banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 13:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 02 Maj 2013, 08:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
MuskoBre je napisao:
A s kojim ciljem bi ti ubacivala proteinski dodatak ishrani? Jasno ti je da je npr. Whey ustvari koncentrisana surutka, koja sluzi za povecanje misicne mase, konzumira se odmah poslije treninga, kada su misici "najgladniji"?

Whey koriste pored "bildera" i vegetarijanci, a i rekonvalescenti......

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013, 09:09 
Ne samo whey vec i neke druge dodatke koje koriste bilderi (i ostali sportisti) takodje sluze rekonvalescentima (jedva izguglah sta znaci rijec) da brze ozdrave, glutamin se posebno tu izdvaja i odogromne je pomoci bio kod slucajeva oporavka od opekotina, samo u bas bas velikim dozama...

Uglavnom whey (a moze i blend) je odlicna stvar za osobe koje konzumiraju nedovoljno proteina zivotinjskog porijekla...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013, 09:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
mesečeva_kći je napisao:
MuskoBre je napisao:
A s kojim ciljem bi ti ubacivala proteinski dodatak ishrani? Jasno ti je da je npr. Whey ustvari koncentrisana surutka, koja sluzi za povecanje misicne mase, konzumira se odmah poslije treninga, kada su misici "najgladniji"?

Jasno mi je da je koncentrat proteinske namirnice, koje - nisam znala.

Meni ne treba "bildanje". Misao vodilja je ta da osim što sam prije nekog vremena iz ishrane izbacila šećer, brašno i većinu masnoća i ponovo krenula u teretanu (kardio) ubacim i nešto što bi moglo da doprinese ...pa boljem izgledu. :D Mislim da mi malčice proteina nedostaje, jer ne jedem meso svaki dan (jedem sir ili gljive u zamjenu). S obzirom da mi sa takvim režimom ishrane nikada ranije nisu izostajali rezultati, pomislila sam da bi bilo ok da uvedem još nešto što bi moglo da doprinese krajnjem cilju. To bi trebao biti neki proteinski prozvod. Ne mora da bude Whey, što sam i naglasila u prvom postu.

Posto inace unosis malo proteina i cilj ti je da povecas isti, mozda bi trebalo da nadjes neki proteinski blend koji se postepeno otpusta i hrani organizam duzi perid.
Npr: http://www.bodybuilding.com/store/muscl ... ombat.html
On je malo skuplji ali navodno je dobar. Ja ga kontam kupiti cim se izborim sa kantom ON Gold standarda. :)

Sto se tice Wheya, iz mog iskustva. Poceo sam da pijem Whey na moju standarnu ishranu i standardni trening i nisam primjetio neko povecanje misicne mase. Jedino sto sam primjetio je smanjenje masnoce. I bas mi se cini da ima veze sa Wheyom...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013, 09:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Citiraj:
Jasno mi je da je koncentrat proteinske namirnice, koje - nisam znala.

Meni ne treba "bildanje". Misao vodilja je ta da osim što sam prije nekog vremena iz ishrane izbacila šećer, brašno i većinu masnoća i ponovo krenula u teretanu (kardio) ubacim i nešto što bi moglo da doprinese ...pa boljem izgledu. :D Mislim da mi malčice proteina nedostaje, jer ne jedem meso svaki dan (jedem sir ili gljive u zamjenu). S obzirom da mi sa takvim režimom ishrane nikada ranije nisu izostajali rezultati, pomislila sam da bi bilo ok da uvedem još nešto što bi moglo da doprinese krajnjem cilju. To bi trebao biti neki proteinski prozvod. Ne mora da bude Whey, što sam i naglasila u prvom postu.

Nedovoljan unos proteina definitivno moze da povuce brojne probleme i dovede tijelo u neoptimalan rad, jer su kljucni za obnovu svih celija organizma i za jos gro drugih procesa.
Cak i onu vise nego skromnu preporuku od 0.8 g po kg tezine je jako tesko ispuniti "prosjecnom"i ishranom nasih ljudi, barem ukoliko nastojimo da proteini budu iz zivotinjskih izvora. Pojedi malo vise mesa, sira, jaja su sjajna za organizam i ne libi se unijeti barem jedno citavo svaki dan. Whey ili hidratni dodaci ti apsolutno ne trebaju.

Nikada nisam uspio shvatiti otkud potice ideja u nasem narodu da pecurke mogu biti izvor proteina, sa svohih 2-3 grama na 100, ma kakav profil bio, jednostavno je nedovoljno. Isto kada mi kazu - unosim dovoljno omege, jedem oslica 2x sedmicno, a oslic ima 0.3g masti na 100g, od tog omege u tragovima.

