banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 12:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Apr 2013, 20:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
@avatar: što bih se ja bojao za visinu računa struje Elti? A najlakše je naći besplatnih kanala na satelitu i pustiti u mrežu... kao što rekoh, kvalitet treba da bude ispred kvantiteta. Prosto se radujem uvođenju 30 Pink kanala :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 22:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
djukares je napisao:
ALI kada su u pitanju sportska prava, ako ja hocu da gledam utakmicu Engleske lige, ja tu utakmicu mogu pogledati samo na Sport Klub-u i nemam izbora da mogu pogledati " slicnu " utakmicu. Zato je to velika razlika. Ja tu jednu takmicu mogu pogledati samo na Sport Klub-u a zamjenu za tu utakmicu nemogu naci. Zato ima konkurencijsko pravo, koje kaze da prava moras dati svima pod jednakim uslovima jer taj sadrzaj nema zamjene.

Иди сад па то објасни Италијанима који већ деценију или тако некако утакмице "Серије А" могу да гледају само на "Скај Италија" пакету, ако га имају наравно. Ако га немају - ни не гледају. Јел ти сад мало јасније питање "екслузивних права" у ЕУ? Који леват људи моји....
И да, да не заборавим: Јел се састало коначно "Конкуренцијско вијеће"... знаш даље како иде. :D

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 22:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ssaassaa je napisao:
alo druze kakva oprema problem,neka kupuju zato im i placamo

Их па то треба да се плати, није фер уопште... ;)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 22:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
djukares je napisao:
http://teve.ba/article/14509/makedonci-i-dalje-negoduju-zbog-sport-kluba

http://www.cdm.me/drustvo/crna-gora/crn ... avi-ponudu

Eto i u Crnog Gori SK lagao i nisu slali ponude operaterima. Isto to sto sada rade u BIH. Nadam se da ce konacno neko kazniti SK.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 22:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
djukares je napisao:
sa sajta teve.ba :

Švicarski regulator COMCO pokrenuo je istragu o distribuciji live sportskih događaja na pay-TV kanalima nakon početnih naznaka da Swisscom i sportska grupacija za prava Cinetrade, u kojoj Swisscom drži 49% udjela, možda zloupotrebljavaju položaj na tržištu.

Prema COMCO-u, postoje indicije da Cinetrade i Swisscom drže dominantan položaj na tržištu kada su u pitanju live sportski događaji na pay-TV kanalima te ga zloupotrebljavaju. Istraga će pokazati da li je Cinetrade zloupotrijebio svoju poziciju odbijajući distribuciju svoje ponude na ostalim mrežama koji su konkurencija Swisscomu.

COMCO će istražiti da li je Cinetrade diskriminirao pojedine TV platforme time što je distribuirao svoje Teleclub pay-TV servise na Swisscomu po povoljnijim uslovima od onih koje je nudio konkurentskim TV platformama.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Иди сад па то објасни Италијанима који већ деценију или тако некако утакмице "Серије А" могу да гледају само на "Скај Италија" пакету, ако га имају наравно. Ако га немају - ни не гледају. Јел ти сад мало јасније питање "екслузивних права" у ЕУ? Који леват људи моји.... У ствари ниси ти леват, ти си тежак трол и случај "за Лазу" што би рекли у БГ. :)
И да, да не заборавим: Јел се састало коначно "Конкуренцијско вијеће"... знаш даље како иде. :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 08:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
sinipe nemožeš porediti Sky Italia sa Sport Klubom i Arenom Sport. Sport Klub djeli tržište sa isto tako moćnom i jakom Arenom Sport koja ima bolju i kvalitetniju distribuciju slike. Evo drugo pitanje za tebe. Zašto se korisnici u cijelom regionu žale na kvalitet slike Sport Kluba? Kvare sadržaj na koji su dobili prava sa lošom distribucijom (bio to Total, B Net ili čak i Max TV) a uporedo s tim nabijaju cjene svog ekskluziviteta i kao najboljeg sadržaja ? Arena Sport također ima ekskluzivni sadržaj ali zato je distribucija slike savršena. SK se hvali EPL i Primerom, NBA-om a ne možeš reći da manje vrijedi Champions League, Europa League, Serie A skoro svim kupovima...

