banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 19:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jan 2013, 22:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Stojim iza toga da bi bilo veoma komplikovano i skupo za organizovati. O objektivnosti takvog testiranja da ne govorim.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2013, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Pa ne treba nikakva testiranja sprovoditi nad studentima.
Uzmeš neke indikatore lako provjerljive. Po globalnim indikatorima se ne mogu ni naši državni pohvaliti.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
korisnik je napisao:
Štancanje diploma

Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu, umrla je mučeničkom smrću četa djaka u jednom danu...

Napisala je Desanka Maksimović u Krvavoj bajci.

A danas se može napisati:

Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu, diplomirala je četa djaka u jednom danu...

:roll: Opet skrnavljenje Desankine pjesme u cilju samopromovisanja..pisala sam već o tome na nekoj drugoj temi. Ne može se ni autor ovog teksta pohvaliti svojim literanim sposobnostima.
O ostatku mi se ne da pisati, prežvakana tema odavno...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
stvarno korisnice odakle ti vise snage i volje da godinama jedno te isto drobis.....evo ja ovako javno tvrdim da je Pravni fakultet Apeirona izrastao u jedan vrlo ozbiljan i tezak fakultet....volio bih da me neko demantuje ali ne urbanim legendama nego cinjenicama

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije poenta da li je fakultet težak ili ne, nego da li zaslužuje da bude fakultet.
Imaš li dokaz da li zaslužuje. Da li iko zna po čemu se gleda kvalitet jedne visokoškolske ustanove?
Normalno da ću ismijavati Apeiron sve dok ljudi koje znam lično polaže neke predmete, a znam da nema pojma o tome šta polažu. To nije urbana legenda.
Ali pri tom ću i ismijavati i državni na kojem prolaze slični ljudi koji samo imaju talenat da pamte kao diktafon, a ne znaju ni pertlu zavezati. Sve dok je za 90% studenata diploma samo cilj, a ne i sredstvo, da pri tom prolaze i imaju desetke, ja ću se šprdati sa fakultetima našim. A nisam gore spomenuo još i da neke curice izvlače ocjenu na suze.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pa sigurno da postoje kriterijumi....kvalitet nastave,praktican rad,sredstva,uslovi,predispitne aktivnosti,dostupnost profesora,nacin sprovodjenja ispita....u svakom slucaju ocjenjuju se obe strane....i studenti i profesori tj faklteti.
Ja ne znam za druge fakultete ali sam sticajem okolnosti detaljno upoznat sa nacinom rada Pravnog fakulteta tamo i iako sam i ja kao i vecina to posmatrao pun predrasuda apsolutno su me demantovali.Tamo je Medic okupio jednu grupu profesora koji su vrlo slicni njemu.Prolaznost im je 28% sto pricu o skriptama automatski diskvalifikuje.Da li je ito dobar nacin?Nije.Ali to je istina.
Moze se raspravljati o efikasnosti i ucinkovitosti Bolonje ali je vrlo nekorektno sve trpati u isti kos.

A taj drugi dio u kojem pricas o bubatorima i onima koji se provlace....toga ce uvijek biti....i u Banja Luci i na Islandu,Americi.....a diploma je cilj 100% studenata ma gdje i sta studirali.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cilj je svima, ali nekom je to jedini cilj (diploma).

Ja sam uvijek za transparentnost. zašto studenti ne ocjene profesore i asistente i da te ocjene izađu na sajtove fakulteta?
Zašto nema inicijative za ocjenjivanje i fakulteta?
Time bi se završila priča oko predrasuda, a nije to toliko skupo kako neko već reče da jeste.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka

zato sto bi svaki fakultet zadrzao najstrozijeg profesora...a ti bi po pravilu dobili najgore ocjene od studenata....uz prirodne budale i alkoholicare koji se ko zna kako drze jos na fakultetima kao profesori i onda to ocjenjivanje ne bi imalo svrhu....

