banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 17:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Feb 2013, 21:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Al' dok je Njemačka muzla resurse iz zemalja odakle dolazi ta "ciganija" sve je bilo ok? Sve se vraća, sve se plaća. Tako i kolonijalizam.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
tensSa je napisao:
Deni je u pravu, i u Njemackoj ima dosta slucajeva ciganije iz istoka ili afrike sto su dosli i napravili hrpu djece i zive na racun drzave, bez ikakve namjere da nesto rade vec se prehranjuju sa tim mjesecnim dodatkom sto dobiju i dobro im, obicne ljencuge koje kostaju drzavu.

Tensa jel ciganija to sama tamo provalila...? :)
Dobri zapadnjaci, tako osjecajni, kako su samo humani, vole one te izbjeglice vole.
Nad emigrantima se tako raznjeze kad ih vide, uzdrhte ,zaplacu zatreperi duboki humanizam u njima . Ehh sto je covjek dusa, eto tako se lako sazale i pustaju ih u svoje zemlje.Malo sutra.

Dobri stari Adam Smit a Marks ga prepiso “Visak radne snage obara cijenu rada” Drze se toga nema zime. :lol: :lol:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 21:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nista ljepse. Njemcima i tre'a natovariti svu tu sirotinju iz Istocnog bloka, Juzne Evrope i sa Sjevera Afrike.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Па, кад су све развијене земље увезле ту исту "циганију" да раде прљаве послове за мале паре и да шуте и не буне се - ваљали су им, а кад је циганија показала да може да живи и за мање, од социјале - не ваља им и треба их вратити кући. :)
Eeee, братац... Сад када Ларс и Хајнц треба да заврну рукаве и хране чукунунуке оних који су хранили њихову индустрију нашли су да се буне и причају о "марљивим европљанима" и "азијско-афричко-балканским лезилебовићима".

Како су Европљани перфидни мали смрдљивци! :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Smrt bijelom covjeku.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ljudi nemam ja ništa protiv onih koji rade. Koji bilo šta rade a da je korisno za zajednicu. Pa moj deda je u Švedsku došao sa 4 razreda osnovne škole..

Međutim, tu onda imaš 2 vrste ljudi:

1. Koji će da nauče jezik i da se prilagode novoj sredini, svoje matične običaje mogu zadržati, ne moraju, njihova odluka.
2. Kojima je to kapitalna i najveća investicija u životu (dolazak u Švedsku), oni bi ostatak života da odmaraju.

Ne ide to tako. I nije ni čudo što je narod kivan.

tensSa je napisao:
Deni je u pravu, i u Njemackoj ima dosta slucajeva ciganije iz istoka ili afrike sto su dosli i napravili hrpu djece i zive na racun drzave, bez ikakve namjere da nesto rade vec se prehranjuju sa tim mjesecnim dodatkom sto dobiju i dobro im, obicne ljencuge koje kostaju drzavu.

To je to.

S tim što nije sve crno bijelo. Lično znam osobe koje imaju po 6,7,8,9 djece, Muslimani, rade normalne poslove, školuju djecu, dobiju neki dohodak za to. U glavnom ljudi rade, svi oni će nešto napraviti u životu. Neki manje, neki više ali će napraviti.

Meni oči bode onaj paša što ima 10 djece i niko ništa ne radi, kući djeci govori da ne trebaju ići u školu jer im to ne može pomoći, neće da nauče jezik iako tu žive dugo vremena, svjesno uništava tu svoju djecu iako im je sve ponuđeno, pred televizijom sa cigarom u ruci i u onoj skupoj trenerci kuka kako su ugroženi, kako je rasizam u švedskoj, kako oni nemaju šansi.

Ako gospoda iz Somalije i ostalih zemalja tog ranga misli tako, onda neka se vrate odakle su došli.. ali malo sutra.. naravno da neće, jer je njima u stvari dobro. Ovako u Švedskoj imaju bar nešto, a u Somaliji nebi imali ništa.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 22:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Zar nisi pricao da ti je otac dosao u Svedsku?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Wtf? Odakle izvlačiš to?

Deda došao sa tatom dok je on još bio dijete, čitaj malo bolje šta sam pisao u prethodnim postovima.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 22:11 
Narabno da nisu svi isti, ali ja pricam uglavnom o tim parazitima...

