banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 13:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2002, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja preporčujem sledeći redoslijed čitanja

1. Hobit
2. Gospodar prstenova (svojim redoslijedom naravno, Družina Prstena, Dve kule, Povratak kralja)
3. Silmarilion

Ja sam ovim redoslijedom čitao i nije mi ništa smetalo, nije mi palo na pamet da bi možda bilo bolje da sam čitao drugim redoslijedom. Hobit hronološki ide ispred Gospodara Prstenova pa je tu jasno zašto on treba da se čita prije a Silmarilion teoretski možeš i prvo da čitaš a možeš i na kraju ali ja mislim da je bolje na kraju. On je onako malo komplikovan i možda malo potežak pa je bolje da se okvirno upoznaš sa svim ovim dešavanjima kroz ostale knjige pa onda da čitaš Silmarilion. Sve u svemu možeš kako hoćeš ali Hobit obavezno prije Gospodara Prstenova.

Želim ti ugodno čitanje :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2002, 12:45 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
deky: :)))))))))))))))

dce/02: Hobit; GP1,2,3 (druzina prstena, dva tornja, povratak kralja); Silmarilion ...

.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2002, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Hvala
Da ne duzim mnogo odmah se bacam na citanje........
Imam utisak da cu uzivati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2002, 20:50 
Majstor
Majstor

Vader: pa ......... pa nemam rijeci .. brzi si od struje ;)))))
salim se ... napisao si mi post ispred nosa a nisam ni skontao da to odradio (ja kad sam otkucao post, nije bilo nista ispred) a tek sad evo skontah da si me preduhitrio ...... (otvorim vise prozora, pa kad koji stignem pogledati odgovaram :)))) zato i taj vremenski rascjep ;))))

Ma Tolkin ....... je Tolkin :)

Toliko od mene ... :)

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: mIRCon dana 08.02.2002. 22:56 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2002, 00:12 
Majstor
Majstor

Sad sam bas citao neke detalje vezano za pronalazak prstena ..

Kao sto je Vader i napisao ..

Deagol (Smeagolov prijatelj, najvjerovatnjije pripadnici podvrste (jedne od tri) Hobita po imenu Stoors (po Gandalfovoj prici) - najkrupniji i najjaci tj. snazniji i veci gradjom Hobiti) je nasao prsten dok je pecao .. Da bi ga Smeagol kasnije ubio zbog prstena, i otisao u mracne dubine Maglovite Planine (ili eventualno bio izgnan iz svog plemena)... i na kraju bio izoblicen i postao poznat kao Gollum :))))

Meni je dobar i Ulfang Crni i njegov sin Ulfast koji je u petom "obracunu" po imenu Bitka Nebrojenih Suza (Nirnaeth Arnoediad) izdao (izdajica je bio i prije bitke, ali tu se pokazao) Veliki savez (Maedhrosov Savez) tako sto je taman kad su "saveznici" dobijali bitku napao iza ledja (posto su bili s njima) .. pa ovi zbunjeni i izgubljeni nisu znali sta se desava .. sendvic poza .. Ta bitka je po meni jedna od najboljih u djelu ...
Stravicna .. uzasna ... Mnostvo vojske .. eto cak je i Turgon iz Gongolina dosao sa svojim Gondolinijerima .. (prvi put da ratuje (mislim sa vojskom da je izasao van Gondolina), drugi put je ratovao kad je Gondolin napadnut)...
Maedhrosove snage, Fingonove snage... Vilenjaci, Patuljci Belegosta (sa strasnim i teskim maskama, oklopima i sjekirama), Edaini (vosjke Hurina i Huora), Noldori i Ulfastovi podanici (smrdljive izdajice ;))))))
Tako je dobro opisana bitka ... strava .. ja sam je upamtio dobro i djeluje strasno i mocno :)))) pobjeda je bila na dlanu ... no nakon izdaje .. a i rusenja kapija Angbanda, osvajanja Thangorodrima, te Melkorovog pustanja rezervnih snaga koje su podijelili armiju na dva dijela (od kojih je jedan dio ostao u lavirintima Angbanda iz kojeg nisu izasli zivi nikad) bitka se totalno okrenula ... Naravno treba imati u vidu i nesinhronizovanost snaga ... Maedhros je kasnio .. a i Gwindor je izasao ranije zbog provokacija melkorovih snaga (mucili su njegovog brata Gelmira)... tad je krenuo u napad za njim i Fingon (nije imao izbora) i tako su poceli rastrkani ...
Najveca bitka u kasnom Prvom Dobu :) odlicno opisana, i zavrsena totalnim slomom udruzenih snaga ... malo ko je prezivio.. Turgon se vratio jedva (nakon sto su mu Hurinove snage drzale odstupnicu da ih ne stignu orci tokom povlacenja) u Gondolin ...
itd .. itd .... :)))) (i ja kao neki fanatik brljbljam li brbljam ;)))

