Bik koji sedi je napisao:
MuskoBre je napisao:
Bik koji sedi je napisao:
Pitanje za pušače: zašto dajete 100-200 KM mjesečno za dim koji ćete samo udahnuti i izdahnuti... potpuno nepotrebno i nesvrsishodno, samo bacate pare niz vjetar. Šta vidite u kome, koju korist ili ugođaj? Uz to smrdi, a i štetno je. Bolje dati pare na ćevape i pivo.

Pitanje je banalno, ali ja stvarno ne kontam šta ima u tome. Ali valjda vas nikada nećemo razumjeti, ni nepušači.
Pitanje za tebe, koliko imas godina, ako nije tajna?
I mislio sam da nećeš moći odgovoriti.

Imam dovoljno godina da shvatam da je to glupost, da je to nepotrebno i bez svrhe, da je to bacanje para, da je štetno za zdravlje i da je ružno. Ja sam u životu ispušio oko 50-ak cigareta, možda i više, u srednjoj pa i u osnovnoj školi, ali NIKADA mi nije palo na pamet da pušim za stalno, nikada nisam imao potrebu i želju i jednostavno ne shvatam pušenje.
Koga god sam pitao, nije imao konkretan odgovor na moje pitanje. Možeš li ti reći konkretno zašto pušiš? Je li zbog mirisa, ukusa, je li te "smiruje", ili je jednostavno gadna navika koje se ne možeš rihešiti ili nisi ni pokušao?
Kazes da je bolje dati X maraka mjesecno na pivo i cevape, nego na cigare. Ok. Ostavi po strani stetnost pusenja po zdravlje, koje niko ne moze da ospori. Kazes duvanski dim samo udahnes i izdahnes, glupost. Ok, a sta se desi sa tim tvojim pivom, npr? Njega ne popijes, i ne ispisas u roku od 2-3 sata, nego ti ostane kuci u vitrini sledecih 40 godina?
Da, meni cigara pricinjava zadovoljstvo, isto kao i pivo, npr. Posebno ako se iskontrolisem, pa ne zapalim vise od 5-6 dnevno.
Dakle, pitao sam te za godine, jer su ti poredjenja toliko besmislena i suluda, da ih mogu pripisati samo nekome ko jedva gazi dvadesete, a razne bi teorije postavljao. Nish ne brini, svi smo takvi bili , ja prvi

NHF