata radnicima, loših penzija...?

Iskreno.

Niko svi ovdje imaju posao plate dobre penzije, uz to smo svi u SNSD :).... zato i imamo vremena da njakamo na forumu :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 07:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ne ulazeci u tematiku da li su protesti opravdani ili ne,da li treba rusiti vlast,dornjak sposoban ili ne(ja ga licno ocima ne mogu gledati)...

Sto se tice studentskog problema,4.paviljnon..ja kao rodjeni banjalucanin,uvijek sam pizidio na ove stidente sa strane(tj ove iz dome) ... i to je cists diskriminscija...tako da bih ja jednosravno izjddnacio cijenu smjestaja u domu ss cijenom zivljenaa u stanu(sa ciemerima) ...menzu bih ostavio sa subvencijama,alo bih dao mogucnist kupovine zetons svims(jer npr,ja kao covjek iz BL,volio bih i ja ponekad,na puazi od predvanja skoknuti na rucak za 1.2km) ...a ne okolne rstorena placati slicno 5-6km(intermezzo,la cocq itd)

Znaci...moze 4. Paviljon,moze vise mess u porcijama...ali mjesecni smjestaj u domu 150km ...imaju sad 1500 kreveta(cini mi se), 1500x140km(razlika izmedju nove i stare cijene) = 210 000 km MJSSECNO ....za tu ratu kredita mozes izgraditi jos 3 paviljona....pa svim studentima omoguciti smjestaj...90% ljudi koji studiraju bi bilo spremno platiti tih 150km umjesto 10km(mozda bi im bio smanjen dzeparac,izlazsci po kafanam) ...a ovoh 10% ssto si sada u domu,zanci govorim o 150ljudi...bi bili koletaralna steta,jer ne bi imali od cega platiti(tu bi mogls vlada pomoci) ..i nema diskrimonacije,dobies krevet u domu i pisas se po ovim sto nisu dobili

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 08:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
I ovdje se na forumu pokazuje mentalitet malog, podanickog covjeka. Milion nekih razloga i izgovora se nalazi da se ocrne oni koji su bili a da se opravda svoja letargija i nezainteresovanost.

Ovi protesti nisu bili orgaznizovani ni vodjeni nesto posebno, ali su opet uspjeli. Nece puno promjeniti, ali ce pokrenuti mnoge da se zamisle. A ni 'vozdu' nije svejedno. Koliko god protesti bili slabi, on je velliki arogantni ego manijak, kome ce ovo itekako uticati na sujetu. Nek se malo rostilja.

Ovo je samo jedan pokazatelj kolika je moc naroda. Organizovati prave proteste sa kriticnom masom nezadovoljnih i za jedan dan vlastodrsci ce se usrati kao za svih ovih godina koliko su na vlasti, nista vise ne bi bilo isto, koliko god mislimo da ne mozemo nesto promjeniti. Narod je inace glup, ali pocinje shvatati da svojim necinjenjem propadamo sve vise.

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 08:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

borke je napisao:
neizreverbiliziran je napisao:

Iskreno.

Niko svi ovdje imaju posao plate dobre penzije, uz to smo svi u SNSD :).... zato i imamo vremena da njakamo na forumu :)

Eto, tu se priča završava. :D

Spoiler:
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 08:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Jesam ostario, četvrtinu transparenata ne kontam...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]