... koliko samo podataka ima ... ipak treba cijeli taj svijet protumaciti, imena, dogadjaja, mjesta.. mali milion :)))))
Jos da mi je naci nedovrsene price, pisma itd .. Tolkinova ..
tamo ima dosta podataka, objasnjenja i detaljnijih opisa ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2002, 13:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Maloprije je bila dokumentarna emisija na NTV u trajanju od sat vremena o Gospodaru Prstenova, o Tolkinu, o paralelama GP-a sa stvarnim svijetom i dešavanjima, o tome gdje je Tolkin nalazio inspiraciju za razne elemente GP-a itd. To je vjerovatno repriza one emisije koju je deky pominjao.
Saruman tj. glumac koji glumi Sarumana je rakao par interesantnih stvari, rekao je da je u stvarnom svijetu bilo i ima dosta Sarumana tj. ljudi koji su intelektualni, mudri a onda kasnije zabrljaju i te sposobnosti koriste u negativne svrhe. Meni je najmoćnija stvar u ovom dokumentarnom filmu bilo ono što je "Saruman" rekao na samom kraju i time je i završena emisija, rekao je:

"Mislim da se danas vodi najveća borba (između dobra i zla) nego ikada do sada. Šta ćemo uraditi u vezi sa tim? Gdje je Nosilac Prstena?"

U potpunosti je u pravu.
Ja se iskreno nadam da će se svijetu što prije objelodaniti gdje je Nosilac Prstena iako je to trebalo da bude urađeno još prije 6-7 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2002, 13:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Pretpostavljam da su mnogi od vas pgledali emisiju National Geographic-a "Behind the sceens" - Lord of the rings. Prikazano na NTV.
Emisija me je zaista impresionirala ,jer i sam film mi se svidio zbog neobicnosti, komplexnostni detalja i sl. Mnoge detalje iz filma nisam bas shvatala najbolje jer su mi se cinili nelogicni nerealni, jer zaista nisam citala niti knjige vezane zaovu tematiku.. niti sam bila upucena u Tolkinovo stvaralastvo.
U emisiju su mnogo govorili o Tolkinu, njegovoj biografiji i tome kako je ustvari sav film inspirisan njegovom biografijom, i njegovim poimanjem tadasnjeg svijeta, poretka i ljudi...kao i samim odnosa u drustvu.
.Sam Tolkin je bio opcinjen prirodom,i otuda sva njegova mastanja i divljenja, i sam velicansven prikaz zemlje Hobita. Lokacija za snimanje Hobitona je tesko pronadjena, jer su tesko mogli da pronadju zemlju slicnu Engleskoj, sa livadama, pasnjacima, brezuljcima , rijekama i na kraju ekipa filma se odlucila za lokaciju Novog Zelanda .... kako fantasticno izgledaa....kaze da su morali godinu dana ranije od pocetka snimanja da pocnu sa pripremama, da sade cvijece, kupus, sargarepe, da prave one simpaticne kucice, ograde i sl...d a bi sve bilo autenticno. Takav je bio i Tolkinov rodni kraj...cime je on bio inspirisan i upravo tako je zamisljao olicenje dobra, iskrenog , pravog i neiskvarenog svijeta i covjecanstva.
Dolazi Prvi svjetski rat i Tolkin odlazi u rat..pocinje da pise LOTR u rovoima u svescicu ..sa malom drvenom olovkomi i biva inspirisan....upravom tom ocajnom surovoscu rata, pohlepe za stvaranjem sto veceg carstva ...i zelje za vlascu. On to prenosi na papir sa simbolikom..prstenova kao vrhunca i simbola moci.
Kazu da Saruman,gospodar zla, tj tvorac armije cudivisnih stvorenja predstavlja Hitlera i druge fasisticke..skrupulozne vladare tog perioda....u svojoj nezasitoj zelji za vlascu...
Medjutim ono sto mi nije jasno...je da je sam Tolkin izjavljivao da ne zeli da se Gospodar prstenova srstava u kontext modernog doba i da se ne traze paralele jer prema njemu to ima sasvim mitski i istorijski karakter..! ne kontam, zastooo je tako govorio?????? Ako je sam pravio univerzalno djelo inspirisano stvarnim dozivljajima.
Opet kazem film mi je ostavio fin utisak, ali tek sada kad sam se upoznala bar malo sa Tolkinovom biografijom, mogu reci da me zaista odusevljava.
Takodje , za vrijeme rata su bile izrazene klasne razlike izmedju imucnih i siromasnih, obrazovanih i nepismenih i to je sve Tolkina iritiralo da je odnos sa Frodom i Samom opisao upravo onako kako je zelio...bez razlika i sa puno ljubavi i paznje, pozrtvovanja i neizraznih razlika.
Takodje Frodovo junastvo i odvaznost da se javi da nosi prsten u planinu i da bude unisten je jos jedan od dokaza kako mladi, obicni ljudi po Tolkinu mogu da preuzmu i dabudu pozvani da odbrane svijet od zla. Odatle Tolkin time salje pouku z a cijelo covjecanstvo...i za sva vremena..:"Frodo-je tip junaka koji nam treba!!! Treba nam nosiac Prstena! "

