banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 09:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 30 Mar 2013, 19:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Svetionik je napisao:
lavić je napisao:
Zato si ti tu i slušam pouku.
Imam pitanje kad si voljan pomoći samo nemoj pobeći po običaju.
1. U koje IME se krsti?
2.Ko daje darove Duha vernima?
3.Do kad traju darovi odnosno Duh ih deli?
Zahvalan na početnoj ljubaznosti koju si i tamo pokazao a kad se nauka počne odmotavati ide drugi rečnik to se desilo i Mariju ali šta da radimo nervoza se ne može uvek sakriti,izvoli DRUŽE :D
Nwek su i ,vernici , počeli komunističkim pozdravom.
Slušam pažljivo:

Lavić prijatelju, biblijski studij se ne vodi na internetu, biblijski studij podrazumeva redovno proučavanje Biblije i vredno istraživanje.

Obzirom da ti imaš krivu pretstavu o Jehovi, Isusu Hristu, svetom duhu, trojstvu, besmrtnosti duše i mnogim doktrinama koje si poprimio od tvojih sveštenika iz tvoje religije i unapred si doneo odluku da ništa ne menjaš, nema svrhe da ti odgovorim na bilo koje pitanje i iznesem, ne jedan nego stotinu dokaza, ti si odlučio da ne želiš da razumeš i razmisliš o odgovorima temeljenim isključivo na Bibliji.

Zamoli jednog od Jehovinih svedoka koji dolaze na tvoja vrata da ti pomogne kroz biblijski studij, kao što je Filip objasnio Etiopljaninu ulogu Isusa Hrista pa je ovaj poželeo da se krsti jer je razumeo istinu, da i ti isto tako doneseš odluku da se krstiš.

Sa naukom i odmotavanjem i drugim rečnikom, ne razumem šta govoriš!?

:wink:

Zamolio sam prijatelja i rođake iz kule i oni su otišli ne znajući odgovor pa zato pitam vas učenije i nisam čuo odgovor...izvini možda si odgovorio ali je urednik izbrisao?
Ne, stotinu dokaza ne...daj samo JEDAN, JEDAN dokaz ja sam skroman i verujem JEDNOMdokazu koji mora glasiti onako kao u svim prevodima. Ja znam da si ti bogat znanjem i da nebi se spustao tako nisko da pišeš po forumima i odgovaraš sa hiljadama argumenata jer ne može sa par komada zato što sagovornik može da se ne složi a ako mu daš više stotina neće imati vremena da ti sve demantuje ili možda proveri i prihvati pa si ga ostavio tamo dole u ,tami,gde nema svetlost sveti o nika (govorna mana) a to nije dobro zbog ljubavi u tebi jer joj ne dozvoljavaš da učini dobro delo.

Ako postoji kod vas u kuli neko ko želi preko foruma pisati i upoznati ljude sa verovanjem čika Raše i pomoći da i ostali vide svoje greške daj ga ovde gde je suša za rečju natopi pljuskom Duha da buja sve. Verujem da će neko stići ko će iz ljubavi to činiti bez da smatra sagovornika ograničenim i unapred mu bez odgovora odbije pisati jer treba mnogo citata dati....nađi nekog skromnog koji će svedočiti po par dokaza pa ako je malo još par i eto ga ništa nije teško....zamisli ti pitaš nešto i ja to odgovorim kao veliki svedok da treba stotine dokaza da ti dam ali ti to nećeš moći prihvatiti jer ti čitam misli i zato ti nedam odgovor i to po ljubavi činim i ti se oduševiš odgovorom.

