banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 18:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 89  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Maj 2013, 16:44 
Ne ako ne sredis ishranu...

Dakle, odredjen broj proteina, hidrata i zdravih masti i to je to, dugorocno na to racunati...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nećeš. :D
Ja sam to prije par godina probala, ubijala hljeb u sebi i za rezultat imala mišiće stomaka u tonusu a i salo u istom obimu, samo ispupčenije jer su mišići dobili tonus.
Hajde da ponovim možda neko zna u čemu je problem (ili da posjetim ljekara)

Od septembra do aprila/maja moj stomak je bukvalno zalijepljen za trbušnu stijenku mišića, kilaža varira od 63-65.
Od aprila/maja do septembra stanje se drastično mijenja, kao npr. sad, za nepune dvije sedmice "ljetni stomak" se pojavio, tj. proširio bar 7-8cm. Stijenka mišića je kao i prije (znači nisam naduta, nije do probave), samo sa duplo više naslaga sala ili vode ili ne znam ni je čega, pur pjene. Kilaža je uvijek ista.
Da mršam - ne dolazi u obzir, jer 1cm manje na stomaku ništa ne znači, a 1cm manje na grudnom košu, licu, dupetu znači mnogo.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Većini forumaša ne treba druga taktika za mršavljenje, od one da polovinu vremena koju inače provode na forumu, zamijene najobičnijom šetnjom, rezultat skoro sigurno ne bi izostao :D

Takođe, savjeti koji sadrže riječi poput ovih u tenssinom prethodnom postu, "proteini", "hidrati", itd, neupotrebljivi su za većinu "običnih" ljudi, jer se tim rječnikom služe samo frikovi :D "Obični" ljudi ne bi ni trebalo da pretjerano razmišljaju o količini "proteina", "hidrata" i sl. Kad bi se pridržavali onih osnovnih smjernica u ishrani - izbjegavanje tzv. četiri bijele smrti (so, šećer, bijelo brašno i svinjska mast), unos što više voća i povrća, protjerivanje pavlake i majoneze iz frižidera, izbjegavanje prženja hrane u velikim količinama ulja i masti, 90% njih ne bi imalo problema sa viškom kila.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 17:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve je to ok. Lani sam ja hodala i hodala čak i desetine kilometara dnevno i ljeti i zimi i opet je bilo isto - zimi bez stomaka, ljeti sa stomakom. Ja jednostavno ne razumijem u čemu je problem.
Da jedem masno i jako i prženo i da koristim majonez i ostale stvari koje su pune masnoća - ne koristim nikad, a čemu svjedoči i uvijek ista kilaža, čak i zimi kad se jede jača hrana ja nemam problem s tim jer niti je jedem niti se debljam.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 17:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Citiraj:
Ja sam za taj "naš" problem kontala pokušati sa kućnom verzijom vježbanja, malo zagrijavanja, malo ostalih vježbica zatezanja, i puno trbušnjaka...samo ne znam ima li koristi? :-s
Hoću li imati neki struk bar u najavi eventualno ili ću i dalje izgledati ko burence?

Redukcijom kalorija ces izgubiti stomak, a dobiti struk, ako se dobro potrudis i vidljive plocice.

Takodje ce ti u tome od ogromne pomoci biti anaerobni trening sa tegovima, sjajno ce doci sprintevi i hiit programi, redovno dzogiranje ili hodanje ne moze odmoci kao ni bilo koja aktivnost koja ce dovesti do potrosnje kalorija tj. negativnog bilansa na kraju dana/nedjelje.

Puno trbusnjaka nece uciniti bas nista, osim ako od njih ne stvoris aktivnost koja ce trositi kalorije. Selektivno ne mozes izgubiti masti radeci trbusnjake ili nosajuci onu smijesnu traku, to ce ljudi morati kad-tad shvatiti, ako ne iz tudjih gresaka, onda iz svojih. Znojenje takodje nije znak gubljenja sala i kilograma, vec je znak povecane razmjene toplote izmedju tijela i okoline.
Nadji smislen program kojim ces se mnogo aktivirati i koji ces odrzati kroz duzi period od "treniram vec sedam dana a nisam izgubio 5 kg i dobio atletski izgled". Proces mrsavljenja je urnebesno jednostavan i smijesno brz, ako imas barem trunku karaktera da sprovedes jednostavan sistem u kom ces shvatiti kolike su ti energetske potrebe, ostvariti deficit (manjak), i sacekati da tijelo odradi svoje tj. iskoristi salo kao energiju i otarasi ga se.

Edit - Talija, dominantno nakupljanje sala na pupku je najcesce posljedica visokog insulina ili velikog stresa (visok nivo kortizola). Pored toga mogu biti aktivatori previsok i prenizak estrogen, visok T ili nizak GH, ali prva dva su ipak daleko cesci uzrocnici ako imas mnogo stresa u zivotu ili se ne znas nositi sa njime, ili insulin ako se pretrpavas ugljenim hidratima i stvorila si rezistentnost. Ovo nema veze sa kilazom, mozes imati normalnu kilazu a previse glukoze u krvi.

Opet, genetski je sasvim moguce da bas tu nakupljas salo najvise, a kako godine prolaze, tijelo popusta, i sve ce biti teze odrzati neke zone "fat free" sto bi se kod anglosaksonaca reklo.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 17:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zanimljivo je da mi se to dešava samo ljeti. (nije na pupku nego zona pojasa, iznad kukova do rebara, ispod i iznad te zone par milimetara sala)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 17:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Eh nisam pazljivo procitao u brzini pa ne obratih paznju na ciklicnu hronicnost pojave.

