banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 10:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 178 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2012, 11:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
goxon je napisao:
ako nije profitabilno, zatvaraj... ne treba da bude u vlasnistvu grada jer onda ima sigurno tri radnika na jedno radno mjesto. kao i mnoge agencije na nivou RS i BiH. 90 % svog budzeta trose na plate...

:oops:

bravo majstore.

Naravno da nije bazen profitabilan i nece nikada ni biti dok se makar zakon o sportu ne promijeni.
Kada bude smanjenje budzeta kao sada, ili ce rezati plate svima, ili ce rezati personal, zavrsena prica.

Citiraj:
Pa ako ne moze da funkcionise neka ga zatvore, od pocetka se znalo da je to propala investicija kao i bazen lokvana. Cilj je bio samo da pojedinci iz vrha dobiju posao za izgradnju i onda ono klasicno uzimanje piksli, sad ce naravno neko kupiti taj bazen za male pare, ali niko nece platiti za kriminal i korupciju.

bazen nece biti zatvoren, kuka se zbog smanjenja budzeta i to je to!
Ni lokvana a pogotovo ne GOB nije propala ivesticija, ako ti to ne kontas oda imas veliki problem!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 11:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Drzava/Vlada/Grad/Mjesna Zajednica/... i ulazu u infrastrukturu koja se sama po sebi nekad i ne moze otplatiti.
Uglavnom za kulturna, drustvena i neka sportska desavanja. Pa i auto-put na primjer.
Ali to sve doprinosi opstem dobru. Tesko je ocekivati da dodje Miskovic i napravi park. Ili bazen, u ovom slucaju, za koji se znalo da ce biti jako tesko odrzavati, po pitanju novca. Ista stvar je i sa dvoranama po regiji, koje moraju biti pune 300 dana u godini, narednih 30 godina, da bi bile odrzive. Sto je nemoguce.
Jedini problem kod naseg bazena je sto su to sve isti uhljupi, samo sa drugim nazivom radnog mjesta. Ne rade nista i to je to.
Akvana vamo i tamo, samo se premjestaju po vas dan ista lica.
Ne vjerujem da ce zatvoriti...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Svaka je njuška i radila na njemu.
Neće ga zatvoriti al trebaju im smanjiti davanja jer mislim da su dosta keša ovi na bazenu zavrnuli.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 11:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ташко je napisao:

Ali to sve doprinosi opstem dobru. Tesko je ocekivati da dodje Miskovic i napravi park. ...

tacno, pa miskovicev prvi covjek idiot Djuric pogledaj koliko je uplatio duga za Bosku...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 12:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
ma nece zatvoriti ali treba napraviti sistem atako da većina ljudi tamo ode poslije radnog dana na rekracioju
jedino tako je sistem samoodrživ

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Naravno da nije profitabilan, rijetko koji bazen je profitabilan, ali zar grad ne profitira time sto tamo svaki dan trenira toliko djece?
Sto se tice Milojevica i Sehera - imao je dzaba toplu vodu, a ostale dadzbine nije ni placao, ili samo povremeno - tako se isplatilo.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 18:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Jeste malo OT, ali, zna li ko da li je bazen otvoren ovih dana?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 18:50 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Nov 2010, 10:17
Ради нормално.

Како и не би било скупо одржавање кад на "капији" ради 5 момака( 1 више или мање) то је заиста тежак посао стајати и гледати како људи улазе у базен.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 19:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Taj bazen je projekat ekvivalentan bacanju para u klozet šolju i povlačenju vode....iste su šanse da se uložen novac vrati :roll:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 19:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Citiraj:
Ni lokvana a pogotovo ne GOB nije propala ivesticija, ako ti to ne kontas oda imas veliki problem!

Kako nije propalo, cim se ne moze odrzavati znaci da nije dobro, sta jel opste dobro davati pare lopovima. Sta mislis dokle ce ljudi trebati davati lovu za to tzv drustveno dobro, kontam ja sve, samo ti neces da skontas sta je sustinsko. Druga stvar je ako imas neki interes onda je to i razumljivo.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 23:41 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Dec 2012, 01:00
менек je napisao:
Ради нормално.

Како и не би било скупо одржавање кад на "капији" ради 5 момака( 1 више или мање) то је заиста тежак посао стајати и гледати како људи улазе у базен.