Hajde opusti se i daj odgovor ne meni ti znaš da ja to znam već ostalim hrišćanima koji će čitati tvoje odgovore videti ozbiljnost i valjanost te zajednice, pokloni se i počni:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 15:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2012, 05:15
lavić je napisao:
Svetionik je napisao:
lavić je napisao:
Zato si ti tu i slušam pouku.
Imam pitanje kad si voljan pomoći samo nemoj pobeći po običaju.
1. U koje IME se krsti?
2.Ko daje darove Duha vernima?
3.Do kad traju darovi odnosno Duh ih deli?
Zahvalan na početnoj ljubaznosti koju si i tamo pokazao a kad se nauka počne odmotavati ide drugi rečnik to se desilo i Mariju ali šta da radimo nervoza se ne može uvek sakriti,izvoli DRUŽE :D
Nwek su i ,vernici , počeli komunističkim pozdravom.
Slušam pažljivo:

Lavić prijatelju, biblijski studij se ne vodi na internetu, biblijski studij podrazumeva redovno proučavanje Biblije i vredno istraživanje.

Obzirom da ti imaš krivu pretstavu o Jehovi, Isusu Hristu, svetom duhu, trojstvu, besmrtnosti duše i mnogim doktrinama koje si poprimio od tvojih sveštenika iz tvoje religije i unapred si doneo odluku da ništa ne menjaš, nema svrhe da ti odgovorim na bilo koje pitanje i iznesem, ne jedan nego stotinu dokaza, ti si odlučio da ne želiš da razumeš i razmisliš o odgovorima temeljenim isključivo na Bibliji.

Zamoli jednog od Jehovinih svedoka koji dolaze na tvoja vrata da ti pomogne kroz biblijski studij, kao što je Filip objasnio Etiopljaninu ulogu Isusa Hrista pa je ovaj poželeo da se krsti jer je razumeo istinu, da i ti isto tako doneseš odluku da se krstiš.

Sa naukom i odmotavanjem i drugim rečnikom, ne razumem šta govoriš!?

Zamolio sam prijatelja i rođake iz kule i oni su otišli ne znajući odgovor pa zato pitam vas učenije i nisam čuo odgovor...izvini možda si odgovorio ali je urednik izbrisao?
Ne, stotinu dokaza ne...daj samo JEDAN, JEDAN dokaz ja sam skroman i verujem JEDNOMdokazu koji mora glasiti onako kao u svim prevodima. Ja znam da si ti bogat znanjem i da nebi se spustao tako nisko da pišeš po forumima i odgovaraš sa hiljadama argumenata jer ne može sa par komada zato što sagovornik može da se ne složi a ako mu daš više stotina neće imati vremena da ti sve demantuje ili možda proveri i prihvati pa si ga ostavio tamo dole u ,tami,gde nema svetlost sveti o nika (govorna mana) a to nije dobro zbog ljubavi u tebi jer joj ne dozvoljavaš da učini dobro delo.

Ako postoji kod vas u kuli neko ko želi preko foruma pisati i upoznati ljude sa verovanjem čika Raše i pomoći da i ostali vide svoje greške daj ga ovde gde je suša za rečju natopi pljuskom Duha da buja sve. Verujem da će neko stići ko će iz ljubavi to činiti bez da smatra sagovornika ograničenim i unapred mu bez odgovora odbije pisati jer treba mnogo citata dati....nađi nekog skromnog koji će svedočiti po par dokaza pa ako je malo još par i eto ga ništa nije teško....zamisli ti pitaš nešto i ja to odgovorim kao veliki svedok da treba stotine dokaza da ti dam ali ti to nećeš moći prihvatiti jer ti čitam misli i zato ti nedam odgovor i to po ljubavi činim i ti se oduševiš odgovorom.

Hajde opusti se i daj odgovor ne meni ti znaš da ja to znam već ostalim hrišćanima koji će čitati tvoje odgovore videti ozbiljnost i valjanost te zajednice, pokloni se i počni:

Lavić prijatelju, kao što rekoh treba ti biblijski studij da bi razumeo istinu iz Biblije a pre toga ti je potrebna poniznost i želja za učenjem! Znaš li šta je Isus u propovedi na gori prvo rekao?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 17:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Jel se vi JS molite za isceljenje?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 18:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
Jel se vi JS molite za isceljenje?

