banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 13:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 194 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:00 
Imam ja strah od dima, pola muskih od stare mi je riknulo od raka pluca...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Pitanje za pušače: zašto dajete 100-200 KM mjesečno za dim koji ćete samo udahnuti i izdahnuti... potpuno nepotrebno i nesvrsishodno, samo bacate pare niz vjetar. Šta vidite u kome, koju korist ili ugođaj? Uz to smrdi, a i štetno je. Bolje dati pare na ćevape i pivo. :D Pitanje je banalno, ali ja stvarno ne kontam šta ima u tome. Ali valjda vas nikada nećemo razumjeti, ni nepušači.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
tensSa je napisao:

A bili su nepusaci?

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bik koji sedi je napisao:
Pitanje za pušače: zašto dajete 100-200 KM mjesečno za dim koji ćete samo udahnuti i izdahnuti... potpuno nepotrebno i nesvrsishodno, samo bacate pare niz vjetar. Šta vidite u kome, koju korist ili ugođaj? Uz to smrdi, a i štetno je. Bolje dati pare na ćevape i pivo. :D Pitanje je banalno, ali ja stvarno ne kontam šta ima u tome. Ali valjda vas nikada nećemo razumjeti, ni nepušači.

Pitanje za tebe, koliko imas godina, ako nije tajna?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:03 
MuskoBre je napisao:
tensSa je napisao:

A bili su nepusaci?

Deda bio, za ostale vjeruj ne znam...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
MuskoBre je napisao:
Opet ja pitam, jel imas nekakav strah od tog dima na zdravstvenom nivou, ili ti samo smeta i iritira te? Npr. neciji parfem ti moze biti jako iritantan, tezak, nepodnosljiv, ali nemas strah da bi ti udisanje istog moglo naciniti neke zdravstvene probleme u perspektivi.
Шта сад, ако ја одговорим да немам страха од здравствених тегоба изазваним димом ти ћеш ме питати да ли ће следећи корак бити забрана кориштења јаких парфема у јавним објектима или изласка у кафиће неокупан? Заборављаш да пасивно пушење доказано утиче ка квалитет здравља непушача.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nebitno, cigarete, duvanski dim,nikotin defitinitivno NISU iskljucivi uzrocnik raka pluca, to je valjda svima jasno. Da jesu, sve i jedan pusac bi umro od istog. Kao sto i milioni ljudi umru od istog, a nikad zapalili nisu, a divanski dim su udisali u zanemarivim kolicinama.

Cisto me zanima sta kaze vecina nepusaca, na koji tacno nacin imaju problema sa duvanskim dimom, pa da nastavimo pricu.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
MuskoBre je napisao:
Opet ja pitam, jel imas nekakav strah od tog dima na zdravstvenom nivou, ili ti samo smeta i iritira te? Npr. neciji parfem ti moze biti jako iritantan, tezak, nepodnosljiv, ali nemas strah da bi ti udisanje istog moglo naciniti neke zdravstvene probleme u perspektivi.
Шта сад, ако ја одговорим да немам страха од здравствених тегоба изазваним димом ти ћеш ме питати да ли ће следећи корак бити забрана кориштења јаких парфема у јавним објектима или изласка у кафиће неокупан? Заборављаш да пасивно пушење доказано утиче ка квалитет здравља непушача.

Jebiga Zorane, daj se odluci, jel ti smeta na nacin da se bojis uticaja na tvoje zdravlje, u prvom redu kao najbitniji razlog, ili ne?

Vrh

Administrator
Korisnikov avatar

Мени лично највећа сметња је неугодан мирис, окус, пецкање док дишем.....Али ја сматрам да се са стилом живота који ја водим могу изборити са посљедицама које би евентуално настале од дима којем сам изложен.

Vrh

Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

I mislio sam da nećeš moći odgovoriti. :) Imam dovoljno godina da shvatam da je to glupost, da je to nepotrebno i bez svrhe, da je to bacanje para, da je štetno za zdravlje i da je ružno. Ja sam u životu ispušio oko 50-ak cigareta, možda i više, u srednjoj pa i u osnovnoj školi, ali NIKADA mi nije palo na pamet da pušim za stalno, nikada nisam imao potrebu i želju i jednostavno ne shvatam pušenje.

Koga god sam pitao, nije imao konkretan odgovor na moje pitanje. Možeš li ti reći konkretno zašto pušiš? Je li zbog mirisa, ukusa, je li te "smiruje", ili je jednostavno gadna navika koje se ne možeš riješiti ili nisi ni pokušao?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Што је то битно? Свака будала има своје весеље. Неко воли СВОЈЕ паре да потроши на дуван, неко алкохол,неко гардеробу, телефон, сат, теретану....Шта те брига шта он ради са својим новцем док год тебе не угрожава?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

I mislio sam da nećeš moći odgovoriti. :) Imam dovoljno godina da shvatam da je to glupost, da je to nepotrebno i bez svrhe, da je to bacanje para, da je štetno za zdravlje i da je ružno. Ja sam u životu ispušio oko 50-ak cigareta, možda i više, u srednjoj pa i u osnovnoj školi, ali NIKADA mi nije palo na pamet da pušim za stalno, nikada nisam imao potrebu i želju i jednostavno ne shvatam pušenje.

Koga god sam pitao, nije imao konkretan odgovor na moje pitanje. Možeš li ti reći konkretno zašto pušiš? Je li zbog mirisa, ukusa, je li te "smiruje", ili je jednostavno gadna navika koje se ne možeš rihešiti ili nisi ni pokušao?