Čudi me da onaj koji prodaje prava ne uzima u obzir iz kvalitet slike i u kojem svjetlu će tv kuća predstaviti tu ligu. SK ima puno više nedostataka od Arena i u komentatorskom području a cijene se nabijaju.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 10:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Реци да се шалиш... :) Не могу да поредим, а што неБиХ могао? Дакле Скај Италија је откупила права на "Серију А" а РАИ има право да има камере на стадионима док траје утакмица али не смије да емитује снимке са терена, па кад се игра коло, укључе коментаторе и приказују навијаче на трибинама. :) И сад, Скај има своју сателитску дистрибуцију, наравно треба ти картица. Има своју (колико ја знам) земаљску дигиталну дистрибуцију, наравно треба ти картица. Не знам каква је ситуација у Италији са кабловским мрежама али вјерујем да ти и за Скај у каблу треба картица (допунски пакет или шта већ). И то је сасвим нормално и у складу са прописима ЕУ. јел тако? Значи ако не платиш Скају, немаш гдје да гледаш "Серију А".
Што се тиче квалитета слике, реци да се шалиш. Истина, нисам гледао Арене па не знам каква је њихова слика, али генерално слици СК-ова на Тоталу не фали ништа осим већег протока. Сасвим оштра за СД и 16:9 је тако да, упореди то са државним емитерима. Што се тиче коментатора, реци да се шалиш, али стварно реци да се шалиш... :D Узимајући у обзир "јавни сектор" СК има коментаторе за ред величине боље. Што се тиче тога шта ко емитује. Некога занима италијанска лига, некога шпанска, енглеска, њемачка, чак и домаћа, 100 људи 100 ћуди.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 10:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rai ima pravo na snimanje utakmica. Čak distribuira cijelu Serie A ali za dijasporu pretežno Sjedinjenje Američke Države i Kanadu. A kad budeš pogledao kvalitet slike Arena Sport kanala onda ćemo dalje u temi Arena Sport ili Sport Kluba svejedno pa da usporedimo. Po mogućnosti koji screen shot. Imao sam u Elti Sport Klub u SD-u koji je bio mrljav i skoro negledljiv gori od BHT-ove slike. Distribucija je išla putem Total TV-a a za ranije ne znam. Uglavnom Arene Sport gledam u HD-u a neznam koliko je Sport Klub omogućio svojim gledaocima HD kanale i postoje li uopšte svi Sport Klubovi u HD-u? Bilo kako bilo Elta treba da sklopi ugovor s njima i sad kad ako se pokrene nešto na sudu nek se nagode vansudski i da se normalno prate svi kanali. Elta nije M:Tel da su na takvoj ratnoj nozi sa SBB-Telemachom ili IKO Medijom.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 10:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ја ти причам о директном преносу, ко шта има право да снима је потопуно ирелевантно за овај случај. Што се тиче (не)квалитете слике у аналогној дистрибуцији Елте о томе је већ речено толико тога да неБиХ да се понављам. Задње ствари које сам гледао са СК преко оног Ес-Бе-Бе линка док је радио (Формула 1 и тенис) су имале одличну слику за СД, ако изузмемо проблеме са недовољним протоком (повремено артефакти у компресији и пикселизација) значи радило се о истом "стриму" који иде и преко сателита, СК има неке канале у ХД-у, које и колико неБиХ знао, немам нигдје у близини некога ко има ХД Тоталов пријемник. Било како било Елта није м:тел, чињеница. М:тел је ма каквих недостатака имао једна озбиљна фирма док је Елта у БиХ група кокошара која узима есктрапрофит док може.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 10:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Jan 2013, 18:39
svaki sportklub postoji u HDu, pa i golfklub ;)
sportklub, sportklub+, sportklub prime, sportklub premium, eurosport 1, eurosport 2 i nat geo u HDu su 2.5 evra preko totala, HD paket.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 11:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Feb 2013, 20:15
Kad će biti pušten ovaj English club tv, prošlo je već dosta od kako je najavljen i na sajtu elte stoji da je dodan u sklopu onih 10 novih kanala što su zadnji ubacivani u digitalu, ja ga ne mogu naći..

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

garry69 je napisao:
svaki sportklub postoji u HDu, pa i golfklub ;)
sportklub, sportklub+, sportklub prime, sportklub premium, eurosport 1, eurosport 2 i nat geo u HDu su 2.5 evra preko totala, HD paket.

E to sam čekao da neko kaže. Hvala na odgovoru.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 15:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Zašto sad nema Explorer kanala i mjesto njega je neko sranje koje nema ni čestitu seriju??? I svako malo neka zamračivanja kakav je ovo bezobrazluk i preseravanje zna li iko od ovih Eltinih??? Al da mi objasni kao krajnem korisniku usluga :evil3:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 15:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Кажу тај је бољи... :) (читај јефтинији)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 15:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ovaj mjesec nema para od mene nek se je8u :fist: zbog nemanja kanala i zbog zamaračivanja ja to nisam platio hvala, živili :wave: tužite me za 14 KM :P

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 15:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Da si ih nešto oštetio - nisi, da ćeš dobiti tužbu - vjerovatno oćeš...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 15:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mmda podizanje tužbe 300 KM jašta će :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 15:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

A što ne bi, kad krivac (u ovom slučaju, ti) snosi sve sudske troškove...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 15:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jbg nisam dobio što sam platio...dobar advokat i polako 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]