O kakvom isceljenju je reč Ihtus?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 19:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

jel se molite da bolesnici budu izlijeceni?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 19:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Bozijom silom

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 16:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
jel se molite da bolesnici budu izlijeceni?

Ihtus molitva je isključivo lična stvar, stvar između tebe i Boga, privatan razgovor koji samo Jehova čuje. Inače imamo model molitve na više mesta u Bibliji, recimo znamo kako se Avraham molio Jehovi, zatim mnogi kraljevi Izraela, kako se David molio Jehovi, imamo, takođe, izveštaj o tome kako se Jov molio Jehovi i imamo izveštaj u grčkim spisima kako se sam Isus, Jehovin Sin molio svom ocu Jehovi. Jedna od najpoznatijih model molitvi se nalazi u Mateju 6:9-15 "Молите се, дакле, овако:

„’Оче наш, који си на небесима, нека се свети име твоје.10Нека дође краљевство твоје. Нека буде воља твоја, како на небу тако и на земљи. 11Дај нам данас хлеб наш за овај дан12и опрости нам дугове наше, као што и ми опраштамо дужницима својим.13И не уведи нас у искушење, него нас избави од Злога.‘

14„Јер ако ви опростите људима њихове преступе, и ваш ће небески Отац опростити вама.15Али ако ви не опростите људима њихове преступе, ни ваш Отац неће вама опростити ваше преступе."

Verujem da ti je poznata ova model molitva!

U 1 Jovanovoj 5:14 čitamo sledeće:"А у овоме се уздамо у Бога: шта год да молимо у складу с његовом вољом, он нас чује." Dakle najvažnije je da molimo u skladu sa Jehovinom voljom!

Molitva je, kao što rekoh lična stvar svakoga od nas. Ja ne mogu da ti kažem šta ostali Jehovini svedoci mole Jehovu, mogu da ti odgovorim u moje ime na pitanje koje si postavio. Ja molim Jehovu za zdravlje i ozdravljenje bolesnih!

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Jel se molis da Bog svojom silom izljeci bolesnog?Dali se molis u ime Isusa Hrista?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 21:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
Jel se molis da Bog svojom silom izljeci bolesnog?Dali se molis u ime Isusa Hrista?

Odgovorio sam ti već na to pitanje. Naravno da se molim u ime Isusa Hrista jer je to jedini i ispravan način, ali ne molim se Hristu već njegovom Ocu Jehovi!

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 12:33 
Veteran
Veteran

Svetionik je napisao:
ihtus je napisao:

Odgovorio sam ti već na to pitanje. Naravno da se molim u ime Isusa Hrista jer je to jedini i ispravan način, ali ne molim se Hristu već njegovom Ocu Jehovi!

Apostoli pitaše da im TELO Jehošua pokaže Oca i koga im pokaza?
Zašto se moliš i krstiš u DRUGO IME kad apostoli krstiše u Ime Jehošue?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 14:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
1. Da li stvari koje je Bog zabranio, kao sto su ubistvo ili transfuzija krvi mogu da se otkupe? Pri tome ne mislim na namjerno ubistvo, a zna se zbog cega se krv daje i prima.

2. “Neka svaki čovjek bude
podložan vlastima nad sobom, jer nema vlasti koja nije od Boga. Svaku vlast koja postoji
Bog je postavio na njezin položaj” ( Rimljanima 13:1; Titu 3:1 )

Slazem se da se vodje trebaju slusati, ali me zanima kada je dopusteno reci ne.

3. Kako sam procitao 14. aprila ce se obiljeziti sjecanje na smrt Gospoda Hrista Isusa, kako se to pravilno obiljezava?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 14:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
1. Da li stvari koje je Bog zabranio, kao sto su ubistvo ili transfuzija krvi mogu da se otkupe? Pri tome ne mislim na namjerno ubistvo, a zna se zbog cega se krv daje i prima.

