banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31  Sledeća

Da li smatrate da policija prečesto i previše koristi silu bez opravdanja?
Da 62%  62%  [ 87 ]
Ne 38%  38%  [ 53 ]
Ukupno glasova : 140
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Policija/Milicija
PostPoslato: 26 Apr 2013, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Citiraj:
Ovim putem ne želim da uvrijedim one časne i poštene policajce
koji besprijekorno obavljaju svoju dužnost

Neko mu je već trebao objasniti da takvi ovdje ne postoje.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Kad vidim jednog normalnog vlasnika "dzipa najnovije tipe" mozda i povjerujem u tu pricu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Uf, znam momka. Stvarno posteno radi i dobro zaradjuje, to se ne moze poreci, samo nije bas cvjecka. Zna biti bahat i vjerovatno im nije ostao duzan na takvu reakciju pa je onda dobio...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Prije mjesec dana, policijski dzip se jedno vece bas bahatio na Mejdanu.
Prvo je prosao kroz crveno, prema Starcevici, iz pravca Venecija mosta. Ja sam isao na zeleno, ali sam ga skontao na vrijeme i ukocio.
Kasnije smo se opet sreli kod iste raskrsnice. Ja isao od Rebrovca prema pocetku Stepe Stepanovica, a on je skoro stotinu metara vozio paralelno sa nekim vozilom, a on je u suprotnoj traci.
Stao sam bukvalno, da bi mogli proci... Unutra su bila neka dva jazavca prava.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2013, 09:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Naravno kada se otvori diskusija ljudi koji učestvuju u najmanju ruku očekuju minimum intelektualnih sposobnosti kod većine učesnika kako bi sama diskusija dobila epilog. Nije slučaj da ljudi sa niskointelektualnim sposobnostima zaziru od bilo kakve vrste uniforme. Mogu reći da oni koji su prilikom odgoja u najranijim danima odrastanja od strane roditelja i rodbine plašeni-sputavani da za bilo kakvu grešku u ponašanju rizikuju da će da ga odvede Milicija ili pojedinačno "Milconer" (milicionar) nisu sposobni da se otmu od te opšte prihvaćene deformacije i društvene degutantnosti koja za sobom povlači čitav jedan pravilan niz retardacije u sociološkom smislu kod ljudi koji se nose ovim stavovima. Postoji želja za civilizacijskim oblikom života? Onda postoji potreba za sistemom društvenog uređenja, odnosno granica koja odvaja društvenu zajednicu od životinjskog krda jeste upravo uređen unutrašnji sistem društvenih normi. Zaboravite svoje komitetlijsko ponašanje u najširem smislu i svoje potomke učite da se obraćaju policajcu na ulici kao licu od kojeg mogu u svakom trenutku da dobiju informaciju i zaštiti bilo da se radi o tome da su se izgubili-zalutali ili da ih neko napada-progoni. Čak i kada ste zgrješili nešto na ulici pozovite nadležni organ i sami se prijavite. Policija (Milicija) predstavlja kulturno sociološku poziciju sa koje se brane sve civilizacijske vrijednosti.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2013, 10:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
cooltura - jel ti to postuješ iz "paralelne dimenzije" ?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2013, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ma kultura uleti ko padobranac njega vise niko ne zarezuje. Volio bih da i njega jednom neki drot ispendreci ni krivog ni duznog pa da vidis kako bi onda promjenio pricu

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2013, 10:51 
Nije boles' sve sto boli...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 00:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Banjaluka: Penzioneru 200 KM kazne zbog male nužde

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/drustvo/vi ... z2SBOTAFP5

E sad, da li je ovaj alkos pa mu se pripisalo ili je istina ovo sto prica, ali pored milion sranja u ovoj kvazi drzavi, oni se uhvatili pisanja...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 01:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
shakal je napisao:
E sad, da li je ovaj alkos pa mu se pripisalo ili je istina ovo sto prica, ali pored milion sranja u ovoj kvazi drzavi, oni se uhvatili pisanja...

Ово је мој отац... И да, има проблема са алкохолом, али је уједно и на терапији због два инфаркта, а један од лијекова је диуретичан (изазива често мокрење).
Прекршио је закон и ја сам му препоручио да плати казну. Он иде својим путем и видјећемо шта ће бити. Надам се не казна од 200 плус судски трошкови.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 07:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Kad ovako nesto covjek procita ne moze vjerova al eto i to se desava.