Dobar multivitamin/mineral + omega 3 jesu ono sto ce ti pomoci zdravlju. Boljem "izgledu" jedino ako imas debeo manjak b kompleksa pa ti poboljsaju kozu i kosu.

Kardio trening sa malim intenzitetom otpora/napora ti nece mnogo pomoci da bolje izgledas, moze dovesti do gubitka tjelesne mase ako se dovoljno cesto provodi, ali nesto drasticnije i efikasnije nemoj ocekivati.

Poslednji put menjao dangerous.datula dana 02 Maj 2013, 10:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013, 10:07 
Datula koliko ti unosis proteina?

Tokom rada na masi?

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
I preporuka za multivitamin/mineral?

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013, 10:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
oko 1.5 g po kg

multi - bilo sta sa sto visesegmenata organske forme i maksimalne dostupnosti organizmu

ne kupovati kod nas

po mogucnosti da prebacuje preko 100% RDA, jer je RDA prilicno smijesna

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013, 11:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
@Besparica
Hvala na konkretnom prijedlogu. Ni ja ne mislim da će samo konzumiranje proteinskog dodatka uticati na povećanje mišićne mase bez forsiranja određenih grupa mišića.

@d.d
Na prvu me tvoj post zbunio, ali vidim da si ga editovao. :D
Kao što rekoh, stvarno mi nije cilj povećanje mišićne mase. Lično se bolje osjećam kad jedem više sirovog povrća, ali mi je jasno da su na duže staze proteini neophodni. Baš zato što je teško ispuniti normu standardnom ishranom mislila sam da bi dodatak bio pun pogodak. Trenutno taj nedostatak uopšte ne osjećam, samo me strah da će se ispoljiti kako treninzi postaju intenzivniji.

Citiraj:
Nikada nisam uspio shvatiti otkud potice ideja u nasem narodu da pecurke mogu biti izvor proteina.

Prenosi se s koljena na koljeno. :D

Citiraj:
Dobar multivitamin/mineral + omega 3 jesu ono sto ce ti pomoci zdravlju. Boljem "izgledu" jedino ako imas debeo manjak b kompleksa pa ti poboljsaju kozu i kosu.

Omegu uzimam, a sa kožom, kosom i zdravljem generalno nemam problem.

Citiraj:
Kardio trening sa malim intenzitetom otpora/napora ti nece mnogo pomoci da bolje izgledas, moze dovesti do gubitka tjelesne mase ako se dovoljno cesto provodi, ali nesto drasticnije i efikasnije nemoj ocekivati.

Ne znam šta je mali otpor, meni je svaki težak jer nemam kondiciju. Šta znam, meni traka, bicikl, trbušnjaci, čučnjevi itd pomažu u ovom što je meni cilj, a to je skidanje viška sa mjesta sa kojima nikada ranije nisam imala problem iako sam se znala udebljati i prije, samo se taj višak drugačije raspoređivao.

Zaključak je da mi dehidrirani protein nije potreban, ali ne može da škodi zdravlju? Ili može? Čitala sam negdje da se ljudi koji hoće da izgube veliki višak podvrgavaju dugotrajnoj ketozi pri čemu konzumiraju samo hranu iz kesice i navodno se ne odražava na njihovo zdravlje. :-?

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Neka preporuka za povećanje mase(možda neki gejner) ?

Treba mi bar 5-6 kg na moju visinu.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nemo' mali da ti samar prilijepim.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Šta ima !?

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2013, 20:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Jebo gejner, kako dodje tako i ode! Samo rukaj hranu, mesa, sira, jaja! Evo sad imas odlicnu priliku za ozderavanje, Vaskrs i Djurdjevdan ublizu, a i poslije, bice hrane ko drva, ako tad ne nabacis mase neces nikad. Samo prije toga odradi trening da bude nadljudska upala, znaci mrtvo dizanje, zgibovi, benc, potisak za ramena, da se upalis najstrasnije.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Vanja, koji su neradni dani u M poweru? Ili neko drugi ako zna. :D Tj zanima me ponedeljak najvise, jel se radi ili ne?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 14:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Ne radi u ponedeljak

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Znaci utorak. :D

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 16:30 
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 17:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Juče se odvalio od mrtvog dizanja upala donjeg dijela leđa u full sastavu :confused3: ne mogu ni da prdnem...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 17:10 
Kako si radio, mislim jesi li podmetao ista pod tegove ili sa onim standardne velicine?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 17:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Kako misliš podmetao pod tegove? Jok, sa poda i opala diži gore....8 serija sa 100 KG maximum :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 18:31 
Nece ti kicma za to biti zahvalna, cini mi se da ispod sipke treba biti 21-22 cm, inace sama kicma preuzima dosta vise tereta umjesto misica...

Zato ja uglavnom i volim sa olimpijskim tegovima to raditi, ili bar staviti nesto ispod...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]