Pozdrav filozof!

Kako misliš da li mogu da se otkupe? Čime da se otkupe?

Citiraj:
2. “Neka svaki čovjek bude
podložan vlastima nad sobom, jer nema vlasti koja nije od Boga. Svaku vlast koja postoji
Bog je postavio na njezin položaj” ( Rimljanima 13:1; Titu 3:1 )

Obrati pažnju na sledeći izveštaj iz Dela Apostolskih 5:17-29 "Tada su se podigli veliki svećenik i svi koji su bili s njim, pripadnici tadašnje saducejske sljedbe, i puni ljubomore 18 uhvatili su apostole i bacili ih u zatvor. (Jevrejski sveštenik i veće starešina iamli su i zakon u rukama tako da su bili i zakonodavno telo) 19 Ali Jehovin je anđeo noću otvorio vrata zatvora, izveo ih i rekao: 20 “Idite, stanite u hramu i govorite narodu sve riječi o ovom životu!” Vidimo jasno iz ovog stavka šta je je Jehovina volja koja je iznad zakona ljudi!)21 Čuvši to, u svanuće su ušli u hram i počeli poučavati.
Kad su stigli veliki svećenik i oni koji su bili s njim, sazvali su Sudbeno vijeće i cijelo vijeće starješina sinova Izraelovih i poslali su stražare u zatvor da ih dovedu. 22 Ali kad su stražari stigli onamo, nisu ih našli u zatvoru, pa su se vratili i javili: 23 “Zatvor smo našli zaključan i dobro osiguran i stražare kako stoje pred vratima, ali kad smo otvorili, nikoga nismo našli unutra.” 24 Kad su hramski zapovjednik i glavari svećenički čuli te riječi, u nedoumici su se pitali što bi to moglo biti. 25 A došao je neki čovjek i javio im: “Eno, ljudi koje ste bacili u zatvor stoje u hramu i poučavaju narod. (Apostoli su slušali Jehovu pre nego zakon ljudi!)” 26 Tada je zapovjednik sa svojim stražarima otišao i doveo ih, ali nisu upotrijebili silu, jer su se bojali da ih narod ne kamenuje.
27 Tako su ih doveli i postavili u dvoranu Sudbenog vijeća. A veliki svećenik ih je ispitivao 28 i rekao: “Strogo smo vam naredili da ne učite u to ime, a, evo, napunili ste Jeruzalem svojim učenjem i hoćete na nas navući krv toga čovjeka!” 29 Nato su Petar i drugi apostoli rekli: “Moramo se pokoravati Bogu, a ne ljudima!

Nadam se da ćeš izvući zaključak kad se treba pokoravati zakonu a kad ne!

Citiraj:
Slazem se da se vodje trebaju slusati, ali me zanima kada je dopusteno reci ne.

Koje vođe su u pitanju?

Citiraj:
3. Kako sam procitao 14. aprila ce se obiljeziti sjecanje na smrt Gospoda Hrista Isusa, kako se to pravilno obiljezava?

Ove godine je 14. Nisan po jevrejskom kalendaru bio 26. marta po julijanskom kalendaru! Dakle obeležavanje Isusove smrti ili Memorijal Isusove smrti bio je posle zalaska sunca na dan 26. Marta 2013. godine.