pri ministarstvu nauke postoji komisija koja je vec vrsila ocjenjivanje fakulteta....ono sto ja znam iz rekla kazala Univerzitet je izlobirao da se ne objave ti rezultati...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 02:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gdje je tu Dronjak i tako ti predstavnici? ccc

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
@krol2

E pa vidiš, ti studenti sa Apeirona su ne rijetko dolazili pred Pravni fakultet i "vrbovali" studente da im idu polagati ispite.
Znači pitaju koja si godina, pa ako im odgovaraš za konkretan predmet daju ti ponudu. Ja lično sam primjetio da to često rade što se tiče polaganja Upravnog prava. Ponudi ti 50km do 100km da ideš polagati ispit za njih. Ako pristaneš odmah te odvede na slikanje, skine foliju sa unutrašnjosti indeksa, zamjeni sliku, vrati foliju. Znači sve čisto. Ako si taj ispit položio i prije godinu dana imaš znanje da ga položiš na Apeironu bez da ponavljaš i gubiš vrijeme na to. Ali oni uglavnom nađu "svježije klijente".

Iako sam o kvaliteti fakulteta i studiranja na Apeironu već čuo, hajde da kažemo da ovo ne govori o fakultetu već o studentima. Svakako im treba priznati da imaju osjećaja za biznis :wink:

Sve to na stranu, obrazovanje nam je svakako u banani. Ni državni fakulteti nisu za hvalu, ali privatni fakulteti su obrazovanje svakako dokrajčili i stavili tačku. Što neko gore reče, uzeti mandat i jednu veliku čistku odraditi.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
hoces da kazes da je to odlika samo studenata sa Apeirona?! :lol: :lol: :lol: :lol:
znas li kada se to radilo na faxu u NS?! kako kazu: stara fora, nova dalabu

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 19:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Moj drugar ima brata blizanca, identični su doslovno, tako da je ovaj za njega polagao prijemni na državnom faksu ništa novo....

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka

Anakin je napisao:
@krol2

E pa vidiš, ti studenti sa Apeirona su ne rijetko dolazili pred Pravni fakultet i "vrbovali" studente da im idu polagati ispite.
Znači pitaju koja si godina, pa ako im odgovaraš za konkretan predmet daju ti ponudu. Ja lično sam primjetio da to često rade što se tiče polaganja Upravnog prava. Ponudi ti 50km do 100km da ideš polagati ispit za njih. Ako pristaneš odmah te odvede na slikanje, skine foliju sa unutrašnjosti indeksa, zamjeni sliku, vrati foliju. Znači sve čisto. Ako si taj ispit položio i prije godinu dana imaš znanje da ga položiš na Apeironu bez da ponavljaš i gubiš vrijeme na to. Ali oni uglavnom nađu "svježije klijente".

Iako sam o kvaliteti fakulteta i studiranja na Apeironu već čuo, hajde da kažemo da ovo ne govori o fakultetu već o studentima. Svakako im treba priznati da imaju osjećaja za biznis :wink:

Sve to na stranu, obrazovanje nam je svakako u banani. Ni državni fakulteti nisu za hvalu, ali privatni fakulteti su obrazovanje svakako dokrajčili i stavili tačku. Što neko gore reče, uzeti mandat i jednu veliku čistku odraditi.

Strasno :lol: :lol: :lol: :lol:

kad bih ovo rekao mom drugu Djuricu koji predaje to Upravno i Ustavno mislim da bi ga istog momenta opalila srcka :lol: :lol: :lol: :lol:
prisustvovao sam tom ispitu....mislim da je veci gnjavator i to daleko od Kunica....
citao sam peticiju kod Medica u kojoj se studenti zale kako se platili 2500 KM godinu skolovanja a na roku iz obligacija,ustavnog i upravnog niko nije prosao....ne bih sad citirao Medica i gdje je zavrsila peticija :lol: :lol: :lol:

nacuo sam nesto o tome od nekih ljudi tamo,valjda ce sad traziti i licnu kartu na uvid na ispitu.....ko ce lopovima stati u kraj bog te mazo..... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
kad bih ovo rekao mom drugu Djuricu koji predaje to Upravno i Ustavno mislim da bi ga istog momenta opalila srcka

