CopyLeft je napisao:
Valjda im je veliki problem provjeriti šta je sa Happy TV i one studentske zajebancije od kanala Slobomir koja emituje snijeg na digitali već skoro mjesec dana (ako ko ima nostalgiju za snijegom na ekranima u digitali ovo je jedinstvena prilika da se nauživate jer toga inače na digitali nema, mi smo privilegovani sa tom "pogodnosti"). Upozoravaju članove na facebooku da budu kulturni a samo jedno pitanje ispod čovjek pita šta je sa Happy TV i biva izignorisan maksimalno. Toliko o tome.
Šta da rade oni gradovi koji nemaju još uvijek pogodnost interneta preko Elta Kabela? Mi koji smo pretplatnici digitalne TV, tj postojeći korisnici (šta mi imamo od povećanja brzine interneta). Svaki dan imamo sve manje kanala i sve više nelogičnosti.
Skinuli ste Sport Klub i ubacili ESPN čiji sadržaj skoro čitav možemo pratiti na Arena Sportu.
Skinuli ste RAI 1 sa analogije i ubacili RTS SAT čiji program možemo pratiti na RTS 1 i RTS 2 i u analogiji i digitali. RTS SAT nije RTS HD za kojeg smo mi pitali. Šta treba više? Stvarate samo lažnu sliku da se nešto radi. U suštini gledate samo kako da što više para uzmete od svojih pretplatnika. Onaj risiver koji je u akciji nije gratis jer se mora platiti samo 2 KM mjesečno što puta 365 dana iznosi nevjerovatnih 730 KM. Za te pare može čovjek kupiti digitalni TV koji u sebi ima DVB-T i DVB-C tjuner i koji uz to može pratiti HD kanale. Ako neko kaže da nije lako dati odjednom 730 ja bih mu rekao da nije lako davati ni ekstra 2 KM svakog mjeseca jer već postoji toliko dažbina što se mora plaćati. Potrošačka korpa odnese veliki iznos od plate, komunalije, internet i kablovska. Čovjek očekuje da s obzirom da je ovakva ekonomska situacija i da već ima toliko konkurenata oni budu razumni i da se bore za korisnike ko lavovi a ono ništa.
Nezadovoljan sam što nema Fox kanala i što imate šugavu saradnju sa Fox Internationals i loš signal na National Geographic i ucrtan prevod na digitali umjesto da dobijate signal kako treba. Nezadovoljan sam što nema nikakve naznake da ćete ikad uvesti meni drage SciFi i Nickelodeon. I eto tako to je ono što ja lično imam za napisati bez ikakvih interesa i lobija.
Elta-Kabel mora ostvariti suradnju sa Sport Klubom ako želi biti lider u BiH. Ko zna šta budućnost nosi ali jednog dana će doći neki strani operater koji će nam ponuditi sve ovo za čim težimo i onda neće biti teško odlučiti šta dalje. A zadovoljni korisnik sam pravi promociju firmi i ne širi laži kao što su svojevremeno meni širili da na Elti postoji puno smetnji i prekidanja što jednostavno nije istina. Znači dobri ste ali niste savršeni i u novu godinu treba ući sa planom napretka ne samo jeftinog zelenaštva svojstveno wallstreet mešetarima.
al ga ti pretjera...ni manje ni vise nego jedno 30 puta ...pa kako dodje care do 720 KM za risiver ??? ti ne citas ugovor, nista, samo uzimas informacije u zraku...pa risiver je samo 2KM mjesecno a ne 60 KM !!!! prije nego krenes kritikovat iscitaj bolje sta pise...smijesno je ovako.....