Evo kako se treba održavati:

Zašto održavati Gospodinovu večeru?
”Ja sam od Gospodina primio ono što sam vam i predao“ (1. KORINĆANIMA 11:23).
TOM su se prilikom okupili Jehovin jedinorođeni Sin i jedanaestorica ’koja su ostala s njim u njegovim kušnjama‘ (Luka 22:28). Bio je četvrtak navečer, 31. ožujka 33. n. e., a pun je Mjesec vjerojatno krasio nebo iznad Jeruzalema. Isus Krist i njegovi apostoli upravo su bili završili proslavu Pashe. Izdajnik Juda Iskariot je otišao, no ostali još nisu trebali otići. Zašto? Zato što je Isus namjeravao učiniti nešto vrlo važno. Što to?
2 Budući da je tom događaju prisustvovao Matej, pisac jednog od Evanđelja, neka nam on odgovori na to pitanje. On je napisao: ”Isus je uzeo kruh te ga je, izrekavši blagoslov, razlomio i, dajući ga učenicima, rekao: ’Uzmite, jedite. Ovo predstavlja moje tijelo.‘ I uzeo je čašu i, zahvalivši, dao im je, govoreći: ’Pijte iz nje svi; jer ovo predstavlja moju ”krv saveza“, koja se treba proliti za mnoge radi oproštenja grijehâ‘“ (Matej 26:26-28). Da li se taj događaj trebao održati samo jedanput? Od kakvog je značaja bio? Ima li on kakvo značenje za nas danas?
”Činite ovo“
3 To što je Isus Krist učinio u noći 14. nisana 33. n. e. bilo je daleko više od nekog usputnog događaja u njegovom životu. Apostol Pavao govorio je o tom događaju kad je pisao pomazanim kršćanima u Korintu, koji su ga još uvijek obilježavali iako je od njegove uspostave prošlo 20 godina. Premda Pavao 33. n. e. nije bio s Isusom i 11 apostola, sigurno je od nekih apostola saznao što se desilo tom prilikom. Osim toga, Pavlu su, po svemu sudeći, putem nadahnuća bile otkrivene pojedinosti s tog događaja. Rekao je: ”Ja sam od Gospodina primio ono što sam vam i predao, da je Gospodin Isus one noći u kojoj je trebao biti predan uzeo kruh i, nakon što je zahvalio, razlomio ga je i rekao: ’Ovo predstavlja moje tijelo koje je za vas. Činite ovo meni na spomen.‘ Isto je učinio i s čašom nakon što je večerao, govoreći: ’Ova čaša predstavlja novi savez na temelju moje krvi. Činite ovo, kad god je pijete, meni na spomen‘“ (1. Korinćanima 11:23-25).
4 Luka, pisac jednog od Evanđelja, potvrđuje da je Isus zapovjedio: ”Činite ovo meni na spomen“ (Luka 22:19). Ustvari, tu se proslavu često naziva Spomen-svečanost obilježavanja Kristove smrti. Pavao je naziva i Gospodinova večera, što je sasvim prikladan izraz budući da je uspostavljena u toku noći (1. Korinćanima 11:20). Kršćanima je zapovjeđeno da održavaju Gospodinovu večeru. Ali zašto je uspostavljena ta svečanost?
Zašto je uspostavljena
5 Prvi razlog zašto je Spomen-svečanost bila uspostavljena vezan je za jedan od ciljeva ispunjenih Isusovom smrću. On je svojom smrću dokazao da njegov nebeski Otac ima pravo vladati nad svime. Krist je time dokazao da je Sotona Đavo lagao kad je pogrešno optužio ljude da Bogu služe samo iz sebičnih razloga (Job 2:1-5). Time što je umro kao vjerna osoba Isus je dokazao da je ta tvrdnja neistinita i obradovao je Jehovino srce (Priče Salamunove 27:11).
