Anakin je napisao:
@krol2
E pa vidiš, ti studenti sa Apeirona su ne rijetko dolazili pred Pravni fakultet i "vrbovali" studente da im idu polagati ispite.
Znači pitaju koja si godina, pa ako im odgovaraš za konkretan predmet daju ti ponudu. Ja lično sam primjetio da to često rade što se tiče polaganja Upravnog prava. Ponudi ti 50km do 100km da ideš polagati ispit za njih. Ako pristaneš odmah te odvede na slikanje, skine foliju sa unutrašnjosti indeksa, zamjeni sliku, vrati foliju. Znači sve čisto. Ako si taj ispit položio i prije godinu dana imaš znanje da ga položiš na Apeironu bez da ponavljaš i gubiš vrijeme na to. Ali oni uglavnom nađu "svježije klijente".
Iako sam o kvaliteti fakulteta i studiranja na Apeironu već čuo, hajde da kažemo da ovo ne govori o fakultetu već o studentima. Svakako im treba priznati da imaju osjećaja za biznis
Sve to na stranu, obrazovanje nam je svakako u banani. Ni državni fakulteti nisu za hvalu, ali privatni fakulteti su obrazovanje svakako dokrajčili i stavili tačku. Što neko gore reče, uzeti mandat i jednu veliku čistku odraditi.
Strasno
kad bih ovo rekao mom drugu Djuricu koji predaje to Upravno i Ustavno mislim da bi ga istog momenta opalila srcka
prisustvovao sam tom ispitu....mislim da je veci gnjavator i to daleko od Kunica....
citao sam peticiju kod Medica u kojoj se studenti zale kako se platili 2500 KM godinu skolovanja a na roku iz obligacija,ustavnog i upravnog niko nije prosao....ne bih sad citirao Medica i gdje je zavrsila peticija
nacuo sam nesto o tome od nekih ljudi tamo,valjda ce sad traziti i licnu kartu na uvid na ispitu.....ko ce lopovima stati u kraj bog te mazo.....