Aj sto ih je na kapiji 5 ili 6 mozda ima i vise :)
a ima i onih zena na recepciji 3-4
al sto gore ima bog zna koliko direktora sekretarica i ostali zamjenika koji nista ne rade a primaju platu preko 1000km sigurno
Pa normalno da ce propasti kad ima previse radnika koji nista ne rade a primaju platu.
a i treba ga zatvoriti bolje tih 300000km da iskoriste u druge svrhe za otvaranje radnih mjesta , socijalne slucajeve , rjesavanje infrastrukture itd..
Ima i drugi sportova za djecu nije sad samo plivanje jedini sport u BL.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 23:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
A kad bi se zatvorio bazen, pola vas bi reklo "ma da, nek grad zatvara sportske objekte, uništavaju sve što je fino bla bla bla"

A i kako se brinu o bazenu i ne trebale im tolik e pare za održavanje,...proklete tuševe ne mogu zamjeniti kad se pokvare, a kamo li nešto drugo...
Nije mi jasno kako, s obzirom da podosta klubovima naplaćuju korištenje bazena, a ima tamo i puno stranih klubova koji dolaze da treniraju...da im sad fali sredstava za svašta nešto...Kvalitetno poslovanje ne'a šta

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 00:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Dec 2012, 01:00
Nemam razloga da kukam.
Pa ima veci problema u ovoj drzavi od zatvaranja jednog sportskog objekta!
A to sto nas narod kuka to je ruzna navika samo, umjesto da izadje na ulicu i nesto promjeni on kuka u kafani i kuci....

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 01:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

LemiGO je napisao:
Citiraj:

Kako nije propalo, cim se ne moze odrzavati znaci da nije dobro, sta jel opste dobro davati pare lopovima. Sta mislis dokle ce ljudi trebati davati lovu za to tzv drustveno dobro, kontam ja sve, samo ti neces da skontas sta je sustinsko. Druga stvar je ako imas neki interes onda je to i razumljivo.

Druze, sa koje planete si ti pao, samoodrzavati se ne moze gotovo ni jedan gradski sportski objekt. GOB je prije svega napravljen u svrhu sporta, jer od njiega zavisi egzistencija najmanje dva sporta u ovome gradu a i puno vise rekreativnih sportova. Osim toga grad kao Banja Luka MORA imati bazen koji funkcionise cijelu godinu, jer je to u interesu svih gradjanja ovoga grada.
Po tvome misljenju najbolje je sravniti sa zemljom i dvoranu Borik i Gradski stadion, jer eto ne mogu se samoodrzavati. Pa zasto onda uopste postoji BUDZET GRADA, ODSIJEK SPORT!!! Gradski bazeni su neprofitna ustanova ili objekti, osim ako slucajno kao Madjarska ne pronadju podzemne vruce vode, pa onda budemo morali hladiti vodu u bazenima, mislim da bi u tom slucaju mogli pricati o samoodrzavanju bazena.

Citiraj:
Citiraj:
Pa normalno da ce propasti kad ima previse radnika koji nista ne rade a primaju platu.
a i treba ga zatvoriti bolje tih 300000km da iskoriste u druge svrhe za otvaranje radnih mjesta , socijalne slucajeve , rjesavanje infrastrukture itd..
Ima i drugi sportova za djecu nije sad samo plivanje jedini sport u BL.

Citiraj:
Pa ima veci problema u ovoj drzavi od zatvaranja jednog sportskog objekta!
A to sto nas narod kuka to je ruzna navika samo, umjesto da izadje na ulicu i nesto promjeni on kuka u kafani i kuci...
.

ovo moze samo glupa ili strasno neupucena osoba izjaviti. Kod tebe mislim da je ipak prvo u pitanju...
Pa predsjednik drzave ti je htio dovesti dream team vaterpolo ekipu za neka 2-3 miliona, a takvi poput tebe bi prvi poletjeli na bazen!
Evo na televiziji ti dva dana samo pricaju o sivoj ekonomiji gdje nestalo 700 miliona poreza, a ti se nasao pametan pricati, da treba stotinama djece koji svaki dan hrle na bazen zabraniti da se bave sportom na bazenu, jer eto postoji i drugi sportovi kojim se dijeca mogu bavati. Tako bi ti isto zatvorio i druge sportske objekte, koji su takodje neprofitne ustanove!
Smanjuju platu javnom sektoru, a budzet predsjednika 9 miliona, koliki je budzet vlade, i koliko koriste samo za nabavku novih auta i odrzavanje tih auta godisnje...trebalo bi te biti sramota...jesu li to mozda vazniji probleme ili GOB?!