6 Drugi razlog uspostave Gospodinove večere jest taj da nas se podsjeti da je Isus kad je umro kao savršeni, bezgrešni čovjek ’dao svoju dušu kao otkupninu u zamjenu za mnoge‘ (Matej 20:28). Kad je prvi čovjek sagriješio protiv Boga, izgubio je savršeni ljudski život i sve što je taj život nosio sa sobom. Pa ipak, Isus je rekao: ”Bog je toliko ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina, da nitko tko pokazuje vjeru u njega ne bude uništen, nego da ima vječni život“ (Ivan 3:16). Da, ”plaća koju daje grijeh je smrt, a dar koji daje Bog je vječni život preko Krista Isusa, našeg Gospodina“ (Rimljanima 6:23). Održavajući Gospodinovu večeru podsjećamo se na to da je Isusova žrtvena smrt dokaz velike ljubavi Jehove i njegovog Sina. Koliko samo trebamo biti zahvalni na toj ljubavi!
Kada je treba održavati?
7 Pavao je o Gospodinovoj večeri rekao: ”Kad god jedete ovaj kruh i pijete ovu čašu, objavljujete Gospodinovu smrt, dok on ne dođe“ (1. Korinćanima 11:26). Pomazani kršćani kao pojedinci sve do svoje smrti uzimaju kruh i vino na Spomen-svečanosti. Tako pred Jehovom Bogom i ostalim ljudima uvijek iznova obznanjuju svoju vjeru u Isusovu otkupnu žrtvu koju je osigurao Bog.
8 Do kada će pomazani kršćani kao grupa održavati Spomen-svečanost obilježavanja Kristove smrti? ”Dok on ne dođe“, rekao je Pavao, što je očito značilo da će je održavati dok Isus ne dođe kako bi tokom svoje ”prisutnosti“ uzeo na nebo svoje pomazane sljedbenike putem uskrsnuća (1. Solunjanima 4:14-17). To je u skladu s Isusovim riječima upućenim jedanaestorici vjernih apostola: ”Ako odem i pripremim vam mjesto, ponovno ću doći i primiti vas u svoj dom, da i vi budete tamo gdje sam ja“ (Ivan 14:3).
9 Kad je Isus uspostavljao Spomen-svečanost, uzeo je čašu vina i svojim je vjernim apostolima rekao: ”Nipošto više neću piti od trsovog roda do onog dana kad ga budem pio novoga u Božjem kraljevstvu“ (Marko 14:25). Budući da Isus na nebu ne pije doslovno vino, očito je mislio na radost koja je ponekad predočena vinom (Psalam 104:15; Propovjednik 10:19). To što će on i njegovi sljedbenici biti zajedno u Kraljevstvu za njih je radostan događaj koji željno iščekuju (Rimljanima 8:23; 2. Korinćanima 5:2).
10 Treba li Isusovu smrt obilježavati svaki mjesec, tjedan ili čak svaki dan? Ne treba. Isus je na dan Pashe uspostavio Gospodinovu večeru i bio ubijen, a Pashu se slavilo ”za spomen“ na oslobađanje Izraelaca iz egipatskog ropstva 1513. pr. n. e. (2. Mojsijeva 12:14). Slavilo je se samo jednom godišnje, i to 14. dana židovskog mjeseca nisana (2. Mojsijeva 12:1-6; 3. Mojsijeva 23:5). Dakle, Isusovu smrt treba obilježavati onoliko često koliko se slavilo Pashu, naime svake godine, a ne svaki mjesec, tjedan ili dan.
11 Dakle, Spomen-svečanost treba održavati jednom godišnje, 14. nisana. U jednoj enciklopediji stoji: ”Kršćani iz Male Azije dobili su naziv kvartodecimani [četrnaestnici] zbog njihovog običaja da Pashu [Gospodinovu večeru] uvijek slave 14. nisana. (...) Taj je dan mogao pasti na petak ili bilo koji drugi dan u tjednu“ (The New Schaff-Herzog Encyclopedia of Religious Knowledge, svezak IV, stranica 44).
12 Govoreći o situaciji u drugom stoljeću n. e., povjesničar J. L. von Mosheim kaže da su kvartodecimani održavali Spomen-svečanost 14. nisana jer su ”smatrali da primjer Krista ima snagu zakona“. Jedan drugi povjesničar kaže: ”Kvartodecimanske crkve u Aziji imale su isti običaj kao Jeruzalemska crkva. Te su crkve u 2. stoljeću prilikom Pashe 14. nisana slavile otkupljenje postignuto Kristovom smrću“ (Studia Patristica, izdanje iz 1962, svezak V, stranica 8).

