Skinuli su me golog i prebili u marici
Iako su medijsku pažnju najviše privukli neredi ispred Kastela tokom noći između subote i nedjelje, incidenata je bilo i ranije. Naime, apsolvent Političkih nauka u Banjoj Luci Simo Ubović (24) kaže da su ga u noći između petka i subote policajci skinuli golog i pretukli u marici koja je bila parkirana unutar Kastela. Sve to zato što je pošao ući na Festival bez karte.
“Vidjeli smo da neki ljudi ulaze bez karata, mislili smo da je počeo afterparty, pa smo htjeli i mi da uđemo. Na ulazu je bio policajac koji nam je rekao da se sklonimo. Pitao je treba li da ponovi to i drugi put,
a ja sam rekao da ponovi. Tada me je uvukao i krenuo da me obara. Prilijepio me je za zid i čekao pojačanje”, govori on.
Ubović tvrdi da su ga nakon toga policajci počeli vući, a tukao ga je svaki policajac koji je vidio da ga odvode.
“Jedan policajac me je udario u međunožje, od čega sam pao. Onda su me vukli i udarali nogom u zadnjicu da hodam. Skinuli su me golog i ubacili u maricu, u prostoru unutar Kastela. Pomjerio sam glavu a jedan od njih me je udario i rekao da spustim glavu. Valjda da ih ne bih prepoznao. Ubacili su me unutra i udarali. Govorili su mi ‘to si zaslužio’, ‘ti ćeš se suprotstavljati policiji’, psovali su me… Kad se sve završilo obukli su me i rekli da im kažem ‘hvala’, jer mi neće napisati kaznu na 500 KM. Nisam se htio zahvaliti pa su me ponovo tukli. Izvukli su me napolje iz Kastela i vratili ličnu kartu koju su uzeli prije toga.”
http://www.banjaluka.com/vijesti/drustv ... -u-marici/Pa hoće se on sa rogatim bosti.