Takodje ranije sam i to cula da je Tolkin bio toliko inspirisan vilenjastvom i samim jezikom daje na kraju i on sam pocao da prica i izgovara nerazgovjetne rijeci na vilenanjackom jeziku....
Taj uticaj pripisuju i KALEVALI - mitoloskoj zbirci pjesama, koja i sama razmatra borbu izedju dobra iz zla...i kao glavnog junaka ima carobnjala poput Gildorfa koji je cuvo i pomagao dobrim ljudima.
Smatra se da je porijeklo Kalevale ..iz Karelije negdasnje zemlje izmedju Finske i Rusije gdje se i danas govori jezik koji ima velike slicnosti sa vilenjackim jezikom...
Naravno mnogi su pronasli inspiraciju u Tolkinovim djelima...poput jednog ekologa,istrazivaca iz Vel. Britanije po imenu Majkl Fej....koji je krenuo u avanturu i "nemoguce putovanje" kroz Afriku, duz rijeke Konga . relacija mu je bila duga 2000 km.. i nailazio je na kojekave prepreke(sume, zivotine, vodopadi) koje je mislio da nikad nece moci da savlada....Inspiracija mu je bio Frodo i njegova druzina.
Cilj Feja je bio da spasi nepoznatu zemlju od unistenja,razarajucih moci, mehanzacije i ljudske ruke koja se nastremila nad tim velicanstvenim prirodnim ljepotama.

Na zalost nemam vremena da sjednem i citam Tolkinova djela..al mozda cu kasnije imati priliku. jer tek sada kad sam cula mrvicu biografije i uputila se u detalje preko ove kratke emisije..odusevilo me je..:smile:)
Momci pozdrav i komentaarisite...ako ima detalja za koje smatrate da nisi vjerodostojni ispravite i dopunite...Zaista me je sve ovo impresioniralo.. tako da sam sjela da otkucam ovo zbog sebe a premisljala sam se da li da stavim post na forum jer je sigurna vecina gledala i zna mnoge ove detalje od ranije...,
pozdrav:))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2002, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Rosy možda nisi vidjela da sam te preduhitrio sa komentarom o emisiji samo što moj izvještaj nije ni približno detaljan kao tvoj :smile:

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Mnoge detalje iz filma nisam bas shvatala najbolje jer su mi se cinili nelogicni nerealni</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Ma nema tamo nelogičnih i nerealnih detalja al' ajd nek ti bude :smile:

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> na kraju ekipa filma se odlucila za lokaciju Novog Zelanda</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Za Novi Zeland su se oni odlučili davno, još na početku, a tek onda su na njemu tražili podobnu lokaciju za Hobiton.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> kaze da su morali godinu dana ranije od pocetka snimanja da pocnu sa pripremama, da sade cvijece, kupus, sargarepe, da prave one simpaticne kucice, ograde i sl</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Da, baš tako. Ja sam za ovo znao još od ranije jer sam pratio razvoj filma. Ovo samo govori sa koliko predanosti i želje za što većom autentičnošću je film rađen.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Medjutim ono sto mi nije jasno...je da je sam Tolkin izjavljivao da ne zeli da se Gospodar prstenova srstava u kontext modernog doba i da se ne traze paralele jer prema njemu to ima sasvim mitski i istorijski karakter..! ne kontam, zastooo je tako govorio??????</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Zato što on najbolje zna. On zna kako i zašto je pisao. Njegovo djelo ima mnogo veće, šire, dublje poglede na borbu između dobra i zla nego što su to samo svjetski ratovi.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Ako je sam pravio univerzalno djelo inspirisano stvarnim dozivljajima</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Da ali otkud ti znaš koji su to stvarni događaji kojima je on inspirisan? Dokumentarni film je prikazao da je Tolkin preslikao svjetske ratove u knjigu. Otkud oni znaju šta je Tolkin tačno preslikao u knjigu? To im je i sam Tolkin pokazao kad je rekao da Gospodar Prstenova nema veze sa svjetskim ratovima.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Opet kazem film mi je ostavio fin utisak, ali tek sada kad sam se upoznala bar malo sa Tolkinovom biografijom, mogu reci da me zaista odusevljava</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