Ne interesuje me puno istorija, isti ti doseljenici (zvucim kao ofm :grin: ) bi i kod nas ili u bilo koju drzavu upali da se moze laditi jaja i dobijati pare ni za sta, ali jbg...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Citam, zato te i pitam.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol:
Nasjece ga Djuka, natanko.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Što se tiče Njemačke dovoljno je reći da u pojedinim gradovima Turci imaju svoju vlastitu muriju dok Švabe svaki vikend na trgovima potpisuju neke peticije protiv stranaca i izgradnji dzamija.
Poenta priče da su najebali ako ih malo ne zaustave.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Ako budemo kopirali svedski model, moracemo da proglasimo Dodika za kralja, sto uopste nije losa opcija, jer bez kralja ne valja, a buducnost Republike Srpske ce biti u sigurnim rukama.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Podržavam!
Ne bi on nas lago' kad ka'e da smo politički i ekonomski stabilni, i još maaaaaaalo pa nezavisni....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Par godina sam van kuce, pa mogu prozboriti koju u vezi Zapada.
Nisam u Skandinaviji, tako da ne mogu komentarisati kakvo je stanje tamo, ali ono sto sam nacuo, a Danny moze reci da li je tako, je da mnogi mladi skandinavci ne zele da studiraju, jer i bez studija moze dobro da se zivi. Na zapadu je sistem potpuno drugaciji od naseg - kod njih je zanat-zanat i ako ne mislis na fax, onda ides na zanat i vec u prvoj godini pocnes zaradjivati, jer ides na posao, a skola je usput, kod nas to , sve i kad bi se htjelo, ne moze biti sprovedivo, jer rade samo prodavnice i kafici, industrija = 0, ni oni sto rade nemaju sta da rade, na zalost.
E sad se stavite u situaciju da mozete da birate -imate 15 godina i zaradjujete mjesecno 400-500 € i svake godine sve vise ( u trecoj godini i do 1000 €) ili nastavite dalje skolovanje koje traje jos najmanje 8 godina i na kraju imate platu koja je mozda 30% veca od odog prvog koji je poceo zaradjivati sa 15. Prvo treba najmanje 10 godina raditi da se stigne zaraditi sve ono sto je onaj prvi zaradio, pa tek onda se moze pricati o vecoj zaradi. Do tada je onaj prvi prosao sve i vjeroatno osnovao i porodicu, ima stan... sve ono sto drugu opciju tek ocekuje. Onda je logicno i razumljivo da visokoobrazovani Svedjani ne zele da ostanu tamo i rade za "sicu", nego odlaze tamo gdje svoj trud i znanje mogu da naplate.
Obrazoavanje jeste, vecim dijelom besplatno, tj. drzava ga placa, ali svako ima mogucnost da se skoluje i ko to ne zeli da iskoristi, vecinom je sam kriv.
Kod nas ( zvuci glupi ovo "kod nas" jer ja nisam "kod nas") je studiranje cesto neki produzetak agonije - ok, zavrsim srednju i sta sad? Nema posla, moglo bi se malo i studirati, da se dobije na vremenu, mozda poslije uleti neki posao.
Nedavno sam citao da Svicarci imaju slican problem kao sto je nas, sto se tice studiranja - mnogi studiraju drustvene nauke, koje nisu deficitarne, dok se za teze fakultete, npr. tehnicke , javlja sve manje kandidata ( ajd bar da negdje nismo mimo svijeta :) ).
Sto se tice imigranata koji nista ne rade - takvih je puno, na zalost i oni kvare sliku o onima koji crnce ( mada, generalno uzevsi, crnci se ovdje bas i ne satiru od posla). Oni sto imaju vise djece ( uglavnom Turci) - kod njih zene ne rade, zapravo rade - radjaju i na taj nacin, preko djecijeg dodatka , doprinose kucnom budzetu. Problem je sto djeca takvih roditelja uglavnom ostaju na nizem socijalnom statusu.
Mislim da je i ovdje bila tema o jednoj knjizi koju je napisao gradonacelnik jednog dijela Berlina u kojem preovladavaju stranci - on to uopste nije karikirao, zapravo je sve tako kako je on tu napisao, ti stranci ne zele da se integrisu, ne moraju da rade, jer dobijaju pomoc, ako i rade, rade na crno ( ima toga i ovdje , ne u malom procentu)... Pravi imigranti( oni iz Afrike, npr)su sretni da imaju gdje da prespavaju i sta da pojedu, jer tamo, odakle dolaze, nemaju ni to. Nedavno je bila jedna reportaza iz Duissburga ( inace industrijski grad u Rurskoj oblasti, koji polako propada) - tu je prikazana jedna cetvrt gdje su se uglavnom uselili imigranti, domaci se uglavnom iseljavaju, jer ne mogu da podnesu nered, galamu i prljavstinu ( izbacuju smece kroz prozor na ulicu - coporativno)- uglavnom Romi iz Rumunije i ne mogu im nista.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Pričam sa drugom iz Švice i kaže frajer ladno idu u Italiju na skijanje i u posjetu London(po 10 dana) besplatno to jest na račun škole.
E ja se onda vratim unazad i sjetim se da je najduža relacija što sam išao sa školom bio manastir Gomionica(a i to sam morao platiti).
Jebem ti ženo majku..