Malo je duži post, nadam se da ćeš ga pročitati!

;)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 14:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Svetionik je napisao:
ihtus je napisao:

Zašto se moliš i krstiš u DRUGO IME kad apostoli krstiše u Ime Jehošue?

Zašto treba da se molimo u Isusovo ime?
Odgovor iz Svetog pisma

Molitve Bogu moramo upućivati u Isusovo ime zato što je to jedini način na koji mu možemo pristupiti u molitvi. Isus je rekao: „"Ja sam put i istina i život. Niko ne dolazi k Ocu osim preko mene"“ (Jovan 14:6). Isus je takođe rekao svojim vernim apostolima: „"Zaista, zaista, kažem vam, što god zamolite Oca u moje ime, daće vam"“ (Jovan 16:23).
Još neki razlozi zašto treba da se molimo u Isusovo ime:

Iskazujemo čast Isusu i njegovom Ocu, Jehovi Bogu (Filipljanima 2:9-11).

Pokazujemo da cenimo Isusovu otkupnu žrtvu, koju nam je Bog obezbedio radi spasenja (Matej 20:28; Dela 4:12).

Priznajemo da je Isus jedini posrednik između Boga i ljudi (Jevrejima 7:25).

Pokazujemo da cenimo što nam Isus kao Prvosveštenik pomaže da steknemo dobar odnos s Bogom (Jevrejima 4:14-16).

;)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 18:24 
Veteran
Veteran

:wink:[/quote]
Zašto se moliš i krstiš u DRUGO IME kad apostoli krstiše u Ime Jehošue?[/quote]

Zašto treba da se molimo u Isusovo ime?
Odgovor iz Svetog pisma

Molitve Bogu moramo upućivati u Isusovo ime zato što je to jedini način na koji mu možemo pristupiti u molitvi. Isus je rekao: „"Ja sam put i istina i život. Niko ne dolazi k Ocu osim preko mene"“ (Jovan 14:6). Isus je takođe rekao svojim vernim apostolima: „"Zaista, zaista, kažem vam, što god zamolite Oca u moje ime, daće vam"“ (Jovan 16:23).

Pokazujemo da cenimo Isusovu otkupnu žrtvu, koju nam je Bog obezbedio radi spasenja (Matej 20:28; Dela 4:12).

Pokazujemo da cenimo što nam Isus kao Prvosveštenik pomaže da steknemo dobar odnos s Bogom (Jevrejima 4:14-16).

;)[/quote]

U gornjem podužem postu odgovarajući citirao si da se spomen večera čini dok god ISUS NE DOĐE a ko je stigao 1914 i zašto se spomen nastavlja kad je stigao?

Štpo se tiče odgovora zašto se ne krstite u jedino IME dato za spasenje zaboravio si odgovoriti pa ako sad ne zaboraviš iznesi:................................

Nisi rekao koga je Isus pokazao kad pitaše da im Oca pokaže ako se setiš odgovori?.........................

A evo mali komentar na odgovor:

"Ja sam put i istina i život. Niko ne dolazi k Ocu osim preko mene"“ (Jovan 14:6).

Otac je DUH tako piše zar ne? Piše da te TELO Jehošua začet po DUHU zar ne? i ko je bio u TELU kad je telo vikalo na krstu zašto je otišao i ko je STAJAO U TELU piše? Bog kao VEČNI DUH I OTAC DUHOVA želi da spasi ali Duh se ne može razapeti pa mu treba telo koje ugotovi od sebe za sebe i objavi se On u TELU.A po izvršenoj službi otkupa uznesavši telo tek tada može početi ponovo služba Duha koji je OTKUPIO i u ći u sve ona koji priznaše službu u telu i biti kao Duh u njima svima trajno dok TELO nije trebalo trajno biti dole već dok izvrši otkup. Tako se KROZ TELO dolazi Bogu DUHU sa Njegovim DUHOM zapečaćeni i ko nema to TELO za spasitelja taj nema Boga jer se BOG JAVI U TELU.