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 01:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Džontra je napisao:
A i kako se brinu o bazenu i ne trebale im tolik e pare za održavanje,...proklete tuševe ne mogu zamjeniti kad se pokvare, a kamo li nešto drugo...
Nije mi jasno kako, s obzirom da podosta klubovima naplaćuju korištenje bazena, a ima tamo i puno stranih klubova koji dolaze da treniraju...da im sad fali sredstava za svašta nešto...Kvalitetno poslovanje ne'a šta

odrzavanje bazena nije jeftino, grijanje vode je najskuplje.
Grad ne pomaze klubove direktno finansijski, ali daje termine za koristenje bazena, ali dosta klubova treba dosta vise termina tako da kroz clanarine kupuje termine od bazena.
Osim toga akvana radi samo par mjeseci godisnje, nemoguce je doci na pozitivnu nulu, ali to je i normalno.

Nismo mi selendra, a ako Banja Luka kao grad sa najvecim budzetom u RS nije u stanju da odrzava jedan jedini bazen u toku cijele godine, onda se treba dobro zapitati dokle smo mi dosli.

Ne znam uopste koja je poenta price oko zatvarnja bazena i ko je bacio bubu, vjerovatno ce sjeci radnicima plate, pa udarili visoko da bi dosli do zeljenog cilja.

Ради нормално.

Citiraj:
Kако и не би било скупо одржавање кад на "капији" ради 5 момака( 1 више или мање) то је заиста тежак посао стајати и гледати како људи улазе у базен.

i ovo razmisljanje nije u redu. Postoji odredjeni propisi bazena i treba ih postovati, koja je njihova funkcija i uloga u opisu radnog mjesta mislim da nisi potpuno upucen.
Mozda bi bilo bolje da se rade kao kod privatnika, jedan covjek obavlja sve poslove, crnci 12 sati dnevno za neku crkavicu od plate.
Otidjiti na bazen, pa pitajte direktora bazena koji si razlozi zasto je skupo odrazvanja bazena GOB i Akvana, i da vam pokaze budzet bazena tj. kako ide raspodjela sredstava.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 07:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Citiraj:
Druze, sa koje planete si ti pao, samoodrzavati se ne moze gotovo ni jedan gradski sportski objekt. GOB je prije svega napravljen u svrhu sporta, jer od njiega zavisi egzistencija najmanje dva sporta u ovome gradu a i puno vise rekreativnih sportova. Osim toga grad kao Banja Luka MORA imati bazen koji funkcionise cijelu godinu, jer je to u interesu svih gradjanja ovoga grada.
Po tvome misljenju najbolje je sravniti sa zemljom i dvoranu Borik i Gradski stadion, jer eto ne mogu se samoodrzavati. Pa zasto onda uopste postoji BUDZET GRADA, ODSIJEK SPORT!!! Gradski bazeni su neprofitna ustanova ili objekti, osim ako slucajno kao Madjarska ne pronadju podzemne vruce vode, pa onda budemo morali hladiti vodu u bazenima, mislim da bi u tom slucaju mogli pricati o samoodrzavanju bazena.

Ja jos stojim na zemlji i ne vrijedjam sagovornike, naravno da se moze odrzati ako se napravi i osmisli onako kako treba, problem je sto pojedinci svoj licni interes predstavljaju kao javni, a sustina je da to nema veze sa istinom. Kao gradjanin koji placa porez necu da se novac trosi na neodrzive projekte, koji su prije svega lose koncipirani i koji lose funkcionisu. Mi ovdje govorimo o rjesavanju problema, grijanje vode kao sto kazes je samo jedna od posledica lose koncepcije, razumljivo je da svako brani poziciju ali zasto ja i ostali treba da placamo nesto sto je lose i od cega samo imamo stetu. Nismo mi duzni da placamo nekome laku sljaku i propale investicije, za koje svi znamo da su duboko kriminalizovane, i 90% nas je znalo sta ce da bude. Brani ti to koliko hoces ali neminovnost je da u ovoj krizi ljudi nisu u mogucnosti da placaju propale projekte.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 13:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nepokoreni je napisao:
Taj bazen je projekat ekvivalentan bacanju para u klozet šolju i povlačenju vode....iste su šanse da se uložen novac vrati :roll:

otprilike kao pravljenje fabrike za izradu auspuha za dalekovode (ako se ko jos sjeca Top liste nadrealista) :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 13:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nije svaka investicija napravljena da bi se isplatila. Ovakvi objekti su od opšteg interesa i treba da rade čak i ako ne donose prihode.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 13:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
objasni to ljudima koji nemaju posla i ostalim ugrozenim kategorijama
takve objekte praviti tek kad sredis ekonomsko stanje, ovako ispadne da samo dodatno busis rupe u camcu koji ionako tone

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 13:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Znači da se niko ne bavi sportom ili kulturom dok god se ekonomski "ne dignemo"? Zanemarimo činjenicu da i u tom bazenu rade ljudi....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 178 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]