@Besparica
Hvala na konkretnom prijedlogu. Ni ja ne mislim da će samo konzumiranje proteinskog dodatka uticati na povećanje mišićne mase bez forsiranja određenih grupa mišića.
@d.d
Na prvu me tvoj post zbunio, ali vidim da si ga editovao.
Kao što rekoh, stvarno mi nije cilj povećanje mišićne mase. Lično se bolje osjećam kad jedem više sirovog povrća, ali mi je jasno da su na duže staze proteini neophodni. Baš zato što je teško ispuniti normu standardnom ishranom mislila sam da bi dodatak bio pun pogodak. Trenutno taj nedostatak uopšte ne osjećam, samo me strah da će se ispoljiti kako treninzi postaju intenzivniji.
Citiraj:
Nikada nisam uspio shvatiti otkud potice ideja u nasem narodu da pecurke mogu biti izvor proteina.
Prenosi se s koljena na koljeno.
Citiraj:
Dobar multivitamin/mineral + omega 3 jesu ono sto ce ti pomoci zdravlju. Boljem "izgledu" jedino ako imas debeo manjak b kompleksa pa ti poboljsaju kozu i kosu.
Omegu uzimam, a sa kožom, kosom i zdravljem generalno nemam problem.
Citiraj:
Kardio trening sa malim intenzitetom otpora/napora ti nece mnogo pomoci da bolje izgledas, moze dovesti do gubitka tjelesne mase ako se dovoljno cesto provodi, ali nesto drasticnije i efikasnije nemoj ocekivati.
Ne znam šta je mali otpor, meni je svaki težak jer nemam kondiciju. Šta znam, meni traka, bicikl, trbušnjaci, čučnjevi itd pomažu u ovom što je meni cilj, a to je skidanje viška sa mjesta sa kojima nikada ranije nisam imala problem iako sam se znala udebljati i prije, samo se taj višak drugačije raspoređivao.
Zaključak je da mi dehidrirani protein nije potreban, ali ne može da škodi zdravlju? Ili može? Čitala sam negdje da se ljudi koji hoće da izgube veliki višak podvrgavaju dugotrajnoj ketozi pri čemu konzumiraju samo hranu iz kesice i navodno se ne odražava na njihovo zdravlje.