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 23:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
lol koliko puzajuceg fasizma...pljuc...ako neko radi na crno sigurno nije njegova krivica...sve me ovo podseca na problem roma kod nas u fazonu takvi su oni a to sto su vekovima naterani da tako zive to nikom nista

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Par godina sam van kuce, pa mogu prozboriti koju u vezi Zapada.
Nisam u Skandinaviji, tako da ne mogu komentarisati kakvo je stanje tamo, ali ono sto sam nacuo, a Danny moze reci da li je tako, je da mnogi mladi skandinavci ne zele da studiraju, jer i bez studija moze dobro da se zivi. Na zapadu je sistem potpuno drugaciji od naseg - kod njih je zanat-zanat i ako ne mislis na fax, onda ides na zanat i vec u prvoj godini pocnes zaradjivati, jer ides na posao, a skola je usput, kod nas to , sve i kad bi se htjelo, ne moze biti sprovedivo, jer rade samo prodavnice i kafici, industrija = 0, ni oni sto rade nemaju sta da rade, na zalost.
E sad se stavite u situaciju da mozete da birate -imate 15 godina i zaradjujete mjesecno 400-500 € i svake godine sve vise ( u trecoj godini i do 1000 €) ili nastavite dalje skolovanje koje traje jos najmanje 8 godina i na kraju imate platu koja je mozda 30% veca od odog prvog koji je poceo zaradjivati sa 15. Prvo treba najmanje 10 godina raditi da se stigne zaraditi sve ono sto je onaj prvi zaradio, pa tek onda se moze pricati o vecoj zaradi. Do tada je onaj prvi prosao sve i vjeroatno osnovao i porodicu, ima stan... sve ono sto drugu opciju tek ocekuje. Onda je logicno i razumljivo da visokoobrazovani Svedjani ne zele da ostanu tamo i rade za "sicu", nego odlaze tamo gdje svoj trud i znanje mogu da naplate.
Obrazoavanje jeste, vecim dijelom besplatno, tj. drzava ga placa, ali svako ima mogucnost da se skoluje i ko to ne zeli da iskoristi, vecinom je sam kriv.
Kod nas ( zvuci glupi ovo "kod nas" jer ja nisam "kod nas") je studiranje cesto neki produzetak agonije - ok, zavrsim srednju i sta sad? Nema posla, moglo bi se malo i studirati, da se dobije na vremenu, mozda poslije uleti neki posao.
Nedavno sam citao da Svicarci imaju slican problem kao sto je nas, sto se tice studiranja - mnogi studiraju drustvene nauke, koje nisu deficitarne, dok se za teze fakultete, npr. tehnicke , javlja sve manje kandidata ( ajd bar da negdje nismo mimo svijeta :) ).
Sto se tice imigranata koji nista ne rade - takvih je puno, na zalost i oni kvare sliku o onima koji crnce ( mada, generalno uzevsi, crnci se ovdje bas i ne satiru od posla). Oni sto imaju vise djece ( uglavnom Turci) - kod njih zene ne rade, zapravo rade - radjaju i na taj nacin, preko djecijeg dodatka , doprinose kucnom budzetu. Problem je sto djeca takvih roditelja uglavnom ostaju na nizem socijalnom statusu.
Mislim da je i ovdje bila tema o jednoj knjizi koju je napisao gradonacelnik jednog dijela Berlina u kojem preovladavaju stranci - on to uopste nije karikirao, zapravo je sve tako kako je on tu napisao, ti stranci ne zele da se integrisu, ne moraju da rade, jer dobijaju pomoc, ako i rade, rade na crno ( ima toga i ovdje , ne u malom procentu)... Pravi imigranti( oni iz Afrike, npr)su sretni da imaju gdje da prespavaju i sta da pojedu, jer tamo, odakle dolaze, nemaju ni to. Nedavno je bila jedna reportaza iz Duissburga ( inace industrijski grad u Rurskoj oblasti, koji polako propada) - tu je prikazana jedna cetvrt gdje su se uglavnom uselili imigranti, domaci se uglavnom iseljavaju, jer ne mogu da podnesu nered, galamu i prljavstinu ( izbacuju smece kroz prozor na ulicu - coporativno)- uglavnom Romi iz Rumunije i ne mogu im nista.