Ukoliko se ljeti mnogo hranis hidratima to bi mogao biti razlog.
Takodje ako ti je poslovno i privatno lejti najstresniji period.

Sasvim realna mogucnost jeste ta da prirodno imas hormonalni profil u kojem testosteron ima visoke nivoe, te ga dodatno izlaganje suncu (putem negativne sprege sa prolaktiom) stimulise i prebacuje preko norme, dovodeci to nakupljanja sala u podrucju pupka kao posljedice previsokog testosterona. To objasnjava zasto u zimskom periodu, kada su male povrsine koze izlozene suncu i niskom intenzitetu sunca, prolaktin moze da zadrzi T ispod nivoa na kojim bi se problemi manifestovali.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 17:22 
Citiraj:

Takođe, savjeti koji sadrže riječi poput ovih u tenssinom prethodnom postu, "proteini", "hidrati", itd, neupotrebljivi su za većinu "običnih" ljudi,

Ok, poenta je da se mora regulisati ishrana, dakle, smanjiti kalorije...

A te "bijele" smrti su uglavnom glupost (u smislu da su namirnice koje debljaju, ustvari jednostavno debljaju kalorije iz njih), osnovno i najbitnije je smanjiti kalorije, neka ih unosi i iz crnih ili bijelih smrti, ali jednostavno mora biti u deficitu da bi mrsavjela...

Samo kada se smanje kalorije iz slatkog uglavnom se umire od gladi...uporedite 100 grama eurokrema (oko 550 kcal) sa recimo npr mesom i rizom (ekvivalent je 150 grama nemasne piletine i oko 100 grama sirovo mjerene rize = 520 kcal + jos neko povrce), pa usporedite... :wink: :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam pametna. :( Jedino da izvadim te hormonske nalaze, mada, što se sunca tiče, živim u podneblju gdje je od 365 dana skoro 300 dana sunčano. A ljeti skoro da ništa teže od hrane i ne jedem, to je obično povrće, voće i čorbe. Do duše, ugljene hidrate uz povrće obilno koristim i ljeti i zimi.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Kod mene to nema veze sa godišnjim dobima izgleda, nego sam se neproporcionalno udebljala, naviše na stomaku i oko struka. ali hvala na detaljnim objašnjenjima, ako se konačno pokrenem i uradim nešto od navedenog osim što samo kukam, javiću rezultate. :)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 17:48 
Kad bih ja krenuo pricati o svojoj "pauk" genetici (ruke i noge tanki kao prutici, a stomak ko trudnica kada se udebljam)...

Skinite salo i necete imati problem sa njim jer ga jednostavno nema... :D

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 17:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Rekla je da neće da smrša.
Nemaju sve žene ideal da budu besalne koščice, bez sise i dupeta sa izmoždenim licem.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 17:55 
Ja sam uvijek za zlatnu sredinu...ionako zene uvjek pretjeruju kada kazu da imaju visak...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 18:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Eto Tulsi, problem riješen, pregoniš.
Talija, skontah u čeme je provlem. Zimi ti ne viri drobina iz lača, pa zaboraviš na nju.
Ljeti kad ti sve poispada postaneš je gorko svjesna i zapomažeš kuku majko štoću.

Ni ja ne bih više da mršam, lažem, bi još 2-3kg, al mi svi govore da ne bih trebala, pa
ću malo da opletem po drugačijim vježbama, i meni je tomačić kritična zona.
Plivanje mi najbolje udešava taj dio, pa se bacam na to.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 18:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Svjesna sam je trbe zimi, stalno je zagledam i pitam se šta bi od one ljetne trbušine, ali čim malo otopli eto trbe. :D
Možda kao kamila lagerujem tečnost u ljetnom periodu u trbu.
Edit: Kontam možda i jesu hormoni, jer neposredeno nakon "onih dana" stomak je "zimski".

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
PlavaMaca je napisao:
Nemaju sve žene ideal da budu besalne koščice, bez sise i dupeta sa izmoždenim licem.

Osjecam pakost :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zGB-1bLvEvQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 18:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
skeva je napisao:
PlavaMaca je napisao:

Osjecam pakost :lol:

Izem ti žemsko koje nea za šta ufatt 8)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 18:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Talija je napisao:
Jedino da izvadim te hormonske nalaze,

Nema potrebe....Samo nam reci briješ li se svaki ili svaki drugi dan :P

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
tensSa je napisao:
A te "bijele" smrti su uglavnom glupost (u smislu da su namirnice koje debljaju, ustvari jednostavno debljaju kalorije iz njih), osnovno i najbitnije je smanjiti kalorije, neka ih unosi i iz crnih ili bijelih smrti, ali jednostavno mora biti u deficitu da bi mrsavjela...

I ja se slažem da je "smrtni" dio naziva prejak, ali ostaje činjenica da su to namirnice koje su apsolutno nepotrebne organizmu, u količinama i obliku u kojem se najčešće unose.

Tvoj koncept je 100% ispravan, samo je problem terminologija. Nas dvojica ćemo se lako razumjeti jer nas to interesuje, nafurani smo na zdravu ishranu, vježbu i to. Ali kad ljudima koji nisu u tom fazonu počneš pričati u stilu "moraš napraviti kalorijski deficit smanjenjem unosa prostih hidrata i visokim unosom proteina, a poželjan bi bio i kardio ili neki anaerobni vid treninga", većina će te mrko pogledati. Nekima možeš detaljno nacrtati šta treba da rade, pa ne žele da se riješe loših navika nego bi htjeli da salo spadne magijom, a kamoli kad im kreneš pričati o "deficitima" i "glikogenu" :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 89  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]