A tek kad pročitaš knjige :wink:

Djelo Gospodar Prstenova je još mnogo kompleksnije i veličanstvenije nego što se može steći utisak iz ovog dokumentarnog filma. Recimo Silmarilion, ako se ne varam on je pisan tokom dužeg niza godina, pomalo, možda je čak nešto pisano i prije GP-a. Ronald Tolkin nije ni objavio Silmarilion već je to uradio njegov sin Kristofer sakupivši razna očeva pisanja u jednu cjelinu i to je objavio pod imenom Silmarilion. Tu se vrlo interesantnih stvari vezano za Srednju Zemlju može saznati i u dodatku na kraju knjige.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2002, 20:37 
Majstor
Majstor

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Da ali otkud ti znaš koji su to stvarni događaji kojima je on inspirisan? Dokumentarni film je prikazao da je Tolkin preslikao svjetske ratove u knjigu. Otkud oni znaju šta je Tolkin tačno preslikao u knjigu? To im je i sam Tolkin pokazao kad je rekao da Gospodar Prstenova nema veze sa svjetskim ratovima.
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Odlicno ...
Sve sto ljudi govore a ne sam autor su samo interpretacije ... nagadjanja sta je autor htio reci, sta je mislio itd ... i ostaju samo nagadjanja ..
I ja mislim da to nije imalo veze sa desavanjima .... mozda je jednostavno izmislio sve, bio je impresioniran starim spisima, legendama, mitovima i "razbolio se" pa odlucio da napise i napravi svoj svijet ...
Mnoga djela za koja su govorili da su genijalna i da imaju neko duboko znacenje su jednostavno kreacije autora koji nije imao sta da radi pa nasvrljao nesto (nije bitno sta: knjizevnost, slikarsvto, vajarstvo, muzika itd...) a ljudi kasnije trazili neke paralele i smisao .. Uvijek se moze naci paralela, uvijek ... uvijek se moze naci neki smisao.. uvijek ... A uvijek ce biti sljedbenika i fanatika koji ce dalje razradjivate teorije vezano za odredjenu temu ....
Sta je Tolkina inspirisalo, i sta je htio da kaze mislim da nikad necemo ni saznati ... koliko znam on nije napisao sta je htio postici sa svojim knjigama ... a mislim da ni njegov sin ne zna najjasnije sta mu je otac zamislio .... U svakom slucaju ostaje par genijalnih djela koje bi trebali obavezno (obavezno je teska rijec, pogotovo sto sam i ja zaljubljen u J.R.R.T-a, no nece skoditi nikom, ako nista drugo kao jednosedmicna zabava) procitati :)

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: mIRCon dana 10.02.2002. 02:59 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2002, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vjerujem da ćemo saznati šta je Tolkina inspirisalo za ovo njegovo životno djelo :smile:

Negdje davno sam pročitao nešto vrlo interesantno. Ne mora značiti da su pisci koji su pisali bajke to strogo izmišljali već lako može biti da su to njihova podsvjesna sjećanja na davna vremena na ovom ili nekim drugim svjetovima.
Uostalom i sam Tolkin je kako je rečeno u ovom dokumentarnom filmu rekao nešto u smislu da on nije izmislio ove događaje već ih je samo ponovo otkrio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2002, 10:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
:smile:)
vader zahvaljujem na pojasnjenjima.Tvoj post zaista nisam vidjela..jer sam text otkucala i samo poslala kratko ..nisam nista citala..:smile:

A sto se tice Tolkinove inspiracije i sama sam pretpostavljala da je jedan od razloga zasto ne zeli da se sa LOTR i stvarniim stanjem prave paralele,upravo cinjenica da je zelio da stvori univerzalno , svevremensko djelo koje ce biti uzor u svim situacijama, a ne samo usko vezano za odredjeni vremenski period.