Bravo za post, napokon nešto smisleno i provjereno. Nemaju Šveđani motiva za studiranje tehničkih nauka, pa zbog toga uvoze ljude sa strane. Može se fino živjeti i bez fakulteta.. pa moj tata imao sve uslove da završi fakultet (sad ima višu srednju), i nije ga završio, ne zato što je lijen, ne zato što je glup, već zato što nije htio.. nema potrebe. Gledajte vidim pojedini ovdje po automatizmu (Njemaci uništavali druge, sad će imigranti njih da uništavaju) to uzimaju zdravo za gotovo. Ima nacija i sem Njemaca, koje nisu nikoga kroz istoriju podrivale, pa zar su oni zaslužili da im neko ovo radi.

Citiraj:
Pravi imigranti( oni iz Afrike, npr)su sretni da imaju gdje da prespavaju i sta da pojedu, jer tamo, odakle dolaze, nemaju ni to. Nedavno je bila jedna reportaza iz Duissburga ( inace industrijski grad u Rurskoj oblasti, koji polako propada) - tu je prikazana jedna cetvrt gdje su se uglavnom uselili imigranti, domaci se uglavnom iseljavaju, jer ne mogu da podnesu nered, galamu i prljavstinu ( izbacuju smece kroz prozor na ulicu - coporativno)- uglavnom Romi iz Rumunije i ne mogu im nista.

Poenta svega. Poenta cijelog mog postovanja u ovoj temi..

I onda se u javnosti ljute kad na TV onaj ministar kaže da su Somalijci jedno malo veće pleme. A u stvari čovjek kaže samo istinu, ono što taj sav običan i radni narod misli. Kada dođeš u jednu zemlju, onda bi bio red da poštuješ običaje te zemlje. Žena sa zapada kada ide u Arabiju mora imati onu maramu na glavi, zar ne? Isto tako, i zapadne zemlje imaju neki kodeks koji se mora poštovati.

Možda je Africi dozvoljeno silovanje, paljenje živih ljudi, guranje VLASTITE djece u prostituciju, bacanje smeća na ulicu, a kanta stoji pored, ne vođenje lične higijene iako imaju sve uslove za to, ali to su neke stvari koje se u drugim zemljama moraju poštovati.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
no_pasaran je napisao:
lol koliko puzajuceg fasizma...pljuc...ako neko radi na crno sigurno nije njegova krivica...sve me ovo podseca na problem roma kod nas u fazonu takvi su oni a to sto su vekovima naterani da tako zive to nikom nista

Radio sam i ja na crno, ali zato sto nisam imao mogucnosti da radim legalno - oni primaju pomoc kao nezaposleni i zato rade na crno. Ja , htio - ne htio, moram da radim, inace necu dobiti produzetak vize - odbici od plate su mi toliki da sa tim drzava placa dvoje koje ne rade i smatram da je to ok, puno radim, vise zaradjujem, veci porez placam i nemam pravo da se zalim, nema razloga.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013, 00:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Oni rade na crno pod jedan jer tako vlasniku odgovara pod dva jer su u zemlju usli na crno pa ne mogu ni da se zaposle pod tri prave decu i na osnovu njih dobijaju uopste dozvolu za ostanak....sve je to dugacak mrkotrpan posao... drugo raspitaj se malo sta su sve preziveli ti ljudi pre nego sto su se dokopali evrope pocev od sahare preko libiske policije pa prelaz mediterana...vise od pola emigranata umere ili biva ostavljeno da umere pre nego sto stigne u evropu...to sto ti imas potrebu da nekom placas nesto i sto si u stanju da to ucinis ne znam sta da ti kazem srecan sam za tebe...samo mali dodatak ne placas ti za dvojicu vec placas ulice trgove biblioteke slobodan internet koje verujem koristis...
P.s. verujem da je rasisam jedan od najdubljih i najkompleksnijih osecanja kod coveka jer je osecaj pripadnosti nazalost urodjen kao i teznja da se marginalizuje neko drugaciji....kao dokaz ovoga pitao bih te koliko crnaca si video kao kelnere?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]