Stvarno interesantan slucaj, primjer efikasnosti, budnosit i ogovornosti.
U vrijeme kad se budzetski izvori stanjuju, razvlace i rezu svima, ima i lijepih primjera brige za budzetskim novcem.
Evo jedan ohrabrujuci primjer, neko bi rekao neznatan ali bez obzira kako mali bio ne treba ga zanemarit.

Ovo je ocit dokaz da se budzetske pare trose namjenski, odgovorno i krajnje savjesno od svih sluzbi u gradu.
Ovo je primjer koji treba istaci,dobro je da policija prednjaci u ovakvim slucajevima.

Banjalucki gradonacelnik gospodin Gavranovic moze biti ponosan na svoga sefa policije i njegovo vodjenje ove vazne sluzbe.
Stopa kriminaliteta,procenat rijesenih slucajeva na takom su nivou da sudstvo i policija konacno mogu da se pozabave i ovakvim ispadima narusavanja javnog reda gradu.

Vrsenje male nuzde u zbunju na javnim povrsinama je prekrsaj,svakako. Pocinioci se nekad izvuku nekaznjeno jer su brzi i pripremljeni. Ovaj put to nije promaklo budnim sluzbenicima, pocinioc je uhvacen u djelu ili tu negdje.

Nebi iznenadilo da i gradonacelnik Gavranovic cuje za ovo, naravno dogadjaj je mali za njegov nivo i njegov pretrpani raspored obaveza i poslova.
Briga za cijeli grad i dobro svih gradjana koje nosi na svojim plecima nije mala.
Ali veliki ljudi se na malim stvarima poznaju i ne propustaju detalje kad se radi o onima za koje ti je stalo.
Nebi bili za cudo da trazi od sefa policijske sluzbe odgovorne da se doticni sluzbenici pohvale bar simbolicno za primjer na ovome malom bizarnom slucaju. Nek grad vidi.

Treba svakakao istaci i to, da nije fer praviti publicite i identifikovat tu osobu sto je ugrozila javni red a ne upoznati gradjane sa imenima odgovornih policijskih sluzbenika koji su ga uspijesno uhvatila u toj inkriminiranoj radnji i privela pravdi.

Konacno, gradjani mogu odahnuti, biti mirni i spokojni jer eto dokaza da budzetske pare ne odlaze u vjetar i da je kriminalu odzvonilo pa i onom najsitnijem, malom majusnom.

Krupni kriminal, pljacke, narko dileri, prostitucija, sverc, konacno su pod kontrolom sad policija i sud mogu raditi i na ovim ispadima.

Kad se ovakve prijatne stvari po novinama pojavljuju, stvarno nije fer zanemarit gradske celnike.Treba ih potrazit i treba istaci.
A ne sjecat se istih samo kad se budzet krci nemilice, rasipa i sara okolo ko da oprosti te na izrazu neko odozgo Zapisava cijeli grad.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kada sam procitao naslov za ovu vijest bilo mi je drago sto imamo odgovarajuce kazne za nemoralne radnje na javnim povrsinama, ali kada sam pogledao prilog ako je covjek bolestan, onda je ovo previse.

Moj deda kada mora na WC ja moram istog trena iz njega istrcati, razumijem bolest.

Podrzavam tvog starog da ovo istjera na sudu.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2013, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
I moj stari je seceras i ima problema sa prostatom i pije diuretike i jos svasta nesto, pa mu nikad ni na pamet nije palo da se istovara u zbunju. Napravio si glupost, uhvatili te, plati, neces vise i zdravo. Kakav sud i ganjanje pravde.
A to sto su panduri supci pa kaznjavaju 100godisnjake sto ne nose kacigu na biciklu a pored njih motorijada mladica bez kaciga vozi, i sto uvijek slabiji najebe, to je druga prica.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Skinuli su me golog i prebili u marici

Iako su medijsku pažnju najviše privukli neredi ispred Kastela tokom noći između subote i nedjelje, incidenata je bilo i ranije. Naime, apsolvent Političkih nauka u Banjoj Luci Simo Ubović (24) kaže da su ga u noći između petka i subote policajci skinuli golog i pretukli u marici koja je bila parkirana unutar Kastela. Sve to zato što je pošao ući na Festival bez karte.