Kazes da je bolje dati X maraka mjesecno na pivo i cevape, nego na cigare. Ok. Ostavi po strani stetnost pusenja po zdravlje, koje niko ne moze da ospori. Kazes duvanski dim samo udahnes i izdahnes, glupost. Ok, a sta se desi sa tim tvojim pivom, npr? Njega ne popijes, i ne ispisas u roku od 2-3 sata, nego ti ostane kuci u vitrini sledecih 40 godina?
Da, meni cigara pricinjava zadovoljstvo, isto kao i pivo, npr. Posebno ako se iskontrolisem, pa ne zapalim vise od 5-6 dnevno.

Dakle, pitao sam te za godine, jer su ti poredjenja toliko besmislena i suluda, da ih mogu pripisati samo nekome ko jedva gazi dvadesete, a razne bi teorije postavljao. Nish ne brini, svi smo takvi bili , ja prvi :D NHF :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Koga god sam pitao, nije imao konkretan odgovor na moje pitanje. Možeš li ti reći konkretno zašto pušiš? Je li zbog mirisa, ukusa, je li te "smiruje", ili je jednostavno gadna navika koje se ne možeš riješiti ili nisi ni pokušao?

Ćeif, znaš šta je ćeif? :D

Mislim da nijedan nepušač ne bi rekao kada bi dobio nekog bijesnog dizelaša - goni go*na iz kuće, ovo truje! :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Што је то битно? Свака будала има своје весеље. Неко воли СВОЈЕ паре да потроши на дуван, неко алкохол,неко гардеробу, телефон, сат, теретану....Шта те брига шта он ради са својим новцем док год тебе не угрожава?
Samo pokušavam da saznam svrhu pušenja, ne napadam njega i njegovo pravo da radi šta hoće sa svojim novcem. :)

Ja lično ne shvatam tri "grupe" ljudi:
1. Apple fanboy-eve,
2. Pedere,
3. Pušače.

Samo sam pitao zašto, jer ima toliko razloga protiv, a ne vidim nijedan ZA.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:18 
Administrator
Korisnikov avatar

То што ти не видиш не значи да они не постоје него само да си ти слијеп.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Meni najviše smeta to što se poslije boravka u prostorijama gdje se puši osjetim na dim.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Kazes da je bolje dati X maraka mjesecno na pivo i cevape, nego na cigare. Ok. Ostavi po strani stetnost pusenja po zdravlje, koje niko ne moze da ospori. Kazes duvanski dim samo udahnes i izdahnes, glupost. Ok, a sta se desi sa tim tvojim pivom, npr? Njega ne popijes, i ne ispisas u roku od 2-3 sata, nego ti ostane kuci u vitrini sledecih 40 godina?
Da, meni cigara pricinjava zadovoljstvo, isto kao i pivo, npr. Posebno ako se iskontrolisem, pa ne zapalim vise od 5-6 dnevno.

Dakle, pitao sam te za godine, jer su ti poredjenja toliko besmislena i suluda, da ih mogu pripisati samo nekome ko jedva gazi dvadesete, a razne bi teorije postavljao. Nish ne brini, svi smo takvi bili , ja prvi :D NHF :wink:

Pa u redu je sad, objasnio si fino. Izgleda da i ovdje važi ono - da o ukusima ne treba raspravljati. :)

Izvinjavam se što sporo pišem i kasnim, sa telefona sam.

@Talija
Ćeifovi se razlikuju :D

Poslednji put menjao Bik koji sedi dana 06 Mar 2013, 16:33, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja bio pusac i nisam vise, tako da mogu pricati za obe grupe. Ja sam za uvodjenje zabrane pusenja u lokalima, sto iz zdravstvenih razloga, sto iz higijenskih. Milina mi je bila u stranim zemljama kada odem u klub i vratim se kuci a da ne isparava duvanski dim iz odece. Izadjem ispred i zapalim ako mi se pusi, samo je jednostavna stvar nekulture kod nas, a i sebicnosti pusaca, koji (kao vecina) misle da imaju prava odredjivati pravila. Samo sto se njih nista ne pita, jer ako je jedna USA mogla uvesti zabranu, morace i bosna i svi ce to prihvatiti kada krene kaznjavanje, jer se kod nas neke norme usvoje samo preko dzepa.

Koliko zaostajemo u nekim stvarima i koliko smo blize ruralnom nego urabanom stanovnistvu, govori podatak da je kod nas broj pusaca u porastu i da sve ranije ljudi pocinju sa pusenjem...

I dok sam pusio, ako je nekome smetalo ja nisam pusio pred njim, dovoljno sam normalan da sam se mogao suzdrzati, a najvise me nervira kada neko jede i odmah zapali cigaretu za stolom, a da drugi nisu zavrsili, a bruka ih je takvih

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Naravno, a o tome je glupo i raspravljati. Razni ljudi, razni ćeifi. Mnogi ćeifi nisu zdravi ali jbt, neko voli slatkiše ili masno i pored toga što zna da je škodljivo to i dalje konzumira, tako isto je i sa cigaretom.
Malo me nervira moralisanje o trovanju drugih. Kao što rekoh vodim računa da što manje drugima smetam, poštujem njihov izbor ali takođe očekujem da i oni moj izbor poštuju. Recimo meni ne bi palo na pamet da morališe nepušačima a koji imaju auto da truju i okolinu i druge teškim metalima iz svojih ljubimaca, niti bi im preporučivala da hodaju pješke kao ja jer je zdravije. :)
A da ljubimci na četiri točka truju više nego cigareta, truju i te kako.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Joj Talije i poređenja auti i cigare :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 194 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]