:)

Ma prevara imaš i na državnom i na privatnom, svega se čovjek nagleda. Bože moj, parola je snaći se, kako vidim :)

Činjenica je da su privatni i državni fakulteti jednako priznati kod nas i to u potpunosti jednako. Tako da negiranje jednog ili drugog tačno više nema smisla. Ja znam da to nije pravedno, svi znamo.... ali ipak me iznenadi kada Dodik dodjeljuje nagrade i pohvaljuje studente sa privatnih fakulteta, a znam koliko je teško npr na pravu dobiti jednu takvu ocjenu i koliko truda treba, a da ne pričam kako je teško takav prosjek zadržati. A to je u stvari još jedan dokaz njihove izjednačenosti :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2013, 18:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Ko bi upisao privatni fakultet ako mu ne bi bila zagarantovana sestica samom uplatom skolarine? Niko. Ako neko zeli priznatu diplomu, dosta prakse..upisace fakultet u Becu koji su i jeftiniji od Apeirona ali jebiga, tamo moras uciti.
I to je cinjenica zbog kojih ce privatni fakulteti uvijek biti laksi od osnovne skole.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2013, 21:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
http://www.blc.edu.ba/pismo-studentima/

Visok nivo prolaznosti na završnim ispitima zasnovan je na redovnom radu, započetom od početka studijske godine i pokazanoj marljivosti, objektivnosti i odgovornosti nastavnika i studenata.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 12:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Jan 2008, 16:08
Brat mi je studirao na privatnom fakultetu. Sad je na drzavnom. Ja studiram na saobracajnom fakultetu u ZG (drzavni naravno).
Dok je brat studirao na privatnom, isao sam par puta s njim na taj fakultet da vidim kako to tamo ide. Onda sam isao s njim na drzavni fakultet u BL kad je tamo presao, da vidim kako i tamo ide. Prisustvujem predavanjima naravno i u ZG na fakultetu.
Zakljucak: Taj privatni fakultet gdje mi je brat studirao je teska sprdacina. Iz tog razloga je i presao na drzavni fakultet.

Poslednji put menjao nikolaATCVA dana 24 Feb 2013, 12:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 12:10 
Da, jeste...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Anakin je napisao:
Svakako im treba priznati da imaju osjećaja za biznis :wink:

Imamo mi puno takvih biznismena. Zato smo i na dnu.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 15:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Jul 2009, 14:13
Drzavni fakulteti i vanredno studiranje...
Ne znam trenutno ali nekad je to znacilo samo da ne moras biti prisutan na predavanjima, sve ostalo kao i kod redovnog studiranja. Pa kakav kvalitet oni pruzaju vanrednim studentima kad se za njih nije organizovalo dodatno niti predavanje, nit vjezbe, nista.
Ako radis, kako da studiras (vanredno) ako ne na privatnom fakultetu.
Zar studiranje uz rad mora biti nekvalitetno, kupljeno ili isfolirano.
Licno, ucila sam dok sam studirala, sigurno ne koliko i redovni studenti ali ... da se ucilo, ucilo se.

Uz sve, ako je drzava dala mogucnost otvaranja privatnih fakulteta, onda bi trebala i da uvede kriterije njihovog vrednovanja tj. da postavi kriterije koje oni moraju ispunjavati a ne da posljedice snose studenti zato sto su zavrsili privatne fakultete. Onaj ko ne uci i da kazem kupuje ispite, to radi i na drzavnom kako i na privatnom fakultetu, jer tu je i do studena koliko i do fakulteta.
To je moje misljenje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]