Izgurali su proteste, cestitke. I sta sad?
Gledao sam i ja sad ono kino na BN-u... Bolje da nisam. Ali da ne komentarisem sad to sve, samo mi nije jasno kako buduci akademski gradjani nisu mogli naci nekoga ko se ne gubi konstantno u pokusajima sastavljanja slozene recenice....
Ne kontam kako ne znaju istaci prave probleme. 1160 kreveta za 10KM, 2,5KM tri obroka. To je dobro. (Samo da spomenem, hvala Kasipovicu na stanju u menzi. Ko se sjeca na sta je to licilo prije njegove intervencije, na osnovu samo jednog pisma njemu upucenog, bez velike medijske pompe...)
ALI... Koliko studenata placa krevet 150KM u privatnom smjestaju + rezije + hrana + skolarina + sedmicna ili mjesecna karta da posjeti roditelje? Koliko treba novca za to, a to je finansijski teret koji vecina studenata ima na ledjima, odnosno njihovi roditelji. A ti roditelji su mozda nezaposleni, ili rade za minimalac, ili su penzioneri (moj je otac mene veoooma kasno dobio

) ili su hendikepirani, mozda RVI.... Kako niko ne spomenu njih, nego samo pricaju o studenjaku? Treba sa price o cetvrtom paviljonu preci na pricu studentskog standarda, pa na pricu o nenalazenju posla poslije fakulteta, vratiti se na pricu kako neki fakulteti nisu priznati vani ako hoces da odes kad vec ovdje ne mozes naci posao, a onda vec dolazimo do problema kvaliteta nastave, lazne bolonje i do ostalih stvari koje su mnogo veci problemi i razlog sto toliko ljudi trenutno nezadovoljno te podrzava studente i njihove proteste.
Ili krace: da bi nesto postigli, ovi protesti moraju narasti idejno. Masa ce pratiti. "A kao sto svi znamo"* sila je jednaka proizvodu mase i ubrzanja. I tako bi dosli do sile koja bi dovoljno jako lupila po dupetu onog koga treba.
*Zivko RadisicOT: richa, jesi li podijelio one letke po naselju sa Batanom, a?

Sunce li vam omladinsko, necete ni da sastancite