“Vidjeli smo da neki ljudi ulaze bez karata, mislili smo da je počeo afterparty, pa smo htjeli i mi da uđemo. Na ulazu je bio policajac koji nam je rekao da se sklonimo. Pitao je treba li da ponovi to i drugi put,a ja sam rekao da ponovi. Tada me je uvukao i krenuo da me obara. Prilijepio me je za zid i čekao pojačanje”, govori on.

Ubović tvrdi da su ga nakon toga policajci počeli vući, a tukao ga je svaki policajac koji je vidio da ga odvode.

“Jedan policajac me je udario u međunožje, od čega sam pao. Onda su me vukli i udarali nogom u zadnjicu da hodam. Skinuli su me golog i ubacili u maricu, u prostoru unutar Kastela. Pomjerio sam glavu a jedan od njih me je udario i rekao da spustim glavu. Valjda da ih ne bih prepoznao. Ubacili su me unutra i udarali. Govorili su mi ‘to si zaslužio’, ‘ti ćeš se suprotstavljati policiji’, psovali su me… Kad se sve završilo obukli su me i rekli da im kažem ‘hvala’, jer mi neće napisati kaznu na 500 KM. Nisam se htio zahvaliti pa su me ponovo tukli. Izvukli su me napolje iz Kastela i vratili ličnu kartu koju su uzeli prije toga.”

http://www.banjaluka.com/vijesti/drustv ... -u-marici/

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
musakica je napisao:
Skinuli su me golog i prebili u marici

Iako su medijsku pažnju najviše privukli neredi ispred Kastela tokom noći između subote i nedjelje, incidenata je bilo i ranije. Naime, apsolvent Političkih nauka u Banjoj Luci Simo Ubović (24) kaže da su ga u noći između petka i subote policajci skinuli golog i pretukli u marici koja je bila parkirana unutar Kastela. Sve to zato što je pošao ući na Festival bez karte.

“Vidjeli smo da neki ljudi ulaze bez karata, mislili smo da je počeo afterparty, pa smo htjeli i mi da uđemo. Na ulazu je bio policajac koji nam je rekao da se sklonimo. Pitao je treba li da ponovi to i drugi put,a ja sam rekao da ponovi. Tada me je uvukao i krenuo da me obara. Prilijepio me je za zid i čekao pojačanje”, govori on.

Ubović tvrdi da su ga nakon toga policajci počeli vući, a tukao ga je svaki policajac koji je vidio da ga odvode.

“Jedan policajac me je udario u međunožje, od čega sam pao. Onda su me vukli i udarali nogom u zadnjicu da hodam. Skinuli su me golog i ubacili u maricu, u prostoru unutar Kastela. Pomjerio sam glavu a jedan od njih me je udario i rekao da spustim glavu. Valjda da ih ne bih prepoznao. Ubacili su me unutra i udarali. Govorili su mi ‘to si zaslužio’, ‘ti ćeš se suprotstavljati policiji’, psovali su me… Kad se sve završilo obukli su me i rekli da im kažem ‘hvala’, jer mi neće napisati kaznu na 500 KM. Nisam se htio zahvaliti pa su me ponovo tukli. Izvukli su me napolje iz Kastela i vratili ličnu kartu koju su uzeli prije toga.”

http://www.banjaluka.com/vijesti/drustv ... -u-marici/

Pa hoće se on sa rogatim bosti.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ali, nema ni tog roga koji se ne može slomiti.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Pa šta se ima kurčiti policiji? Totalno nepotrebno je tražio pendrečenje.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Citiraj:
Banjalučki policajci parkiraju na Trgu Krajine

Slika

http://www.banjalukalive.com/drustvo/ba ... ajine.html

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 17:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
neizreverbiliziran je napisao:

Pa hoće se on sa rogatim bosti.

Je l' to opravdava sto ga je mlatio?

Stoka iz policije nikako da shvati da je ona tu da sluzi narodu, a ne narod da sluzi njoj.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 17:12 
Hoce to kada je drotu iq similaran broju papuca...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]