,,Isus je takođe rekao svojim vernim apostolima: „"Zaista, zaista, kažem vam, što god zamolite Oca u moje ime, daće vam"“ (Jovan 16:23).

Daće im DUH koji je sve stvorio i sve otkupio kroz telo koje je ugotovljeno za spasenje. Zašto ne kaže SVE ŠTO ZAMOILITE OCA DAĆE VAM zašto mora u ISUSOVO IME tražiti kad je JHVH veće?
Zato braco što je to IME Jehošua ime Boga u telu a najavi se kao Emanuilo što znači Gospod će biti sa njima a kad stiže onda je sa njima i ide služba BOG SPASITELJ.

Ne, greškica.Bog kaže da slave svoje nikome neće dati a služba u TELU ima slavu i prima slavu šta sa tim? Zamiski ti se obučeš kao sudija i ja te poštujem a onda ti isti si kao prosjak i ja te odbacim da li sam te ja onda prihatio ili odbacio? Iz straha i interesa mogu te prihvatiti kao sudiju ali kao prosjaka odbaciti i ti kažeš ko me priznaje kao prosjaka i ja kao sudija prihvatam njega a ko me kao prosjaka odbaci nema ni sudiju a ti uporno hoćeš sudiju ali prosjaka ne jer ne liči na sudiju.

Pokazujemo da cenimo Isusovu otkupnu žrtvu, koju nam je Bog obezbedio radi spasenja (Matej

Ne mi cenimo Boga jer nas On otkupi kroz ugotovljeno TELO u kojem se objavi i to TELO začeto po DUHU-BOGU naziva telo SINOM jer ima telo zemaljsko za službu u kojoj je OTAC koga TELO pokaza na pitanje učenika. Jevreji su cenili i žrtve životinjske a i Bog je cenio žrtve životinjske ovde nije pitanje poštovanja već ŽIVOTA.

Ta služba U TELU je jedina mogla vratiti čoveka u život Bogu DUHU. Tako je TELO posrednik između praha i Duha.

Ne, nije pitanje boljeg odnosa nego POMIRENJA kroz TELO i KRV

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako se covjek moze iskupiti za ubistvo koje je nenamjerno pocinio ili ce automatski biti poslan na gehenem?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pokajanjem, ali i pored toga nikad se ne zna je li mu oprošteno.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 20:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Negdje sam procitao kako JS tvrde da neki nece biti uopste biti vaskrsnuti u vrijeme kada dodje vrijeme za to.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 21:01 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sve i jedna religiozna organizacija to tvrdi jer tako pise u Otkrivenju, tako da je malo smijesno reci "cujem tvrde JS" tipa da im se prishije kako zele uplasiti nekoga..

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dok sam bio pravoslavac nikada nisam cuo za recimo transfuziju da je to smrtni grijeh, sada kada ozbiljno proucavam Novi svet, to sve gledam iz drugog ugla.

Pa me zanima pise li sta o tome da li se smrtni grijesi mogu iskupiti?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Čuj "kad sam bio..", a šta si sad? :lol:
I šta je Novi svijet?

Čuješ šta ti pišem, nema trgovine ni cjenkanja, nema "otkupa" niti prodaje grijehova. Kada bi se svaki grijeh mogao kao na pijaci platiti i otkupiti šta bi te sprječavalo da napraviš novi grijeh koji ćeš takođe prodati/otkupiti? :)
Možeš se kajati i pokajati i iskupljivati i nikada nećeš znati da li ti je oprošten ili nije.
Ovo važi za "obične" :) a za smrtne grijehe nema oprosta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]