Schlager je napisao:
prvi derbi u zivotu koji sam odgledao potpuno ravnodusno....citav zivot sam navijao zvezdu u tim derbijima,konstanta je uvijek bila da zvezda ima vece srce u tim utakmicama,bez obzira na trenutni kvalitet timova....ove sezone mi se cinilo da zvezda pokusava nesto na silu,svega je bilo,a to nije zvezda...bolje dostojanstveno reci da je partizan bolji,nego sa ovako limitiranim timom osvajati neku titulu i mazati oci....jednostavno,igrace kao lazar markovic,mitrovic,vladimir stojkovic,ivanov,pa i ninkovic koji nije igrao-zvezda-nema!....ostalo je samo srce,koje je uvijek bilo zvezdina prevaga,ali u odnosu na drasticnu razliku u kvalitetu,to je premalo...
dugorocno,i bolje za zvezdu sto se ovo juce desilo,valjda ce sad progledati i vidjeti da ni sledecih godina sa ovakvim igracima nemaju sansi i radikalno promjeniti klupsku politiku i igracki kadar,u suprotnom ovih 6 godina je tek pocetak partizanove dominacije...
pisem godinu dana da u ovom timu zvezde fali kvalitet,igrac koji pravi razliku,i da je nekom nesrecom zvezda juce pobjedila,bilo bi jos gore,povjerovalo bi se da ovaj tim ima kvalitet i agonija bi se nastavila...ovako,kvalifikacije za ligu evrope su prava mjera trenutnoj zvezdinoj situaciji,liga sampiona bi bila apsolutno prevelik zalogaj u ovom trenutku...
Што се тиче Звезде...Реално,у којој је клуб дубиози и на који начин преживљава и функционише,није реално очекивати неки озбиљнији играчки кадар. Друга је ствар што је лига таква каква јесте па је и овакав тим ЦЗ био у борби за титулу.Значи,причам логички мада у Србији нема никакве логике (поготово у спорту). Зар није логичнија прича да једини циљ у клубу буде санирање дугова и опстанак клуба па тек онда стварање неког конкурентног тима?
Што се тиче Партизана,мислим да је смјена Вермезовића била пун погодак,да је остао не би добили дерби сигурно.
Клуб функционише на темељима који су ударени још са почетка 90-тих, а то је ОМЛАДИНСКА ШКОЛА.
Рад са младима и производња младих фудбалера. Ту нема проблема. Проблеми настају пошто новац од продаје тих младих фудбалера не завршава у Клубу већ у другим џеповима.
Партизану све што треба је пар нормалних људи у управи који ће прилив новца усмјерити у даљи развој клуба. Опет иде љето,ја се опет надам да ће овај пајац напустити чело клуба али то се одлучује на већим нивоима.