Mislim nije to lose, ali ipak koliko god Tolkin bio pametan i extra..niko nije toliko savrsen da sad stvori nesto sto se ne smije porediti sa necim drugim(ja ne bi bila ja kad ne bi mao kontrirala..:smile:))

Uostalom, meni je djelo savrseno tek onda kad mozes u njemu pronaci sebe, stvarnost to mu i daje univerzalnost. Jer oni kriticari u onoj emisiji su svi precizirali i da li svoj stav sta je u stvari Tolkina inspirisalo...no naravno to je znao samo Tolkin. No naravno ne treba osudjivati kriticare...
Kazem nisam citala te knjige , ali sve izgleda super i odlicno..ali cini mi se da je neko komentarisao kako su to najcitanije knjige ovog vijeka...
Ne znam..pravo da vam kazem ja nisam cula za takvu informaciju....mislim da je takva samo Biblija jedina i najcitanija.....
No opet kazem LOTR je OK, ima svoje dragocjenosti i treba se uputiti u ta djela.
pozdrav svima..:smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2002, 11:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

U LOTR-u možeš pronaći sebe i stvarnost :smile:

A što se tiče čitanosti LOTR-a postoji podatak da je to najčitanija knjiga na svijetu poslije Biblije, ne znam koliko je to tačno ali bi lako moglo biti da je tačno. A Gospodar Prstenova je proglašen za najbolju knjigu 20. vijeka.

I opet ima ljudi koji nisu čitali LOTR ni Bibliju ccccccc

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2002, 12:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Sep 2001, 01:00
http://www.bbc.co.uk/serbian/special_lotr/1.shtml
Prezentacija filma na BBC Serbian

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2002, 15:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Slika

Zar nisu moćni?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2002, 16:16 
Majstor
Majstor

bbc domaci ;))))))

pogledao sam galeriju ... nista posebno (malene slike) a mogli su i bolje scene izabrati ;))) no bar da je nesto domace napravljeno (nije bitno sto je prevedeno .,. ali eto ;))))

Lotr je dostupan u divx formatu i kod nas ... a sta je sa dvd-om ... divx je znaci procurio :)))))) (posto obicno ripaju sa dvd-a i divx... a kvalitet slike i zvuka je odlican tako da je mala vjerovatnoca da su sa kasete prebacili i divx :)
ako je tako , onda je za ocekivati da su i II i III dio dostupni isto u divx-u .. (nadam se da su procurili .. ko ce cekati kraj ove godine i sredinu naredne ...... :)

Toliko od mene ... ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2002, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Lotr je dostupan u divx formatu i kod nas</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Gdje ga ima? Jesi li ti gledao LOTR divx? Kakav je kvalitet? 2 CD-a?

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> onda je za ocekivati da su i II i III dio dostupni isto u divx-u</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Mislim da nema šanse za ovo :smile: Ne vjerujem da će ovi filmovi "procuriti" prije zvaničnog prikazivanja. Treći dio ne izlazi sredinom naredne godine već opet na božić 2003.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2002, 22:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Jan 2002, 01:00
EH , evo samo da izrazim punu podrsku i tako to : ) ...
tolkinovim fanovima ...

ja sma inace LOTR pocitao u 7-8 razredu osnovne ; )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2002, 22:44 
Majstor
Majstor

Vader: nisam gledao na divx-u ... drug mi je rekao da ga ima .. nisam pitao na koliko cd-ova ali sam na netu nasao isto divx-e 3 komada kazu ...
sto se III dijela cuo .. citao sam neka suskanja da ce ga mozda sredinom (pricali su) a isto tako mozda i oktobar 2002.
i ja sam mislio da ce svake godine plasirati po jedan film .. ali eto vjerovatno ce zbog zapaljene rulje mozda i ranije izbaciti ...
bilo kako bilo..
ja sam sad procitao svog Hobita ;)))) ponovo ... za koji dan dobijam GP(1,2,3) i to sa tvrdim koricama :)) koji su baj d vej trebali biti u jednoj knjizi i Tolkien se bunio zbog toga sto su Allen & Unwin pocijepali knjigu na 3 toma ;)) no nije im mogao nista :))) a mozda je i bolje sto su 3 knjige :)))))

Drakkan: pa sta je to ... svi ETF-oci su gejmeri a sad izgleda i Tolkien fanovi... ne samo njegovi nego izgleda gotive sve sto ima veze sa F, SF, EF/MF itd ;)) F kao zadnje slovo u skracenom imenu naseg faksa, te F kao Fantazija da cemo ga jednog dana i zavrsiti :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2002, 13:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Dedera recite mi neku adresu gdje mogu skinuti pozadine iz gospodara prstenova
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2002, 15:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Cudi me da to vi vec niste napisali,
ali evo ako niste znali (a kao potvrda vasem odusevljenju filmom) GOSPODAR PRSTENOVA je nominovan za cijelih 13 Oscara.

'ajd u zdravlje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]